Tansu Kalafatoğlu 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 -Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecek. -65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanma sınırlaması yeniden getirildi. -Hafta içi sokağa çıkma sınırlamasının saatleri akşam 19.00 ve sabah 05.00 olarak güncellendi. -8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecek. -Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak. -Lokanta ve benzeri işletmeler ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel-al hizmetiyle çalışmalarını yürütecek. Yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonuna kadar ara verecek. Oteller, sadece kendi müşterileriyle sınırlandırılmış şekilde hizmet verebilecek, sahte rezervasyon ve benzeri hilelere göz yumulmayacak. -Düğün, nişan, kına, nikah, genel kurul ve toplantılar ile kapalı alanlarda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonrasına kadar ertelendi. Ramazan ayının ilk haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulanmasına karar verdik. Şayet beklediğimiz iyileşmeyi sağlayamazsak daha sıkı tedbirler gelecektir. Hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması sürerken hafta içi sokağa çıkma sınırlaması saatleri akşam 19.00 ila sabah 05.00 arasında düzenlenmiştir. Lokantalar sadece belirlenen saatlerde paket servis hizmeti verecek. Spor salonları bayram sonuna kadar kapalı. Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecektir. Düğün nişan kına vb. tüm toplantılar bayram sonrasına kadar ertlendi. Oteller sadece kendi müşterileri ile sınırlandırılmış halde hizmet verecektir. 8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecektir. Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak. Kamuda hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak. ntv —- Bence bomboş tedbirler. -Kısıtlamalara rağmen sokakta işi gücü olmayanlar gezip tozuyor. Bunun önlemi alınmalıydı -toplu taşımada 50cm mesafe ile tıklım tıkış seyahat var -akşam 7’de kısıtlamanın başlaması ile özellikle istanbul’da trafik faciası yaşanacaktır. 1 Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 2 haftalık kısıtlama.şimdilik. Bu süreçte trafik felç istanbulda. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Vaay be. Tam kapanma yapamadılar Maney maney caney caney 2 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: vb. tüm toplantılar bayram sonrasına kadar ertlendi. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Koca bir çöp... Mesai kısıtlaması ciddi yoğunluk yaratıyor ayrıca. O uygulama hepten hatalı bence. Sabah 8 akşam 8 yapıp personeli yarı yarıya vardiyalı çalıştırmalılar. Geniş vakitte insanlar işlerini halletsin yığılma olmasın banka ve kamuda 1 Yorum bağlantısı
Muhammed Orak 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Çok ağır küfür etmek istiyorum ama leblebi izin vermiyor Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 Nisan 2021 Yazar Paylaş 13 Nisan 2021 Bugün vaka 60bin vefat 275 birkaç güne günde 500 vefat duymaya başlayabiliriz Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Mert Gulkokan yazdı: Bayramda memlekete gidemeyecek miyiz ? Bende onu merak ettim de yasak saatlerinde şehir dışı yasak. Diğer saatte serbest. Sabah 5 de yola çikip 7 de vardın mi Yeter. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 Nisan 2021 Yazar Paylaş 13 Nisan 2021 Mustafa Tüfekçi yazdı: Bende onu merak ettim de yasak saatlerinde şehir dışı yasak. Diğer saatte serbest. Sabah 5 de yola çikip 7 de vardın mi Yeter. Yok. yasağ “Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecektir.” Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 halka maddi yardim yoksa durum gitgite vahim bir hal alicak turizm bitmis turumda halkin elinde harcayabilecek parasi olmazsa ekonomi dibi gorur gibime geliyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 (düzenlendi) Mustafa Tüfekçi yazdı: Bende onu merak ettim de yasak saatlerinde şehir dışı yasak. Diğer saatte serbest. Sabah 5 de yola çikip 7 de vardın mi Yeter. eski yasak öyle idi, 5 dak sonra değişti o da yassagh, norveçe gittin mi hiç? Ali Darbaz yazdı: Vaay be. Tam kapanma yapamadılar Londra saat kulesini bilir misin ben hiç gitmedim 13 Nisan 2021 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Demir 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Kamuda çalışan hamilelik sürecinde olan ve 10 yaş altı bebesi olan bayanlara idari izin . Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Dudak dudağa bir kapanma bekliyorduk ama olmadı. Mustafa Cerci yazdı: halka maddi yardim yoksa durum gitgite vahim bir hal alicak turizm bitmis turumda halkin elinde harcayabilecek parasi olmazsa ekonomi dibi gorur gibime geliyor Turistler sahillerde fink atıyor yasak bize, ha bir de suriyadan gelenlere yasak yok sanırım onlar da yadak zamanı hep dışarda. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Pide kuyruklarının engellenmesi için alınmış önlem. Normalde sokağa çıkış sayısının azaltılması lazım süreyi azaltınca anlam kayboluyor. Bilakis marketlerin gece 12 ye kadar açık olması lazım ki insanlar boş zamanda gitsin. toplu taşım kişi başı az hak verilsin. vs vs kapalı mekanlara kişi sayısı getirilsin ve denetlensin. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 istanbul için sokağa çıkma yasağı 24:00 olmalı idi. Yapılan çok yanlış. Bu iş telkinle olur kapalı mekanları denetleyerek olur. HAtta yasağın komple kalkması lazım. 7/24 e dağıtılmalı hayat. 2 Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Emre Demir yazdı: Kamuda çalışan hamilelik sürecinde olan ve 10 yaş altı bebesi olan bayanlara idari izin . Bu durum daha önce de vardı ve altında küçük bir ibare ile "Öğretmenler hariç" yazıyordu Sıkıntılı bölgede çalışan bir öğretmen olarak okula ciddi ciddi korkarak gidiyorduk. Bütün öğretmenler diken üstündeydik. Burada Okul öncesi 8 ve 12. sınıflara derse giren öğretmen arkadaşlarım hemen aşılanmalı. Bize dün tanımlandı şimdilik sinovac mı biontech mi karmaşası hakim bakalım hangisini vurulacağız? Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Yorumlardan okuduğuma göre bu durumdan sıkılan sadece ben değilim Yorum bağlantısı
Emre Demir 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Tayfun Aydın yazdı: Bu durum daha önce de vardı ve altında küçük bir ibare ile "Öğretmenler hariç" yazıyordu Sıkıntılı bölgede çalışan bir öğretmen olarak okula ciddi ciddi korkarak gidiyorduk. Bütün öğretmenler diken üstündeydik. Burada Okul öncesi 8 ve 12. sınıflara derse giren öğretmen arkadaşlarım hemen aşılanmalı. Bize dün tanımlandı şimdilik sinovac mı biontech mi karmaşası hakim bakalım hangisini vurulacağız? ayın 15 inde sinovac olacam yönlendirme gibi olmasın ama bir kaç doktor arkadaşa sordum hepsi sinovac olmuş ,ben de onu tercih ettim . Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 Nisan 2021 Yazar Paylaş 13 Nisan 2021 Tayfun Aydın yazdı: Bu durum daha önce de vardı ve altında küçük bir ibare ile "Öğretmenler hariç" yazıyordu Sıkıntılı bölgede çalışan bir öğretmen olarak okula ciddi ciddi korkarak gidiyorduk. Bütün öğretmenler diken üstündeydik. Burada Okul öncesi 8 ve 12. sınıflara derse giren öğretmen arkadaşlarım hemen aşılanmalı. Bize dün tanımlandı şimdilik sinovac mı biontech mi karmaşası hakim bakalım hangisini vurulacağız? Öğretmenlerin önceliği olmalı mı? Olacaksa, aynı şekilde bir çok insan aynı yerde kapalı yerde çalışıyor. Mesela benim çalıştığım odaya günde ortalama 50-60 farklı yabancı girip çıkıyor. Öğretmenlerden daha önceliği olan yerler var diye düşünüyorum. Emre Demir yazdı: ayın 15 inde sinovac olacam yönlendirme gibi olmasın ama bir kaç doktor arkadaşa sordum hepsi sinovac olmuş ,ben de onu tercih ettim . Doktorlar ilk aşı olanlardan. O zaman biontech gelmemişti ülkeye. Tüm avrupa ve israil biontech oluyor. Sıkıntı olsa avrupa kendi vatandaşına vurmazdı bence. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Emre Demir yazdı: ayın 15 inde sinovac olacam yönlendirme gibi olmasın ama bir kaç doktor arkadaşa sordum hepsi sinovac olmuş ,ben de onu tercih ettim . bu nasıl mantık. dedelerime sordum reno kullandık biz dediler ben de reno aldım gibi olmuş. Yorum bağlantısı
Emre Demir 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Mehmet Göktürk yazdı: bu nasıl mantık. dedelerime sordum reno kullandık biz dediler ben de reno aldım gibi olmuş. hocam sonuç olarak doktor bu insanlar bizden sanırım daha bilgililerdir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts