İçeriğe Yönlendir

Bagaj Stepne Çukuru Yapış Yapış Sıvı

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

Merhaba. Aracı toyota bayinin ikinci elinden almıştım. 13bin km’deydi aldığımda. Bana denilen araç toyota flo’daydı ve bir müdürdeydi. Araca dışarda eksper de yaptırdım. Kendileri de zaten hem bayi hem galeri oldukları için sorun görmedim. Ekspertizde de sorun çıkmamıştı. Ama aracı incelerken bagaj kısmında bir şey dikkatimi çekmişti. Bagaj halısının üstünde yapışkan bir şeyler dökülmüş gibiydi. Bir koku da vardı. Sonra stepne çukuruna baktım. Orada daha çoktu. Yapışkan sarı kahve renginde yapış yapış bir sıvı. Bagaj halısını kaldırınca, stepne çukuru haricinde halının sağ sol arka kısımları ile sac arasında da vardı bu sıvıdan. Yani şu kırmızı içinde işaretlediğim yerde. Halı ile sac arasında. 

LpuSZf.jpg

Ben bir şey bulamayınca heralde kahve dökülmüştür diye düşündüm. Arabayı aldım. İyice temizledim. Zaten almadan bayi de bir kere daha temizlemişti. Ama bir zaman sonra tekrar baktığımda kenarlarda olmasada çukurun içinde yine o sarı yapış yapış şeyden çok eser miktarda var. Temizledim. Bugün baktım. Yine en dipte var. Epey az ama tam ortada hafif var. Yav ne ola bu yapış yapış şey? Video da çektim. Arabayı yıkadım. Çukurun yanları kuru. Su yok. Elimi sürtüyorum zaten. Taban da kuru ama çok çok hafif bi nemli gibi. En ortada ufak bi damlalık var. Lastik tapaları çıkardım. Birinin içi kuru, diğerinde su akmış. Yarım saat önce arabayı yıkamıştım. Bu nem neden oluşuyor? Arka cam da sık buğu oluşuyor. 

https://youtu.be/lS3fYndNWmQ

Yurc1f.jpg
7s4HRl.jpg

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Piller oraya ulaşıyormu. Pilin soğutma sıvısı olma ihtimalini gözden geçir. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

genelde, su vs alınca araba en altta birikir, yani sol üst köşeden sızan su gider sağ altta birikebilir ve saf su gibi değil de yapış yapış kirli gibi olur. genelde stop çerçevesinden sızabilir, bagaj fitili arasından sızabilir, malum arka camın hep tatlı talı buhulu gözükmesi ilk işarettir.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Piller oraya ulaşıyormu. Pilin soğutma sıvısı olma ihtimalini gözden geçir. 

piller su ile mi soğuyor? devirdaim yokki. hava ile soğuyor biliyorum ben. ama piller ile çok alakası yok buranın. zaten çukurun yan duvarları ile bagaj halı seviyesi kuru. çukura başka girecek yok yok.

Mustafa Yanar yazdı:

Tapaların boyalı olması normal mi, 

benim de aklıma geldi. ama anlam bulamadım. arabanın dışında boya yok eksper baktığında. 

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

stepneden bir şey akıyor olabilir mi.tamir sıvısı falan.ya da eskiden  tamir kitiyle ilgili bir sorun yaşanmış olabilir mi? 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mustafa Yanar yazdı:

Tapaların boyalı olması normal mi, 

Stepnede niye 2005 yaris yazıyo? İlginç. Tapaların boyalı olması da ilginç, tabi boyalı ise. 

Tansu hocam umarım çözersiniz. Ali bey'in dediği gibi, pillerin soğutma sıvısı olabilir mi acaba? Gerçi mantıken sıvı yer çekimine ilerler, bagaja nereden girecek ki? 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Stepnede niye 2005 yaris yazıyo? İlginç. Tapaların boyalı olması da ilginç, tabi boyalı ise. 

