Selim Uzun 5 Temmuz 2021 Paylaş 5 Temmuz 2021 arkadaşlar kolay gelsin iyi günler ford focus 2000 model anbiante aracım hareket ten ıtıbaren 2-3 dakika içinde hararet ortaya geliyor 30 km gittiğim zaman kaputu açtığımda motor çok sıcak ve yedek su deposuna ellediğim zaman çok sicak 2 sn tutabiliyorum elimi orda.bu kadar kısa mesafede bu deponun ve motorun bu kadar ısınması normal mi bu arada fan da açmıyor.motor yanacak diye korkuyorum.ne tavsiye edersiniz.bu sıcaklardan mı boyle veya uzun yol yapsam belkide sorun acacak başıma bilemedim normal mi ki su sıcaklık ve fan açmaması Yorum bağlantısı
Koray Demir 5 Temmuz 2021 Paylaş 5 Temmuz 2021 Yaz ayındayız gayet normal. Gauge menüden motor sıcaklığını takip edebilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 5 Temmuz 2021 Paylaş 5 Temmuz 2021 devirdaim sağlammı bence bir bakmak lazım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Temmuz 2021 Paylaş 5 Temmuz 2021 el, vucut ısıya daha hassastır, mesela 50 C suda yanmadık yerimiz kalmaz ancak yumurta bile pişmez daha o ısıda, blok için ise soğuk denir o dereceye 2 Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 5 Temmuz 2021 Paylaş 5 Temmuz 2021 Motorun ideal çalışma düzenine kavuşması için hızlı bir şekilde gereken sıcaklığa ulaşması ve orada stabil şekilde kalması istenir. Yani durum bu şekilde ise aracınızda bir anormallik yok hatta gayet iyi. Hararet orta çizgide sabit kalmıyor, aşıyorsa o zaman sorun olarak kabul edilir. Çağlar abinin dediği gibi motorun sıcaklığı elle ölçülebilecek bir düzeyde olmayacağından insanı yanıltır. İdeal sıcaklığın 90 derece civarı olduğunu kabul edersek, el değdirmek ve eli orada 2-3 sn tutmayı beklemek pek mümkün değil. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Temmuz 2021 Paylaş 5 Temmuz 2021 vesile ile gagıldan gelip okuyan falan olur yazalım, arkadaş başlıkta sallamış... herşeyi teknik düzgün olan bir araba 20 sene geçse de böyle birşey yapmaz, diğer vesile ile zaten video da arabanın fan ve radyatörünün sorunlu olduğunu anlatmış. duble vesile: sıksık rastlanır videodaki anlatım ile başlık farklı olur. özet: bu videonun başlığı: aracınız sorunlu ise hararet yükselir olmalı idi özete vesile ile, video linki paylaşırken de bunlar yazılsa iyi olur, videoyu seyretmeyen de böyle birşeyin normal algısı oluşmasın diye. Ali Darbaz yazdı: Bak bu adam ne güzel anlatmış. yazıların akabinde: bu adam ne anlatmış ? 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 Temmuz 2021 Paylaş 5 Temmuz 2021 Çağlar Bayur yazdı: yazıların akabinde: bu adam ne anlatmış ? Senin dediğini anlatmış. 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 5 Temmuz 2021 Paylaş 5 Temmuz 2021 Isı ne ne kadar bilemiyorum ama su sisteminde hava varmı kontrol ettirin ve antifiriz yok ise mutlaka antifiriz koyun, var ise kaliteli bir marka ve kırmızı antifiriz tercih edin. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Temmuz 2021 Paylaş 5 Temmuz 2021 Benzinli ve düşük verimli motor için olması gereken oluyor zaten. Mekanik sistemin ısısı uzuv kontrolü ile sağlıklı olmaz. Sizin el değmiyor dediğiniz genleşme kabına ben uzun süre elimi tutar ve normal diyebilirim. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Temmuz 2021 Paylaş 5 Temmuz 2021 Focus 1 hararet ibaresi analog görünümlu digitaldir. 45 dereci geçerken ortaya gelir ve sabit durur. 108 mi ne dereceyi geçince de kırmızı bölgeye yaslanir. Gauge menüsünu kullanabilirsin gösterge de hararet i gözlemle. 104 derece de idi sanırım 1. Derece fan açar. Eğer soğutma sistemi sağlıklı ise zaten zırt pirt devreye girmez aşırı trafiğe kalmadı ise. Sakin motor sıcak iken de yedek depoyu açma. Basınçlidir hava yapar Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 5 Temmuz 2021 Paylaş 5 Temmuz 2021 Çağlar Bayur yazdı: yazıların akabinde: bu adam ne anlatmış ? Parça maliyeti 1000 tl, parçaları haftaya Orhan takacak. işçilik 100-150 tl. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts