İçeriğe Yönlendir

Kimler Kullanıyor Bu EasyTronic’leri 😱 | Teknik Münaşaka

Furkan Sumer

Recommended Posts

Furkan Sumer

Herkese selam

130k’da 2004 model 1.6 Opel Astra H kullanmaya, tecrübe etmeye çalıştım. 

Galiba araç beni kullandı 😂

Şazıman, sadece kullanımı konusunda oldukça pratik hissettirdi. 

1. vites oldukca uzun geldi. 2’ye atsin diye ugrasirken zaten yakıt sarfiyatı aldı başını gitti. 😂

Vites yükseltmemekte ısrarcı olunca manuel devam ettim bir süre. 

Bu araca sahip olsam, sehir ici sehir dışı manuel kullanırım çünkü 3.vitesten sonra kafası karışmıyor degil.

5’e ulaşana kadar da canından can gidiyor. 

Ara hızlanmadaki çabasını görmezden gelemem kesinlikle.. 😂

Sabit 100-110’la giderken ufak frenlemelerde, veya çukurlara düştüğümde devir saatinden daha cok hız kadranın ani dalgalanmaları, hızın bi anda 60’a düşmesi cok garip hissettirdi.

Bi yerde bi hata var ama ne? 😂

Geri vitesten ileriye alınca abs ışığı yanıyor. 4’ten sonra sönüyor. Sebebini bilen paylaşırsa sevinirim.

Fren pedalı oldukça hissiz geldi bana. Manuel vitesteki pedal, ayakkabının ağırlığıyla duruyordu. Bunda, öndeki aracin tamponuna yaslanmadan durmuyor denebilir.

Konu bilgilendirmelere ve münaşakalara açıktır.. 😌😌

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

1,3 dizelinde herhangi bir sıkıntı yoktu. 6 ileri vitesi gayet normal değiştiriyordu. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bazı arızaları var sanırım test edilmiş olan 2004 ün, kalanı da 1.6 için normal davranışlar

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

1.3 corsa c vardı bende bir kaç ay bindim, easytronicli. Şanzıman beyni arıza verdi çekici ile çekemedik, vites A da takılı kalmış yürümedi, opel servisinden gelip cihaz ile hata kodu silip açtılar. Dünyanın en saçma en gereksiz şanzımanı, konfor yok, performans yok, rampa aşşağı frene dokunursun 1 e atar arabadaki herkesi ön koltuğa yapıştırır, düzde vites atarken yayık gibi ileri geri gider, mecbur manuelde kullanacaksın vites atarken gazı hafifçe bırakıp tekrar basacaksın anca öyle bi rahat ediyorsun o kadar zahmete girene kadar manuel al daha iyi.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Furkan Sumer

bakim kesinlikle sart Caglar abi..

mekanik olarak, sag on lastikten bi hasari var. detayli bakip gozlemleyemedim ama frenle birlikte saga yatma egilimi vardi. kavsak dönüşünde inanilmaz yattı araç.. 

diger turlu cizgisini hic kaybetmiyor.

sanziman biraz kadercilik isi sanirim.

ebrar’in soyledigi uzun sureli kullanimin bi kismini hemen hemen bi gun icinde yasadim. 1’e düşme eğilimi, gazi keserek vites atmasini beklemek (atmak).. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Bu aracın 1.3 dizel manuel viteslisini tecrübe ettim. Motor hacminden dolayı bence hantal bir araç. Haram beygirle falan biraz düzelebilir belki.

Bu arada münaŞAKA nedir? Münakaşanın şakalı olan versiyonu mu? :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Şair burada münakaşa yerine münaşaka diyerek şakalaşalım mı demek istedi acaba?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Emre Şimşek yazdı:

Şair burada münakaşa yerine münaşaka diyerek şakalaşalım mı demek istedi acaba?

Şairin pazar günü canı sıkılmış, heyecan istiyor bence 😀

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Ablamda var 1.6 aynı şanzıman. Biz kullanırken zorluk çekmiyoruz eziyet etmiyor bize. Vites değiştirme devirlerini veya sesini öğrendiğimizden sanırım. Tam vites atacakken gazdan hafif çekip geri basıyoruz bu durumda silkeleme vs yapmıyor. Yokuş aşağı inerken 1e atmaması için manuele alıyorum ben, düzlüğe gelince otomatiğe çekiyorum tekrar. 

Abs ışığı kullandığınız araca özel bir arıza sanırım. Bizim hiç başımıza gelmedi. 

1.vitesin uzun gelmesi de gaza basma aralığınız olabilir. Araç hızlı gitmek istediğinizi düşündü sanırım, pedala fazla basmış olabilirsiniz. Hafif gaza bastığımda hemen 2ye çekiyor kendini hatta. Yarı otomatiği öğrenene kadar biraz silkeleyecek galiba sizi :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

2004 yazmışsın. Fren hidrolik hortum vs elden geçmeli ki araba dursun. 2012 easytronic kullandım frenleri çok beğenmiştim. Şanzıman sarmadı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Sumer

abs soketi gevşeyip su almış. temizligi yapıldıktan sonra arıza söndü..

sanziman icin ise yag değişimi yapıldı 1.5 sene sonra.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

bir süre fiat fiorino da bu şanzımanı kullanmıştım,  bir hafta sonra D ye geçmez oldu, kurcaladım düzeldi, sonra 4-5-6 viteslere geçmez oldu, delirtti beni, bu şekilde Yozgattan Ankaraya gittim, 1-2-3 bitti dahası yok, manuldede geçmiyor 4 e falan, sonra dedim hele giderken boşa alayım, aldım ve D ye aldım aha bir baktım 5 e attı, bu şekilde gittim Ankaraya, düşünü tarfikte çektiklerimi, manuelde adam gibi çalışmıyordu, kornalar hareketeler duman oldum :) sonrası yaptılar, beyni falan değişti, aldım gittim Kızılaya, dönerken Cinnah tan çıkıyorum, bizim ki atıyor 4-5-6 yahu bayıldın çekmiyorsun habire ne büyütüyorsun, manuelde kullanacaksın illa, göya otomatik :)

uzun düz yolda güzel paşa paşa hızlnıyor vites değişim zamanında anlık gaz kesiyorsun hissettirmiyor, sollamaya gelince yok arkadaş salağa bağlıyor, geçicem vites büyütüyor yandaki aracın şoförüyle gözgöze gidiyoruz, düş vites diyorsun 5 ten 3 e atıyor yığılıp geri kalıyorsun, ille manuel kullanacaksın....

sonra ne mi oldu? Ostime atölyeye çektim, direk satışa koyun dedim ve Duster ı alıp uzaklaştım, dahada görmedik bu zalak şanzımanlı arabayı :)

birde bunun reno sümbülü vardı birara bizde, o sağlamdı ama salaklığı bakiydi, sollamaya çık yok arkadaş, geri zekalı moda alıyor, Allahtan kiralıktı anında sepetlediydim...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Furkan Sumer yazdı:

abs soketi gevşeyip su almış. temizligi yapıldıktan sonra arıza söndü..

sanziman icin ise yag değişimi yapıldı 1.5 sene sonra.

vites geçişlerine etkisi olabilir? değişti mi durum

Ali Cihangiroğlu yazdı:

Kızılaya, dönerken Cinnah tan çıkıyorum, bizim ki atıyor 4-5-6 yahu bayıldın çekmiyorsun habire ne büyütüyorsun, manuelde kullanacaksın illa, göya otomatik :)

kullanıcı hatası, rampada gaz pedalı %70 ten fazla basılı olmaz ise vites yükseltir

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Çağlar Bayur yazdı:

vites geçişlerine etkisi olabilir? değişti mi durum

kullanıcı hatası, rampada gaz pedalı %70 ten fazla basılı olmaz ise vites yükseltir

daha fazla basıncada 2 vites düşüp yığılıp bar bar bağırıyordu ama...

kullanıcıda değil, tasarım hatası, beyin salak, sensör yok, araba ne rampa çıktığını nede ne yapmak istediğini anlıyor, birde şimdi aracımın şanızmana bak, aynştayn mübarek...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Sumer

Arac bi kiz arkadasima ait. Kendisi pek hakim degil, ilk araci.. Aldiktan sonra test etme sansim oldu.

Direksiyon sert mi, fren yeterli mi sence gibi sorular soruyor.. 