Tansu hocam umarım çözersiniz. Ali bey'in dediği gibi, pillerin soğutma sıvısı olabilir mi acaba? Gerçi mantıken sıvı yer çekimine ilerler, bagaja nereden girecek ki? 

Haluk Şentürk yazdı:

stepneden bir şey akıyor olabilir mi.tamir sıvısı falan.ya da eskiden  tamir kitiyle ilgili bir sorun yaşanmış olabilir mi? 

normalde arabada stepne yok. benim mazda'dakini koydum. sabitleme vidasına da çıkmacıdan aldım. yaris'inki uydu sadece :) tamir kitini falan çıkardım hocam. stepne de hiç kullanılmadı şimdiye kadar. pillerden bir şey aksa bagaj halısının oradan akar. ama oralar kuru. yani çukurun yanları komple kuru. ama dipte bu pis yapış yapış çok çok az damlalar var. tapaların içi nereye gidiyor acaba onu da merak ettim. alttan baktım ama plastikle komple kapalı. anlayamadım.

Çağlar Bayur yazdı:

genelde, su vs alınca araba en altta birikir, yani sol üst köşeden sızan su gider sağ altta birikebilir ve saf su gibi değil de yapış yapış kirli gibi olur. genelde stop çerçevesinden sızabilir, bagaj fitili arasından sızabilir, malum arka camın hep tatlı talı buhulu gözükmesi ilk işarettir.

avcılar'dan bir arkadaş bagaj içindeki nemden 2 senelik arabada ufaktan pas işaretleri görmüş. servis garantiden boyamış tabi.

stoplardan veya fitilden. üffffff can sıkıcı :( garantiden baksınlar artık. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

garantiden baksınlar artık. 

yetkili serviste su sızıntsını bulmaya vakit ayırırlar ise tebrik ederim. bayağı sıkıcı ve uzun süreli bir deneme yanılmalar yapılmalı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

İyice temizleyip stepneyi çıkarıp bir süre bagaja koymayın, yine olacak mı, stepnenin boyası da sarı renk ve bazı kısımlar dökülmüş gibi, 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Fabrikadaki mum sürülme olayı olmasın yapışkan sıvı?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

yetkili serviste su sızıntsını bulmaya vakit ayırırlar ise tebrik ederim. bayağı sıkıcı ve uzun süreli bir deneme yanılmalar yapılmalı

o zaman önce ben deneme yapayım. içerisi zaten kuru gibi. ıslaklık çok az. tam kurulayıp kilidin oradan bagaj kapalıyken su tutayım. olmadı sırasıyla stoplara su tutayım. olmadı bagajın üstüne tutayım. en olmadı arka cama tutarım. 

Sani Gerşon yazdı:

Fabrikadaki mum sürülme olayı olmasın yapışkan sıvı?

mangal ızgarasından akan yağın suyla karışmışı gibi. sanki şekerli bir şey gibi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

tam kurulayıp kilidin oradan bagaj kapalıyken su tutayım. olmadı sırasıyla stoplara su tutayım. olmadı bagajın üstüne tutayım. en olmadı arka cama tutarım. 

aynen bu şekilde, en alttan yukarı doğru çıkılır, az az su ile.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

o zaman önce ben deneme yapayım. içerisi zaten kuru gibi. ıslaklık çok az. tam kurulayıp kilidin oradan bagaj kapalıyken su tutayım. olmadı sırasıyla stoplara su tutayım. olmadı bagajın üstüne tutayım. en olmadı arka cama tutarım. 

O şekerli su gibi durum benim 2005 focus ta arka koltukların altında oluyor ben de merak ediyorum nedir diye

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Aynen böyle oluyor.

Yorum bağlantısı
Furkan Sumer

Üç ihtimal geliyor aklima. Bagaj yeterince hava almiyor, bu durum ilerde koku, pas, küfe neden olur ya da ikinci ihtimal stopta acilma vardir. Yikama, yagmur sulari dogrudan icerde nem yapiyordur. Antenden sizan su tavan dosemesinden c sutununa kadar yurumuste olabilir.

Nacizane, herseyden once yapilmasi gereken bagaji guzelce havalandirmak. Aksi taktirde ilerde kokudan durulmaz hale gelebilir.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Aynen böyle oluyor.

Sudan sonuç çıkmazsa ona yoracağım artık. 

Furkan Sumer yazdı:

Üç ihtimal geliyor aklima. Bagaj yeterince hava almiyor, bu durum ilerde koku, pas, küfe neden olur ya da ikinci ihtimal stopta acilma vardir. Yikama, yagmur sulari dogrudan icerde nem yapiyordur. Antenden sizan su tavan dosemesinden c sutununa kadar yurumuste olabilir.

Nacizane, herseyden once yapilmasi gereken bagaji guzelce havalandirmak. Aksi taktirde ilerde kokudan durulmaz hale gelebilir.

herkes gibi bagajı kullanıyoruz. Anten arka camda. Tavandan gelecek su illa ki tavan döşemesine damlar diye düşünüyorum. Stop, kilit, fitil üçlüsünden sonuç alırız da çözeriz inş

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Tamponun içinde yanlardaki havalandırma kapaklarında bir sıkıntı olmasın? Bence tamponu bir söküp bakın. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

piller su ile mi soğuyor? devirdaim yokki. hava ile soğuyor biliyorum ben. ama piller ile çok alakası yok buranın. zaten çukurun yan duvarları ile bagaj halı seviyesi kuru. çukura başka girecek yok yok.

benim de aklıma geldi. ama anlam bulamadım. arabanın dışında boya yok eksper baktığında. 

1,5 litre  modeller hava soğutmalı , ama 1,8 nasıl çalışıyor ben bilmiyom. 

Bu arada benim arabanın dayanılmaz sexsi bagaj havuzunu görünce dayanamadın, sende corollanın bagajı açtın demi :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Stepne çukurundaki bez gibi malzemeler orjinalinde de var mı ? Onlar ne ki?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru

Onlar sactaki titreşim önleyici yalıtım malzemeleri. Fabrika koyuyor. Gelişigüzel koyan işçiye selamlar buradan. Pekte titresimi kestikleri söylenemez ayrıca.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Stepne çukurundaki bez gibi malzemeler orjinalinde de var mı ? Onlar ne ki?

Titreşim önleyici bant ama stepne çukurunda ilk defa görüyorum, geenelde düz ve uzun kısımlara yapıştırırlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

1,5 litre  modeller hava soğutmalı , ama 1,8 nasıl çalışıyor ben bilmiyom. 

Bu arada benim arabanın dayanılmaz sexsi bagaj havuzunu görünce dayanamadın, sende corollanın bagajı açtın demi :D

Olay tamamen arka cam buğudan çıktı :) 

Artık eminim. Su geliyor. Yan taraftaki halıyı kaldırdım. Altında su var

6NKQg6.jpgbTp0qP.jpgf1XjS8.jpg6XRAdx.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ü.Emre Kartal yazdı:

Tamponun içinde yanlardaki havalandırma kapaklarında bir sıkıntı olmasın? Bence tamponu bir söküp bakın. 

Garantili. Servise verecem. Önce kendi bi su testi yapacağım ama

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Garantili. Servise verecem. Önce kendi bi su testi yapacağım ama

Valla umudunuzu kırmayayım ama bizim corollanında farklı zamanlarda farlar ve stoplar buharlaşıyordu sözde test yaptılar sıkıntı göremedik dediler 2 şer defa gösterdim. 

En son baktım olmuyor çektim fotoğraflarını, sonra içlerinde lekelenmeler oluyordu farda görmek daha kolay ama stop zorluyor. Onlarıda gösterdim, bu defa yok normal olabilir vs vs denildi. O zaman yazı alayım iki gün sonra far bozulursa değişmde belge olur deyince değiştirdiler. 

Servisten önce sizin bulup nokta vermeniz işinizi kolaylaştırır. Yoksa mekik dokutuyorlar insana genel olarak. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...