Onur Akdeniz 25 Mayıs 2021 Paylaş 25 Mayıs 2021 bugün 70 km ile giderken ani firen yapmam gerekti daha önce abs li aracım olmamıştı bu ilk.ama abs çalışma prensibini az çok biliyorum kısa aralıklarla tut bırak. fakat bugünki firenlememde ki ilk defa fireni kökledim bu arabayla yarım saniye tut 1 saniye bırak şeklindeydi tuttuğu andada araba kızaklıyordu başına gelen veya fikri olan varmı? Yorum bağlantısı
Süleyman Can 25 Mayıs 2021 Paylaş 25 Mayıs 2021 Araç kaç model? Başlığa fiesta 4 yazmışsınız ama 4. vs 5. versiyonda ABS yok. Şayet 2006-2008 makyajlı kasa ise abs sistemi çok tutarlı çalışmıyor. Yorum bağlantısı
Onur Akdeniz 25 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 25 Mayıs 2021 Süleyman Can yazdı: Araç kaç model? Başlığa fiesta 4 yazmışsınız ama 4. vs 5. versiyonda ABS yok. Şayet 2006-2008 makyajlı kasa ise abs sistemi çok tutarlı çalışmıyor. merhaba 1999 flair abs var araçta kontağı açtığımda yanıyor sonra sönüyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Mayıs 2021 Paylaş 25 Mayıs 2021 fren anında araba izinden çıkıp sağa sola gitti mi? Yorum bağlantısı
Onur Akdeniz 25 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 25 Mayıs 2021 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: fren anında araba izinden çıkıp sağa sola gitti mi? çağlar bey sağa sola çekmedi fakat ışıklarda yavaşlamak için hafif firene bastığımda araba zıplıyarak gidiyormuş gibi oluyor lastikleri deyiştirdim düzelmedi disk eğikliğinden şüphelendim tamirciye götürdüm hafif var bişey olmaz dedi eğer disk eyikse birtarafa çekmezmiydi kafam karıştı birde abs nin tır tır tır çalışmasını duymadım 25 Mayıs 2021 tarihinde Onur Akdeniz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Mayıs 2021 Paylaş 25 Mayıs 2021 abs nin tek bir çalışma şekli yok, lastik/zemin/şartlar çalışma şeklini değiştirir. hafif frene basınca olan hadise başka bir şey ama, onun abs ile ilgisi yok, ilk ilteideki çalışma şeklinde de bir anormallik yok anlatıma göre. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 25 Mayıs 2021 Paylaş 25 Mayıs 2021 Özelden aracın şasi nosunu yollarsanız abs var mı söylerim 🙂 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 25 Mayıs 2021 Paylaş 25 Mayıs 2021 (düzenlendi) Süleyman Can yazdı: Araç kaç model? Başlığa fiesta 4 yazmışsınız ama 4. vs 5. versiyonda ABS yok. Şayet 2006-2008 makyajlı kasa ise abs sistemi çok tutarlı çalışmıyor. 4 ve 5 kasada abs olmadığından emin misiniz?😀 1999 fiesta flair aracımda abs antipatinaj (BTCS) 2 airbag vardı. @Onur Akdeniz mk4 fiestada arkalar kampana olduğu için 4 teker disk olan bir sisteme göre fren gücü zayıftır. Fakat abs devreye girdiğinde fren pedalı alttan tabiri caizse küt küt vurur. Tut bırak şekilde çalışıyorsa bir arıza olabilir. Bakılması lazım. 25 Mayıs 2021 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 25 Mayıs 2021 Paylaş 25 Mayıs 2021 Kızaklama varsa abs doğru çalışmıyordur. Amaç zaten kızaklama olmaması. Hata kodu bıraktı mı acaba? Yorum bağlantısı
ibrahim sarı 25 Mayıs 2021 Paylaş 25 Mayıs 2021 Bende Fiesta 2000 var. Geçenlerde önündeki araç aniden durunca fren yaptım yaptığım zaman benim araç kaymak gibi olan yolda kaydı. Daha önce parke taşlı hafiften kumlu yerde deneyip ani fren yapınca yine kaymıştı. ABS belirtisindeki gibi bir vurma olmadı ya da ben hissetmedim. Ama araç yüksek hızdaki frenlerde direksiyon titretiyor sağa sola sallanıyor özellikle 90km üzeri hızlarda oluyor bu, 100-120 arası frene basınca direksiyon tutulamayacak kadar sallanıyor Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 25 Mayıs 2021 Paylaş 25 Mayıs 2021 ibrahim sarı yazdı: 100-120 arası frene basınca direksiyon tutulamayacak kadar sallanıyor Bu disk eğriliği olduğunu gösteriyor. ABS yi etkiler mi bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 25 Mayıs 2021 Paylaş 25 Mayıs 2021 ibrahim sarı yazdı: Bende Fiesta 2000 var. Geçenlerde önündeki araç aniden durunca fren yaptım yaptığım zaman benim araç kaymak gibi olan yolda kaydı. Daha önce parke taşlı hafiften kumlu yerde deneyip ani fren yapınca yine kaymıştı. ABS belirtisindeki gibi bir vurma olmadı ya da ben hissetmedim. Ama araç yüksek hızdaki frenlerde direksiyon titretiyor sağa sola sallanıyor özellikle 90km üzeri hızlarda oluyor bu, 100-120 arası frene basınca direksiyon tutulamayacak kadar sallanıyor Anlattıklarınız araçta ABS olmadığı veya çalışmadığı yönünde. Titreme ve direksiyonda hissettikleriniz ise disklerin bozuk olduğunu gösteriyor. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Mayıs 2021 Paylaş 26 Mayıs 2021 ibrahim sarı yazdı: Ama araç yüksek hızdaki frenlerde direksiyon titretiyor sağa sola sallanıyor özellikle 90km üzeri hızlarda oluyor bu, 100-120 arası frene basınca direksiyon tutulamayacak kadar sallanıyor Diskleriniz fena eğilmiş. Disk ve balata değişimi şart. Yorum bağlantısı
ibrahim sarı 26 Mayıs 2021 Paylaş 26 Mayıs 2021 Balatalarım yeni değişti 2 bin km oldu. Diskleri de alt takımla beraber değiştireyim komple alt takım aks, kısa aks değiştireceğim Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 26 Mayıs 2021 Paylaş 26 Mayıs 2021 ibrahim sarı yazdı: Balatalarım yeni değişti 2 bin km oldu. Diskleri de alt takımla beraber değiştireyim komple alt takım aks, kısa aks değiştireceğim Diskler değiştiği zaman, balataları da değiştirirler. Yani ikisi birlikte değişir. 1 Yorum bağlantısı
ibrahim sarı 26 Mayıs 2021 Paylaş 26 Mayıs 2021 Ersin Gökdemir yazdı: Diskler değiştiği zaman, balataları da değiştirirler. Yani ikisi birlikte değişir. Eski tamircimi iyi ki değiştirmişim yoksa daha neler neler çıkacak 😀 1 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 26 Mayıs 2021 Paylaş 26 Mayıs 2021 ibrahim sarı yazdı: Eski tamircimi iyi ki değiştirmişim yoksa daha neler neler çıkacak 😀 Arkalar kampana herhalde. Onlarında ayarlanması gerekir, unutmayın. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 27 Mayıs 2021 Paylaş 27 Mayıs 2021 Ersin Gökdemir yazdı: Diskler değiştiği zaman, balataları da değiştirirler. Yani ikisi birlikte değişir. Balata eğer yakın zamanda değiştiyse düzeyi düzgün olacak şekilde aşındırılıp takılır sıkıntı olmaz. Normal tasarlanan malzemede balata yumuşak disk sert olur. Yani balata aşınan kısım olduğundan düz basması yeterlidir. Tabi ne yazıkki tam tersi balata sert olan durumlar çıkıyor kalite kaynaklı 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts