Kadir Güvener 31 Temmuz 2021 Paylaş 31 Temmuz 2021 Arkadaşlar Merhaba. Aracımı yeni satın aldım (Opel astra j 1.6 dizel). Bugün bir arkadaşım aracımı kullanmak istedi bende onun aracı ile arkadasından takip ettim. Aracın arka kısmında sola yatıklık hissettim. Arkadan bakınca sol taraf aşağıda, sağ taraf yukarıda duruyor gibiydi. Lastik havalarından şüphelendim ve benzinliğe giderek havaları kontrol ettim ama sıkıntı yoktu. Üşenmedim elime metre alarak çamurluk ile zemin arasını 4 teker içinde ölçtüm. Ok işareti ile gösterdiğim kısımların yerden yükseklik ölçüleri ön tekerler ve sol arka teker için 70 cm civarında iken sağ arka teker için 71.7 civarı çıktı. Yani sağ tekerin çamurluk başlangıcından zemine olan yüksekliği diğerlerine göre daha yüksek. Bu sorunun sebebi ne olabilir? 3 tekerin yüksekliği aynı ölçüyü veriyor ise anormallik sadece sağ arka teker kısmında. Amortisör bozuk olsa tam tersi sağ arkanın çökük olması gerekmez mi? Bu konuda yorum yapabilecek var mı? https://www.hizliresim.com/qzrluxl https://www.hizliresim.com/q9aleoi Yorum bağlantısı
Arif Aykın 31 Temmuz 2021 Paylaş 31 Temmuz 2021 Hoşgeldiniz öncelikle. Daha önce arka taraftan bakıma girmiş mi araç? Amortisör bakımı gibi bir durum olmuş mu zor ihtimal ama amortisör yayı yuvaya oturmadıysa ondan yapabilir. 1 Yorum bağlantısı
Kadir Güvener 31 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 31 Temmuz 2021 Arif Aykın yazdı: Hoşgeldiniz öncelikle. Daha önce arka taraftan bakıma girmiş mi araç? Amortisör bakımı gibi bir durum olmuş mu zor ihtimal ama amortisör yayı yuvaya oturmadıysa ondan yapabilir. Hoşbulduk hocam. Bildiğim kadarı ile hayır. Aracı bugün ustama gösterdim, tüm amortisörler orjinal. Yay olasılığı daha yüksek çünkü amortisörü söksek bile aracı yayların tutması gerek dedi ustam. Sağ arka yüksek ama bunun sebebi sol ön yere basınca sağ kısmın yukarıda kalmasıda olabilir dedi. İlk etapta arka sol/sağ yayları yer değiştirelim diyoruz test için. Benim aklıma watts bağlantısı geliyor, böyle bişeye sebep olur mu dersiniz? Bir ayarı vs varmıdır watts bağlantısının? 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 31 Temmuz 2021 Paylaş 31 Temmuz 2021 Belkide arka sol amortisörünüz bozuk. 1 Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 31 Temmuz 2021 Paylaş 31 Temmuz 2021 Hoşbulduk hocam. Bildiğim kadarı ile hayır. Aracı bugün ustama gösterdim, tüm amortisörler orjinal. Yay olasılığı daha yüksek çünkü amortisörü söksek bile aracı yayların tutması gerek dedi ustam. Sağ arka yüksek ama bunun sebebi sol ön yere basınca sağ kısmın yukarıda kalmasıda olabilir dedi. İlk etapta arka sol/sağ yayları yer değiştirelim diyoruz test için. Benim aklıma watts bağlantısı geliyor, böyle bişeye sebep olur mu dersiniz? Bir ayarı vs varmıdır watts bağlantısının?Iyi bir rotcuya git abicim onlar boyle durumlari daha kolay tespit ediyor. Kis basinda sol amartisorun patlakti ustama gittim arkadasi olan rotcuya gitik kontrol etti salincak boslukta var dedi hepsini degistirdik. Ustamin dedifi rot tablasinda kontrol daha kolay araba agirlik uzerinde biz lifte bakinca arac yuksuz oluyor diye 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 31 Temmuz 2021 Paylaş 31 Temmuz 2021 Kadir Güvener yazdı: Hoşbulduk hocam. Bildiğim kadarı ile hayır. Aracı bugün ustama gösterdim, tüm amortisörler orjinal. Yay olasılığı daha yüksek çünkü amortisörü söksek bile aracı yayların tutması gerek dedi ustam. Sağ arka yüksek ama bunun sebebi sol ön yere basınca sağ kısmın yukarıda kalmasıda olabilir dedi. İlk etapta arka sol/sağ yayları yer değiştirelim diyoruz test için. Benim aklıma watts bağlantısı geliyor, böyle bişeye sebep olur mu dersiniz? Bir ayarı vs varmıdır watts bağlantısının? Bilmiyorum wats bende yok çünkü 😡 keşke olsaydı. Rot balancıda görebilir belki problemi. 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 31 Temmuz 2021 Paylaş 31 Temmuz 2021 Tekrar selam 👋 mt ile sağlıklı bir ölcüm olmaz.. büyük ihtimalle amortisör veya camurluk kaynaklıdır. zaten 1cm farkı farketmek mümkün değildir. Camurluk eğriliği veya zemin de göz yanıltabilir.. Arif Aykın yazdı: Bilmiyorum wats bende yok çünkü 😡 keşke olsaydı. Rot balancıda görebilir belki problemi. wats deme.. Gelir bizimki 😂 3 Yorum bağlantısı
Kadir Güvener 31 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 31 Temmuz 2021 Nihat Palolu yazdı: Belkide arka sol amortisörünüz bozuk. Ustam amortisör ihtimalinin yaya göre daha düşük olduğunu söylüyor. Ona göre amortisör değil yaymış aracın duruşuna etki edecek etken. Sol arka yayı sağ arka ile değiştirip deneyelim diyoruz. Hatta amortisör ile birlikte de değişebiliriz. Watts bağlantısının bir etkisi olur mu? İlanlarada benzer araçlara bakıyorum sanki onlarda da bu durum var gibi Levent Güzelkalp yazdı: Kadir Güvener yazdı: Hoşbulduk hocam. Bildiğim kadarı ile hayır. Aracı bugün ustama gösterdim, tüm amortisörler orjinal. Yay olasılığı daha yüksek çünkü amortisörü söksek bile aracı yayların tutması gerek dedi ustam. Sağ arka yüksek ama bunun sebebi sol ön yere basınca sağ kısmın yukarıda kalmasıda olabilir dedi. İlk etapta arka sol/sağ yayları yer değiştirelim diyoruz test için. Benim aklıma watts bağlantısı geliyor, böyle bişeye sebep olur mu dersiniz? Bir ayarı vs varmıdır watts bağlantısının? Iyi bir rotcuya git abicim onlar boyle durumlari daha kolay tespit ediyor. Kis basinda sol amartisorun patlakti ustama gittim arkadasi olan rotcuya gitik kontrol etti salincak boslukta var dedi hepsini degistirdik. Ustamin dedifi rot tablasinda kontrol daha kolay araba agirlik uzerinde biz lifte bakinca arac yuksuz oluyor diye Hocam bugün önce rotçuya gittim. Metre ile jançamurluk arasını ölçtü. Sol ön tekerde de az da olsa varmış yatıklık. Demesine göre sol önde eğer sorun varsa sağ arka yüksekte kalıyor olabilir dedi. Yani sol öndeki durumu çözersen belkide diğer ölçüler yerine gelecek dedi. Ustama götürdüm, oda yayları değişerek deneyelim dedi bakalım Alpay Sumer yazdı: Tekrar selam 👋 mt ile sağlıklı bir ölcüm olmaz.. büyük ihtimalle amortisör veya camurluk kaynaklıdır. zaten 1cm farkı farketmek mümkün değildir. Camurluk eğriliği veya zemin de göz yanıltabilir.. wats deme.. Gelir bizimki 😂 Hocam araca arkadan bakınca ben fark ediyorum. Lastikçimde fark etti. Titiz olunca fark ediliyor. Bakalım yayların yerlerini değşip denemeyi düşünüyoruz 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 31 Temmuz 2021 Paylaş 31 Temmuz 2021 Zeminin düze olduğu yerde bagajdan ve tavandan su terazisi ile sanki daha sağlıklı anlaşılır. Birde direksiyonu bırakınca araç çizgisini koruyor mu? 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 31 Temmuz 2021 Paylaş 31 Temmuz 2021 Kadir Güvener yazdı: Hocam araca arkadan bakınca ben fark ediyorum. Lastikçimde fark etti. Titiz olunca fark ediliyor. Bakalım yayların yerlerini değşip denemeyi düşünüyoruz Araçta kaç litre yakıt var? depo ful mü ? stepne yanında, sağinda solunda kit vs birseyler var mı? eşyaların Bagaja dağılımı esit mi bakıldı mı? Titiz mi 🤗 Zamanla tanışırız 😂 1 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 31 Temmuz 2021 Paylaş 31 Temmuz 2021 Alpay Sumer yazdı: Titiz mi 🤗 Titiz biraz hafif kalmadı mı sanki? 1 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 31 Temmuz 2021 Paylaş 31 Temmuz 2021 Murat Sahın yazdı: Titiz biraz hafif kalmadı mı sanki? Birden bö demek gibi olmasın 😂 Yorum bağlantısı
Kadir Güvener 31 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 31 Temmuz 2021 Erhan Doruk yazdı: Zeminin düze olduğu yerde bagajdan ve tavandan su terazisi ile sanki daha sağlıklı anlaşılır. Birde direksiyonu bırakınca araç çizgisini koruyor mu? Direksiyonu bıraktığımda herhangi bir sapma yok hocam. Zaten lastiklerin çamurluk ile yan hizasında sorun yok eşit. Sadece bir bölümde daha yüksek. İlninçtir sarı sitede bir kaç araç buldum arkadan fotosu olan, onlarda da var gibi watts bağlantısı ile ilgili birşey olabilir mi bu? Alpay Sumer yazdı: Araçta kaç litre yakıt var? depo ful mü ? stepne yanında, sağinda solunda kit vs birseyler var mı? eşyaların Bagaja dağılımı esit mi bakıldı mı? Titiz mi 🤗 Zamanla tanışırız 😂 Yakıt çeyrek deponun altında, depo full değil hocam. Bagajda hiç birşey yok. 1 Yorum bağlantısı
Kadir Güvener 31 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 31 Temmuz 2021 Bu arada şans eseri bulduğum bir araç fotosu paylaşıyorum sarı siteden. Resmi kırparken resmin genelinin tam ve eğri olmadığından emin olarak bu fotoyu kestim. paintte düz bir şekilde çizilen kırmızı çizgiye ve stop lambasının durumuna bakın. Bu aracında sol tarafı yatık. Tıpkı benim aracımdaki gibi. Watts bağlantısı nedeni ile acaba normal mi ki https://www.hizliresim.com/lgt3zvk Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 31 Temmuz 2021 Paylaş 31 Temmuz 2021 Sağa sola yatık araçlarınız hurda parasına alınır. Şey o konu burada değildi pardon 😅 Şaka bir yana kullanım kaynaklı yay amortisör takoz gibi aksamların haricinde zeminde farktan bile olur o kadar. Eğer araçta çekme yoksa rot balans düzgün çıkıyorsa sıkıntı yok takmayın. Aksi durumda cepten boşa masraf ve stres harici kazanım olmaz 2 2 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 31 Temmuz 2021 Paylaş 31 Temmuz 2021 Ü.Emre Kartal yazdı: Sağa sola yatık araçlarınız hurda parasına alınır. Şey o konu burada değildi pardon 😅 Yahu adam yeni üye 🤗 Korkutmayın hemen 😂😂 2 3 Yorum bağlantısı
Kadir Güvener 31 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 31 Temmuz 2021 Ü.Emre Kartal yazdı: Sağa sola yatık araçlarınız hurda parasına alınır. Şey o konu burada değildi pardon 😅 Şaka bir yana kullanım kaynaklı yay amortisör takoz gibi aksamların haricinde zeminde farktan bile olur o kadar. Eğer araçta çekme yoksa rot balans düzgün çıkıyorsa sıkıntı yok takmayın. Aksi durumda cepten boşa masraf ve stres harici kazanım olmaz Hocam araçta çekme yok. Lastik havalarını kontrol ederek düz otoparkta bir kaç farklı yerde ölçüldü. Lastikçime gittim oda ölçtü durum aynı. Yalnız garip olan sahibindende baktığım bir çok araçta yamukluk var gibi. Üstte upload ettiğim resme bakınca anlaşılıyor. Bakıma gittiğimde sol arka yay ile sağ arka yayı değiştirip denemeyi düşünüyoruz bakalım Alpay Sumer yazdı: Yahu adam yeni üye 🤗 Korkutmayın hemen 😂😂 Yeni üyeyim ama eski takipçiyim 😎 Örneğin sizde astra h vardı yanlış hatırlamıyorsam bende de astra h varken bir kaç yorumunuza denk gelmiştim 2 1 Yorum bağlantısı
Kadir Güvener 31 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 31 Temmuz 2021 Bu arada internette biraz araştırdım, benim sorunuma benzer paylaşımlar gördüm. Sıfır alınan punto araçta da sahibi fark etmiş, servise gitmiş orada başka araçlarada bakmışlar onlarda öyleymiş acaba bu normalmi diye düşünmeye başladım şimdi Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 31 Temmuz 2021 Paylaş 31 Temmuz 2021 Kadir Güvener yazdı: Yeni üyeyim ama eski takipçiyim 😎 Örneğin sizde astra h vardı yanlış hatırlamıyorsam bende de astra h varken bir kaç yorumunuza denk gelmiştim Deme yahu 😂 Faydalı mı olduk? Geyik mi denk geldi 😂 1 Yorum bağlantısı
Kadir Güvener 31 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 31 Temmuz 2021 Alpay Sumer yazdı: Deme yahu 😂 Faydalı mı olduk? Geyik mi denk geldi 😂 Yok hocam, çoğu konuda faydalandım teşekkürler Siz golfe geçmişsiniz, hayırlı olsun güle güle kullanın. H dan direk mi geçtiniz yoksa araya bir j sığdı mı ? Ben H dan insigniaya sonra astra j ye geçiş yaptım 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 31 Temmuz 2021 Paylaş 31 Temmuz 2021 Kadir Güvener yazdı: Ustam amortisör ihtimalinin yaya göre daha düşük olduğunu söylüyor. Ona göre amortisör değil yaymış aracın duruşuna etki edecek etken. Sol arka yayı sağ arka ile değiştirip deneyelim diyoruz. Hatta amortisör ile birlikte de değişebiliriz. Watts bağlantısının bir etkisi olur mu? İlanlarada benzer araçlara bakıyorum sanki onlarda da bu durum var gibi Hocam bugün önce rotçuya gittim. Metre ile jançamurluk arasını ölçtü. Sol ön tekerde de az da olsa varmış yatıklık. Demesine göre sol önde eğer sorun varsa sağ arka yüksekte kalıyor olabilir dedi. Yani sol öndeki durumu çözersen belkide diğer ölçüler yerine gelecek dedi. Ustama götürdüm, oda yayları değişerek deneyelim dedi bakalım Hocam araca arkadan bakınca ben fark ediyorum. Lastikçimde fark etti. Titiz olunca fark ediliyor. Bakalım yayların yerlerini değşip denemeyi düşünüyoruz bence yay değsisse bile farketmeyecek.. 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 31 Temmuz 2021 Paylaş 31 Temmuz 2021 Kadir Güvener yazdı: Yok hocam, çoğu konuda faydalandım teşekkürler Siz golfe geçmişsiniz, hayırlı olsun güle güle kullanın. H dan direk mi geçtiniz yoksa araya bir j sığdı mı ? Ben H dan insigniaya sonra astra j ye geçiş yaptım Bak, gör metin hocam.. Ne faydalar olmuş.. Araya sığan j de tükenmez kalem ihtiyacı oldu mu 😂 (eskiyim dediğinizden yazdım.. aramızdaki bir espridir yanlıs anlamayın lütfen ) Hocam zaten h varken ailede cosmo paket dizel j de vardı.. Direkt vag oldu. Cok sağolun iyi dilekler icin 🤗 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 31 Temmuz 2021 Paylaş 31 Temmuz 2021 Kadir Güvener yazdı: H dan direk mi geçtiniz Hemde ne geçiş 😀 Benzer bir araç ile karşılaştırma yapmak lazım, wats hakkında net bilgim yok ama onunda bu tarz bir simetrik hataya neden olacağını sanmıyorum. 1 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 31 Temmuz 2021 Paylaş 31 Temmuz 2021 Selçuk Bakış yazdı: Hemde ne geçiş 😀 Konuyu sabote etmemek icin uğraştıkça daha cok içine girdik 😂😂 Emmi birazdan Konuyu bize kilitler 😂 1 Yorum bağlantısı
Kadir Güvener 31 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 31 Temmuz 2021 Alpay Sumer yazdı: bence yay değsisse bile farketmeyecek.. peki sorun ne olabilir ki o zaman? Alpay Sumer yazdı: Bak, gör metin hocam.. Ne faydalar olmuş.. Araya sığan j de tükenmez kalem ihtiyacı oldu mu 😂 (eskiyim dediğinizden yazdım.. aramızdaki bir espridir yanlıs anlamayın lütfen ) Hocam zaten h varken ailede cosmo paket dizel j de vardı.. Direkt vag oldu. Cok sağolun iyi dilekler icin 🤗 Metin bey astra j aracı olan kişi mi? eğer oysa onu da uzun zamandır tanıyorum forumdan estğ yanlış anlama yok 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts