Aydın Vatan 8 Mart 2021 Paylaş 8 Mart 2021 Selam Arkadaşlar araç hızlanırken 20km/s ten sonra içeri ugultu sesi geliyor. araçın hızı ile birlike uğultu sesi artıyor. Tamircim Lastiklerden kaynaklandıgını söyledi. Öndüzenci ye gittiğimde yaptıgı test ler sonucu lastkilerin sağlam(Lassa greenway 2019 32 hafta üretimi) oldugunu söyledi. Ayrıca lastikçi" yeni lastik takmasına takarız ama aynı gürlütüyü alacaksın" dedi. araç ın 4 ay once şanzıman yağı kontrolunde 1 eksik oldugu görüldü, hiç bir yeden şanzıman kaçağı yoktu. 1 lt şanzıman yağı ilave edildi. bu uğultu şanzıman dan olabılırmı? Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 8 Mart 2021 Paylaş 8 Mart 2021 Lastikten geliyor olsa sadece hızlanırken gelmez. Sabit hızda giderken de gelir. Yorum bağlantısı
Behlül Baş 8 Mart 2021 Paylaş 8 Mart 2021 Uğultu şanzımandan olabilir. İnce veya yanlış yağ konuşmuş olabilir Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 8 Mart 2021 Paylaş 8 Mart 2021 Tekerlek bilyalarından da olabilir. Lifte kaldırılıp elle döndürerek ses var mı bakılmalı. Lastikten uğultu o kadar düşük hızda duyulmaz bence. Bilya, bir yerdeki koruma sacı gibi şeylerde sebep olur. Rölantide gaz verince artma azalma oluyor mu? Yorum bağlantısı
Aydın Vatan 8 Mart 2021 Yazar Paylaş 8 Mart 2021 Ü.Emre Kartal yazdı: Tekerlek bilyalarından da olabilir. Lifte kaldırılıp elle döndürerek ses var mı bakılmalı. Lastikten uğultu o kadar düşük hızda duyulmaz bence. Bilya, bir yerdeki koruma sacı gibi şeylerde sebep olur. Rölantide gaz verince artma azalma oluyor mu? Selam rolantide gaz verince artma azalma olmuyor. saate 20 km/s hızı geçmeye başlayınca uğultu başlıyor, hıza orantılı olarak uğultu sesi artıyor ve sabit bir ugultu sesi geliyor. Behlül Baş yazdı: Uğultu şanzımandan olabilir. İnce veya yanlış yağ konuşmuş olabilir Peki ne yapmamı önerirsiniz? şanzıman yağını değiştireyim mi? 88600 km de araç? Yorum bağlantısı
Selim Kaya 8 Mart 2021 Paylaş 8 Mart 2021 Benim de aklıma ilk önce porya bilyaları geldi. Hıza göre seste artma varsa ya lastiktir ya da bilyalar. Bir ihtimal de, radyo açıksa parazit yapan sonradan takılan bir elektronik parça da olabilir. Sesi duymak gerek. Yorum bağlantısı
Aydın Vatan 8 Mart 2021 Yazar Paylaş 8 Mart 2021 Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkürler. öndüzenci Lastiker sağlam diyor. tamirci uğultu lastiklerden diyor. Bu sorunu çözecek Manisa ve İzmir de servis öneriniz varmıdır? Yorum bağlantısı
Mehmet Ercan 8 Mart 2021 Paylaş 8 Mart 2021 İzmir'de Ford araca sahip olmanın en iyi yanı Ustaeller gibi bir servisin olması😁 Yıllardır aracımı Sabri Ustama Ustaeller servisine emanet ederim, çokta memnunum. Forumda bir çok konusuda mevcuttur bakıp fikir sahibi olabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Canberk Eken 8 Mart 2021 Paylaş 8 Mart 2021 Çok büyük ihtimalle teker bilyesinden geliyor diyorum. Eğer ne taraftan geldiğini kestirebiliyorsanız ve ön tekerlerin birinden geliyorsa o tarafın tekerini krikoyla kaldırıp vitese takıp gaz verin. Böylece sesin lastikten mi bilyadan mı olduğunu anlarsınız. Yorum bağlantısı
Aydın Vatan 9 Mart 2021 Yazar Paylaş 9 Mart 2021 Canberk Eken yazdı: Çok büyük ihtimalle teker bilyesinden geliyor diyorum. Eğer ne taraftan geldiğini kestirebiliyorsanız ve ön tekerlerin birinden geliyorsa o tarafın tekerini krikoyla kaldırıp vitese takıp gaz verin. Böylece sesin lastikten mi bilyadan mı olduğunu anlarsınız. Selam teker bilyasından olsa ön düzenci söyler diye düşünüyorum. ustam da söyler diye düşünüyorum. Ama debriyaja bakmak için içini açmak gerekir diye söylüyor usta. Bu sabah yine ilk çalıştırmada motor aşırı gürülütülü çalıştı debriyaj pedalına bastıgım zaman gürültü kesiliyor. bir usta vlog da bunun prizdirek bilyasından kaynaklandıgını söylüyor(online tamirci-youtube). Yorum bağlantısı
Aydın Vatan 9 Mart 2021 Yazar Paylaş 9 Mart 2021 Aydın Vatan yazdı: Selam teker bilyasından olsa ön düzenci söyler diye düşünüyorum. ustam da söyler diye düşünüyorum. Ama debriyaja bakmak için içini açmak gerekir diye söylüyor usta. Bu sabah yine ilk çalıştırmada motor aşırı gürülütülü çalıştı debriyaj pedalına bastıgım zaman gürültü kesiliyor. bir usta vlog da bunun prizdirek bilyasından kaynaklandıgını söylüyor(youtube ustam). Yorum bağlantısı
ibrahim sarı 9 Mart 2021 Paylaş 9 Mart 2021 Hocam bilya değişimi esnasında o kadar parça değişmişken balatalarınız kötüyse onu da değiştirin. 2 iş aynı anda yapılmış olsun ustanız da fiyatını ona göre uygundan yapar Yorum bağlantısı
Aydın Vatan 9 Mart 2021 Yazar Paylaş 9 Mart 2021 ibrahim sarı yazdı: Hocam bilya değişimi esnasında o kadar parça değişmişken balatalarınız kötüyse onu da değiştirin. 2 iş aynı anda yapılmış olsun ustanız da fiyatını ona göre uygundan yapar Selam İbrahim Bey Baskı balata veya kavrama da sorun görünmüyor şimdilik. Öneriniz için teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN 23 Mart 2021 Paylaş 23 Mart 2021 Benim kışlık lastikler Lassa snoways. Km ölçümü yapmadım ama sürerken ciddi uğultu yapıyor. Bu lastik yüzünden yeni lastik alırken ilk bakacağım şey ses-DB oranı olacak. Kış lastiği dişlerden ötürü her türlü fazla ses yapar o ayrı bir durum. Yazlık lastiğe geçince konfor artıyor ses büyük oranda azalıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts