Murat Kırçal 10 Şubat 2021 Paylaş 10 Şubat 2021 Arkadaşlar biraderle evimiz için ortak bir araç arayışındayız. Birader de ve bende işimiz için kullandığımız ford ticari araçlarımız var. Otomobil türü bir araç için niyetlendik. Skoda rapid dizel 1.4 ve 1.6 versiyonları mevcut. Rapid nasıl bir araç pek bilmiyoruz. Sizce rapid 1.4 tdi yoksa 1.6 tdi.? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Şubat 2021 Paylaş 10 Şubat 2021 Sedan olacaksa seat Toledo da bakın derim. 1 Yorum bağlantısı
Murat Kırçal 10 Şubat 2021 Yazar Paylaş 10 Şubat 2021 Mustafa Tüfekçi yazdı: Sedan olacaksa seat Toledo da bakın derim. Rapid sedan bagaj kısmı çok güzel. Yorum bağlantısı
Ali Gök 10 Şubat 2021 Paylaş 10 Şubat 2021 1.4 tdı dsg olanıyla karadenize gittim epey bi yola gittim beğenmiştim güzel arabaydı çekişi gidişi gayet yeterliydi 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 10 Şubat 2021 Paylaş 10 Şubat 2021 Beklenti meselesi. Eğer performans beklentiniz varsa 1.6 dizel, eğer ekonomi beklentiniz varsa 1.4 dizel, optimum olsun, her şeyden ortaya karışık olsun derseniz 1.6 dizel 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 10 Şubat 2021 Paylaş 10 Şubat 2021 Ebrar Tüfek yazdı: 1.6 dizel de çok az yakıyor 1.4 dizelden daha az bile yakabilir uğraşılırsa. Tabi uğraşılır mı bilmem Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 11 Şubat 2021 Paylaş 11 Şubat 2021 Skoda, Rapid'lerde 1.6tdi'dan 1.4tdi 'a geçiş yapmıştı. Performans durumlarını bilmemekle beraber 1.6 ile 1.4 arasında en azından 2-3 yaş olacaktır. Tüketim ve performansın "vay be" seviyesinde fark edeceğini düşünmüyorum. Sedan'ı da HB'si de güzel araba. Bagaj ve iç genişliği ferah. Bütçe konusu önemli bir faktör olacaktır. Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 11 Şubat 2021 Paylaş 11 Şubat 2021 1.4 dizeli 3 silindirdi galiba, doğru mudur? Yorum bağlantısı
Murat Kırçal 11 Şubat 2021 Yazar Paylaş 11 Şubat 2021 (düzenlendi) Murat Sahın yazdı: Beklenti meselesi. Eğer performans beklentiniz varsa 1.6 dizel, eğer ekonomi beklentiniz varsa 1.4 dizel, optimum olsun, her şeyden ortaya karışık olsun derseniz 1.6 dizel Yakıt önemli değil. Konfor yol tutuş ve sağlamlık. Daha önce bir corolla sol vardı.Binek türünün masraf açmayan cinslerinden güzel araba idi arabanın arıza açması imkansız. Esnaf komşum da linea vardı ocağına incir dikti. Az yakıyor ama araç 100000 kmde enjektör işemiş çok masraf yaptı. 11 Şubat 2021 tarihinde Murat Kırçal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Sahın 11 Şubat 2021 Paylaş 11 Şubat 2021 Murat Kırçal yazdı: Yakıt önemli değil. Konfor yol tutuş ve sağlamlık. Daha önce bir corolla sol vardı.Binek türünün masraf açmayan cinslerinden güzel araba idi arabanın arıza açması imkansız. Esnaf komşum da linea vardı ocağına incir dikti. Az yakıyor ama araç 100000 kmde enjektör işemiş çok masraf yaptı. Bakarsan bağ diye başlayan özlü sözü hatırlatayım Sadece bir bakımda babamdaki focus tdci'ye sahte yağ koymuşlar sanayide, 2 bin km sonra turbo direk elimizde kalmıştı. Dizellerde çok büyük farklılıklar olduğuna inanmıyorum. Mesela linea için fiat enjektör mü yapıyor yoksa hazır enjektör mü kullanıyor? Piyasadaki turbo dizellerin çoğunun turbosu garret mesela. Benim aracın enjektörler bosch. Zaten kaç tane marka var ki enjektör yapan Toyota da piezo kullanıyor sanırım. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 11 Şubat 2021 Paylaş 11 Şubat 2021 Murat Sahın yazdı: 1.4 dizelden daha az bile yakabilir uğraşılırsa. Tabi uğraşılır mı bilmem Aynen öyle, motor düşük devirde daha rahat taşır, 1.6 candır İlk çıkan 1.4 tdi ler, normal pd130 un 1 silindiri eksik hali idi. Onlar bayaa sağlamdır ama bundaki 1.4, common rail mi yoksa pd mi hatırlayamadım bakmak gerekir, en makulü 1.6 dizeldir. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 11 Şubat 2021 Paylaş 11 Şubat 2021 Mert Gulkokan yazdı: Rapid yeni araç ondaki 1.4 3 silindirli common rail 2015 yılında poloda kullanılmaya başlandı 1.6 tdi yerine 1.6 tercih ederdim, uzun yolda yakıtta çok farkedeceğini sanmıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 11 Şubat 2021 Paylaş 11 Şubat 2021 1.4 tdi 3 silindir Polo 3 sene kullandım sarsıntılı ve sesli bi motor çekişi ve gidişi çok güzel istenirse çok az yaktırılabilir 1 Yorum bağlantısı
Murat Kırçal 15 Şubat 2021 Yazar Paylaş 15 Şubat 2021 Fatih Keskin yazdı: 1.4 tdi 3 silindir Polo 3 sene kullandım sarsıntılı ve sesli bi motor çekişi ve gidişi çok güzel istenirse çok az yaktırılabilir Bugün kayseri'de 1.4 tdi olanına baktık. Aracın sesi fena değil yol tutuşunda içeriye pek ses gelmiyor. Kullanım yönünde iyi bir araç yapmışlar. Birde bölgemizde 1.6 tdı olanı var yarın inşallah ona bakacağız. Yorum bağlantısı
Recommended Posts