Mikail Gerek 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar, aracın aküsü değişince şanzımana pasif ve aktif öğrenme uygulanması gerekiyormuş, ve Türkçe kaynak sadece bu forumda bir gönderi de var. Ve şöyle diyor. " Aisin şanzımanlarda akü söküldüğünde resetlenebilir ve vites geçişlerinde vuruntular başlayabilir.. Bu durumda şunlar yapılmalıdır. pasif öğrenme: i- araç çalışır durumda ve hareket etmiyorken tüm viteslerde 2-3 sn bekleyerek sırasıyla değiştirmek. Yani 3sn P, 3sn R, 3sn D, 3sn R.... ii- bu işlemi 3 kez tekrarlayın aktif öğrenme: i- aracınızı mümkün olduğu kadar düz bir yolda 100km hıza kadar (sakince) çıkarın (6. Viteste olduğunuza emin olun) ii- ayağınızı gazdan çekip 1. Vitese düşene kadar frene yada gaza dokunmayın vuruntu devam ederse aktif öğrenmeyi tekrarlayın. " Bütün viteslerde diyor ama N neden yok? Acaba gönderide mi bir sıkıntı var yoksa N'yi atlıyor muyuz? Vites Sırası P-R-N-D 31 Mayıs 2021 tarihinde Mikail Gerek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 n de beklemeye gerek yok o yüzden belirtilmemiştir. uzun süre enerjisiz kalmadı ise gerek de olmayabilir. 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 N de beklemiyorsunuz olarak anladım. 1 1 Yorum bağlantısı
Mikail Gerek 31 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2021 Çağlar Bayur yazdı: n de beklemeye gerek yok o yüzden belirtilmemiştir. uzun süre enerjisiz kalmadı ise gerek de olmayabilir. 1 gün kadar aküsüz kaldı aşağı yukarı hocam. Bütün viteslerde 3 sn deyip de N'yi atlayınca acaba yanlış mı yazıldı diye düşünmüştüm. Murat Sahın yazdı: N ye geçmeden D ye geçiyor mu ki? Alınıyor hocam, Bütün viteslerde 3 sn beklenecek yazınca acaba yanlış mı yazıldı diye düşündüm. Harun Kocaçalışkan yazdı: N de beklemiyorsunuz olarak anladım. Yanıt için sağolun hocam. Yorum bağlantısı
Recommended Posts