İçeriğe Yönlendir

Klima Sorunu

Sercan Süer

Recommended Posts

Sercan Süer

Merhabalar arkadaşlar

2005  model ford fiesta dizel arabaya sahibiyim 2 sene önce klima gazı oldurduk.Geçen seneye kadar kullanıyordum fakat bu sene tekrar açtıgımda klima sogutmuyor ve her 20 saniyede bir devreye girip çıkıyor  fan çalışıyor sürekli ama klima sürekle devreye girip çıkıyor. Ve ilk doldurdugumuzda böyle sürekli devreye girip girmedigini hatırlamıyorum.Sizce  sürekli devreye girip çıkması normal mi 20 saniye de bir girip çıkıyor.Yardımlarınız için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Fazla basınç gibi duruyor ama sonradan niye artsın 🤔 klima radyatörü çok ısınınca da yapabilir, fan çalışıyor demişsiniz ama 2. kademe çalışıyor mu yada varsa 2. fan? Hava kanalları da tıkalı olabilir.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Normal görülüyor.. Klima soğutma işini yaparken ihtiyaç olmazsa kapanır sonra yine çalışır. Tabi bunu yapabilmesi için iç petek ısısını takip eden alt yapı olmalı. Olmayan sistemler sürekli çalışır. Veya gaz basıncı düşük. Eşik değerde kalmış.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Soğutma sorunu da olduğuna göre gazı azalmış. Bir klimacıda kontrol ettirmekte fayda var. 

Yorum bağlantısı
ibrahim sarı

Araç fanını kontrol ettirin hocam. Bende de aynı sıkıntı vardı. Baktığım zaman fan çalışıyordu fakat klima açınca devreye girip girip çıkıyordu klima araç hatta stop edecek şekilde devir düşürüyordu rolantide. Fan soketi değiştirdim fanım düzgün çalışmaya başladı ve klima devreye girdi rölantim yerinden kıpırdamadı bile. Bence fana baktırmakta fayda var. Çalışıyor gibi görünüyor fakat arada devreden çıkıyor fan.

Yorum bağlantısı
Sercan Süer
ibrahim sarı yazdı:

Araç fanını kontrol ettirin hocam. Bende de aynı sıkıntı vardı. Baktığım zaman fan çalışıyordu fakat klima açınca devreye girip girip çıkıyordu klima araç hatta stop edecek şekilde devir düşürüyordu rolantide. Fan soketi değiştirdim fanım düzgün çalışmaya başladı ve klima devreye girdi rölantim yerinden kıpırdamadı bile. Bence fana baktırmakta fayda var. Çalışıyor gibi görünüyor fakat arada devreden çıkıyor fan.

klimayı açtıgım gibi fan dönmeye başlıyor tamirciye söylerim sagollun

Ersen Tapan yazdı:

Soğutma sorunu da olduğuna göre gazı azalmış. Bir klimacıda kontrol ettirmekte fayda var. 

peki sürekli devreye girmesi ve çıkması bir problem mi  yani 20 saniyede bir.Klima müşrü veya basınç müşrü  mü ne varmış onun arzaları böyle belirtiler yapar  mı .

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Kompresör devreye girip çıkabilir. Sürekli çalışacak diye birşey yok. Soğutması normalse kurcalamayın. Ama ilk mesajda soğutmuyor yazmışsınız. Gaz kontrolü şart. 

Yorum bağlantısı
Ferit Erken

Alçak basınca düşerse bu hareketi yapabilir. Gaz basıncı yeterli olmayınca klima fanı devreye girer girmez gaz basıncı düşer bu da fanın devreden çıkmasına sebep olur. Muhtemelen gaz dolumu yaptınız ama sebep olan kaçağı gidermediyseniz kaçak devam etmiştir veya başka bir yerden kaçak olmuştur. Birde klima gazı doldurmak tabiri yanlış bence, klima gazı normalde doldurulmaz. Şayet gaz tesisatında kaçak varsa gaz kaçar. Kaçağı tespit edip, kaçak giderildikten sonra gazın tamamlanması olayı var. Bu bir klima arızasıdır. Sadece gaz basılır ise kaçağın boyutuna göre bir müddetten sonra tekrar aynı sorunu yaşarsınız.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Abdullah Dönmez

Benzer bir sorun bende var. Aracı benzinde kullanınca klima açıkken hiçbir sorun yok. Lpg açıkken kırmızı ışıklarda ya da durakladığım yerlerde devir gidip geliyor. Bazen stop ediyor; ancak belirttiğim gibi benzinde kullandığım zaman hiçbir sorun yaşamıyorum. Lpg ile ilgili nasıl bir sorun olabilir? Geçtiğimiz günlerde yaz ayarı yaptırmıştım. Klima gazını yeniledim. Ya benzinde kullanıp klima açıyorum ya da lpg açıkken camları :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Abdullah Dönmez yazdı:

Benzer bir sorun bende var. Aracı benzinde kullanınca klima açıkken hiçbir sorun yok. Lpg açıkken kırmızı ışıklarda ya da durakladığım yerlerde devir gidip geliyor. Bazen stop ediyor; ancak belirttiğim gibi benzinde kullandığım zaman hiçbir sorun yaşamıyorum. Lpg ile ilgili nasıl bir sorun olabilir? Geçtiğimiz günlerde yaz ayarı yaptırmıştım. Klima gazını yeniledim. Ya benzinde kullanıp klima açıyorum ya da lpg açıkken camları :)

lpg ayarlarında yanlışlık var. Tekrar ayar yaptırmanız gerekir. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Fiesta’da 20 saniyede bir devreye girip çıkması normal değil. Çünkü sıcaklığı takip eden bir sensör yok o modellerde. Sorun klima gazında gibi görünüyor. Kompresörü ve boruları kontrol ettirin, kaçak testi yapsınlar gerekirse.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Sarı

Gaz azalmasında kompresör aralıklarla devreye girip çıkabiliyor.Gaz kaçağı kontrolü yaptırmanızı tavsiye ederim. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...