Metin Akbal 6 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 6 Ağustos 2021 Hamit inan yazdı: [mention=76937]Metin Akbal[/mention] Bizim işimize yarayacak maddelerde çıkmış. Güzelce okumak lazım [emoji3] Kısırlaştırılan ve kayıt altına alınan bu hayvanlar kayıt belgesiz, ağızlıksız ve tasmasız olarak dolaştırılamaz, halkın yoğun olarak bulunduğu yerler ile çocuk oyun alanları ve parklarına sokulamaz. Ağızlık ve tasma takma zorunluluğu ile halkın yoğun olarak bulunduğu yerlere ve çocuk oyun alanları ve parklarına girme yasağı maddenin yürürlüğe girmesiyle birlikte uygulanmaya başlanır. Bu fıkra hükümlerine aykırı hareket edenlere, ON BİR BİN Türk lirası idarî para cezası verilir. Bu fıkrada belirtilen yasaklara aykırılığın tekrarı halinde, idarî para cezası verilir ve hayvanlara el konulur ve hayvan, konulabileceği bakımevi bulunan en yakın belediye tarafından hayvan bakımevine götürülür. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/07/20210714-9.htmYanlış bilmiyorsam Eskişehir de olan bir olay. Vatandaş belediyeyi arıyor sokak köpekleri bize saldırıyor. Belediye efendim biz onları kısırlaştırdık. Sonrasını ben anlatmayım bilenler vardır [emoji16] Mevzu ona döndü. Işte ay nasıl ferahladım. Nihat Palolu yazdı: Hayvan besleyen belli bir kesimin hayvan sevgisinden değil de modaya ayak uyduruyorlarmış başkalarını taklit ediyorlarmış gibi geliyor bana.Başka bir not daha. Pandemi de sahiplenme sayısı da arttı 2 Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Sabırlı adammışsın abi [emoji2] Hayvan severim evdede besliyorum ama başkasının özgürlüğünü kısıtladığımızda bizimki biter.Karşı taraf sevmiyor olabilir, korkuyor olabilir.Saygı duymak lazım.Sevmiyor diye saygı duymayıp zarar veriyorsa o konu başka.Daha dün parkta küçük çocuğu kovaladı sokak köpeği, bisikletle araya girdim ama çocuk çok korkmuştu. 3 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 6 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 6 Ağustos 2021 Oğulcan Akıncıoğlu yazdı: Sabırlı adammışsın abi [emoji2] Hayvan severim evdede besliyorum ama başkasının özgürlüğünü kısıtladığımızda bizimki biter.Karşı taraf sevmiyor olabilir, korkuyor olabilir.Saygı duymak lazım.Sevmiyor diye saygı duymayıp zarar veriyorsa o konu başka.Daha dün parkta küçük çocuğu kovaladı sokak köpeği, bisikletle araya girdim ama çocuk çok korkmuştu.Bir yandan tartışıyorum ama bir yandan da tırsıyorum tabi [emoji16] Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Metin Akbal yazdı: Kültür de hayvan sevgisi de insam sevgisi de parçadan akıyor Genişlet Karmaşık olsa da Katılıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Osman Karasu 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 (düzenlendi) Uyurken rahatsız olmasın diye elbiseninin üstünde yatan kedinin bulunduğu alanın o kısmını kesen ve elbisesinden vazgeçen ve kervanla giderken yol üzerinde bulunan köpeğin rahatsız olmaması için kervanın yolunu değiştiren bir peygamber s.a.v. kadar kimse hayvan sever değildir. Her canlının yaşamı temel hakkıdır.Zaruriyet olmadıkça ve gerekmedikçe hiç birinin canına kast edilmez. Kediyi 1 hafta aç ve susuz bıraktığı (hapseden kişinin o kediyi içerde unuttuğu rivayet edillir.) için cehennemle müjdelendiğini bilirsiniz. Susuzluktan sıkıntı çeken köpeğe de kuyudan ayakkabısı ile su çekip veren ve daha önceki hayatı sıkıntılı (günahlarla dolu) birinin cennetle müjdelendiğini de bilirsiniz. Unutulan bazı noktalar var ki; bunlar oldukça önemli hususlardır.Köpek ve kedi ikiside evcil hayvanlardır, fakat köpek için evcil kavramı yanlış anlaşılmıştır.Kedi necis değildir, dışkı ve benzeri şeyleri yemez, onunla aynı kaptan yemek yenilebilir. Fakat köpek ve eşek gibi hayvanlar öyle değildir, necistir ve bazı kaynaklarca 7 defa yıkandıktan sonra ancak o kaptan yenilebileceği belirtilse de, genel olarak yedikleri kaptan yıkansa dahi yemek yenilmez. Köpeğe dokunan şahıs, ellerini yıkayıp temizlemeden o elleriyle apartmandaki merdiven korkuluklarına, kapı kollarına, merdiven otomatlarına dokunmaktadır.Eeee mikrop bir anda taşındı her yere ne olacak şimdi? Bu durumda köpek evde beslenmeye müsait bir hayvan değildir.Bahçe gibi açık alanda elbette beslenilebilir. Şimdi bu evde, sitede ve ortak yaşam alanlarında köpek beslemek hayvan severlikse, bende evde timsah beslemek istiyorum.Bahçedeki havuzda pirana balığı beslemek istiyorum.Bende bu hayvanlardan hoşlanıyorum, hoşuma gittiği için kapı önünde aslan beslemek istiyorum ne olacak şimdi_? Açık ve net olarak belirteyim, evde köpek besleyen insanların bir çoğu, kendi kişisel karakterleri ve görünüşleri ile istenilen ilgi alakayı görememesinden dolayı, insanların ilgisinden uzak kaldıkları için, beğenilmek kendisinden bahsedilmesini sağlamak ve dikkat çekmek için doğal ortamda yaşaması gereken hayvanları tasmalayarak evlerinde beslemelerinin tek sebebi olduğunu düşünüyorum.İlgi görmek için köpeğinin görünüşüyle çekeceği dikkate sığınacak kadar aciz ve çaresiz olabilir mi bir insan ama oluyor işte.! Aksi takdirde bu kişilerin sokakta kaburgaları sayılan hayvanlara da yem ve su vermeleri gerekmezmiydi? Ben şimdi soruyuyorum hayvan severlere hanginizin penceresinde kuşların şu sıcak havalarda sıkıntı çekmeden su içebilmesi için içi su dolu kabınız var? Hanginiz kapı önüne bayatlayan ve çöpe atacağınız ekmekleri sütle ıslatıp koydunuz? Sağda solda gördüğünüz ihtişamlı yapıları yapan müteahhit bozuntuları da günü gelince; yaşam alanlarını kısıtladıkları hayvanların vebaline girdikleri için hesap verecekler.Osmanlı ve öncesi yapıların dış kaplamalarının bazılarında gözüme çarpan ilk şey, kuşların konaklamaları için çıkıntılar yapılması ve olukların bulunmasıydı.Şimdikiler ise; nasıl alanı küçültsem de 1 daire 1 dükkan daha çıkarsam derdindeler. Ne olur her kata 20 cm'^lik bir çıkıntı yapsan ve birde oluk yapsan? Kuşlar da nasiplense, rahatça yuvalansalar ne çıkar yani masrafı nedir arkadaş? Her sabah kuş cıvıltısı ile uyanmak ne hoş bir duygu olurdu ama, kime anlatacaksın. Ticaretin makbul olması için sadece maddi çıkar ve müşteri memnuniyeti yetmez, hayvan memnuniyeti de önemlidir. Görülen o ki; yalan koca bir yalan hayvan sevgisi.... 6 Ağustos 2021 tarihinde Osman Karasu tarafından düzenlendi 5 Yorum bağlantısı
Hamit inan 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Onu bunu bilmem ama azılı bir hayvan hakları savunucusu bulursam ilk fırsatta eti sütü derisi için katledilen ( ) inekleri neden savunmuyorsunuz köpek kadar hayvan değil mi diye saracam. Aklıma geldikçe hala gülüyorum :))) 1 1 Yorum bağlantısı
Osman Karasu 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Hamit inan yazdı: Onu bunu bilmem ama azılı bir hayvan hakları savunucusu bulursam ilk fırsatta eti sütü derisi için katledilen ( ) inekleri neden savunmuyorsunuz köpek kadar hayvan değil mi diye saracam. Aklıma geldikçe hala gülüyorum :))) Genişlet Sadece inekler değil ki; sabah bir belgesel de hindi eti üretimi yapılan çiftliği gösterdi ve hayvanları o halde görünce üzüldüm. Tavuk çiftlikleri de aynı durumda.Bakıyorsunuz dönümlerce arazi var ama hayvanlar tıkıştırılmış bir yere yemle sula kes ye zihniyeti.Bırakın hayvanlar bir gün yüzü görsün istedikleri gibi gezip dolaşsınlar yaşasınlar yaşasınlar.. Yahu bu hayvanlar insanlara zarar veren hayvanlar değil, neden 4 duvar arasına hapsediyorsunuz, nahoş verenleri de hapsediyorlar😀 Zannediyorum ki; bu tipler bu hayvanlara baktıklarında gözlerinde dolar işaretinden başka birşey belirmiyor. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Ben sibirya cinsin den tirsarim komsunun sibirya cinsi vardi ne zaman salsa bizim dukkanin onundeydi babamin elinden benim elimden cok yemek yedi bir gun ne olduysa babam la oynarken bir anda elini isirdi babam o zaman kuduz asisi olmuş tu sibirya gordumu uzaktan severim Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Yaşamak için öldürürüz, her canlı gibi, bitkileride öldürüyoruz bu arada.... ama yaşamak için, yaşamamıza yetecek kadar fazlası değil... Bitkilerin aslında çok farklı bir durumu olduğunu yavaş yavaş farketmeye başlıyoruz bu arada, neyse bu ayrı konu, o yüzden canlıların doğasında olan şeylere takılmamak lazım, yanlış olan fazlası mesela zevke avcılık gibi, asla yapmayacağım birşeydir mesela... Hayvan sevgisi bence eksik bir tabir, Doğayı sevmek lazım, Doğanın dengesini bozmayacak şekilde yaşamak lazım, buna Evreni sevmek diyorum, sadece hayvan sevgisiyle sınırlamıyorum, kedimiz var onu sevdiğim kadar ağaçlarıda seviyorum mesela, Aslanıda severim ama uzaktan, hayvan severlerin bence bakış açılarını değiştirmeleri lazım ... 4 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Hepimiz şunu unutmadan yaşarsak başkasından rahatsız olan olmaz. " Kişinin özgürlüğü başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter" 2 Yorum bağlantısı
Osman Karasu 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: Yaşamak için öldürürüz, her canlı gibi, bitkileride öldürüyoruz bu arada.... ama yaşamak için, yaşamamıza yetecek kadar fazlası değil... Bitkilerin aslında çok farklı bir durumu olduğunu yavaş yavaş farketmeye başlıyoruz bu arada, neyse bu ayrı konu, o yüzden canlıların doğasında olan şeylere takılmamak lazım, yanlış olan fazlası mesela zevke avcılık gibi, asla yapmayacağım birşeydir mesela... Hayvan sevgisi bence eksik bir tabir, Doğayı sevmek lazım, Doğanın dengesini bozmayacak şekilde yaşamak lazım, buna Evreni sevmek diyorum, sadece hayvan sevgisiyle sınırlamıyorum, kedimiz var onu sevdiğim kadar ağaçlarıda seviyorum mesela, Aslanıda severim ama uzaktan, hayvan severlerin bence bakış açılarını değiştirmeleri lazım ... Genişlet Aslan yakından sevilecek bir hayvan değil zaten özellikle de açsa ve bakacak yavruları varsa😀 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Osman Karasu yazdı: Uyurken rahatsız olmasın diye elbiseninin üstünde yatan kedinin bulunduğu alanın o kısmını kesen ve elbisesinden vazgeçen ve kervanla giderken yol üzerinde bulunan köpeğin rahatsız olmaması için kervanın yolunu değiştiren bir peygamber s.a.v. kadar kimse hayvan sever değildir. Her canlının yaşamı temel hakkıdır.Zaruriyet olmadıkça ve gerekmedikçe hiç birinin canına kast edilmez. Kediyi 1 hafta aç ve susuz bıraktığı (hapseden kişinin o kediyi içerde unuttuğu rivayet edillir.) için cehennemle müjdelendiğini bilirsiniz. Susuzluktan sıkıntı çeken köpeğe de kuyudan ayakkabısı ile su çekip veren ve daha önceki hayatı sıkıntılı (günahlarla dolu) birinin cennetle müjdelendiğini de bilirsiniz. Unutulan bazı noktalar var ki; bunlar oldukça önemli hususlardır.Köpek ve kedi ikiside evcil hayvanlardır, fakat köpek için evcil kavramı yanlış anlaşılmıştır.Kedi necis değildir, dışkı ve benzeri şeyleri yemez, onunla aynı kaptan yemek yenilebilir. Fakat köpek ve eşek gibi hayvanlar öyle değildir, necistir ve bazı kaynaklarca 7 defa yıkandıktan sonra ancak o kaptan yenilebileceği belirtilse de, genel olarak yedikleri kaptan yıkansa dahi yemek yenilmez. Köpeğe dokunan şahıs, ellerini yıkayıp temizlemeden o elleriyle apartmandaki merdiven korkuluklarına, kapı kollarına, merdiven otomatlarına dokunmaktadır.Eeee mikrop bir anda taşındı her yere ne olacak şimdi? Bu durumda köpek evde beslenmeye müsait bir hayvan değildir.Bahçe gibi açık alanda elbette beslenilebilir. Şimdi bu evde, sitede ve ortak yaşam alanlarında köpek beslemek hayvan severlikse, bende evde timsah beslemek istiyorum.Bahçedeki havuzda pirana balığı beslemek istiyorum.Bende bu hayvanlardan hoşlanıyorum, hoşuma gittiği için kapı önünde aslan beslemek istiyorum ne olacak şimdi_? Açık ve net olarak belirteyim, evde köpek besleyen insanların bir çoğu, kendi kişisel karakterleri ve görünüşleri ile istenilen ilgi alakayı görememesinden dolayı, insanların ilgisinden uzak kaldıkları için, beğenilmek kendisinden bahsedilmesini sağlamak ve dikkat çekmek için doğal ortamda yaşaması gereken hayvanları tasmalayarak evlerinde beslemelerinin tek sebebi olduğunu düşünüyorum.İlgi görmek için köpeğinin görünüşüyle çekeceği dikkate sığınacak kadar aciz ve çaresiz olabilir mi bir insan ama oluyor işte.! Aksi takdirde bu kişilerin sokakta kaburgaları sayılan hayvanlara da yem ve su vermeleri gerekmezmiydi? Ben şimdi soruyuyorum hayvan severlere hanginizin penceresinde kuşların şu sıcak havalarda sıkıntı çekmeden su içebilmesi için içi su dolu kabınız var? Hanginiz kapı önüne bayatlayan ve çöpe atacağınız ekmekleri sütle ıslatıp koydunuz? Sağda solda gördüğünüz ihtişamlı yapıları yapan müteahhit bozuntuları da günü gelince; yaşam alanlarını kısıtladıkları hayvanların vebaline girdikleri için hesap verecekler.Osmanlı ve öncesi yapıların dış kaplamalarının bazılarında gözüme çarpan ilk şey, kuşların konaklamaları için çıkıntılar yapılması ve olukların bulunmasıydı.Şimdikiler ise; nasıl alanı küçültsem de 1 daire 1 dükkan daha çıkarsam derdindeler. Ne olur her kata 20 cm'^lik bir çıkıntı yapsan ve birde oluk yapsan? Kuşlar da nasiplense, rahatça yuvalansalar ne çıkar yani masrafı nedir arkadaş? Her sabah kuş cıvıltısı ile uyanmak ne hoş bir duygu olurdu ama, kime anlatacaksın. Ticaretin makbul olması için sadece maddi çıkar ve müşteri memnuniyeti yetmez, hayvan memnuniyeti de önemlidir. Görülen o ki; yalan koca bir yalan hayvan sevgisi.... Genişlet Tanımadığınız bilmediğiniz insanlar hakkında ne hakla böyle konuşuyorsunuz. Siz kimsiniz, bu cüreti nerden buluyorsunuz. Evimde 4 yıldır köpek var, olmasaydı da farketmezdi, bu ne küstahlık. İlgi görmek için köpeğin ardına sığınmak öyle mi? Evinde hayvan besleyenlerin sokaktaki hayvanlara yemek- su vermediğini nerden biliyorsunuz. Bunca insanı nasıl yargılıyorsunuz? 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Osman Karasu yazdı: Açık ve net olarak belirteyim, evde köpek besleyen insanların bir çoğu, kendi kişisel karakterleri ve görünüşleri ile istenilen ilgi alakayı görememesinden dolayı, insanların ilgisinden uzak kaldıkları için, beğenilmek kendisinden bahsedilmesini sağlamak ve dikkat çekmek için doğal ortamda yaşaması gereken hayvanları tasmalayarak evlerinde beslemelerinin tek sebebi olduğunu düşünüyorum.İlgi görmek için köpeğinin görünüşüyle çekeceği dikkate sığınacak kadar aciz ve çaresiz olabilir mi bir insan ama oluyor işte.! Aksi takdirde bu kişilerin sokakta kaburgaları sayılan hayvanlara da yem ve su vermeleri gerekmezmiydi? Genişlet Ne biliyorsun vermediğini.. Burada açık bir şekilde aşağılıyor ve hakaret ediyorsunuz. farkındasınız değil mi.. O kadar dinden imandan ayetten hadisten bahsediyorsunuz.. Peygamberimizi örnek alıyorsunuz.. Peygamberimiz kimi aşağılamış bu şekilde.. Açık ve net bir şekilde özür dilemenizi istiyorum.. Bu cümleleri kurma hakkınız yok. 2 Yorum bağlantısı
Osman Karasu 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Önder Özcan yazdı: Tanımadığınız bilmediğiniz insanlar hakkında ne hakla böyle konuşuyorsunuz. Siz kimsiniz, bu cüreti nerden buluyorsunuz. Evimde 4 yıldır köpek var, olmasaydı da farketmezdi, bu ne küstahlık. İlgi görmek için köpeğin ardına sığınmak öyle mi? Evinde hayvan besleyenlerin sokaktaki hayvanlara yemek- su vermediğini nerden biliyorsunuz. Bunca insanı nasıl yargılıyorsunuz? Genişlet Sizin gibi insanlar benim sağlığımı tehlikeye atacak şekilde ortak yaşam alanlarında sorumsuzca bakılmaması gereken bir hayvan besliyorsa ve bu cesareti nerden buluyorsa, bende sitem edicek cesareti ordan buluyorum.Küstahça yazdığınız cümleleri de aynen iade ediyorum. Ayrıca okuduğunuzu zannettiğiniz yorumumnda kimse hedef gösterilmemiş genelleme yapılmamış bir çoğu ibaresi özellikle belirtilmiştir.Kendinizi o birçoğunun içinde sayıp üstünüze alınıyorsanız zaten söyleyecek birşey yok.Siz kendi çevrenize göre konuşuyor olsanızda, genel olarak sokak hayvanlarının, evinde her havyan besleyen tarafından ayrıca beslendiğini söyleyemezsiniz. Evinizde beslediğiniz bir köpek ve sağlık tehdidi açısından domuzla arasında çokta fazla fark yok.Bir çok parazit ve salgın hastalığın oluşumundan rol oynamaktadırlar.İnsanlar burda bu konulardan şikayetçi olduğu halde küstahça çıkarımda bulunuyorsunuz. Mehmet Ozyurek yazdı: Ne biliyorsun vermediğini.. Burada açık bir şekilde aşağılıyor ve hakaret ediyorsunuz. farkındasınız değil mi.. O kadar dinden imandan ayetten hadisten bahsediyorsunuz.. Peygamberimizi örnek alıyorsunuz.. Peygamberimiz kimi aşağılamış bu şekilde.. Açık ve net bir şekilde özür dilemenizi istiyorum.. Bu cümleleri kurma hakkınız yok. Genişlet Özür dileyecek birçey yok.Dikkat ediniz. eğer kullandığım cümlede bir çoğu ibaresi olmasatdı genelleme yapmış olur, hatalıyım derdim. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Osman Karasu yazdı: Özür dileyecek birçey yok.Dikkat ediniz. eğer kullandığım cümlede bir çoğu ibaresi olmasatdı genelleme yapmış olur, hatalıyım derdim. Genişlet Nasıl yaptınız o tespitleri. İstisnalar vardır elbet ancak, benim tanıdığım ve köpeği olan hiç kimsenin ilgiye ihtiyacı yok.. Hatta çoğu sıkılmış durumda. 2 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Osman Karasu yazdı: Sizin gibi insanlar benim sağlığımı tehlikeye atacak şekilde ortak yaşam alanlarında sorumsuzca bakılmaması gereken bir hayvan besliyorsa ve bu cesareti nerden buluyorsa, bende sitem edicek cesareti ordan buluyorum.Küstahça yazdığınız cümleleri de aynen iade ediyorum. Ayrıca okuduğunuzu zannettiğiniz yorumumnda kimse hedef gösterilmemiş genelleme yapılmamış bir çoğu ibaresi özellikle belirtilmiştir.Kendinizi o birçoğunun içinde sayıp üstünüze alınıyorsanız zaten söyleyecek birşey yok.Siz kendi çevrenize göre konuşuyor olsanızda, genel olarak sokak hayvanlarının, evinde her havyan besleyen tarafından ayrıca beslendiğini söyleyemezsiniz. Evinizde beslediğiniz bir köpek ve sağlık tehdidi açısından domuzla arasında çokta fazla fark yok.Bir çok parazit ve salgın hastalığın oluşumundan rol oynamaktadırlar.İnsanlar burda bu konulardan şikayetçi olduğu halde küstahça çıkarımda bulunuyorsunuz. Genişlet Özür dileyeceğiniz yerde saygısız tutumunuzu devam ettiriyorsunuz. İnsanlar burada evde veya dışarda beslenen köpeklerden değil tasmasız gezdirilen hayvanlardan şikayetçi- bundan ben de şikayetçiyim. Sokakta yaşayan hayvanlar hastalık saçmıyor da evdekiler mi saçıyor ayrıca konu bu değil sizin köpek besleyenler için söyledikleriniz. Alenen hakaret edip de "bir çoğu dedim" diyerek bu işten sıyrılamazsınız. Yazdıklarınız ayrıca forum kurallarına da aykırı. Tüm köpek sahiplerine özür borçluusunuz. 1A) Uyarı Cezası Verilecek Haller a) ... b) ... c) Firmalar, markalar, ya da bireyler hakkında -forum üyesi olsun ya da olmasın- huzursuz edici, tehditkar, müstehcen, kaba, ağır şekilde aşağılayıcı, kanun dışı, zarar verici, tehdit edici ve nefret dolu mesajlar yazmak, 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Kedi nankördür.. Evime gelir bir tane sokak kedisi.. yer içer gün boyu yatar.. az bişey oynayınca tırmalar gider.. Köpek sadıktır. Dosttur. hayat kurtarır. Günümüzde ilaçlarla aşılarla her tür hastalığı önleniyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Önder Özcan yazdı: c) Firmalar, markalar, ya da bireyler hakkında -forum üyesi olsun ya da olmasın- huzursuz edici, tehditkar, müstehcen, kaba, ağır şekilde aşağılayıcı, kanun dışı, zarar verici, tehdit edici ve nefret dolu mesajlar yazmak, Genişlet Evet.. bu kuralın amacı, bu forumda her kime karşı olursa olsun nefret söylemlerinin aşağılamanın konuşulmamasını sağlamaktır. Bu forumu okuyan, herhangi bir kişi, kendi kişisel karakterleri ve görünüşleri ile istenilen ilgi alakayı görememesinden dolayı, insanların ilgisinden uzak kaldıkları için, beğenilmek kendisinden bahsedilmesini sağlamak ve dikkat çekmek için .... İlgi görmek için köpeğinin görünüşüyle çekeceği dikkate sığınacak kadar aciz ve çaresiz ise de bunun bu forumda söylenmemesi için bu kural var. 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Kedi nankördür.. Evime gelir bir tane sokak kedisi.. yer içer gün boyu yatar.. az bişey oynayınca tırmalar gider.. Köpek sadıktır. Dosttur. hayat kurtarır. Günümüzde ilaçlarla aşılarla her tür hastalığı önleniyor. Genişlet Kediler konusunda pek bilgim yok ama o kedinin bi travması olabilir. Aşılar ve ilaçlar konusunda haklısın emmi. Bizim yeğenin terrier köpeği var vallahi biz insan olarak o kadar bakıma girmiyoruz. Aşısı, kuaförü gün aşırı banyosu, maması derken maaş bitiyor 😂 Yorum bağlantısı
