İçeriğe Yönlendir

Chrysler Voyager 2.8 CRD SE

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Fatih Sarıkaya

Bu araç hakkında bilgisi olan forumdaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. 

Aracın motor arızası varmış, yaklaşık 30bin-tl masrafı var deniyor. Aracı canlı görmedim. Parçası bulunurmu? Motorun benzerlik gösterdiği bilindik motorlar varmı? Alsam yaptıracak adam bulabilirmiyim? Bu sorulara cevap bulamadım. Niyetim ciddileşirse arıcı görmeye gideceğim. Aracı görmedende araç hakkında bilgi toplamak istiyorum. Teşekür ederim.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

BMC Megastar diye bir araçta kullanılan motor 

2004–present BMC Megastar power: 127 hp (95 kW; 129 PS); torque: 250 N⋅m (184 lb⋅ft)

Bmc gidip sorman lazım bundaki motoru kullanıyor. : https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-kamyon-kamyonet-bmc-megastar-360p-917583027/detay

Aha motor bu https://client-diesel.com/en/products/vm-r425-dohc

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Ali Darbaz yazdı:

BMC Megastar diye bir araçta kullanılan motor 

2004–present BMC Megastar power: 127 hp (95 kW; 129 PS); torque: 250 N⋅m (184 lb⋅ft)

Bmc gidip sorman lazım bundaki motoru kullanıyor. : https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-kamyon-kamyonet-bmc-megastar-360p-917583027/detay

Aha motor bu https://client-diesel.com/en/products/vm-r425-dohc

Teşekür ederim Ali. Birebir aynısını kullanıyorsa işim daha kolay o zaman ?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Fatih Sarıkaya yazdı:

Teşekür ederim Ali. Birebir aynısını kullanıyorsa işim daha kolay o zaman ?

Beygiri kısılmış olanı kullanıyor. Ama parça sorunu ne olur bilmedim. Senin arabayı alıp bmc özel servisine sokman kaputu açıp göstermen lazım. Usta zaten tanır görünce. Vm firması italyanmış. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

istanbul ankara dışında Amerika binmek çok güç

birde amerikanın sağlamı alındığında dahi masrafın önü  o kadar açık ki güncel parça rakamlarıyla arızalısına hiç gözüm kesmezdi.

benim yorumum adanada sağlamınada binilmez

alıp yaptırma içi içini açmadan zor belli olur sadece motor dışında başkaca tuhaf masraflarıda çıkabilir 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Motor kısmında, Ali hocanın dediği gibi bmc motoruysa o kısım kolay. Ama illaki bmc'den farklı bir sürü de parçası vardır. Göz önünde bulundurmak gerek.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Bu aracı çalıştığım iş yerinde bir mühendis kullanıyordu rengi lacivert idi 

görünce ha bu araç neyin nesidir demeden kendimi alamadım

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

altın kural: hiçbir satıcı (enayi) saf, işibilmez değilidr. 2.8 motora italyan motor denir, jeep teki 3.1 gibi uzak durulması gerekir. bu tip satış pazarlığında şu teklif edilebilir: 30 bin ilave vereyim, sen motoru yaptır satışı ver gibi mesela,, ve satıcı kaçarak uzaklaşıyorsa...

• Beğen 5
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

altın kural: hiçbir satıcı (enayi) saf, işibilmez değilidr. 2.8 motora italyan motor denir, jeep teki 3.1 gibi uzak durulması gerekir. bu tip satış pazarlığında şu teklif edilebilir: 30 bin ilave vereyim, sen motoru yaptır satışı ver gibi mesela,, ve satıcı kaçarak uzaklaşıyorsa...

Arkadaş 7-8 bin lira maksimum motor masrafı var dedikleri bir arabayı almayı kafaya koymuştu. Zorla yanında usta götürmeye ikna ettim. Geçen sene 250 lira verdi ustaya, verirken de bana bir sürü mırın kırın etti zaten motor yapılacak diye alıyorum falan diyerek. Usta kaputu açtı, "bu motor yanmış" dedi, kapattı. Arabamıza binip geri döndük :D Halen der sayende ucuz yırttım o işten diye.

7-8 bin lira masrafı var dedikleri aracı çalışır yürür durumda olanlarından 15 bin lira ucuza satıyorlardı bu arada. Aynen dediğin gibi abi, satıcı aptal mı, 7-8 bin liraya yaptırılacak olsa yaptırır, 15-20 bin lira pahalıya satar motor yeni yapıldı diyerek. 

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

Dodge Nitro , Cherokee 2.8 de var. Lancia da kullanmış diye biliyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Youtubedaki tamirhane kanalında 1.6 tdi motoru 37-40 bin arasına yenileniyor diyordu Arslan usta. 2.8 crd hele ki italyan, çok ucuz geldi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Böyle bir maceraya bu modelin ustası bile girmemiş ki bu şekilde satışa çıkarılmış. Yedek parça olarak alınacaksa o başka mesele.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Uzak durulacak ikinci motor serisi. Diğeri ise 3.7v6 motor.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Servet Aydın yazdı:

Swaplayıp, Hyundai H100 kamyonet motoru uydurulabilirmi. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Servet Aydın yazdı:

3.7 benzlini iyiydi yahu  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
3.7 benzlini iyiydi yahu  
Pardon 3.8 motor. Kj motoru ile aynı değil bundaki
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

vesile ile yasal tavsiye değildir diye ekleyelim. yutup kadar maceracı olmaz forum sayfaları

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

H100 rölantide biraz sağlıklı çalışsın da gerisi sonra gelir. Bol sıfırlı çek ile
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Servet Aydın yazdı:

O zaman açmadan kapattım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...