İçeriğe Yönlendir

Nisan 2021 Covid Tedbir Kısıtlamaları

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Haluk Şentürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Öğretmenlerden daha önceliği olan yerler var diye düşünüyorum. 

her gün 300 farklı evden öğrenci geliyor(temaslılar da okula gelebiliyor) ve toplamda 2,5 saat aynı ortam solunuyor. aynı anda sınıfta 20 öğrenci oluyor. ve gençlerin bir çoğu tedbirlerin önemini kavramamış. ders araları maskeler çenelerde ağız ağızalar. bankonun ardında çalışmıyoruz. derste çocuğun kağıtlarına,defterlerine bile eğiliyoruz.soru getiriyor yan yana çözüyoruz.  temas üzerine temas. ve 300 e yakın öğretmeni son iki ayda  kaybettik. öğretmenlerin durumu acildir.kelle koltukta ders anlatma psikolojisini ,maske ve gözlükle ders anlatmanın zorluğunu hiç söylemiyorum bile.tüm kamu personeli acilen aşılanmalı ki devlet yürüsün. 

• Beğen 6
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Çalışmak dışında her şey yasaklanmış. Bir tür stress test yani :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Emre Demir yazdı:

hocam sonuç olarak doktor bu insanlar bizden sanırım daha bilgililerdir.

oxford vardı da gitmedik mi demişti tatlıses

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Demir
Mehmet Göktürk yazdı:

hocam başımın tacısın , biri çin malı biri alman malı alman daha sağlamdır diyip olanlar var ,biri mrn bri eski sistem aşı diyip olan var , ben biontech az geldi devamı gelir mi gelmez mi diye düşünüp sinovac randevusu aldım , bildiğimizden değil hocam bilmediğimizden fikrimiz var sanırım :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

hekimler olurken biontech yoktu. seçme şansları yoktu. Şimdi onlar biontech olmamış diye seçmiyorsan allah kolaylık versin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Haluk Şentürk yazdı:

her gün 300 farklı evden öğrenci geliyor(temaslılar da okula gelebiliyor) ve toplamda 2,5 saat aynı ortam solunuyor. aynı anda sınıfta 20 öğrenci oluyor. ve gençlerin bir çoğu tedbirlerin önemini kavramamış. ders araları maskeler çenelerde ağız ağızalar. bankonun ardında çalışmıyoruz. derste çocuğun kağıtlarına,defterlerine bile eğiliyoruz.soru getiriyor yan yana çözüyoruz.  temas üzerine temas. ve 300 e yakın öğretmeni son iki ayda  kaybettik. öğretmenlerin durumu acildir.kelle koltukta ders anlatma psikolojisini ,maske ve gözlükle ders anlatmanın zorluğunu hiç söylemiyorum bile.tüm kamu personeli acilen aşılanmalı ki devlet yürüsün. 

Banko yok, arada cam yok. 50-60 yabancı ile kapalı ortamda bir araya geliyorum. Bu 50-60 kişi her gün değişiyor. Haftada 275, ayda 1100 yabancı kişi ve onların görüştüğü diğer insanlar. Dert anlatıyorlar. Kağıt üstünde biz anlatıyoruz. Proje açıyoruz gösteriyoruz. Tartışmalar oluyor maskeler çıkıyor. Burnunu ağzını açan açana. Öğretmenlere aşı vurulmasın demiyorum. En az öğretmenler kadar başka mesleklerde aşı vurulması gerekenler var. Mesela polisler. Müdahale, kontrol, arama esnasında maske tedbir hak getire

Emre Demir yazdı:

hocam başımın tacısın , biri çin malı biri alman malı alman daha sağlamdır diyip olanlar var ,biri mrn bri eski sistem aşı diyip olan var , ben biontech az geldi devamı gelir mi gelmez mi diye düşünüp sinovac randevusu aldım , bildiğimizden değil hocam bilmediğimizden fikrimiz var sanırım :)

Bak ben vag düşmanıyım ? ben bile alman aşısı diyorum 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Banko yok, arada cam yok.

1970 ler 80 ler, veznedarlar cam arkasında oturur, pullar yalanmaz,  zarfa yapışırken ıslak süngere banılırdı, tanıdık geldi birden sene 2021... muhasebeciler gömlek üstüne kola kolluk takardı mesai saatinde, kalabalık yemek hane olmadan evden gelen sefertaslarından yemek yenirdi, kap kacak lar herkesin kendisine ait idi....

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

şimdi oksfort online da? tanzanyada ikamet edip mezun olunaibilinir

Metin Mankal yazdı:

30 gün toplu iftar yaoacak anlaşılan..

masa 38 metre ama hocam?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir kaç sebep.

* Halkın inancı kırıldı, güveni sarsıldı. İlerleme kaydedilemedi.
* Yapılanları görünce onlara bir şey olmuyorsa bana da bişey olmaz ruh haline geçildi.
* Bu işin sonu yok, bununla yaşamaya alışmalıyız denmeye başlandı.
* Yaşamak için aynı zamanda para da lazım. İnsanlar kazanmak için canını feda etti.
* Genç kesim büyük bir vurdum duymazlık içinde.
Vs vs.

• Beğen 13
Yorum bağlantısı
Metin Mankal
Çağlar Bayur yazdı:

masa 38 metre ama hocam?

Masa da masaymış ha

Bana mısın demedi bu kadar yüke

Bir iki sallandı durdu

Adam ha babam koyuyordu.

EDİP CANSEVER

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

merak edenlere, ingiltere örneği..

adamların 2020 i ile 2021 leri siyah/beyaz kadar ayrı.

2020 de komple mezarlık yeri gibi idi, otoritenin aldığı kararlar, attığı adımlar çok yanlış oldu ve bunu çıkıp anlattılar, biz hatalı idik dediler...

2021 başından bugüne atılan adımlar ile mayıs ayında komple normale dönüyorlar, attıkları adımlar incelendiğinde, başka bir galakside farklı bir oksijen soluyorlar gibi...

çok başka çook.... manevi geleneklerinden de tam ödün verdiler. asırlardan beri gelen alışkanlıklarını tam terk ettiler.

vesile ile ingilizin belçikadaki aşı fabrikasına belçikalılar el bile koydu, kendi üretimlerini bile alamadılar içeriden, güllük gülistanlık değildi attıkları adımlar. yürüdükleri yollarda gül den çok diken vardı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

1970 ler 80 ler, veznedarlar cam arkasında oturur, pullar yalanmaz,  zarfa yapışırken ıslak süngere banılırdı, tanıdık geldi birden sene 2021... muhasebeciler gömlek üstüne kola kolluk takardı mesai saatinde, kalabalık yemek hane olmadan evden gelen sefertaslarından yemek yenirdi, kap kacak lar herkesin kendisine ait idi....

Bizde ortam samimi. Vatandaş geliyor. Masada karşılıklı yüz yüze konuşuyoruz. İstediği cevabı duyamayan çekiyor si.. pardon, çekiyor maskesini öyle anlatıyor sesini yükselterek. Geçen bi tanesi öyle hiddetlendi, konuşurken tükürükleri saçıldı. O derece samimiyiz vatandaşla :) 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
merak edenlere, ingiltere örneği..
adamların 2020 i ile 2021 leri siyah/beyaz kadar ayrı.
2020 de komple mezarlık yeri gibi idi, otoritenin aldığı kararlar, attığı adımlar çok yanlış oldu ve bunu çıkıp anlattılar, biz hatalıyız dediler

Bizde vatandaş hatalı.
Hatta dediler ki sokağa çıkmak istiyorsanız oranları düşürün. [emoji23]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Yasaklara çoğunluk uymadı, uymazda zaten. Vatanını seven sokağa çıkmasın denseydi bekli etkisi olurdu. Konuyla ilgili değil ama yasaklarla ilgili, komşu esnaf yasakları sürekli çiğniyordu. Geçtiğimiz pazar günü dükkanına gitmiş 10 şişe arpa suyu içtikten sonra iple canına kıymış.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Siz öğretmenlerden daha öncelikli olduğunuzu iddia ediyorsunuz anladığım kadarıyla. Herkesin kendine göre sebepleri var. Kimsenin canı diğerinden değersiz değil. Sağlık çalışanlarının eşleri de acilen aşılanmali mesela, market kasiyeri de, kuaförler ve hizmet sektörünün tamamı. Burada öncelik yaşamın akışının rahatlaması adına olmalı. Futbolcular da aşılansın ama hayatın akışına ne kadar etkili olur tartışılır.
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

Bizde kuralı sulandırma olayı virüsten daha hızlı yayılıyor. Cmtesi pazar marketlerin daha iyi ciro yaptığını duyuyorum. İzin kağıdı desen havalarda uçuşuyor. Herkes tarım işi yapıyor bu aralar? kafelerde 4 m2-1 kişi hesabı yapılıyor ama mutfak filan komple toplam m2ye dahil ediliyor gördüğüm kadarıyla. 

Ben daha sert tedbirler bekliyordum ama virüs görünümlü rus ambargosu yumuşattı tedbirleri sanki. 

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Sokağa çıkmanın serbest olduğu saatleri kısaltmak mantıksız üst üste biniyor millet yoğun bir trafikte cabası , işten çıkan markete koşuyor kapanmadan yetişmek için aşırı yoğunluk oluyor bence bu kurala son verilmeli.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Haluk Şentürk yazdı:

Siz öğretmenlerden daha öncelikli olduğunuzu iddia ediyorsunuz anladığım kadarıyla. Herkesin kendine göre sebepleri var. Kimsenin canı diğerinden değersiz değil. Sağlık çalışanlarının eşleri de acilen aşılanmali mesela, market kasiyeri de, kuaförler ve hizmet sektörünün tamamı. Burada öncelik yaşamın akışının rahatlaması adına olmalı. Futbolcular da aşılansın ama hayatın akışına ne kadar etkili olur tartışılır.

İlk mesajda “hemen aşılanmalı” ibaresi geçti. Bu ona istinaden dedim. Hemen aşılanması gereken çok meslek grubu var.

birleşik krallık istatistiklerine göre;

erkeklerde

-Taksi şoförleri

-Otobüs ve tur otobüsü sürücüleri

-Şefler

-İnşaat işçileri

- Gıda sektörü görevlileri

-Hemşireler

-Hasta bakıcılar

-Metal işleme ve makine operatörleri

-Restoran ve yemekhane işletmecileri

-Yerel yönetim idarecileri ve memurlar

kadınlarda

-Perakende alanında çalışan satış görevlileri

-Hemşireler

-Hasta bakıcılar

-Memurlar

-Sosyal hizmet uzmanları

-Perakende ve toptan satış yöneticileri

Burada yazmıyor ama başka araştırmada kadınlarda öğretmenler yine son sırada listeye girmiş. Türkiye şartlarında öğretmenleri bir tık daha yukarıya taşıyabiliriz. Fakat biz öğretmeniz biz öğretmeniz diye öncelik istemenin de anlamı yok. O yüzden yazdım mesajı. Öğretmenler kıymetli ama vefat oranlarına bakılınca öncelik başka mesleklerde. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım
Mert Gulkokan yazdı:

Bayramda memlekete gidemeyecek miyiz ?

Bayrama kadar sayıyı azaltmaya çalışırlar diyoduk ama  tam kapanma çıkması.

Seyahatler iptal gibi görünüyor

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İlk mesajda “hemen aşılanmalı” ibaresi geçti. Bu ona istinaden dedim. Hemen aşılanması gereken çok meslek grubu var.

birleşik krallık istatistiklerine göre;

erkeklerde

-Taksi şoförleri

-Otobüs ve tur otobüsü sürücüleri

-Şefler

-İnşaat işçileri

- Gıda sektörü görevlileri

-Hemşireler

-Hasta bakıcılar

-Metal işleme ve makine operatörleri

-Restoran ve yemekhane işletmecileri

-Yerel yönetim idarecileri ve memurlar

kadınlarda

-Perakende alanında çalışan satış görevlileri

-Hemşireler

-Hasta bakıcılar

-Memurlar

-Sosyal hizmet uzmanları

-Perakende ve toptan satış yöneticileri

Burada yazmıyor ama başka araştırmada kadınlarda öğretmenler yine son sırada listeye girmiş. Türkiye şartlarında öğretmenleri bir tık daha yukarıya taşıyabiliriz. Fakat biz öğretmeniz biz öğretmeniz diye öncelik istemenin de anlamı yok. O yüzden yazdım mesajı. Öğretmenler kıymetli ama vefat oranlarına bakılınca öncelik başka mesleklerde. 

Abi öncelik verileceğine herkes olsun alsın randevusunu gitsin aşısını olsun..  Devlet diyor ki öncelik şu grubun gidin olun. Ama bizim o gruptaki zalak milletimiz aşı olmaya gitmeye tenezzül bile etmiyor. Öncelik olayı kaldırılsın ülkenin yarısı aşı olmazsa bir şey demiyorum. Cahillik berbat ötesi.  Şimdi diyeceksiniz ki aşılar yetmiyor. Adede göre randevu versinler.  A aşısı B aşısı olsun abi herkes. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Ümit Türk yazdı:

Abi öncelik verileceğine herkes olsun alsın randevusunu gitsin aşısını olsun..  Devlet diyor ki öncelik şu grubun gidin olun. Ama bizim o gruptaki zalak milletimiz aşı olmaya gitmeye tenezzül bile etmiyor. Öncelik olayı kaldırılsın ülkenin yarısı aşı olmazsa bir şey demiyorum. Cahillik berbat ötesi.  Şimdi diyeceksiniz ki aşılar yetmiyor. Adede göre randevu versinler.  A aşısı B aşısı olsun abi herkes. 

İş yeri hekimimize sordum, aşı oldunuz mu diye. Bu hükümetin getirdiği aşıyı olmam ben dedi. İyi o zaman hocam, aşı hakkınızı ben alabilirim dedim. Bir yolu varsa ben yaptırayım sizin hakkınızı deyince sustu. 

Yasak başlangıcının 19:00'a çekilmesinin amacı toplu iftar yapmayı engellemek. Etrafımda iftarı yapar, saat dokuzdan önce eve geliriz diyenler vardı. Onların planları bozuldu. 

Yasak akşam yedide başlıyor diye marketlere de hücum etmesin kimse, hafta sonu daha sakin oluyor. Pazar sabah 10'da gidince market bom boş. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ümit Türk yazdı:

Amaç o zaten. Amerika 330 milyon nüfuslu. 140 milyonu aşılanmış henüz. Türkiye 3. Dünya ülkesi. Oran yine iyi. 

Mahmut Yıldız yazdı:

İş yeri hekimimize sordum, aşı oldunuz mu diye. Bu hükümetin getirdiği aşıyı olmam ben dedi. 

Erkan oğur ibrahim kalın’ın türküsüne aranjörlük yaptı diye yerden yere vuruldu. Ne insanlığı kaldı ne sanatı. Türkiye’yi böldünüz diye söyleyenler asıl ülkeyi bölenlerdir. 100 sene oldu, kendinden olmayanı dışlama bitmedi bazılarında. Neyse yazmıyorum. 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Ersev Kaya
Mahmut Yıldız yazdı:

Pazar sabah 10'da gidince

Hafta sonları sokağa çıkma yasağı yok muydu?

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Sonuç olarak yasaklar gerekli idi, hükümetin elinde vakaları düşürmek için yasak koymaktan başka seçenek yok, Hastanelerde kapasite doldu,  yeterli aşı yok, olanı da dağıtıyoruz. Aşının koruyuculuğu da şüpheli. Büyük bir ülkeyiz henüz nüfusun ne kadarında antikor ulaştı bilinmiyor çünkü semptomsuz geçirenler de var.

İngiltere"de yaş ortalaması yüksek , ilk zamanlarda covid yüksek öldürme oranı ile yayıldı ve kısaca ölen öldü, kalanlar antikor oluşturdu, şimdi %42 civarında antikor oluştuğu hesaplanıyor, üstüne aşılama devam ediyor. Günlük ölümler tek haneye kadar düştü. Bizim o seviyeye gelmemiz için birkaç pik daha yaşamamız ve daha çok aşı yapmamız gerekecek. Ağır hastalar için de yoğunbakım kapasitesini düzenlemek lazım.  

Burada en çok zararı küçük esnaf görüyor, destekler yetersiz, virus nasıl öldürüyorsa, birikimi olmayan esnaf da dayanamayacak maalesef.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...