İçeriğe Yönlendir

Opel Grandland X 1.2 Turbo 130 hp 6 İleri Otomatik Fikir Danışma

Ahmet Türedi

Recommended Posts

Ahmet Türedi

Aracı bugün aldım ve baya baya hoşuma gitti ,ilk defa SUV tarzı bir araç aldım. Bakalım biraz sürelim sonra değerlendirmeleri yaparım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

Hayırlı olsun. İlerleyen zamanlarda deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.  Bu arada Talisman kaça gitti? İstediginiz fiyata satabildiniz mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Hayırlı olsun.

Arka sokakta var bir tane beyaz. Piano black detaylı.

Dikkat çekiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mert Gulkokan yazdı:

Motor iyi ancak triger karterdeki yağa girip çıkıyor
Değişim periyodunu öğrenip aracın geçmişine iyice bakın
Çünkü triger parçalanıp motor yiyen 1.2 turbo 130 hp sayısı oldukça fazla

zicir değil yağlı tip kayış vardı değilmi bunda?

Ahmet Türedi yazdı:

Aracı bugün aldım ve baya baya hoşuma gitti ,ilk defa SUV tarzı bir araç aldım. Bakalım biraz sürelim sonra değerlendirmeleri yaparım. 

Hayırlı olsun :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mert Gulkokan yazdı:
Ali Cihangiroğlu yazdı:
Hayırlı olsun :nazar:

Evet kayış karterdeki motor yağına temas ediyor

Hımm bu motor yeni 208 ve corsadada kullanılan 1.2 3 silindir 130 hp lik motorla aynı sanırım...

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi
Serdar Göktaş yazdı:

Hayırlı olsun. İlerleyen zamanlarda deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.  Bu arada Talisman kaça gitti? İstediginiz fiyata satabildiniz mi?

Malesef Talisman pek istenilen fiyata gitmedi .Açıkcası Grandland x Talismandan daha pahalı 280 e Talisman satıldı ,293.5 a Grandland alındı.İkiside full ama biri D sınıfı biri C Suv.Bana göre Talisman gerçekten parasına göre değerlendirildiğinde binilebilecek en iyi arabalardan biri.Ama prim yapmıyor külliyen zarar :) 

Grandland x eşimin istekleri doğrultusunda aldığım bir araç bakalım bir müddet sonra konusunu açacağım.Bİraz araç ile haşır neşir olayım.Şuan çok objektif yorum yapamayacağım.

Mert Gulkokan yazdı:
Ali Cihangiroğlu yazdı:
Hımm bu motor yeni 208 ve corsadada kullanılan 1.2 3 silindir 130 hp lik motorla aynı sanırım...

Birebir aynı abi 1.2 turbo 130 ise pejo citroen ve opelde kullanılıyor 3 silindir

Bu aracın bakım periyodları ve ağır bakım gereksinimleri ile ilgili bir döküman bulamadım.Sİzde bu şekilde bir bilgi var mı? Triyer v.s bakım zamanları gibi.

Rutin bakımlar 15000 km de sanırım ama ana bakımlar nasıldır bilemedim.Servise uğramam gerekecek ama ön bilgi alsam daha güzel olacak.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Ahmet Türedi yazdı:

Hayırlı olsun güle güle kullanın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk

hayırlı olsun,bence çok güzel bir tercih

2018 den sonra üretilen 1.2 puretech 130 hp euro6-d motorlarda sorun yok,sadece her 2 bakımda bir bujilerin değişmesi gerekiyor,3 tane buji var zaten

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Hayırlı olsun aracınız. 3 silindir olduğu için bir nebze sesli çalışır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi
Arda Bülent Güzel yazdı:

Hayırlı olsun aracınız. 3 silindir olduğu için bir nebze sesli çalışır.

Herkese teşekkürler.

3 silindir sesli çalışır diyorlardı genel olarak ama sanırım yıllarıdır dizel araçlara bindiğimiz için bana bariz sessiz ve titreşimsiz geldi :)

Kutluay Selçuk yazdı:

hayırlı olsun,bence çok güzel bir tercih

2018 den sonra üretilen 1.2 puretech 130 hp euro6-d motorlarda sorun yok,sadece her 2 bakımda bir bujilerin değişmesi gerekiyor,3 tane buji var zaten

Benim araç 2017 model ama Euro 6 motor 2018 trafik çıkışlı. Pek bir sorun duymadım bu motor ile alakalı sadece forumda bir arkadaş daha  yazıdı ama bilemedim. Umarım bir sorunla karşılaşmayız. 

Bakım için önceki sahibi özel servise gitmiş , öğretmen bir arkadaştı sahibi 5000 km falan kaldı dedi bakım için , servise gidince öğrenirim artık neler yapılması gerektiğini. 

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Ahmet Türedi yazdı:

Herkese teşekkürler.

3 silindir sesli çalışır diyorlardı genel olarak ama sanırım yıllarıdır dizel araçlara bindiğimiz için bana bariz sessiz ve titreşimsiz geldi :)

Aslında o şekilde sesli çalışanlar da dizel olanlar. Mesela Polo 1.2 TDI traktör gibi ses çıkarıyor.

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi
Eyüp Çetin yazdı:

Aslında o şekilde sesli çalışanlar da dizel olanlar. Mesela Polo 1.2 TDI traktör gibi ses çıkarıyor.

Olabilir ne bileyim bana baya baya sessiz geldi çünkü. 

1.2 polo evet haklısınız benim arkadaşımda da var çok sesli çalışıyor,birde Ford Fiesta var o 1.4 ama traktör gibi çalışıyor. 

Biraz karakteristik bu motor sesleri sanırım sadece silindir olayına bakmıyor gibi.

Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler.
Dizelden geçenler bunun sesini duymaz. Benim gibi TSI sonrası kullananlar farkı hisseder. TSI gerçekten çok sessiz bir motor (4 silindir). Motor ısındığında yanında dikilseniz duymazsınız sesini.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış AÇIL

Sessizlik konusunda Honda ve Toyota motorları daha önde gibi.ne zaman bu araclarinyanindan geçsem gerçekten kulak kabartiyorum çalışıyor mu diye

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Barış AÇIL yazdı:

Sessizlik konusunda Honda ve Toyota motorları daha önde gibi.ne zaman bu araclarinyanindan geçsem gerçekten kulak kabartiyorum çalışıyor mu diye

Renault tce motorları da çok sessiz bu arada. Yanımdan geçen cliolar elektrikli gibi. 

hayırlı olsun. Keyifli sürüşler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...