İçeriğe Yönlendir

Nisan 2021 Covid Tedbir Kısıtlamaları

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hocam yeteri kadar motor var trafikte. Arabanın sağından solundan vızır vızır kontrolsüzce geçiyorlar. Bazıları da elektrikli. Ses de çıkmıyor. Motor bilinci yok ülkemizde maalesef. Hem motorcuda yok hem vatandaşta yok

daha çok olmalı. 

bu dediğin birşey çözmedi.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

daha çok olmalı. 

bu dediğin birşey çözmedi.

Demekle oluyorsa :) ben çözümü söyleyeyim. Polis devamlı gezecek. Cadde sokak üç beş kişiye ceza yazıldı mı geri kalanlar korkar. Öyle taksim meydanı’nda gibi değil. Mahallelerin içinde gezecek. Görünecek. Üç beş cezadan sonra polis günlük gezi yapsın. 

saat kısıtlamasında istanbul’un ayrı tutulması gerekiyor. Mümkün olduğunca saatler genişletilmeli. 

toplu taşımada araç sayısı x2 hatta x3 yapılmalı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Demekle oluyorsa :) ben çözümü söyleyeyim. Polis devamlı gezecek. Cadde sokak üç beş kişiye ceza yazıldı mı geri kalanlar korkar. Öyle taksim meydanı’nda gibi değil. Mahallelerin içinde gezecek. Görünecek. Üç beş cezadan sonra polis günlük gezi yapsın. 

saat kısıtlamasında istanbul’un ayrı tutulması gerekiyor. Mümkün olduğunca saatler genişletilmeli. 

toplu taşımada araç sayısı x2 hatta x3 yapılmalı. 

Katılıyorum. Ben özel bir neden dolayı pazar günü gündüz aracımla dışarı çıkmıştım. yanımda çocuk ve hanım var. ara sokakta polisle karşı karşıya geldik görünce kaçmadım yani :) yanımdan teğet geçti demediler birşey. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yasak saatler dışında serbest anlıyorum ben

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)

bence de. iller arası seyahat yasakmı değilmi?  yasak olan saatlerde günlerde ne demek?

yasak ise şehirler arası seyahat izne tabidir dersin,

sınırlı bir yasak varsa şu saatler arası yasaktır dersin. "gün"lerden kasıt haftasonu olabilirmi? tam gün yasak çünkü.

ya ne güzel lebalebleblebi almaya gidecektik kuruyemişçiye.

tarihinde Dogan Arsiray tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Yasak saatler dışında serbest anlıyorum ben

çok mantıklı değilmi zaten? :)

Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Açıklamanın açıklamasının açıklaması yapılmadan anlaşılamayan açıklamalar. Neden hep böyle oluyor?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)

bakanlık genelgesininin son versiyonunu okudum, gayet net yazmışlar ki: evde kalana yasak seyahat ediyorsan serbest.. gayet basit..

aşılanan 65+ lar evde kalacak, aşısız son sınıf öğretmenleri de yüzyüze eğitim verecek, o sınııflara eğitime gelecek olan 18- lar da öğleden sonrarya kadar sokağa çıkamayacak.. gayet basit yani

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Dogan Arsiray yazdı:

çok mantıklı değilmi zaten? :)

Bazıları diyor ki serbest saatlerde de yasak. Cuma hususi Gebze'de Tuzla'ya geçme girişi mi ile test edecem olmadı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Çağlar Bayur yazdı:

evde kalana yasak seyahat ediyorsan serbest.. gayet basit..

yıkıldım :):):):):):)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Dün ana muhalefet partisinden bi milletvekili, Türkiye'de yaşayan herkese (göçmenler dahil) 2 doz Biontech aşısı yapsak 4 milyar dolar civarı tutuyor dedi.. Niye yaptırmıyoruz ki? Hazır Ramazan da gelmiş. Kısmi veya tam kapanma ile sonrasında da pandemi koşullarına sıkı sıkı bağlı kalarak bu virüsten büyük ölçüde kurtulabiliriz. Paramız mı yok sanki? ? 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bizim çalışma süresi değişmedi. Çalışma saatleri 30 dakika geri alındı. Sabah 08:00 işbaşı ve Akşam 17:00 çıkış şeklinde oldu. 

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde (hafta içi ve hafta sonunda) zorunlu haller dışında vatandaşlarımızın toplu ulaşım vasıtaları dışında şehirlerarası seyahatlerine izin verilmeyecek.

Benim anlamadığım şimdi saat 19.00 dan sonra sokağa çıkmak yasaktır diye bir kural  koydum diyelim. Üstüne bir de saat 19.00 dan sonra şehir değiştirmek yasaktır diye bir kural koymamın mantığı nedir? Adam sokağa çıkmadan nasıl şehir değiştiriyor. Işınlanıyo mu?

Toplu ulaşım dışında yasak diyor. Yani gebze-harem minibüsüyle şehir değiştirebiliyor muyum?

Misal gebze-harem, sonra gebze-izmit, sonra izmit-adapazarı, sonra adapazarı hende...ben böyle böyle van'a kadar giderim. Kimse de hop birader demez o zaman.

Haberlerde şöyle diyor;

"

Şehirler arası yolculukları kendi araçları ile yapmak isteyenler hafta içi günlerde sabah 05.00'ten akşam 19.00'a kadar bu seyahatleri gerçekleştirebilecek. Bu saatlerde herhangi bir seyahat zorunluluğu gerekçesine ihtiyaç olmayacak. 

Özel araçla şehirler arası seyahat, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 19.00 ile 05.00 saatleri arasında ve hafta sonları ise yapılamayacak. Hafta sonları ve hafta içi kısıtlama saatleri sürelerinde ancak toplu taşıma araçları ile seyahat edilebilecek

"

https://www.ntv.com.tr/ekonomi/seyahat-kisitlamasinin-ayrintilari-belli-oldu-ozel-aracla-seyahat-yasak-mi,FtPCmpZ4uE6eiblLod1IeA

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

Bizim çalışma süresi değişmedi. Çalışma saatleri 30 dakika geri alındı. Sabah 08:00 işbaşı ve Akşam 17:00 çıkış şeklinde oldu. 

oo voleyi vurdum desene. Daha az trafik. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Yurdaer Elay yazdı:

Dün ana muhalefet partisinden bi milletvekili, Türkiye'de yaşayan herkese (göçmenler dahil) 2 doz Biontech aşısı yapsak 4 milyar dolar civarı tutuyor dedi.. Niye yaptırmıyoruz ki? Hazır Ramazan da gelmiş. Kısmi veya tam kapanma ile sonrasında da pandemi koşullarına sıkı sıkı bağlı kalarak bu virüsten büyük ölçüde kurtulabiliriz. Paramız mı yok sanki? ? 

Aşı var mı?

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Yani gebze-harem minibüsüyle şehir değiştirebiliyor muyum?

onu dolmuşçuya soracaksın deliganlı :D ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

şehirler arası olduğunu nereden bilsin adam?

Tüm türkiye kırmızı iken neyin yasağı ki bu?

şu anda yasaklanması gereken tek şey insanlar arası yakın olunan noktalar. Ben olsam 6 ay için motorsiklete ÖTV yi KDV yi sıfırlarım mesela. bakkalların ve diğer tuhafiyecilerin esnafın sokağa sergi açmasına izin veririm. devlette olabildiğince işleri ertelerim. 

kongre labaleb hübülüp yapmam yaptırmam. ertelenebilecek herşeyi erteletirim ve buna teşvik koyarım. 

Devlet adamı konuşması bu :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hocam yeteri kadar motor var trafikte. Arabanın sağından solundan vızır vızır kontrolsüzce geçiyorlar. Bazıları da elektrikli. Ses de çıkmıyor. Motor bilinci yok ülkemizde maalesef. Hem motorcuda yok hem vatandaşta yok

yok ya, dur daha ben alacağım :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Devlet adamı konuşması bu :)

o zaman olmaz yapılmaz işte zaten ondan yapılmıyor

Ali Cihangiroğlu yazdı:

yok ya, dur daha ben alacağım :)

senin lige indirim gelmez

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Yurdaer Elay yazdı:

Sadece 4 milyar mı... 

Yani var denilenin 32 de biri.. 

Hiç bişey değilmiş. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

o zaman olmaz yapılmaz işte zaten ondan yapılmıyor

senin lige indirim gelmez

eğitimli Motörcü olucam ben :)

Good Riding is an Art aga...

https://www.artmotoakademi.com/  Akçayda hoca var heheheh şansa bak...

yalnız karşı tarafı ne yapacağız sorun burada....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bizde de var hoca da evlendikten sonra sadece pistte kullanıyorum diyor. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sadece 4 milyar mı... 

Yani var denilenin 32 de biri.. 

Hiç bişey değilmiş. 

Biontech 19.5 dolar, Sinovac 29.7 dolar. Nüfusun tamamına 2'şer doz Biontech veya Sinovac aşısı yapılsa ortalama 4 milyar dolar tutuyormuş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Yurdaer Elay yazdı:

Biontech 19.5 dolar, Sinovac 29.7 dolar. Nüfusun tamamına 2'şer doz Biontech veya Sinovac aşısı yapılsa ortalama 4 milyar dolar tutuyormuş.

Demek ki geriye 124 kalıyor. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...