Bugun bakamadim ne olup bittigine, ogrendigim kadariyla frende iyilesme olmus. Yine detayli bakar danisirim sana Caglar abi..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Cihangiroğlu yazdı:

daha fazla basıncada 2 vites düşüp yığılıp bar bar bağırıyordu ama...

kullanıcı hatası 2, gereğinden fazla gaz vermek

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Furkan Sumer yazdı:

Herkese selam

Furkan. başlığı bilerek mi Munaşaka yazdın :) 

Yanlışlıkla yazdıysan düzeltelim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Sumer

Bilinçli yazdım Emmi.. 

Teşekkür ederim ilgin için 🙏🏻

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)

Hocam durum şöyle. Kullandığınız şanzıman safkan bir otomatik değil. Debriajsız Düz Kuru kavramalı Manuel şanzıman. Sadece bir beyin tarafından kontrol ediliyor. Biraz yavaş geçirir vitesleri ama geçişler nettir. Beyin tarafından manuel olarak kontrol edilince ömrü de fena olmuyor. Huyuna gitmeniz Şanzıman beyninin istediğini yapmanız gerekiyor haricinde bir problem yok piyasada bir sürü bu aracı kullanan var alışınca el ayak kıvamına geliyorlar. Basit düşündüler mantıkta güzeldi Opel'in fikri ancak patladı. Şanzıman melez olunca Opel bu işin üzerine gitmedi zaten. Japon markası olan Aisin 6 İleri ve 8 ileri Tork Konvantörlü Otomatik şanzımana geçildi paketlere göre. Bu şanzımanlar hakkında geçişler ve davranışlar konusunda olsun beyinler ve durumlara göre hareket edebilme konusunda olsun çok olumlu yorumlar yapıldı. Alman ne kadar arabayı yapsada Şanzıman işini Japon götürüyor. 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

birde şimdi aracımın şanızmana bak, aynştayn mübarek...

Nesil farkındandır abi. Aynı Jenerasyon Astra da zekidir muhakkak. :) 

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Sumer

Cvt ve Powershift denedim sadece, kistas olarak kullaniyorum o yuzden. Easytronic icin kendi forumumuzda dahi onlarca mesaj/konu vardir.. 

Ben bahsi gecen otomobille bir gun gecirdim, bana hitap ettigini dusunmuyorum.

En ustteki mesajimda da “o beni kullandi” gibi bi ifade kullanmistim.

Elimin istemsizce vitese gittigi anlar oldu, hatta arkadasim bayagi takildi bana. Sen sevmedin galiba bunu dedi. 

Beni manuele (yokus, inis-cikis, arac sollama harici) mecbur edecekse, oncelikli tercihim olmazdi.. 

Yanlis dusunuyorsun, soyle guzellikleri var diyen kisilere kapim sonuna kadar acik ☺️

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Sumer

Ebrar’la Oguzkan’in mesajlari ozetliyor aslinda yasadiklarimi ve olasi durumlari..

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Furkan Sumer yazdı:

Yanlis dusunuyorsun, soyle guzellikleri var diyen kisilere kapim sonuna kadar acik ☺️

Doğru düşünüyorsunuz hocam. Yoksa yapan marka bırakmazdı kullanmayı. Kullanılamayacak kadar kötü değil sadece ama istenen gibi de olmamış olacak ki Opel vazgeçti bu sistemden. Sonlarına doğru epey oturtmuştu aslında şikayet kalmamıştı diye biliyorum neden vazgeçti meçhul. Belki de Opel gibi çok seçenek sunan bir firmanın tüm motor seçeneklerine yetmeyecek olması,Yüksek motor güçleri ile başedemeyecek olması olabilir. İyi haber Opel'in artık otomatik şanzıman sorunu yok. Kötü haber ise Update ile bizim eski araçlara bu iyileştirme dağıtılamıyor :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Furkan Sumer yazdı:

Arac bi kiz arkadasima ait. Kendisi pek hakim degil, ilk araci.. Aldiktan sonra test etme sansim oldu.

Direksiyon sert mi, fren yeterli mi sence gibi sorular soruyor.. 

Bugun bakamadim ne olup bittigine, ogrendigim kadariyla frende iyilesme olmus. Yine detayli bakar danisirim sana Caglar abi..

Vaay arabalı kız arkadaş. En masrafsızı :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...