Gökhan DOĞAN 17 Mart 2021 Paylaş 17 Mart 2021 (düzenlendi) Merhabalar, fiesta 1.4 benzinli aracim da atiker marka lpg kiti kullanıyorum. Aracımı 175 binde ilk defa lpg taktirip su an 272 binde 6 yıldır kullanıyorum . Bu süre zarfında 1 kere garantiden lpg beyni ve map sensörü değişti onun dışında rutin filtre değişti ve enjektör ile alakalı hiç bir şey yapılmadı. Su aralar fark ettigim bir durum var. Lpg de düşük viteslerde tapa gaz yaptigimda motordan (ciğerli) diye tabir ettiğimiz açık hava filtresi sesine benzer tatlı bir ses geliyor. Bugün tesadüfen lpg bitti benzine geçmek durumunda kaldım aynı olay o ses benzinde yoktu. Bu normal bir durum mudur yoksa lpg enjektörü yaklaşık 100 bin km boyunca degismedi temizlenmedi sorun mu var demektir? 17 Mart 2021 tarihinde Gökhan DOĞAN tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Behlül Baş 17 Mart 2021 Paylaş 17 Mart 2021 Enjektör bozulduğunda zaten tekleyerek kendisini belli ediyor. Sese yorum yapamadım. Ama eğer araba lpgde teklemiyorsa demekki halen enjektörler yakıt gönderiyor veya doğru oranda gönderiyor diyelim Yorum bağlantısı
Metin Akbal 18 Mart 2021 Paylaş 18 Mart 2021 Sese yorum yapamam. Atiker kırmızı enjektör eski aracımda 2 kere garantiden değişti aldığım gazdan dolayı. Ondan sonra da 60 bin km boyunca sorun yapmadı. Şimdiki aracımda ise BRC var onda da 80 bin km oldu sorun yok. Zaten enjektör çok karmaşık bir sitem değil. Manyetik mekanik bir sistem olarak çalışıyor. İçerisinde yay piston sistem var elektrik gelince atıyorum pistonu açıyor (veya tersi) sırayla çalışıyor. Daha önce Atiker enjektörü temizlemek için dağıtmıştım oradan biliyorum. Çokta kirli değildi bu arada. Yorum bağlantısı
Recommended Posts