Metin Mankal 6 Haziran 2021 Paylaş 6 Haziran 2021 Merabalar arkadaşlar..Komşum çağırdı az önce..Bir tanıdığından almaya niyetli aracı..Getirmiş biraz inceledik ama bilemedim..Araba 113 binde ,bayan kullanmış ama baya hor kullanmış..İç trimlerde yıpranma epey var..Motor alındığından beri temizlik görmemiş ve turbo hortumunda çatlak var..Multimedya çalışmıyor..4 lastik istiyor..2500 TL trameri var..Bu şekilde 195 istiyormuş..Sizce nasıldır..Ben 175 civarı verirse al dedim ama siz ne dersiniz.. Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 6 Haziran 2021 Paylaş 6 Haziran 2021 Anlattiklarinizdan bu araba beni alan masrafa hazır olsun demiş. Para bende olsa bunu almazdım. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Haziran 2021 Paylaş 6 Haziran 2021 Metin Mankal yazdı: Merabalar arkadaşlar..Komşum çağırdı az önce..Bir tanıdığından almaya niyetli aracı..Getirmiş biraz inceledik ama bilemedim..Araba 113 binde ,bayan kullanmış ama baya hor kullanmış..İç trimlerde yıpranma epey var..Motor alındığından beri temizlik görmemiş ve turbo hortumunda çatlak var..Multimedya çalışmıyor..4 lastik istiyor..2500 TL trameri var..Bu şekilde 195 istiyormuş..Sizce nasıldır..Ben 175 civarı verirse al dedim ama siz ne dersiniz.. En sevmediğim araç hırpalanmış araçtır. Trimler yenilenecek gibiyse ve bakımları yapılmışsa 15-20 bin tl ucuza alınır. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 6 Haziran 2021 Paylaş 6 Haziran 2021 (düzenlendi) piyasanın 15 20 altındaysa alınır, ama asıl önemli olan motor ve şanzıman, kısaca büyük masraf çıkaracak kısımkar sorunsuzsa piyasa altına alınır, zamanla eksikler giderilir. 6 Haziran 2021 tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 6 Haziran 2021 Paylaş 6 Haziran 2021 Bazı iç trimlerin onarımı pek mümkün olmuyor, değişimi de pahalı olabiliyor. Hangi trimlerin ne kadar yıprandığı da motor ve şanzıman gibi önemli. Sonuçta o kadar para verip aracın içine binince kötü hissetmek de var. 1 Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 6 Haziran 2021 Paylaş 6 Haziran 2021 Arabaya sadece “binenden” araç almam,çok uygun olmalı. 3 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 6 Haziran 2021 Yazar Paylaş 6 Haziran 2021 Oğulcan Akıncıoğlu yazdı: Arabaya sadece “binenden” araç almam Kesinlikle katılıyorum.. Hacı Şenyurt yazdı: Anlattiklarinizdan bu araba beni alan masrafa hazır olsun demiş. Para bende olsa bunu almazdım. Ben de almazdım ama sınıf atlama hevesi çok fazla insanımızda.. Tansu Kalafatoğlu yazdı: 15-20 bin tl ucuza alınır. 170 bin teklif et dedim..Az önce konuştuk..Sahibi arabanın kusurlarını halledip öyle verecekmiş..195 binde ısrarlı.. Yorum bağlantısı
Metin Mankal 6 Haziran 2021 Yazar Paylaş 6 Haziran 2021 Murat Sahın yazdı: Bazı iç trimlerin onarımı pek mümkün olmuyor, değişimi de pahalı olabiliyor. Hangi trimlerin ne kadar yıprandığı da motor ve şanzıman gibi önemli. Sonuçta o kadar para verip aracın içine binince kötü hissetmek de var. Valla araca bindim acaip gaza geldim...Bir sürü iş var ve çok keyifli.. Mustafa Yanar yazdı: piyasanın 15 20 altındaysa alınır, ama asıl önemli olan motor ve şanzıman, kısaca büyük masraf çıkaracak kısımkar sorunsuzsa piyasa altına alınır, zamanla eksikler giderilir. Geri viteste de sıkıntı varmış..Yeni öğrendim.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Haziran 2021 Paylaş 6 Haziran 2021 Metin Mankal yazdı: 170 bin teklif et dedim..Az önce konuştuk..Sahibi arabanın kusurlarını halledip öyle verecekmiş..195 binde ısrarlı.. Metin Mankal yazdı: Geri viteste de sıkıntı varmış..Yeni öğrendim.. verilmiş sadakanız varmış 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 6 Haziran 2021 Paylaş 6 Haziran 2021 Metin Mankal yazdı: Valla araca bindim acaip gaza geldim...Bir sürü iş var ve çok keyifli.. Hocam halledilebilecek tarzda şeylerse zaten mühim değil, söylediğiniz gibi, keyifle uğraşılır. Bazı araçlarda göğüs, kapı panelleri falan ezik,çizik içinde oluyor. Ne kadar onarılsa da eskisi gibi olmuyor. Siz aracı gördünüz, biz şifahen konuşuyoruz Kirlidir, tozludur, değişebilecek/onarımı yapılabilecek kısımlarda sorun vardır, onlar dert değil zaten. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 6 Haziran 2021 Paylaş 6 Haziran 2021 Metin Mankal yazdı: Valla araca bindim acaip gaza geldim...Bir sürü iş var ve çok keyifli.. Geri viteste de sıkıntı varmış..Yeni öğrendim.. Otomatik şanzıman çift kavrama masrafı çok tuzlu diye biliyorum, uğraşmak ayrı dert zaten boşverin gitsin. 1 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 6 Haziran 2021 Yazar Paylaş 6 Haziran 2021 Servet Aydın yazdı: 110 mu motoru? Herhalde...Başka motor tipi varmı bilmiyorum.. Çağlar Bayur yazdı: verilmiş sadakanız varmış Aracın benle ilgisi yok Üstad..Hiç girmem böyle işlere..Ama komşu baya niyetli..Sadakayı ezecek sanırım..Aslında ben vazgeçirmiştim ama sonra bir arakadaşı daha geldi..Tekrar karar değiştirmiş..Ne diyelim hayırlısı olur inşallah..Sevdiğim bir insandır.. Yorum bağlantısı
Metin Mankal 6 Haziran 2021 Yazar Paylaş 6 Haziran 2021 Murat Sahın yazdı: Kirlidir, tozludur, değişebilecek/onarımı yapılabilecek kısımlarda sorun vardır, onlar dert değil zaten. Evet severim böyle sıkıntıları.. Mustafa Yanar yazdı: Otomatik şanzıman çift kavrama masrafı çok tuzlu diye biliyorum Sanayiyle akraba olursun.. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 6 Haziran 2021 Paylaş 6 Haziran 2021 Normal piyasası ne bu aracın? Aynı aracın bakımlısını bulun bari sevabına Başka türlü bu araçtan vazgeçilmeyecek demek ki. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 7 Haziran 2021 Paylaş 7 Haziran 2021 Bende Kadjar a baya bakınıp sonra gidip Opel grandland x aldım.Ama ben 1.6 130 hp lik olanına bakıyordum.İcon paket gayet alınası bir araç aslında.Ama bahsettiğiniz aracı görmeden yorum yapamıyacağım.Fİyatı 130 luk icon lara göre uygun geldi bana. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Haziran 2021 Paylaş 7 Haziran 2021 almazdım : arkadaşın da dediği gibi, sadece biniciden araç alınmaz bu biir, demek kusurları giderip öyle verecekmiş kolay gelsiiin buda ikiii, bakalım bu fikrinde kararlı olacakmı hanfendi, sadece trimler yetecek ona 1 Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk 7 Haziran 2021 Paylaş 7 Haziran 2021 ben 2 sene kullandım,sıfır almıştım 2015 de,19 jantlı cam tavanlı icon modeli idi,kör nokta uyarı - kendi kendine park falan dolu araçtı,iç trimlerden çok ses geliyordu,vites kavraması titreme yüzünden 40 binde garantiden değişti(çok yokuşta geri vites, 2. vitesin kavramasını kullandığı için erken tükenmiş) yakıt tüketimi çok düşüktür,qashqai nin altyapısı ile birebir aynıdır,bagajı büyüktür,motoru o kasaya yetmiyor,100 km hızla giderken ayna camları rüzgardan oynuyor,dikiz aynası yoldaki titeme yüzünden hep titriyor arkadaki aracı net göremiyosunuz, ama renaut yetkili servisi garanti konusunda 10 numaradır,1 dediğinizi 2 etmiyor,benim sinyol kolumun üstündeki yazılar silindiği için komple değiştirdiler,gündüz ledleri yeşile döndü dedim diye hemen 2 farında sıfırı ile değiştirdiler,akü zayıf dedim diye hemen akünün sıfırını taktılar,gayet ilgililer ama şunu söyleyim ucuz etin yahnisi yenmez,ne kadar para harcarsanız harcayın normal hale gelmez,üstelik multimedya ünitesi sıkıntılı,dtt4all diye bir program var onu araca bağlayıp gizli özellik açmaya çalışıyorlar,multimedyada android alttabanlı,bir aparametre değiştimi multimedya çöküyor,değiştirmeden düzelmiyor,kesin bunun başınada aynı şey gelmiştir 1 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 7 Haziran 2021 Paylaş 7 Haziran 2021 40000 km aynı yağ ile giden araç gördüm. 5 yıl hiç bakım yaptirmamis hanfendi. Yani böyle bir şeye gerek olduğunu bilmiyormuş. Hatta aracı aldığı ilk günlerde yakıt bitmesi sonucu dört beş kez yolda kalmış. 50 binde düşük km diye sattı aracı. Cinsiyet ayrımı için söylemiyorum, araçtan çok anlayan, iyi kullanan binlerce kadın sürücü vardır ama tek kadın sürücülü araçlara mesafeli dururum hep. 2 3 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Haziran 2021 Paylaş 7 Haziran 2021 Ben de kadjar sahibiyim. Aracı görmek lazım, ona göre yorum yapmak gerekir. Donanımı nedir, icon mu mesela? Normalde icon+dizel+edc=hint kumaşı. Edc dizellerde makyaj öncesi kuru kavrama olan şanzıman var. Bence bu araçta en riskli yer. Hele geri viteste de sorun var diyorsa ben uzak dururdum. Gerçi yine sorun ne diye bakmak lazım. Çünkü bazıları sadece geri viteste hafif bir titremeden şikayet ediyorlar. Böyle bir şey mi bilmiyorum ama yine de edc büyük soru işareti. İç trimlerde özellikle vites çevresinde iki tarafta olan uzun gri plastiklerde boya atma ve ses problemi oluyor ama çözümü de basit. Hem boyanabilir hem de alt tarafa bez bant takviyesi ile ses kesiliyor. Başka nerde sorun var görmek lazım. 2015 araçların bir kısmı, icon olsa bile, halojen far ile geldi. Sonradan lede döndü. Buna da dikkat etmek lazım. 1,5 dci 110'luk motor var. Hortum problemi çözülür. Temizlik ise kişiye göre değişir. Ben eski aracımda korkudan hiç motor yıkatmadım. Sadece kenarlar falan sildim. İlk defa bu araçta geçen sene würt motor temizleme spreyi ile temizlik yaptım. Temiz motor güzel olur. Multimedia büyük sorun, dışarıdan pek çözülmüyor, servise gitmek gerekiyor ve bazı salak servisler multimedia'nın yazılımını bile güncellemiyorlar. Kimisi araç sahibinden imza istiyor, sanki ameliyat edecekler. Neymiş, çökme riski varmış. Hala aracı ilk aldığı 2,2 versiyon ile kullananlar var. Bendeki versiyon sondan bir önceki 7, son çıkan 9. Genelde cam tavanlı araçlar var. Satılan araçların fiyatlarında bu da etken. Ancak araç güzel. Hafif sert süspansiyonlu, yol tutuşu güzel. Esp güzel çalışıyor (geyik testini 81 km/s hızla tamamlıyor). Yol sesi makul seviyede, 110 sonrası rüzgar sesi var ki minibüs aynası gibi aynalar ile yine iyi. 1,5 dci ile mükemmel tüketim. Son olarak 2015 modelde dizel araçların çoğu icon. Bu aracın da icon olduğunu varsayarsak, aracın durumuna ve kazasızlığa göre fiyat iyi derdim ancak şanzıman olayı bozmuş. Gerisi her türlü hallolur ama şanzıman yüzünden almazdım. 3 Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 7 Haziran 2021 Paylaş 7 Haziran 2021 Metin Mankal yazdı: Ben 175 civarı verirse al dedim ama siz ne dersiniz.. Araç kaç model? Dediğiniz sıkıntıları düşününce benim vereceğim en fazla 180 olurdu. Aracın kaporta temiz motor (hortum mevzusu dışında) iyi durumdaysa alınır. Ama 195 çok istiyor o araca. 3-5 lira kafadan masrafı çıkar.. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Haziran 2021 Paylaş 7 Haziran 2021 Haluk Şentürk yazdı: 40000 km aynı yağ ile giden araç gördüm. 5 yıl hiç bakım yaptirmamis hanfendi. Yani böyle bir şeye gerek olduğunu bilmiyormuş. Hatta aracı aldığı ilk günlerde yakıt bitmesi sonucu dört beş kez yolda kalmış. 50 binde düşük km diye sattı aracı. Cinsiyet ayrımı için söylemiyorum, araçtan çok anlayan, iyi kullanan binlerce kadın sürücü vardır ama tek kadın sürücülü araçlara mesafeli dururum hep. Aynen öyle, kadından araba almam kesinlikle. %10 kadarı arabasına iyi bakıyor olabilir, bu çok düşük bir oran, o riske girmeme değmez. Bide kadın sürücüden diye fiyat yükseltiyorlar. 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts