İçeriğe Yönlendir

Opel Astra G - Soğutma Suyu

Murat Yıldırım20

Recommended Posts

Murat Yıldırım20

arkadaşlar herkese merhaba öncelikle arabam opel astra g 1999 model aracımda trıger seti değişti ve devir daimde değişti termostad değişti ( orjinal takıldı ) aracımda şöyle bir sorun var soğutma suyu kolarifer ve gaz redektörüne arada bir ısıtmıyor buda benzinden lpg geçişini engelliyor hararet normal 90 civarı tıkalı olabilir düşüncesiyle kolarifer peteği ve sistemi komple temizlettim ve sorun hala devam ediyor tıkalı bir yer yok tamircimde şaşırdı kaldı başınızı böyle bir şey gelen varmı usta arkadaşların tecrübesini ve bilgisine ihtiyacım var simdiden çok teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

motor fan açtığında, radyatörün 4 köşesi de aynı sıcak mı bir köşe az soğuk mu?

Yorum bağlantısı
Murat Yıldırım20
Çağlar Bayur yazdı:

motor fan açtığında, radyatörün 4 köşesi de aynı sıcak mı bir köşe az soğuk mu?

radyötör tamamı sıcak sorun yok bakıldı gaz redektörü ve kalarifer peteği ısınmıyor sadece

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)

petek içinde tıkalı bölüm olabilir? dıştan suyla temiezleme herşeyi çözmez yılların birikimi var, lpg regülatörü kaç yaşında?

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Yıldırım20
Çağlar Bayur yazdı:

her zaman yapmıyor arada bir yapıyor yaptığı zaman gaz redektörüne giren sıcak su borusunu çıkardım ve su akışı olmuyor sanki su yokmuş gibi ama devirdaim çalışıyor genneşme kabında su dolaşım yapıyor tıkalı bir yer yok

Çağlar Bayur yazdı:

petek içinde tıkalı bölüm olabilir? dıştan suyla temiezleme herşeyi çözmez yılların birikimi var, lpg regülatörü kaç yaşında?

5 yllık redektör

defalarca kontrol ettik tıkalı yer varmı diye ama yok malesef

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dıştan mekanik olarak herşey yapılmış bence lpg sistemi yenileme düşüünlebilir, ona mekanik ustaları pek birşey yapmaz

Yorum bağlantısı
Murat Yıldırım20
Çağlar Bayur yazdı:

dıştan mekanik olarak herşey yapılmış bence lpg sistemi yenileme düşüünlebilir, ona mekanik ustaları pek birşey yapmaz

lpg servisi benim yapabileceğim bir şey yok diyor ben para almaktan kaçmam değiştir dersen değiştiririm diyor ama hata redektörde değil diyor sıcak su dolaşımı redektöre girmiyor cevabı alıyoruz

Yorum bağlantısı
Hamit inan

YouTube'a denk gelmiştim. Adam LPG takarken kalorifer kısmına geçen hatta plastik parçası sokuyor. Güya kalorifer radyatörüne su az gitsin regülatör çok ısınsın diye. Boruları dikkatli kontrol edin bence. İçeride öyle tıkama yapan birşey olabilir. Petek temiz ise zaten başka açıklaması yok.

Yorum bağlantısı
Murat Yıldırım20

arkadaşlar genneşme kabı kapağından yapabilme ihtimali nedir

Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
Murat Yıldırım20 yazdı:

arkadaşlar genneşme kabı kapağından yapabilme ihtimali nedir

Ya sızıntı olur yada bir anda suyu boşaltır. 

Opel ustası arkadaşın astrasi vardı. Yolda LPG beyni donmustu. Neyden falan deyince conta yanık ondan yapıyor demişti. Öyle bir sorun olabilir mi ?

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Yıldırım20
Hamit inan yazdı:

Ya sızıntı olur yada bir anda suyu boşaltır. 

Opel ustası arkadaşın astrasi vardı. Yolda LPG beyni donmustu. Neyden falan deyince conta yanık ondan yapıyor demişti. Öyle bir sorun olabilir mi ?

ama herzaman olmuyor arada bir yapıyor resmen su lpg redektörünün içine su gelmiyor çalışırken boruyu çıkardık redektör desen buz gibi su gelmediğinden bi bazen su geliyor sorun olmuyor

lpg redektörünün borusunu çıkardık ve su gelmiyor genneşme kabının kapağını açtık ve içeri üfledüük yani basınç yaptırdık su gelmeye başladı ara ara bunu yapıyor çaresini bulamadık

Yorum bağlantısı
Hamit inan
Murat Yıldırım20 yazdı:

ama herzaman olmuyor arada bir yapıyor resmen su lpg redektörünün içine su gelmiyor çalışırken boruyu çıkardık redektör desen buz gibi su gelmediğinden bi bazen su geliyor sorun olmuyor

lpg redektörünün borusunu çıkardık ve su gelmiyor genneşme kabının kapağını açtık ve içeri üfledüük yani basınç yaptırdık su gelmeye başladı ara ara bunu yapıyor çaresini bulamadık

Hava yapıyor gibi. Tam emin değilim ama belki de dediğim gibi contadan soğutmaya hava verip hava yaptırabilir. Zaten başka türlü pek seçenek kalmıyor

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Öncelikle, aracın devirdaimi falan değişmiş. Bunlar değişmeden önce de bu sorun var mıydı yoksa değişimden sonra mı ortaya çıktı bu sorun? Sanki buradan yürümek daha mantıklı olur. Eğer eskiden yoktu da bu parçaların değişimi akabinde oluştu ise oraya yoğunlaşmak daha mantıklı olacaktır.

Ümit Türk yazdı:

Bu aracın dilinden @Murat Sahın anlar. 

Ankara'da olsa direk halledecek yere yönlendirirdim de :) 

Yorum bağlantısı
Murat Yıldırım20
Murat Sahın yazdı:

Öncelikle, aracın devirdaimi falan değişmiş. Bunlar değişmeden önce de bu sorun var mıydı yoksa değişimden sonra mı ortaya çıktı bu sorun? Sanki buradan yürümek daha mantıklı olur. Eğer eskiden yoktu da bu parçaların değişimi akabinde oluştu ise oraya yoğunlaşmak daha mantıklı olacaktır.

Ankara'da olsa direk halledecek yere yönlendirirdim de :) 

önceden yoktu bu sorun sistemde havamı var acaba havası nasıl alınıyor tamirci bunların havası alınmaz diyor

Yorum bağlantısı
Murat Yıldırım20

merhaba arkadaşlar aracımda şu olayı fark ettim radyötördeki suyu başalttım kontağı çevirdim kadranda radyatör ışığı yanıyor  ve belli bir müddet sonra sönüyor acaba araba çalışmazken mi böyle olur dedim radyatörü su koydum genneşme kabına çok doldurmadım ama su eksik göstergesi hala yanmıyor halbuki sistemde su eksik yol bilgi ekranında yazıyor soğutma suyu seviyesi eksik yazıyor

Yorum bağlantısı
Murat Yıldırım20

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için sorun çözüldü sorun şurdaymiş emme monifot su tahliye tıpaları var sağ tarafta 4 adet 2 yukarda 2 aşağıda  ortada ve solda bir adet soldaki conta gibi plastik bir parça girmiş tıkamış hiç kimsenin aklına gelmeyeceği bir yer tıpaları değiştirmek için söktük soldaki sağlamdı sağdaki 4 tıpa su sızıntısı vardı çok değildi ama yaz aylarında sıkıntı çıkarmasın diye tamamını söktük soldaki tıpa baya sağlamdı tamirci gerek yok sağlam dedi bende yapılmışken tamamı yapılsın dedim ve çıkardık içinden plastik conta gibi bir malzeme çıktı ve baya tıkamış temizledik ve yerıni taktık şu an kalerifer ve lpg redektörüne su ateş gibi kalarfer desen çok iyi derecede ısıtıyor sorun çözüldü bu tür sorun yaşayan arkadaşlar lütfen bunu dikkate alın 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Yıldırım20 yazdı:

plastik conta gibi bir malzeme çıktı

önceden külbütör kapağına vs. sıkılımş sıvı conta olabilir mi

Yorum bağlantısı
Murat Yıldırım20

sıvı conta paçaları ve sanki normal bildiğimiz kavuçuk conta parçaları baya bi tıkama yapmış akla hayale gelmeyecek bir yer eğer tahliye tıpası sağlam sökmeyelim deseydik sorunu gene bulunmazdı tesadüf oldu

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Çağlar Bayur yazdı:

önceden külbütör kapağına vs. sıkılımş sıvı conta olabilir mi

Normal de kapağa sıvı conta sürmemek mi gerekir? 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Sürerken abartmamak gerekir desek daha doğru. Benim aracima da sürüldü çok ince. Öylece kesti yağ buharını.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Yıldırım20
Mustafa Karaca yazdı:

çok fazla sürmemek gerek fazla sürüldüğü zaman kapağı takınca civatalarını sıkınca fazlası içerde kalır hadi dışardaki önemli değil içerdeki zamanla parçalanıp böyle tıkama yapıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Yıldırım20

merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı genneşme kabını değiştirince yol bilgi ekranından sıvı seviye uyarısı almaya başladım daha önceki genneşme kabında böyle sorun yoktu değiştirdikten sonra başladı sebebi nedir eskisini takıyorum sorun kalmıyor yenisini takıyorum sıkıntı çıkıyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...