İçeriğe Yönlendir

Opel Grandland X 1.2 Turbo 130 hp 6 İleri Otomatik Fikir Danışma

Ahmet Türedi

Recommended Posts

Ahmet Türedi

Evet evin büyük aracı olan Talisman satıldı ve hanımın kullanabileceği otomatik SUV seçeneklerinden bol donanımlı olan konu başlığındaki bu araç baya hoşuma gitti.

Fiyat konusu 2017 2018  modeller düşük km li 290 320 bandında değişiyor donanımları baya baya tatmin edici düzeyde.

Ancak hiç kullanma şansım olmadı ve test sürüşüne fırsat bulamadım.İçinizde kullanan veya test yapmış gerçek objektif yorumları olan kişileri dinlemek isterim.

İnternette baya test izledim ama bazıları artık çok eleştirel gelmiyor.Neredeyse tüm araçlara aynı kalıplaşmış cümleler kullanılıyor.

Bu araç yakıt tüketim ve donanım olarak ilk sıramda yer alıyor şuanda . Lütfen bu araca yönelik yorum yapacaksak yapalım .Bunun yerine şu olsun bu olsundan ziyade bu araç ile ilgili yorumlar daha yapıcı olacaktır.Şimdiden teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Grandland kullanmadım ancak aynı motora sahip manuel astra kullandım. Motor gayet istekli, yakıtını da çok beğenmiştim. Sakin kullanımda dizele yakın tasarruf sağlarken talep ettiğinizde gerekli yakıtı harcayarak gayet güzel de tepkiler veriyordu. 

Kasa ağırlığı olarak grandland x ile arada 40-50 kg gibi göz ardı edilebilir bir fark var. 8 ileri şanzıman ile güzel de yakıt verisi elde edilir muhtemelen.

Fakat belirtmekte fayda görüyorum, satmak istediğinizde Talisman gibi bekletmesi muhtemeldir. Arkadaşım güzel bir konut teklifini değerlendirmek için astrayı satmak istediğinde zorlanmıştı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

güzel motor. berlingo 1.2 109 hp idi. bence taşımakta sorun olmaz 130 hp ise.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Yaklaşık 2bin km kadar kullandım. Performans beklentinize bağlı olarak motor yeterli gelebilir. Şehiriçi trafiksiz yerlerde ideal. Uzun yolda kasanın ağırlığı ve SUV olması sebebiyle tüketim yükseliyor. Şanzıman bir DSG değil, ancak kararlı ve geçişler güzel. Konfor olarak rahat, yol sesi rüzgar sesi rahatsız etmiyor. Donanım olarak bizim araç cam tavan hariç full. Koltuk ve direksiyon ısıtma kış aylarında çok işe yarıyor. Şerit takip ve kör nokta uyarı sistemleri güzel çalışıyor. Şerit takip sistemi aşırı müdahale etmiyor ancak iş görüyor. Emniyet şeridine geçerken uyarı yapıyor ve topluyor. Multimedia ve navigasyon başarılı. Ben motor hariç aracı beğenmiştim, motor da kişiye göre değişir. Herhangi bir sorunuz var ise sorabilirsiniz.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi
Mert Gulkokan yazdı:

Motor iyi ancak triger karterdeki yağa girip çıkıyor
Değişim periyodunu öğrenip aracın geçmişine iyice bakın
Çünkü triger parçalanıp motor yiyen 1.2 turbo 130 hp sayısı oldukça fazla

Bu sorun ciddi gibi duruyor ama oluşum sıklığı nasıl acama ve neden kaynaklı.Bakımsızlık yada tasarımsal hata mı ? Bunu araştırayım.

Erdem Doğan yazdı:

Yaklaşık 2bin km kadar kullandım. Performans beklentinize bağlı olarak motor yeterli gelebilir. Şehiriçi trafiksiz yerlerde ideal. Uzun yolda kasanın ağırlığı ve SUV olması sebebiyle tüketim yükseliyor. Şanzıman bir DSG değil, ancak kararlı ve geçişler güzel. Konfor olarak rahat, yol sesi rüzgar sesi rahatsız etmiyor. Donanım olarak bizim araç cam tavan hariç full. Koltuk ve direksiyon ısıtma kış aylarında çok işe yarıyor. Şerit takip ve kör nokta uyarı sistemleri güzel çalışıyor. Şerit takip sistemi aşırı müdahale etmiyor ancak iş görüyor. Emniyet şeridine geçerken uyarı yapıyor ve topluyor. Multimedia ve navigasyon başarılı. Ben motor hariç aracı beğenmiştim, motor da kişiye göre değişir. Herhangi bir sorunuz var ise sorabilirsiniz.

Açıkcası 1.6 dizel 160 hp talisman ile 7.5 ortalama ile geziyordum sanırım bu araçda çok farklı olmayacak gibi.Litre olarak fiyat farkından ötürü belki bir kaç kuruş fazla yakabilir.

Uzun yolda 120 km hızlarda kaç litre tüketim değerleri elde edebiliyorsunuz?

Birde yüksek hızlarda içeride rüzgar sesi oluşumundan bahsedilmiş ,sanırım siz bu sorunu yaşamadınız.

Donanım olarak bende excellence donanım ve deri koltuk opsiyonlu bir araç var ona bakıyorum hoşuma gitti baya.ama vites 6 ileri olan model 2017 model 2018 çıkışlı bir araç.

Bakalım anlaşabilirsek belki alabilirim gibi.

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Şuan 30bin km ortalama 7.4 lt diyor araç. Ben uzun yolda 140-150 km ile ve zaman zaman trafik ile 8 lt ortalama yapmıştım. 120 km ile 7 nin altına düşebilir. Türkiye şartlarında motor yeterli gelir bence. İstanbul trafiği olmadığı sürece tüketim dizeli aratmaz. Rüzgar sesi rahatsız etmemişti. Burada araçların donanım isimleri olmadığı yok, o sebeple excellence da ne var ne yok bilmiyorum. Bizde yarı deri yarı kumaş koltuklar var. Hatırladığım kadarıyla 8 yönlü ve besteği elektrikli. Aynalar büyük ve görüş açıları güzel. Led farlar çok iyi çalışıyor. Elektrikli bagaj var, ayak hareketi ile açılıyor ve güzel çalışıyor. Bu sistemlerin çoğu var piyasadaki araçlarda ancak hepsi aynı hassasiyette çalışmıyor. Ben genel olarak beğenmiştim, bir tek paddle shift in olmamasına şaşırmıştım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Ahmet bey geçmişte bir Opel fanı olmama, kendime aldığım gibi kayınpederime ve ablama da Opel araç aldırmama rağmen Opel son yıllarda nedense hiç gözümde yok. Şikayet sitelerinde tüm modelleri ile ilgili bir çok kronik sorun mevcut ve Opel Türkiye bu sorunları görmezden geliyor.  Evet Ford, Renault ve Volkswagen firmasında da bir çok şikayet mevcut ama bağır çağır tamirini yaptırabiliyorsunuz. İş yerinde bir abimizin oğluna ait 60.000 km de Corsa 1.3 dizel araç manuel şanzıman arızasından dolayı 11,000 TL masraf çıkarttı. Araştırdık bu arıza bir çok Astra ve Corsada mevcut imiş. Opel araçlar o 90 lı 2000 li yıllardaki eski Alman kalitesinden çok ama çook uzaktalar.  İş yerinde son zaman da üç arkadaşım suv tarzı araç aldılar ve hiç biri Opeli tercih etmedi. (Peugeot 3008, Citroen C5 Cross ve VW Tiguan )

Opel araç alacaksanız iyi araştırmanızı tavsiye ederim.  

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mustafa Erkan yazdı:

Ahmet bey geçmişte bir Opel fanı olmama, kendime aldığım gibi kayınpederime ve ablama da Opel araç aldırmama rağmen Opel son yıllarda nedense hiç gözümde yok. Şikayet sitelerinde tüm modelleri ile ilgili bir çok kronik sorun mevcut ve Opel Türkiye bu sorunları görmezden geliyor.  Evet Ford, Renault ve Volkswagen firmasında da bir çok şikayet mevcut ama bağır çağır tamirini yaptırabiliyorsunuz. İş yerinde bir abimizin oğluna ait 60.000 km de Corsa 1.3 dizel araç manuel şanzıman arızasından dolayı 11,000 TL masraf çıkarttı. Araştırdık bu arıza bir çok Astra ve Corsada mevcut imiş. Opel araçlar o 90 lı 2000 li yıllardaki eski Alman kalitesinden çok ama çook uzaktalar.  İş yerinde son zaman da üç arkadaşım suv tarzı araç aldılar ve hiç biri Opeli tercih etmedi. (Peugeot 3008, Citroen C5 Cross ve VW Tiguan )

Opel araç alacaksanız iyi araştırmanızı tavsiye ederim.  

Opel PSA'ya geçince baya uzaklaştı bilinen Alman çizgisinden. Fransızlaştı sanki. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Murat Sahın yazdı:

Opel PSA'ya geçince baya uzaklaştı bilinen Alman çizgisinden. Fransızlaştı sanki. 

İnsignia çok yakışıklı Mondeo çok kaliteli Passat çok piyasalı hangisini alırsam alayım diğerlerinden dolayı pişman olurum 🤓 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağrı Alaf yazdı:

İnsignia çok yakışıklı Mondeo çok kaliteli Passat çok piyasalı hangisini alırsam alayım diğerlerinden dolayı pişman olurum 🤓 

Bineceksen Mondeo ya da Passat, biraz biner satarım çok zarar etmeyim diyorsan kesin Passat. 

İnsignia yakışıklı. Bundan başka? Cevap yok :D 

Bu arada mondeo da yakışıklı, es geçme bence. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Ben Fransız yada Alman olarak hiç bir markaya ön yargı ile bakmıyorum , elimden 8 tane Fransız ,6 Alman, 1 İsveç, 3 Amerikan aracı geçti belki daha fazla karıştırmış olabilirim. Sorun hemen her araçta olabiliyor. Sonuçta mekanik bir sürü parçadan oluşan makine bunlar. Tasarım hoşuma gitti, donanımlar çok iyi, genişliği yeterli, motor psa grubundan bilinen ve hemen her modelde kullanılan motor. Vites zaten sorunsuz ve verimli. Ben pazartesi günü aracı alacağım tahminimce beğenmezsek satarız çok önemli değil 🙂

Bence denemeye değer gibi görünüyor.

Triyer işini bakalım sorar servise öğreniriz gerekirse değiştiririz. Bakalım ya nasip diyelim.

Murat Sahın yazdı:

Bineceksen Mondeo ya da Passat, biraz biner satarım çok zarar etmeyim diyorsan kesin Passat. 

İnsignia yakışıklı. Bundan başka? Cevap yok :D 

Mondeo da zor satılıyor bu arada, Insignia 1.6 turbo vardı zamanında 6 ayda zor sattım ama sonuçta satılıyor. Talisman 3. Ayında Mondeo 2. Ayında satıldı. Clio ilk haftasında satılıyor elimdeki 5. Clio onuda satacam yakında , satması çok zevkli 😀

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Ahmet Türedi yazdı:

Ben Fransız yada Alman olarak hiç bir markaya ön yargı ile bakmıyorum , elimden 8 tane Fransız ,6 Alman, 1 İsveç, 3 Amerikan aracı geçti belki daha fazla karıştırmış olabilirim. Sorun hemen her araçta olabiliyor. Sonuçta mekanik bir sürü parçadan oluşan makine bunlar. Tasarım hoşuma gitti, donanımlar çok iyi, genişliği yeterli, motor psa grubundan bilinen ve hemen her modelde kullanılan motor. Vites zaten sorunsuz ve verimli. Ben pazartesi günü aracı alacağım tahminimce beğenmezsek satarız çok önemli değil 🙂

Bence denemeye değer gibi görünüyor.

Triyer işini bakalım sorar servise öğreniriz gerekirse değiştiririz. Bakalım ya nasip diyelim.

Tabi En güzeli kendin tecrübe etmek, Hayırlı olsun şimdiden konuya görsellerini bekliyoruz aldıktan sonra 😊

Murat Sahın yazdı:

Passat almam zaten de, Mondeo uzaktan gelirken sıkıntılı adam arabası gibi görünüyor tav oluyorum. Tasarım konuşuyor. Ford alsakta Lord mu olsak 

Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Motor PSA mı bilmiyorum, eğer öyle ise kendi aracımdan tüketim verisi paylaşabilirim, en azından fikir verir.

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi
Erdal Aydın yazdı:

Motor PSA mı bilmiyorum, eğer öyle ise kendi aracımdan tüketim verisi paylaşabilirim, en azından fikir verir.

Psa diye biliyorum bu arada motor Euro 6 mış. Yani sorunlu değil sanırım. Bakalım pazartesi gününü bekliyoruz. 

Verileri paylaşın en azından karşılaştırırız

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ahmet Türedi yazdı:

Mondeo da zor satılıyor bu arada, Insignia 1.6 turbo vardı zamanında 6 ayda zor sattım ama sonuçta satılıyor. Talisman 3. Ayında Mondeo 2. Ayında satıldı. Clio ilk haftasında satılıyor elimdeki 5. Clio onuda satacam yakında , satması çok zevkli 😀

Talisman alıcısı denk gelmiştir üstat. Benim kuzen var, doktor. Sıfır aldı, sonra satana kadar akla karayı seçti :D 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Pejocular Puretech için 2017 üzeri üretimi alın diye tavsiye veriyorlar trigerden ötürü. Sorun 2018 de çözülmüş sanırım.

Benim arabanın fabrika verisi 5,7 litre, ben istanbul içi 8 altını göremedim henüz, görmesi de pek mümkün değil. 8 ilerinin tüketim değerinin 6 ileriden daha düşük olduğunu göz önünde bulundurursak, İstanbul içi en az 10 litresi var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi
Erdal Aydın yazdı:

Pejocular Puretech için 2017 üzeri üretimi alın diye tavsiye veriyorlar trigerden ötürü. Sorun 2018 de çözülmüş sanırım.

Benim arabanın fabrika verisi 5,7 litre, ben istanbul içi 8 altını göremedim henüz, görmesi de pek mümkün değil. 8 ilerinin tüketim değerinin 6 ileriden daha düşük olduğunu göz önünde bulundurursak, İstanbul içi en az 10 litresi var.

10 çok olur ,öyle yakarsa bende onu yakarım fazla durmaz satarım ama s.içi değil ortalamada 10 kırmızı çizgimizdir 😄 8 ortalamaya kadar kabul edebilirim. Talisman dizelde 7.5 gibi ortalamam vardı, ş.içi 9 oluyordu rahat. Bunda litre fiyat farkı hariç benzer tüketimler gözüme batmaz açıkçası. Bakalım beklentiyi karşılamazsa satarız napalım . Deneyip göreceğiz

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

küçük motor+turbo olayına hala daha mesafeliyim şahsen. Dizeller yakın zamanda ömrünü tüketecek olsa da dizel hala bende 1 numara. Yakıt konusunda İstanbul trafiğinde 8-9 altı bence hayal bu araçla. Opel GranlandX 3008 ile aynı diyor kullanan kişiler. Geçenlerde bir akrabamız 2008 aldı. 1.2 motor. Memnun gözüküyor. Ancak aynı paraya 1 yaşında dizel + otomatik 3008 çok rahat alırken bana pek mantıklı gelmedi. ( bu yorumu istemeseniz de yapmak zorundaydım :) ) İÇ genişliği gibi durumları şahsen serviste binerek bakmıştım ve bence çok ideal. Kalıbı ve duruşu da güzel. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Opel bence PSA'ya değil GM'ye geçince bozuldu. PSA toparlayacaktır diye düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Mert Gulkokan yazdı:

Psa geçtikten sonra opel kalmayacak yeni astra ile 308 aynı araç lansmana bakınca
308 in ön ve arka tasarımını değiştirip astra demişler

Markaların aynı banttan çıkan farklı modelleri oluyor. Sadece kullanılan bazı parçalarda kalite farkı olabiliyor.

Daha önce zarar etmesine rağmen 2-3 yıldır senedir kâr yapan bir Opel var sonuçta. İmajını her geçen gün artırıyor diye düşünüyorum. Oysa ki GM döneminde düşüşte olan bir markaydı.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Eyüp Çetin yazdı:

Markaların aynı banttan çıkan farklı modelleri oluyor. Sadece kullanılan bazı parçalarda kalite farkı olabiliyor.

Daha önce zarar etmesine rağmen 2-3 yıldır senedir kâr yapan bir Opel var sonuçta. İmajını her geçen gün artırıyor diye düşünüyorum. Oysa ki GM döneminde düşüşte olan bir markaydı.

PSA ya geçmeden önce GM Opel lerin tasarımlarını radikalleştirdiler,Bu kar etme işi PSA dan dolayı değil de GM nin son tasarım hamlesinin etkisi olabilir. 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Murat Sahın yazdı:

İnsignia yakışıklı. Bundan başka? Cevap yok

Ya abi aslında biz Opel'in güzeline binemiyoruz bir türlü, Benim Vectranın Alman versiyonunda Koltuk ısıtmayı geçtim kışın anahtardan motor ısıtma özelliğine kadar var bende boş olan yerler tuş dolu Sport modu bile var, TL ile bunların parası bu kadar özelliğe yetmez diye arabayı tavuk gibi yolup yolluyorlar Türkiye'ye, Sarı Sitede bir İnsignia görmüştüm Passat R Line rakibi Dışı Bordo içi Beyaz ve Kahve, 2.0Turbo 4X4 260PS 400NM AT8 sitede tek başınaydı, böyleleri ele geçince sayacak başka çok şey var da işte 3 Silindirli 1.5D alsak vergiden nasıl olur da sıyrılırız diye düşünmekten bir hal oldu vatandaş

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Çağrı Alaf yazdı:

PSA ya geçmeden önce GM Opel lerin tasarımlarını radikalleştirdiler,Bu kar etme işi PSA dan dolayı değil de GM nin son tasarım hamlesinin etkisi olabilir. 

Tasarım PSA'ya geçince bana daha hoş gelmeye başladı. Hatta Peugeot'ta 3008, 5008 mucizesinin mimarı Gilles Vidal etkisi mevcut diye düşünüyorum.

PSA motorlarının etkisi de olabilir. Daha az yakan motorlar kullanıcının tercih sebebi olabilir. Ayrıca o göz yorucu iç tasarımları daha zarif hale gelmeye başladı. Eski bir Opel kullanıcısı olarak en sevmediğim kısmı kokpitteki tuş kalabalığıydı.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Eyüp Çetin yazdı:

. Eski bir Opel kullanıcısı olarak en sevmediğim kısmı kokpitteki tuş kalabalığıydı.

Bu arada PSA kokpit işini harbi yapıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...