Selim Uzun 29 Mart 2021 Paylaş 29 Mart 2021 arkadaslar kolay.gelsin.hayirli isler aracim ford focus 2000 moden anbiante aracim 100.km de yaklasik 250 gr su eksiltiyo daha az eksiltiyor du simdi daha hizli eksiltiyor.aracin altinda bir akinti yok.baktim.birde benzinde gidersem daha hizli su eksiltiyor.gazda daha az.nerden ve niye eksiltebilir.engin bilgilerine.tesekkurler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Mart 2021 Paylaş 29 Mart 2021 dış hortumları iyice kontrol etmeli, musluktan akar gibi olmaz zaten sızdırma var ise, iz bırakır sadece suyun kaçtığı yerde Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 29 Mart 2021 Paylaş 29 Mart 2021 kapak contası gidiktir. yağ kapağının altında hardal rengi toru varmı? Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 29 Mart 2021 Paylaş 29 Mart 2021 Biraz yol yapıp aracı sıkıştırıp. Radyatörde minik bir delik olabilir. Radyatör alt bakalitinde ön tampon altından bakarak ıslaklık falan var mı bir bakın. Bizzat tecrübem oldu. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 29 Mart 2021 Paylaş 29 Mart 2021 1.6 motorun çalışma sıcaklığı çok yüksektir. Siz su koydukca kaynatıp buhar eder. Antifriz oranı nedir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Mart 2021 Paylaş 29 Mart 2021 Ali Darbaz yazdı: 1.6 motorun çalışma sıcaklığı çok yüksektir. Siz su koydukca kaynatıp buhar eder. Antifriz oranı nedir. vesile ile kapalı sistemlerde buhar dışarı kaçmaz. gagıldan gelip okuyan olabilir 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 29 Mart 2021 Paylaş 29 Mart 2021 Çağlar Bayur yazdı: vesile ile kapalı sistemlerde buhar dışarı kaçmaz. gagıldan gelip okuyan olabilir Basınç kapaktan kaçıyor abi. Benimde kapalı sistem. Kapağın altında güvenlik subabı var. Aşırı ısınınca kapaktan boşalıyor. Antifriz ekleyip kesmiştik. Burda yazmıştım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Mart 2021 Paylaş 29 Mart 2021 Ali Darbaz yazdı: Basınç kapaktan kaçıyor abi. Benimde kapalı sistem. Kapağın altında güvenlik subabı var. Aşırı ısınınca kapaktan boşalıyor. Antifriz ekleyip kesmiştik. Burda yazmıştım. tekil örnek emsal olmaz, sorunlu bir yer vardır, onu örtmüştür vs. sıfır mekanikteki yapı ele alınır. gagıl için vesile olsun Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 29 Mart 2021 Paylaş 29 Mart 2021 Çağlar Bayur yazdı: tekil örnek emsal olmaz, sorunlu bir yer vardır, onu örtmüştür vs. sıfır mekanikteki yapı ele alınır. gagıl için vesile olsun Ama arkadaşda su eksildikçe su ekliyor. Antifriz dökmüyor. Bunuda hatırlatalım. 1 Yorum bağlantısı
Selim Uzun 29 Mart 2021 Yazar Paylaş 29 Mart 2021 Su yerine antifiriz koysam faydasi olurmu acaba Antifiriz vardi icinde tabi eksile eksile bitmistir. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 29 Mart 2021 Paylaş 29 Mart 2021 Ben olsam önce lpg için yapılan ek yerinden başlayarak devirdaim termostat ve sonra bütün hortumları kontrol ederim. Sorun çıkmaz ise soğutma kabını ve kapağını orjinali ile değişirdim. Doğal olarak sistem suyu da yenilenmiş olurdu. 1 Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 29 Mart 2021 Paylaş 29 Mart 2021 1 LPG sıcak su T bağlantı yeri 2 termostat 3 su devir daim pompası kontrol edilmeli bence Yorum bağlantısı
Uğur Kaya 29 Mart 2021 Paylaş 29 Mart 2021 Motor soğuyunca en azından elinizin ulaştığı bağlantı yerleri elle kontrol edilebilir ıslaklık tortu belli olur yoksa lpg bağlantıları ve kalorifer şüpheli olabilir Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 29 Mart 2021 Paylaş 29 Mart 2021 Ali Darbaz yazdı: Ama arkadaşda su eksildikçe su ekliyor. Antifriz dökmüyor. Bunuda hatırlatalım. Hatırlatayım. Forumdaki konulardan birinde, Mehmet Özyürek der ki ; "Çağlar Bayur un sözünün üstüne söz olmaz" Çağlar Bayur yazdı: tekil örnek emsal olmaz, sorunlu bir yer vardır, onu örtmüştür vs. sıfır mekanikteki yapı ele alınır. gagıl için vesile olsun Yorum bağlantısı
Barış Özarslan 30 Mart 2021 Paylaş 30 Mart 2021 basınç testi ekipmanına sahip bir servise gidin baksınlar Yorum bağlantısı
Selim Uzun 1 Ekim 2021 Yazar Paylaş 1 Ekim 2021 arkadaslar iyi aksamlar aracim ford focus 1.6 2000 moden ambiante regulatorde sizinti vardi regulator ve borulari degisti.araci eve getirdik 3 gun sonra bi yere gittim az once geldim bir baktim aracin altina motorun arjasindan su akiyor su deposu minimumu gecmis.stop ettin bekledim akma kesildi su deposunu tekrar doldurdum arac calismasken gene motorun altindan ve arkasindan su akmaya basladi yarin ustaya goturcem ne olabilir sizce Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Ekim 2021 Paylaş 1 Ekim 2021 devirdaim veya kelepçeden hortum kaçırıyor. yeni antifriz konmuş muydu Yorum bağlantısı
Selim Uzun 1 Ekim 2021 Yazar Paylaş 1 Ekim 2021 caglar abi antifiriz yok.su motorun arka kismindan akiyor ve arac calismiyokende akiyor.bayagida fazla akiyor.yedek su deposunu doldurdum ve yine akmaya basladi regulatorde su kacagi vardi onu degistirdiler 3 gun once hortum ve kelepceler degisti bir akinti yoktu az once bir baktim yedek depoda su iyice azalmis ve motorun arka kismindan su bayagi akiyor motoru arka yarisindan da akiyor.sonra kesildi fakat yedek su eeposuna suyu koyunca gene akmaya basladi motor calismiyokende akiyor yani Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Ekim 2021 Paylaş 1 Ekim 2021 zayf bir yer patlamıştır su kaçağı böyle olur, direkt akar. o değil de antfirz neden konmadı? Yorum bağlantısı
Selim Uzun 2 Ekim 2021 Yazar Paylaş 2 Ekim 2021 arkadaşlar günaydın hayırlı işler aracımı bu sabah çalıştırdım ustaya götürmek için hararet ibresi 90 ı geçti sanayiye gidene kadar su akmaya devam ediyor.burdaki kaçak hararet ibresini yükseltirmiki.bir patlak kırık varsa hortumlarda acaba termostat patlamıs olabilirmi onda motor suyu akarmı motorun arkasından biryerden motorla iligi bir sorun olsa bu su motor çalışmaskende akıyor motorun arka tarafından yani yedek su deposuna su konduğunda motorun arkasın dan su akıyor bayağıda bariz akıyor.regülatörün kendisi veboruları ve kelepçeleri geğişmişti 3 gün önce. Yorum bağlantısı
Uğur Kaya 2 Ekim 2021 Paylaş 2 Ekim 2021 Selim Uzun yazdı: arkadaşlar günaydın hayırlı işler aracımı bu sabah çalıştırdım ustaya götürmek için hararet ibresi 90 ı geçti sanayiye gidene kadar su akmaya devam ediyor.burdaki kaçak hararet ibresini yükseltirmiki.bir patlak kırık varsa hortumlarda acaba termostat patlamıs olabilirmi onda motor suyu akarmı motorun arkasından biryerden motorla iligi bir sorun olsa bu su motor çalışmaskende akıyor motorun arka tarafından yani yedek su deposuna su konduğunda motorun arkasın dan su akıyor bayağıda bariz akıyor.regülatörün kendisi veboruları ve kelepçeleri geğişmişti 3 gün önce. Mesafe çok çok yakın değilse bence riske girme su devamlı akıyorsa zaten hemen bosalir çekici en mantiklisi Yorum bağlantısı
Selim Uzun 2 Ekim 2021 Yazar Paylaş 2 Ekim 2021 arkadaşlar su deposundan motora giden hortum patlamış.o değişecek.inş.motora falan zarar vermemişitir.ve de başka yerlere ne dersiniz su takviyesi yapıp sadece sanayiyey geldim okadar o da 1 km falan. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 2 Ekim 2021 Paylaş 2 Ekim 2021 Selim Uzun yazdı: arkadaşlar su deposundan motora giden hortum patlamış.o değişecek.inş.motora falan zarar vermemişitir.ve de başka yerlere ne dersiniz su takviyesi yapıp sadece sanayiyey geldim okadar o da 1 km falan. Su deposundan motora giden hortum ciddi gidik ise motora su girmedi ya da eksik geldi demektir. Eğer rota sonunda su yoktuysa depoda risk daha fazla. Bence işlemler yapılsın, sonra 50 km kadar kullanın ve hemen conta testi yapılsın. Yorum bağlantısı
Recommended Posts