Osman Karasu 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Nasıl yaptınız o tespitleri. İstisnalar vardır elbet ancak, benim tanıdığım ve köpeği olan hiç kimsenin ilgiye ihtiyacı yok.. Hatta çoğu sıkılmış durumda. Genişlet Kanakladığım illerde gözlemlediğim sonuçlar üzerine düşüncemi belirttim. Mehmet bey; insan gördüğü şeyler üzerine yorum yapar, bilmediği veya hakkında bilgi sahibi olmadığı konularda yorum yapmaz.İnsan her gün yeni birşey öğreniyor.Ben 20 yıldır çocuğu evinde köpek beslediği için akrabama gidemiyorum.Akrabalık ilişkilerini de sarsıyor.. Dini bilgilerin yanında bilimsel olarak ta; aynı hane içerisinde yaşanılan köpeğin zararlarını bilmek için alim olmaya gerek yok. https://www.tamamlayicisaglik.com/blog/saglik/evde-evcil-hayvan-beslemenin-faydalari-ve-zararlari-nelerdir/ Kaldı ki; insanlar bu zararları geçti ve saldırı, ses ve gürültülerinden dahi şikayetçi olmaya başladılar. Tüm bunlara bağlı olarak o köpekler ses çıkarmasın diye ses tellerini kestirip, hayvan işemesin veya çoğalmasın diye kısırlaştırıp eziyet edenler de var.Neden sadece kendi öyle istediği için! Benim bir kaç arkadaşım ve akrabam 1. derece olmasına rağmen ziyaret edemiyorum.Evinde köpek besliyor.Neden evde bunu besliyorsun kediler öldümü dediğimde aldığım yanıtlar zaten içler acısı.Hayvana hayvan olarak bakılmıyor. Sonuç olarak; ev yaşamına manevi huzur, komşu hakkı ve sağlık açısından bakılması uygun olmayan bir hayvandan bahsediyoruz.İstisnai durumlar olabilir, yaralı kopek ya da yeni doğmuş bir enik dışarda bırakılmaz.Temiz yiyeceklerle beslenir, büyüdüğünde bulunması gereken yerde yaşamasına izin verilir salınır. Kaç kez okuduk gördük medya aracılığla, çocuklara yaşlılara saldıran sözde evcil köpekleri, bunları göz ardı edip ses çıkarmazsak, yukarıda belirttiğim gibi yarın evinde aslan, timsah ve benzeri hayvanları besleyende çıkar.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Yurdaer Elay yazdı: Kediler konusunda pek bilgim yok ama o kedinin bi travması olabilir. Genişlet Vardır, dışarda izliyorum, sürekli tetikte hiç rahat uyuyamıyor.. Benim eve gelince 12 saat uyuyor. tuvalete bile kalkmıyor. Bu sebeple tırmalasa bile yine alıyorum eve, uyu rahatça diyorum. deliksiz uyuyor 2 Yorum bağlantısı
Osman Karasu 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Kedi nankördür.. Evime gelir bir tane sokak kedisi.. yer içer gün boyu yatar.. az bişey oynayınca tırmalar gider.. Köpek sadıktır. Dosttur. hayat kurtarır. Günümüzde ilaçlarla aşılarla her tür hastalığı önleniyor. Genişlet Bakın hala mesajların yerini bulmadığını düşünüyorum.Köpek veya kedinin karakteri, güzelliği ya da şirinliği hakkında bir yorumda bulunmadım.Köpek sadece ev yaşamı ve ortak yaşam alanlarında bakılmasının uygun olmadığını belirttim. Yoksa köylerde yaşadığım dönemlerde bende dahi köpeği evin önünden eksik etmezdim.Bakın evin içi demiyorum önünden! Bana saldırmasına rağmen aç kalmasın diye yemek götürdüğümü bir ben bilirim.Hayvan bakmanın diğer insanlara zarar vermeden yapılması gerektiğini söylüyorum. Mehmet Ozyurek yazdı: Evet.. bu kuralın amacı, bu forumda her kime karşı olursa olsun nefret söylemlerinin aşağılamanın konuşulmamasını sağlamaktır. Bu forumu okuyan, herhangi bir kişi, kendi kişisel karakterleri ve görünüşleri ile istenilen ilgi alakayı görememesinden dolayı, insanların ilgisinden uzak kaldıkları için, beğenilmek kendisinden bahsedilmesini sağlamak ve dikkat çekmek için .... İlgi görmek için köpeğinin görünüşüyle çekeceği dikkate sığınacak kadar aciz ve çaresiz ise de bunun bu forumda söylenmemesi için bu kural var. Genişlet Alıntı yaptığınız bölüm forum kurallarına uymıuyorsa siler veya ne yapılması gerekiyorsa onu yaparsınız.Ben kimseyi hedef göstermedim ve nokta atışı tarzı kitle yönlendirmedim.Sadece bu güne kadar edindiğim tecrübemi paylaştım siz ısrarla belirtene kadar da kimseyi aşağılama gibi bir duyguyla yazdığımı hissetmedim.Özel olarak böyle bir çabam olmadığı içinde suçlamaları kabul etmediğimi bir kez daha bildiririm.Sizde yönetici olarak üstünüze düşeni yaptığınız için sizi kınayacak ya da alınacak değilim. 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Hayvan sevgisi elbette güzel. Evde belli bir süre kedi besledik ama kızımın alerjisi çıkınca başka birine vermek zorunda kaldık. Köpekleri çok severim, rahmetli dedemin evinden hiç eksik olmazdı köpek bahçeli olduğu için. Köpeklerin tasmasız gezmesini kesinlikle doğru bulmuyorum. Bir atasözü vardır “Atın tepmediği, itin kapmadığı olmazmış” diye. Hayvana güvenemezsin yani. Köpek ne kadar evcilleşse evcilleşsin, oyun diye bile ısırabilir ya da kovalayabilir. Bence bir düzenleme yapılmadı lazım yasal olarak. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Osman Karasu yazdı: Kanakladığım illerde gözlemlediğim sonuçlar üzerine düşüncemi belirttim. Genişlet Köpek hakkında görüşlerinize katılmakla birlikte.. insanlar hakkındaki görüşlerinize kesinlikle katılmıyorum. Hiç bir genellemeyi kabul etmiyorum. Hiç bir kin ve nefret söylemini kabul etmiyorum. Bir çok tanıdığım insan, barınaklardan köpek temin ediyor. Vicdanlarıyla sevgiyle şefkatle bakıyor. Sizin kafanızdaki yapıdaki köpek besleyenler, azınlıktır. Azınlık ise genellenmez. bir çoğu denmez.. Bir çoğu yerine bazıları deseniz bir nebze idi.. Ki bazılarını bizde tv lerde görüyoruz. Hatta bizzat üreticiler yapıyor bu eziyetleri ve o genellediğiniz hayvan severlerin eline geçse bir kaşık suda boğar o insanları. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Osman Karasu yazdı: Ben kimseyi hedef göstermedim ve nokta atışı tarzı kitle yönlendirmedim.Sadece bu güne kadar edindiğim tecrübemi paylaştım siz ısrarla belirtene kadar da kimseyi aşağılama gibi bir duyguyla yazdığımı hissetmedim.Özel olarak böyle bir çabam olmadığı içinde suçlamaları kabul etmediğimi bir kez daha bildiririm.Sizde yönetici olarak üstünüze düşeni yaptığınız için sizi kınayacak ya da alınacak değilim. Genişlet Hedef göstermediniz ama konuya gelen şikayetler ile konuya dahil oldum. Bu düşüncenizle buradaki sevgi ve şefkatle köpek besleyen insanları rahatsız ettiniz. çünkü genellediniz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts