Alpay Sumer 31 Temmuz 2021 Paylaş 31 Temmuz 2021 Kadir Güvener yazdı: peki sorun ne olabilir ki o zaman? Metin bey astra j aracı olan kişi mi? eğer oysa onu da uzun zamandır tanıyorum forumdan estğ yanlış anlama yok Fabrikasyon bir durum olabilir.. Yada hic aklımıza gelmeyecek ufak bir detay.. İşin gerçeği ben yakıt deposu yükü veya stepne vs kaynaklı düşündüm.. Daha tecrübeli arkadaşlardan fikirler gelecektir.. Tıkandım. Evet Aynı kişiden bahsediyoruz. j aracı olan saygıdeğer hocamız. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 1 Ağustos 2021 Paylaş 1 Ağustos 2021 Kadir Güvener yazdı: Yok hocam, çoğu konuda faydalandım teşekkürler Siz golfe geçmişsiniz, hayırlı olsun güle güle kullanın. H dan direk mi geçtiniz yoksa araya bir j sığdı mı ? Ben H dan insigniaya sonra astra j ye geçiş yaptım Biz @Alpay Sumergeçme dedik geçecem dedi sonra ortalık karıştı Metin abiyi zorla işin içine çekiyorsun bak olmuyor böyle Üstün J kasa bilgisinden faydalanacaksınız emin olun 1 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 1 Ağustos 2021 Paylaş 1 Ağustos 2021 Arif Aykın yazdı: Biz @Alpay Sumergeçme dedik geçecem dedi sonra ortalık karıştı Metin abiyi zorla işin içine çekiyorsun bak olmuyor böyle Üstün J kasa bilgisinden faydalanacaksınız emin olun @Metin Akbal gelsin diye uğraşıyorum zaten.. Onun kesin vardır bir fikri.. Yada onun arabasıda eğridir😒 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 1 Ağustos 2021 Paylaş 1 Ağustos 2021 Alpay Sumer yazdı: @Metin Akbal gelsin diye uğraşıyorum zaten.. Onun kesin vardır bir fikri.. Yada onun arabasıda eğridir😒 illaki vardır bir yorumu. @Kadir Güveneraracı liftte kaldırıp kontrol ettiniz mi lastikler yere basmadığından belki sorun daha kolay tespit edilir tabi sorun varsa 1 Yorum bağlantısı
Kadir Güvener 1 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 1 Ağustos 2021 Arif Aykın yazdı: illaki vardır bir yorumu. @Kadir Güveneraracı liftte kaldırıp kontrol ettiniz mi lastikler yere basmadığından belki sorun daha kolay tespit edilir tabi sorun varsa Yok hocam expertiz dışında lifte kaldırılmadı araç. Bakıma gittiğimed sağ ve sol yayları yer değiştirmeyi düşünüyoruz bakalım Yorum bağlantısı
Metin Akbal 1 Ağustos 2021 Paylaş 1 Ağustos 2021 Aradığınız ameleye şu anda ulaşılamıyor [emoji16]Stepne sağ tarafa daha yakın olduğu için olabilir belki. Stepneyi çıkarıp deneyin. Onun ağırlığı ne olacak demeyin olabilir.Bizimkisi fakir Astra J si memur işi lpg li kendimiz dolduruyoruz [emoji16] 2 1 Yorum bağlantısı
Kadir Güvener 1 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 1 Ağustos 2021 Metin Akbal yazdı: Aradığınız ameleye şu anda ulaşılamıyor Stepne sağ tarafa daha yakın olduğu için olabilir belki. Stepneyi çıkarıp deneyin. Onun ağırlığı ne olacak demeyin olabilir. Bizimkisi fakir Astra J si memur işi lpg li kendimiz dolduruyoruz Metin hocam selam öncelikle. Sağ taraf daha yüksekte. Yani stepne sağ tarafa yakınsa tam tersi sağın düşük olması gerek. Sizden rica etsem boş bir zamanınızda sağ arka tekerin üst çamurluğa olan mesafesi ile sol tekerinkini ölçebilir misiniz? Farklılık var mı sizde de ? Yorum bağlantısı
Metin Akbal 1 Ağustos 2021 Paylaş 1 Ağustos 2021 Metin hocam selam öncelikle. Sağ taraf daha yüksekte. Yani stepne sağ tarafa yakınsa tam tersi sağın düşük olması gerek. Sizden rica etsem boş bir zamanınızda sağ arka tekerin üst çamurluğa olan mesafesi ile sol tekerinkini ölçebilir misiniz? Farklılık var mı sizde de ?Çok pardon yorgunluğuma verin [emoji4] Sol taraf inikti haklısınız. Ben uzaktan yakından bir farklılık farketmedim ama uygun vakit ölçerim inşallah. Benim arka amortisörler 2 sene önce değişmişti. Sol arka patlak halde iken sanki bu şekilde idi. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 1 Ağustos 2021 Paylaş 1 Ağustos 2021 Metin Akbal yazdı: Aradığınız ameleye şu anda ulaşılamıyor Stepne sağ tarafa daha yakın olduğu için olabilir belki. Stepneyi çıkarıp deneyin. Onun ağırlığı ne olacak demeyin olabilir. Bizimkisi fakir Astra J si memur işi lpg li kendimiz dolduruyoruz Vay vay vay valla eşyalı evde tadilat kadar kötü durum yok. İki sene önce sıfır aldığım dairede ebeveyn banyosu fayansları komple kabarınca mecbur kayınpedere yaptırdım illallah dedim bir daha eşyalı evde tadilat göstermesin diye dua ettim 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 1 Ağustos 2021 Paylaş 1 Ağustos 2021 Arif Aykın yazdı: Vay vay vay valla eşyalı evde tadilat kadar kötü durum yok. İki sene önce sıfır aldığım dairede ebeveyn banyosu fayansları komple kabarınca mecbur kayınpedere yaptırdım illallah dedim bir daha eşyalı evde tadilat göstermesin diye dua ettim Amin diyelim de benim daha işim var borç azaldıkça eve girişmeye başladık. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 1 Ağustos 2021 Paylaş 1 Ağustos 2021 Metin Akbal yazdı: Amin diyelim de benim daha işim var borç azaldıkça eve girişmeye başladık. Allah kolaylık versin abi insanoğlu borçsuz duramıyoruz işte 😂 1 Yorum bağlantısı
Kadir Güvener 1 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 1 Ağustos 2021 Metin Akbal yazdı: Çok pardon yorgunluğuma verin Sol taraf inikti haklısınız. Ben uzaktan yakından bir farklılık farketmedim ama uygun vakit ölçerim inşallah. Benim arka amortisörler 2 sene önce değişmişti. Sol arka patlak halde iken sanki bu şekilde idi. Çok teşekkür ederim Metin hocam, merakla bekliyor olacağım. Aracım 77 bin km de. Muhtemelen önceden değişmedi amortisörleri. Ama ustam bana bu yükseklik farkının amortisörden ziyade yaydan yapabileceğini, amortisörün sadece sönümleme için görev yaptığını söyledi. Açıkcası bende emin olamıyorum. Acaba depo boş ondanmı diyorum, yani full depoya göre bilerek mi bu şekilde yapıldı ama sanmıyorum Yorum bağlantısı
Metin Akbal 2 Ağustos 2021 Paylaş 2 Ağustos 2021 Çok teşekkür ederim Metin hocam, merakla bekliyor olacağım. Aracım 77 bin km de. Muhtemelen önceden değişmedi amortisörleri. Ama ustam bana bu yükseklik farkının amortisörden ziyade yaydan yapabileceğini, amortisörün sadece sönümleme için görev yaptığını söyledi. Açıkcası bende emin olamıyorum. Acaba depo boş ondanmı diyorum, yani full depoya göre bilerek mi bu şekilde yapıldı ama sanmıyorum [emoji4]Sönümleme tamam da amortisörün de kaldırma kuvveti var. Onu ne yapacağız?Arka amortisörler değişince aracın arkasına sürekli oturan birine sordum bana yükselmiş gibi geldi dedi. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 2 Ağustos 2021 Paylaş 2 Ağustos 2021 Metin Akbal yazdı: Sönümleme tamam da amortisörün de kaldırma kuvveti var. Onu ne yapacağız? Arka amortisörler değişince aracın arkasına sürekli oturan birine sordum bana yükselmiş gibi geldi dedi. Benim araba nereden geçsem sürtüyor amortisörleri değiştirsem yükselir mi aceb @Kadir Güvenerhocam bence git bir tamirciye arabayı liftte kaldırt lastikçide de olur ortadan amortisör kulaklarına falan dokunmadan kaldırsınlar araba zaten havada olacağı için yay baskısından dolayı lastikler eşit miktarda aşağı inecektir diye düşünüyorum. Sonra metreyle ölçüm yap öyle 1 metre kaldırmana da gerek yok 30 cm kaldırsan yeter. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 2 Ağustos 2021 Paylaş 2 Ağustos 2021 Benim araba nereden geçsem sürtüyor amortisörleri değiştirsem yükselir mi aceb [emoji3][emoji3][emoji3] Bilmem ki [emoji16] Ben genelde ön lipi sürtüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 2 Ağustos 2021 Paylaş 2 Ağustos 2021 Yok abi bende ön lipe alıştım artık arabanın marşpiyel altı birleşim yerleri artık yere paralel bakmıyor hepside saca yapıştı. Ya geçen arabada hanım var çocuklarla beraber ormana çıkıyoruz yolun ortası yaklaşık tahminimce 5-7 cm arası yükseklik var diyelim hani ormanlarda kamyonlar falan geçtikçe yol ortası kabarır kenarlar çöker ya onun gibi düşün ama o kadar bile yükseklik yok küt diye ses geldi dedim bu sefer bir şey kaldı yerde kesin dedim indim baktım kartel koruma çarpmış sanırım başka bir yerde bir şey görmedim ben anlamadım valla fiesta da böyleydi bu da böyle ne kadar hava da bassam yükselmiyor Yorum bağlantısı
Metin Akbal 2 Ağustos 2021 Paylaş 2 Ağustos 2021 Yok abi bende ön lipe alıştım artık arabanın marşpiyel altı birleşim yerleri artık yere paralel bakmıyor hepside saca yapıştı. Ya geçen arabada hanım var çocuklarla beraber ormana çıkıyoruz yolun ortası yaklaşık tahminimce 5-7 cm arası yükseklik var diyelim hani ormanlarda kamyonlar falan geçtikçe yol ortası kabarır kenarlar çöker ya onun gibi düşün ama o kadar bile yükseklik yok küt diye ses geldi dedim bu sefer bir şey kaldı yerde kesin dedim indim baktım kartel koruma çarpmış sanırım başka bir yerde bir şey görmedim ben anlamadım valla fiesta da böyleydi bu da böyle ne kadar hava da bassam yükselmiyor [emoji3] Ha o bende de var biraz. Arabanın dingil mesafesi uzun otobüsten hallice [emoji12] 1 Yorum bağlantısı
Kadir Güvener 2 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 2 Ağustos 2021 Metin Akbal yazdı: Bilmem ki Ben genelde ön lipi sürtüyorum. İnsigniada sürtmediğim yerlerin hepsine bu araçla sürtüyorumbende ön lipi ne hikmetse Arif Aykın yazdı: Benim araba nereden geçsem sürtüyor amortisörleri değiştirsem yükselir mi aceb @Kadir Güvenerhocam bence git bir tamirciye arabayı liftte kaldırt lastikçide de olur ortadan amortisör kulaklarına falan dokunmadan kaldırsınlar araba zaten havada olacağı için yay baskısından dolayı lastikler eşit miktarda aşağı inecektir diye düşünüyorum. Sonra metreyle ölçüm yap öyle 1 metre kaldırmana da gerek yok 30 cm kaldırsan yeter. Son uğradığımda zamanı yoktu ustanın. Bir sonraki uğradığımda yerleri de değiştirip denemeyi düşünüyorum 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts