İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta 4 - Abs

Onur Akdeniz

Recommended Posts

Onur Akdeniz

bugün 70 km ile giderken ani firen yapmam gerekti daha önce abs li aracım olmamıştı bu ilk.ama abs çalışma prensibini az çok biliyorum kısa aralıklarla tut bırak. fakat bugünki firenlememde ki ilk defa fireni kökledim bu arabayla yarım saniye tut 1 saniye bırak şeklindeydi tuttuğu andada araba kızaklıyordu başına gelen veya fikri olan varmı?

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Araç kaç model? Başlığa fiesta 4 yazmışsınız ama 4. vs 5. versiyonda ABS yok. Şayet 2006-2008 makyajlı kasa ise abs sistemi çok tutarlı çalışmıyor.

Yorum bağlantısı
Onur Akdeniz
Süleyman Can yazdı:

Araç kaç model? Başlığa fiesta 4 yazmışsınız ama 4. vs 5. versiyonda ABS yok. Şayet 2006-2008 makyajlı kasa ise abs sistemi çok tutarlı çalışmıyor.

merhaba 1999 flair abs var araçta kontağı açtığımda yanıyor sonra sönüyor 

Yorum bağlantısı
Onur Akdeniz
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

fren anında araba izinden çıkıp sağa sola gitti mi?

çağlar bey sağa sola çekmedi fakat ışıklarda yavaşlamak için hafif firene bastığımda araba zıplıyarak gidiyormuş gibi oluyor lastikleri deyiştirdim düzelmedi  disk eğikliğinden şüphelendim 

tamirciye götürdüm hafif var bişey olmaz dedi eğer disk eyikse birtarafa çekmezmiydi kafam karıştı birde abs nin tır tır tır çalışmasını duymadım 

tarihinde Onur Akdeniz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

abs nin tek bir çalışma şekli yok, lastik/zemin/şartlar çalışma şeklini değiştirir. hafif frene basınca olan hadise başka bir şey ama, onun abs ile ilgisi yok, ilk ilteideki çalışma şeklinde de bir anormallik yok anlatıma göre.

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
(düzenlendi)
Süleyman Can yazdı:

4 ve 5 kasada abs olmadığından emin misiniz?😀 1999 fiesta flair aracımda  abs  antipatinaj (BTCS) 2 airbag  vardı.

@Onur Akdeniz   mk4 fiestada arkalar kampana olduğu için 4 teker  disk olan bir sisteme göre  fren gücü zayıftır.  Fakat abs devreye girdiğinde fren pedalı alttan tabiri caizse küt küt vurur.  Tut bırak şekilde çalışıyorsa bir arıza olabilir. Bakılması lazım.

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Kızaklama varsa abs doğru çalışmıyordur. Amaç zaten kızaklama olmaması. Hata kodu bıraktı mı acaba?

Yorum bağlantısı
ibrahim sarı

Bende Fiesta 2000 var. Geçenlerde önündeki araç aniden durunca fren yaptım yaptığım zaman benim araç kaymak gibi olan yolda kaydı. Daha önce parke taşlı hafiften kumlu yerde deneyip ani fren yapınca yine kaymıştı. ABS belirtisindeki gibi bir vurma olmadı ya da ben hissetmedim. Ama araç yüksek hızdaki frenlerde direksiyon titretiyor sağa sola sallanıyor özellikle 90km üzeri hızlarda oluyor bu, 100-120 arası frene basınca direksiyon tutulamayacak kadar sallanıyor 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
ibrahim sarı yazdı:

100-120 arası frene basınca direksiyon tutulamayacak kadar sallanıyor

Bu disk eğriliği olduğunu gösteriyor. ABS yi etkiler mi bilmiyorum. 

Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
ibrahim sarı yazdı:

Bende Fiesta 2000 var. Geçenlerde önündeki araç aniden durunca fren yaptım yaptığım zaman benim araç kaymak gibi olan yolda kaydı. Daha önce parke taşlı hafiften kumlu yerde deneyip ani fren yapınca yine kaymıştı. ABS belirtisindeki gibi bir vurma olmadı ya da ben hissetmedim. Ama araç yüksek hızdaki frenlerde direksiyon titretiyor sağa sola sallanıyor özellikle 90km üzeri hızlarda oluyor bu, 100-120 arası frene basınca direksiyon tutulamayacak kadar sallanıyor 

Anlattıklarınız araçta ABS olmadığı veya çalışmadığı yönünde.

Titreme ve direksiyonda hissettikleriniz ise disklerin bozuk olduğunu gösteriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
ibrahim sarı yazdı:

Ama araç yüksek hızdaki frenlerde direksiyon titretiyor sağa sola sallanıyor özellikle 90km üzeri hızlarda oluyor bu, 100-120 arası frene basınca direksiyon tutulamayacak kadar sallanıyor 

Diskleriniz fena eğilmiş. Disk ve balata değişimi şart.

Yorum bağlantısı
ibrahim sarı

Balatalarım yeni değişti 2 bin km oldu. Diskleri de alt takımla beraber değiştireyim komple alt takım aks, kısa aks değiştireceğim 

Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
ibrahim sarı yazdı:

Balatalarım yeni değişti 2 bin km oldu. Diskleri de alt takımla beraber değiştireyim komple alt takım aks, kısa aks değiştireceğim 

Diskler değiştiği zaman, balataları da değiştirirler. Yani ikisi birlikte değişir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ibrahim sarı
Ersin Gökdemir yazdı:

Diskler değiştiği zaman, balataları da değiştirirler. Yani ikisi birlikte değişir.

Eski tamircimi iyi ki değiştirmişim yoksa daha neler neler çıkacak 😀

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
ibrahim sarı yazdı:

Eski tamircimi iyi ki değiştirmişim yoksa daha neler neler çıkacak 😀

Arkalar kampana herhalde. Onlarında ayarlanması gerekir, unutmayın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ersin Gökdemir yazdı:

Balata eğer yakın zamanda değiştiyse düzeyi düzgün olacak şekilde aşındırılıp takılır sıkıntı olmaz. 

Normal tasarlanan malzemede balata yumuşak disk sert olur. Yani balata aşınan kısım olduğundan düz basması yeterlidir. Tabi ne yazıkki tam tersi balata sert olan durumlar çıkıyor kalite kaynaklı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...