İçeriğe Yönlendir

2011 Ford Focus Titanium mu, 2015 Fiat Linea Urban mı?

Hamza Bayram

Recommended Posts

Hamza Bayram
(düzenlendi)

Arkadaşlar merhaba, 110.000 TL bütçem var bu iki araç arasında kaldım. 2011 Ford Focus Titanium ve 2015 Fiat Linea Urban. Sizce hangisini almalıyım? Araçların özelliklerini yazıyorum.

Ford Focus:

-2011 model Titanium paket.

-182.000 KM de.

-1.6 dizel.

-Manuel.

-Sedan. 

Fiat Linea:

-2015 model Urban paket.

-Ortalama 100.000 KM'ler de.

-1.3 Dizel.

-Manuel.

-Sedan. 

tarihinde Hamza Bayram tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

beklenti ve ihtiyaç nasıl? ev iş arası giderim 2 yıl sonra satarım mı? gezerim uzun yol yaparım 5 sene satmam mı? bundan önceki araç ne idi?

Yorum bağlantısı
Hamza Bayram
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

beklenti ve ihtiyaç nasıl? ev iş arası giderim 2 yıl sonra satarım mı? gezerim uzun yol yaparım 5 sene satmam mı? bundan önceki araç ne idi?

Hocam, ev iş arası gider gelirim, gezerim, yıl da bir iki defa da uzun yol yaparım. 2-3 sene sonra da satarım. Bundan önce ki aracım Kangoo idi. Uzun yolda konforlu değildi ve ticari olarak geçtiği için masrafı fazla idi. 

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

Linea ile Focus arasın da kalsam tercihim kesinlikle focus olur. Fakat 180.000 km de bir focus ile 100.000 km de bir linea arasın da kalsam Linea yı seçerdim.   

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

İkisi arasında focus, tartışmaya bile gerek yok bunu. Focusun 2006'sını 2006'dan 2017'ye kadar kullandım, 2 yıla yakındır da linea kullanıyorum. Gerçekten kıyas kabul etmez.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

Titanium yerine trend x donanım tercihi ile hem düşük km hem de daha modelli bir focus bulunamaz mı ?

Yorum bağlantısı
Murat Kırçal
(düzenlendi)

Focus tartışılmaz. 2019 model 1.5 dizel 120 beygir olanına sahibiz yer uçağı. 2011 model focus çok güzel bir de titanyum paket. Bakımları düzenli yapılmış ise kaçırılmaz.

tarihinde Murat Kırçal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Ben bu ikilemde kaldım. Arkadaşımın focusuna param yetse focus 2.5kasayı alacaktım ama 100 bin km de ve hatasız olduğundan fiyatı 120 lerdeydi. O sırada 53 bin kmde hatasız 1.3 linea pop denk gelince Linea aldım. Linea aldıktan sonra aynı paralara 2010 model civarı cmax baktım ama kmler 200 bin ve üzeriydi. Ev borcuna girmişken masraf çıkarma potansiyeli olan araç almak istemedim ve lineaya devam kararı aldım. Kısacası gönül focus dese de mantık linea diyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Coşku Mert yazdı:

benim gözümde focus 1 bile linea ile kiyaslanamaz :)

Benim araba küstü Coşku hocam size :D 

Şaka bir yana, yeni her zaman yenidir. Linea'da güzel araba ama fiyatına göre güzel. Yani focus ile kıyaslanmaz, olsa olsa sembol ile falan kıyaslanır. 

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

yazarken aklima gelmedi degil hani [emoji2] napayim sevmiyorum linea yi, punto olsa severdim mesela [emoji4]

Benim araba küstü Coşku hocam size [emoji3] 

Şaka bir yana, yeni her zaman yenidir. Linea'da güzel araba ama fiyatına göre güzel. Yani focus ile kıyaslanmaz, olsa olsa sembol ile falan kıyaslanır. 
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Coşku Mert yazdı:

yazarken aklima gelmedi degil hani emoji2.png napayim sevmiyorum linea yi, punto olsa severdim mesela emoji4.png

Aynı şeyin lacisi punto da :) Aslında 2001 palio'dan sonra bir daha fiat arması olan araba almam diyordum ama işte şartlar mecbur bırakıyor. Yoksa şirketlerin çalışanlarına verdiği araçları genel olarak sevmiyorum pek :) Hususi araç ile mümessil gibi dolaşmak hoş olmuyor :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Ben focus parasını denkleştirene kadar egea alırdım, parası denkse düşünmem.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Murat Sahın yazdı:

yeni her zaman yenidir

Bu bana pek uymuyor mesela :)

kasko 2017 de ikame araç olarak c elize vermişti, 2016 model falandı sanırım 2009 focusumu değişmem asla. Bu iki seçenekten Focus u seçerim.

Yorum bağlantısı
Hamza Bayram

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Çoğunluğunda fikri gibi Focus ta karar kıldım. Yarın sabah gidip aracı exper e sokacağım. Eğer ağır bir kusuru çıkarsa linea bakmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Bu bana pek uymuyor mesela :)

kasko 2017 de ikame araç olarak c elize vermişti, 2016 model falandı sanırım 2009 focusumu değişmem asla. Bu iki seçenekten Focus u seçerim.

Mk1 focus ve 2015 linea için demiştim ben onu. 2009 focusu B segmentindeki herhangi bir araç ile değişen zaten pişman olur. Hele focus titanyum paketse duble pişman olur :D 

Teklif: Linea ile takaslanacak 2009 titanyum focuslarınız öldüm fiyatından alınır :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Hamza Bayram
(düzenlendi)

Arkadaşlar hepinize tekrardan merhaba. Seçimimi yaptım ve 113.000 TL ye 2011 Ford Focus Titanium 1.6 dizel aldım. Amcam ve eniştem galerinin tam karşısında ki exper e götürdüler arabayı. 2-3 parça lokal boya bir parça boya çıktı. Bir de galerinin söylediğinin dışında sağ ön podye de ezik çıktı fakat exper önemli birşey olmadığını söyledi. Ben şahsen exper e güvenemedim aracı başka bir exper e daha göstermeyi düşünüyorum. Umarım Allah hepimize araçlarımızı kazasız belasız kullanabilmeyi nasip eder.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Hamza Bayram yazdı:

sağ ön podye de ezik çıktı

Hava yastıkları ve emniyet kemerleri kontrol edilmeli kesinlikle. 2011 titanyum için şuanki piyasada uygun bir fiyata gibi görünüyor.

Galeri karşısındaki Exper e bende güvenmezdim şahsen.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli
Hamza Bayram yazdı:

Arkadaşlar hepinize tekrardan merhaba. Seçimimi yaptım ve 113.000 TL ye 2011 Ford Focus Titanium 1.6 dizel aldım. Amcam ve eniştem galerinin tam karşısında ki exper e götürdüler arabayı. 2-3 parça lokal boya bir parça boya çıktı. Bir de galerinin söylediğinin dışında sağ ön podye de ezik çıktı fakat exper önemli birşey olmadığını söyledi. Ben şahsen exper e güvenemedim aracı başka bir exper e daha göstermeyi düşünüyorum. Umarım Allah hepimize araçlarımızı kazasız belasız kullanabilmeyi nasip eder.

Aracınız hayırlı olsun. Güle güle kullanın inşallah. Fakat dediğiniz gibi başka bir ekspere de gösterin aracı.. Galeri yanı karşısı eksper çok güvenilir olmayabilir. Kazasız belasız sürüşler :)

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel
podye ezik ne demek ? hiç duymamıştım
Eksper zan altında kalmamak için birşeylerin üstünü örtmek için söylemiş olabilir , şüpheli bir açıklama.Bir de podye ne yahu ? Galerici ağzı bu .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...