Mahmut Yıldız 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Ersev Kaya yazdı: Hafta sonları sokağa çıkma yasağı yok muydu? Yasak değil, kısıtlama var. Marketler 10-17 arası açık. Cuma akşamı sıkış tıkış gitmek yerine pazar sabah erkenden gidince yoğunluk azalmış oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Emre Demir yazdı: hocam başımın tacısın , biri çin malı biri alman malı alman daha sağlamdır diyip olanlar var ,biri mrn bri eski sistem aşı diyip olan var , ben biontech az geldi devamı gelir mi gelmez mi diye düşünüp sinovac randevusu aldım , bildiğimizden değil hocam bilmediğimizden fikrimiz var sanırım Biontech aşısı 1. doz aşılamada %96 antikor sağladığı söylenmişti. Sinovac da böyle bir durum yok genel kurul ve toplantılar ile kapalı alanlarda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonrasına kadar ertelendi. Bu açıklama için kendi genel kurul toplantılarında il il otobüslerle insan taşıyıp sonra o insanlar kendi illerine geldiğinde vakalar patlamadı mı zaten. Hala geçiyorlar saçma saçma yasaklar koyuyorlar. 4 Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Herşey biter ama istanbul trafiği bitmez. Biterse de benim ömrüm yetmez. Saat, kademeli mesai falan filan ne uygulanırsa uygulansın yok abi istanbul trafiği mutasyonlu virüs gibi, her ne koşulda olursa olsun yoğun... 2 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Gencay Bengli yazdı: Herşey biter ama istanbul trafiği bitmez. Biterse de benim ömrüm yetmez. Saat, kademeli mesai falan filan ne uygulanırsa uygulansın yok abi istanbul trafiği mutasyonlu virüs gibi, her ne koşulda olursa olsun yoğun... İstanbul başlı başına bir devlet zaten Yorum bağlantısı
Ramazan Başkan 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 bizler sokağa çıkıp niye bu millet sokakta diye kızdığımızdan bu haldeyiz. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Bu sabah trafik azdı. Ben rahat gittim geldim. Biri şuna bir açıklık getirebilirmi acaba bu yasağın kapsamını anlayabilen var mı? benim şu ana kadar duyduklarım şunlar: 1- yasaklar yarın akşamdan itibaren başlıyor, yani yarın akşama kadar seyahat yasağı yok? cevap: 14.04.2021 19:00'dan itibaren başlıyor. yani bugün akşama kadar seyahat serbest. 2- sokağa çıkma yasağı varken (akşam 19-sabah 05 arası), şehirlerarası seyahat de yasak; ama gündüz serbest? cevap: bunu hala anlamadım genelgeden. 3- sokağa çıkma yasağı yokken (sabah 05- akşam 19 arası), şehirlerarası seyahat yasak; ama gece serbest? cevap: bu yanlış. 4- şehirlerarası seyahat sadece toplu taşımayla yasak; yani özel araçla serbest? cevap: bu da yanlış. çözebilen aydınlatırsa ramazan günü sevaba girer. t: aydınlatılması gereken yasak edit: benim gelen mesajlardan anladığım komple yasak olma ihtimali daha yüksek. gündüz gece herhangi bi saatte seyahat, izne tabi. farklı bi bilgi gelirse editlerim. edit2: seyahat izni e-devlet üzerinden alınabiliyomuş edit3: genelge: 3. sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde (hafta içi ve hafta sonunda) zorunlu haller dışında vatandaşlarımızın toplu ulaşım vasıtaları dışında şehirlerarası seyahatlerine izin verilmeyecek. bu süre'den kasıt sadece 19-05 gece vakti mi, yoksa tüm gün mü hala anlaşılmıyor. edit4: genelgede izin için alo 159'u arayın diyor. daha detaylı bilgi sanırım ordan alınabilir. edit5: istek üzerine (bkz: araç muayenelerinin ertelenmesi gerekliliği) Yorum bağlantısı
Ümit Türk 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Bu sabah trafik azdı. Ben rahat gittim geldim. Biri şuna bir açıklık getirebilirmi acaba bu yasağın kapsamını anlayabilen var mı? benim şu ana kadar duyduklarım şunlar: 1- yasaklar yarın akşamdan itibaren başlıyor, yani yarın akşama kadar seyahat yasağı yok? cevap: 14.04.2021 19:00'dan itibaren başlıyor. yani bugün akşama kadar seyahat serbest. 2- sokağa çıkma yasağı varken (akşam 19-sabah 05 arası), şehirlerarası seyahat de yasak; ama gündüz serbest? cevap: bunu hala anlamadım genelgeden. 3- sokağa çıkma yasağı yokken (sabah 05- akşam 19 arası), şehirlerarası seyahat yasak; ama gece serbest? cevap: bu yanlış. 4- şehirlerarası seyahat sadece toplu taşımayla yasak; yani özel araçla serbest? cevap: bu da yanlış. çözebilen aydınlatırsa ramazan günü sevaba girer. t: aydınlatılması gereken yasak edit: benim gelen mesajlardan anladığım komple yasak olma ihtimali daha yüksek. gündüz gece herhangi bi saatte seyahat, izne tabi. farklı bi bilgi gelirse editlerim. edit2: seyahat izni e-devlet üzerinden alınabiliyomuş edit3: genelge: 3. sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde (hafta içi ve hafta sonunda) zorunlu haller dışında vatandaşlarımızın toplu ulaşım vasıtaları dışında şehirlerarası seyahatlerine izin verilmeyecek. bu süre'den kasıt sadece 19-05 gece vakti mi, yoksa tüm gün mü hala anlaşılmıyor. edit4: genelgede izin için alo 159'u arayın diyor. daha detaylı bilgi sanırım ordan alınabilir. edit5: istek üzerine (bkz: araç muayenelerinin ertelenmesi gerekliliği) Bugün 00:00 itibari ile yürürlüğü girdi. Benim anladığım şehirler arası yasak saat farketmiyor. izin belgesi ile seyehat yapabiliyorsun. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 İftarı evde yapmayı severim. Evde yapmak daha güzel. Yine memlekete gidemicez heralde. Ne zaman memlekete niyetlensek şehir dışı yasağı geliyor. Herkesin elinde evrak herkes tarımcı deniliyorya, polislerede versinler sgk memurlarına verilen cihazdan. Girsin tcsini baksın bakalım nerde çalışıyor. O zaman herkesin elinde evrak olmaz. Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: biz öğretmeniz diye öncelik istemenin de anlamı yok. ben bu kadar anlatabiliyorum.kolaylıklar dilerim Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Böyle bir dönemde okulların bazı sınıfları neden açık ki? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Köksal Yılmaz yazdı: Böyle bir dönemde okulların bazı sınıfları neden açık ki? Sınav var . Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Evren Erakçora yazdı: Sınav var . sınav niye var bütün okullar kötüleşti. kadıköy anadolu lisesine girsen ne yazar? 4 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Evren Erakçora yazdı: Sınav var . Abi esas sınav hayatta kalma sınavı değil mi? 1 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Mehmet Göktürk yazdı: sınav niye var bütün okullar kötüleşti. kadıköy anadolu lisesine girsen ne yazar? Bazan düşünüyorum Hocam.. Acaba amaç da bumuydu? Haluk Şentürk yazdı: biz öğretmeniz diye öncelik istemenin de anlamı yok. Benim şahsi düşüncem; öğretmene öncelik değil eğitime öncelik olmalı.. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Metin Mankal yazdı: Bazan düşünüyorum Hocam.. Acaba amaç da bumuydu? bizde kötü azerbaycan varmış en sonda. daha yolumuz var. Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Mehmet Göktürk yazdı: sınav niye var bütün okullar kötüleşti. kadıköy anadolu lisesine girsen ne yazar? 8.sınıfta oğlum var.dersleri iyidir.çalışıyor da.ama bu yaştaki bir çocuğa gelecek kaygısı yüklemek hiç adil değil. tek sınav hakkı var ve nitelikli okula gitmek istiyor. gidemezse aralar da heba olacağını düşünüyor.(haksız da değil.) eskiden ne rahatmışız şimdi daha iyi anlıyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 tüm liseler aynı olmalı. öğretmenler aynı okuldan mezun müfredat aynı. imamhatip ve endüstri meslek hariç tümü aynı olmalı. Tüm ülkede belki 1000 kişilik bir ileri fen lisesi kavramı getirilebilir. o bile gerekmez de hadi neyse. onun sınavına da herkes girmez. anca çok parlaktır müdür gönderir sınava girsin der felan. Ülkenin yarış atına değil adama ihtiyacı var. önümüze gelen öğrenciler iyice bozuldu. 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 şunu netleştirelim, eve gideceğim yasak olmayan saatlarde (sabah 5 akşam 7 arası) şehirler arası yol gidebilirmiyim yada bu iş için izin belgesi gereklimi? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 gidemezsin. yasak saatlerde zaten gidemiyordun. Yasak takvimini anlaşılır yazabilen eleman da yatiştiremiyorlar artık. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Mehmet Göktürk yazdı: gidemezsin. yasak saatlerde zaten gidemiyordun. Yasak takvimini anlaşılır yazabilen eleman da yatiştiremiyorlar artık. hoydaaa, o zaman izin işini halledeyim hemen... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 (düzenlendi) yok ya nerede yasak, serbest yazıyor... (Özel araçla seyahat) İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİ SEYAHAT KISITLAMASI 3. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde (hafta içi ve hafta sonunda) zorunlu haller dışında vatandaşlarımızın toplu ulaşım vasıtaları dışında şehirlerarası seyahatlerine izin verilmeyecek. 3.1- Herhangi bir zorunlu hali bulunmayan kişilerin sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerdeki şehirlerarası seyahatleri ancak toplu ulaşım araçları (uçak, otobüs, tren, gemi vb.) kullanılmak suretiyle mümkün olacak. İşi ile ilgili illiyetini belgeleyen toplu ulaşım araçlarının görevlileri ile şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz eden kişiler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak. sokağa çıkma saatleri ve günleri içerisinde seyahat sadece özel izne tabii, onun dışında serbest, bas git 3.3- Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerdeki şehirlerarası seyahat kısıtlamasının etkinliğinin artırılması amacıyla şehirlerin tüm giriş ve çıkışlarında (iller arası koordinasyon sağlanmak kaydıyla) kontrol noktaları oluşturulacak. Özel araçlarla seyahat edenlerin muafiyet kapsamında olup olmadıkları muhakkak tetkik edilecek ve geçerli bir mazereti/muafiyeti bulunmayan kişilerin şehirlerarası seyahatlerine izin verilmeyecek. motoru ısıtayım hele 14 Nisan 2021 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 Nisan 2021 Yazar Paylaş 14 Nisan 2021 @Ali Cihangiroğlu karmaşık yazım var. Şehirler arası yolculuk her zaman kısıtlandı. İzin haricinde yolculuk yasak 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: @Ali Cihangiroğlu karmaşık yazım var. Şehirler arası yolculuk her zaman kısıtlandı. İzin haricinde yolculuk yasak atladığım kısım, Özel araçla gideceğim kısmı oldu pardon.... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: @Ali Cihangiroğlu karmaşık yazım var. Şehirler arası yolculuk her zaman kısıtlandı. İzin haricinde yolculuk yasak şehirler arası olduğunu nereden bilsin adam? Tüm türkiye kırmızı iken neyin yasağı ki bu? şu anda yasaklanması gereken tek şey insanlar arası yakın olunan noktalar. Ben olsam 6 ay için motorsiklete ÖTV yi KDV yi sıfırlarım mesela. bakkalların ve diğer tuhafiyecilerin esnafın sokağa sergi açmasına izin veririm. devlette olabildiğince işleri ertelerim. kongre labaleb hübülüp yapmam yaptırmam. ertelenebilecek herşeyi erteletirim ve buna teşvik koyarım. 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 Nisan 2021 Yazar Paylaş 14 Nisan 2021 Mehmet Göktürk yazdı: şehirler arası olduğunu nereden bilsin adam? Tüm türkiye kırmızı iken neyin yasağı ki bu? şu anda yasaklanması gereken tek şey insanlar arası yakın olunan noktalar. Ben olsam 6 ay için motorsiklete ÖTV yi KDV yi sıfırlarım mesela. bakkalların ve diğer tuhafiyecilerin esnafın sokağa sergi açmasına izin veririm. devlette olabildiğince işleri ertelerim. kongre labaleb hübülüp yapmam yaptırmam. ertelenebilecek herşeyi erteletirim ve buna teşvik koyarım. Hocam yeteri kadar motor var trafikte. Arabanın sağından solundan vızır vızır kontrolsüzce geçiyorlar. Bazıları da elektrikli. Ses de çıkmıyor. Motor bilinci yok ülkemizde maalesef. Hem motorcuda yok hem vatandaşta yok Yorum bağlantısı
Recommended Posts