Tayfun Aydın 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Emre Demir yazdı: ayın 15 inde sinovac olacam yönlendirme gibi olmasın ama bir kaç doktor arkadaşa sordum hepsi sinovac olmuş ,ben de onu tercih ettim . Emre hocam doktorların Sinovac dan başka tercihi yoktu . Biontech yeni geldi. Tabii herkesin kendine göre ben diğerini tercih ettim şahsen.. 1 Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Öğretmenlerin önceliği olmalı mı? Olacaksa, aynı şekilde bir çok insan aynı yerde kapalı yerde çalışıyor. Mesela benim çalıştığım odaya günde ortalama 50-60 farklı yabancı girip çıkıyor. Öğretmenlerden daha önceliği olan yerler var diye düşünüyorum. Doktorlar ilk aşı olanlardan. O zaman biontech gelmemişti ülkeye. Tüm avrupa ve israil biontech oluyor. Sıkıntı olsa avrupa kendi vatandaşına vurmazdı bence. Yani pek tabii daha yoğun bölgelerde çalışan insanlar da var. Keşke herkese bir an önce yapılsa ancak durum şu . Sizin yanınaza yabancılar girip çıkıyor. Yanınızda max ne kadar kalıyor? Biz bir öğrenci gurubuyla 6 ders aynı sınıfta beraberiz yani varsa birimizde virüs geçmeme ihtimali çok düşük. Yine öğretmenler odasında duruyoruz aynı şekilde riskli durum orada da var Çocuklar zaten inanılmaz temaslı. Engelleyemiyoruz. Bir çocuğun okula getirip en az 20-30 kişiye bulaştırması çok ama çok olası bir durum. Yine aynı şekilde öğretmen eğer getirirse sınıfa neredeyse bütün çocuklara geçeceği garanti bir durum var ortada. Bir de toplumsal durum var. Okulların açık olmaması demek bir çok açıdan toplumda sıkıntılar yaratıyor. Şahsen önce sağlık diyenlerdenim. İlkokullar zaten sarmal sistem eğitim yapar. Her sene aynı konuları işliyoruz sağlıktan acele bir durum yok. Ancak illa açılacaksa aşı şart gibi duruyor ki İngiliz varyantı ile ailelerden 39-40 derecelerde ateşle atlatan çocuklar duyuyoruz. Yanlış anlaşılma olmasın keşke herkes hemen aşı olsa. Sizler bizler yok burada aynı durumdayız aslında ancak bizdeki durum bu ve söz konusu eğitim olunca hassasiyet biraz daha artmalı diye düşünüyorum.. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Hayvan gibi trafikte kaldım. 17:00 da çıktım ama eve gelene kadar, sürdüğüme süreceme pişman ettiler. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 marketlerin cogu hala acikti? 7 ye kadar alisveris yapip iceridemi sabahlayacak insanlar? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Dogan Arsiray yazdı: marketlerin cogu hala acikti? 7 ye kadar alisveris yapip iceridemi sabahlayacak insanlar? Bizim yakın market kapalı bakkala yetiştim Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 14 Nisan 2021 Paylaş 14 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Hayvan gibi trafikte kaldım. 17:00 da çıktım ama eve gelene kadar, sürdüğüme süreceme pişman ettiler. kim bilir ne yakmıştır şimdi cruze Ali,uyuyamazsın sen şimdi ? 3 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 15 Nisan 2021 Paylaş 15 Nisan 2021 (düzenlendi) Seyahat izni ile ilgili Bakanlık açıklaması, kısaca yasak olmayan saatlerde özel araçla seyahat edebilirsiniz, saat geldiğinde izin gerekir gidemezsiniz. 4 - Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan zaman dilimi içerisinde özel araçla seyahat edilebilecek mi? Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerin dışında kalan (sokağa çıkma ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmayan) zaman aralıkları içerisinde kalmak kaydıyla özel araçlarla şehirlerarası seyahat yapılabilecektir. Ancak bu tür özel araçlarla şehirlerarası seyahatlerin sokağa çıkma kısıtlamasının başlama saatlerine göre planlanması gerekmekte olup varış şehrine ulaşılamamış olsa bile sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında seyahat izin belgesi olmaksızın şehirlerarası seyahatin sürdürülmesine müsaade edilmeyecektir. ilave olarak mesela benim durumumda şöyle, Şantiyedeyim yola çıktım ama varamadım yasak saati geldi, çok uzak evim, bu durumda İkamet adresime dönüyorsam izinli sayılacağım.... 15 Nisan 2021 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Türk 15 Nisan 2021 Paylaş 15 Nisan 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: Seyahat izni ile ilgili Bakanlık açıklaması, kısaca yasak olmayan saatlerde özel araçla seyahat edebilirsiniz, saat geldiğinde izin gerekir gidemezsiniz. 4 - Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan zaman dilimi içerisinde özel araçla seyahat edilebilecek mi? Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerin dışında kalan (sokağa çıkma ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmayan) zaman aralıkları içerisinde kalmak kaydıyla özel araçlarla şehirlerarası seyahat yapılabilecektir. Ancak bu tür özel araçlarla şehirlerarası seyahatlerin sokağa çıkma kısıtlamasının başlama saatlerine göre planlanması gerekmekte olup varış şehrine ulaşılamamış olsa bile sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında seyahat izin belgesi olmaksızın şehirlerarası seyahatin sürdürülmesine müsaade edilmeyecektir. ilave olarak mesela benim durumumda şöyle, Şantiyedeyim yola çıktım ama varamadım yasak saati geldi, çok uzak evim, bu durumda İkamet adresime dönüyorsam izinli sayılacağım.... Çoğunluk bunu merak ediyordu. Güzel özetlenmiş. Karmakarışık madde madde yazıp gönderiyorlar. Bunu yazan yada yazanlar yazdığını anlıyor mu acaba? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Nisan 2021 Paylaş 15 Nisan 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: ....olup varış şehrine ulaşılamamış olsa bile sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında seyahat izin belgesi olmaksızın şehirlerarası seyahatin sürdürülmesine müsaade edilmeyecektir.... Polis Vladimir bizi tarayacak mı kalaşnikof ile kontrol noktasında? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Nisan 2021 Paylaş 15 Nisan 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: ilave olarak mesela benim durumumda şöyle, Şantiyedeyim yola çıktım ama varamadım yasak saati geldi, çok uzak evim, bu durumda İkamet adresime dönüyorsam izinli sayılacağım.... Öyle demiyor.. Saat 19'da her neredeysen kontağı orada kapat diyor. Ümit Türk yazdı: Çoğunluk bunu merak ediyordu. Güzel özetlenmiş. Karmakarışık madde madde yazıp gönderiyorlar. Bunu yazan yada yazanlar yazdığını anlıyor mu acaba? Daha özeti şu.. Sokağa çıkamıyorsan yola da çıkamazsın.. Bitti. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 15 Nisan 2021 Paylaş 15 Nisan 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Öyle demiyor.. Saat 19'da her neredeysen kontağı orada kapat diyor. Şirketin aldığı izin belgesi var ya abi. Her türlü izinli. Ben dün 20:40 da çevirmeye takıldım. Şirketin verdiği evrakı gösterdim geç dediler. 2 Yorum bağlantısı
Ali Gök 15 Nisan 2021 Paylaş 15 Nisan 2021 benim izmire gitmem lazım arabamla. geçen hafta sonu hanımla çocugu bıraktım izmire normal sokağa çıkma yasağı olmayan zamanda sürüp gidebiliyormuyum ? şehirler arası seyehat yasak denmişti Yorum bağlantısı
Ümit Türk 15 Nisan 2021 Paylaş 15 Nisan 2021 Ali Gök yazdı: benim izmire gitmem lazım arabamla. geçen hafta sonu hanımla çocugu bıraktım izmire normal sokağa çıkma yasağı olmayan zamanda sürüp gidebiliyormuyum ? şehirler arası seyehat yasak denmişti sokağa çıkma yasağı kısıtlaması olmayan saatlerde gidebilirsin. Misal haftaiçi 05:00-19:00 arası. Haftasonu çıkamazsın (izin belgesi yoksa) 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 15 Nisan 2021 Paylaş 15 Nisan 2021 hee iyi o zaman ya sıkıntı yok basar giderim 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 15 Nisan 2021 Paylaş 15 Nisan 2021 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Öyle demiyor.. Saat 19'da her neredeysen kontağı orada kapat diyor. Daha özeti şu.. Sokağa çıkamıyorsan yola da çıkamazsın.. Bitti. Bitmedi yok öyle birşey, izin belgen varsa 24 saat hafanın 7 günü gidersin... bana gelince 1. yol: 24 saat Haftanın 7 günü sadece şirketçe düzenlenen belgeyle giderim, görevlendirme yazısı Şantiyeler arası gidiş bitti, bu işin resmi kısmı, yoksa iş yürümez bazı durumlarda ve iş durmaz. 2. yol: Şantiyeden çıktım evime İkamet adresime gideceğim (buda yasal eve döneceğim tabii habire değil kaç kere dönüyorsun derler adama), ikametimi gösterir belge ve ssk dökümü ile giderim, 24 saat haftanın 7 günü, geri dönerkende alınan resmi görev yazısı ile işe dönüyorum der devam ederim.. (tabii ne işi derler, dağın başı Baraj işi, her işte değil, yoksa her aklına esen işe gidiyorum der çıkar, öyle dersen yersin zopayı ) fakat yok öyle her işe gidiyorum diyene izin, belgene ve ssk belgenden görevine ve görev yerine bakıyorlar) daha önceki kapanmadada böyleydi zaten, işim sayesinde izinliyim, gidemeyecekler izin belgesi olmayanlar emmi kritik olan İzin Belgesi , varsa yasak yok, tabii her kafama esti gideyim yok, 15 Nisan 2021 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Nisan 2021 Paylaş 15 Nisan 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: Bitmedi yok öyle birşey, izin belgen varsa 24 saat hafanın 7 günü gidersin... İzin belgen varsa sokağa da çıkabiliyorsun zaten Sonuç. sokağa çıkabiliyorsan, çanakkaleye de boluya da gidebilirsin.. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 15 Nisan 2021 Paylaş 15 Nisan 2021 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: İzin belgen varsa sokağa da çıkabiliyorsun zaten Sonuç. sokağa çıkabiliyorsan, çanakkaleye de boluya da gidebilirsin.. işte belge var, o yüzden eve gitmemde sorun yok, gidip gelebiliyorum, yasak saati ve günüde olsa farketmiyor, bende bunu diyorum, sen belge kısmını katmadan diyorsun, o zaman elbette yasak gidemezsin biryere, ben kendim için diyorum tabii, iller arası git gel yapan benim gibi insanlar ne yapsın dimi, her gün git gel suyunu çıkar yok tabii 15 Nisan 2021 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts