Osman Karasu 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Köpek hakkında görüşlerinize katılmakla birlikte.. insanlar hakkındaki görüşlerinize kesinlikle katılmıyorum. Hiç bir genellemeyi kabul etmiyorum. Hiç bir kin ve nefret söylemini kabul etmiyorum. Bir çok tanıdığım insan, barınaklardan köpek temin ediyor. Vicdanlarıyla sevgiyle şefkatle bakıyor. Sizin kafanızdaki yapıdaki köpek besleyenler, azınlıktır. Azınlık ise genellenmez. bir çoğu denmez.. Bir çoğu yerine bazıları deseniz bir nebze idi.. Ki bazılarını bizde tv lerde görüyoruz. Hatta bizzat üreticiler yapıyor bu eziyetleri ve o genellediğiniz hayvan severlerin eline geçse bir kaşık suda boğar o insanları. Genişlet Bak ne güzel söylediniz. azınlık genellemez diye.Yukarıdaki mesajların hiç birinde evinde köpek besleyenlerin tamamını kapsayan bir genelleme yapmadım.Mesajlar yukarıda duruyor.Kimseye karşı kin ya da nefrette duymuyorum.Sadece herşeye dar pencereden bakıpta, harici oluşumlara kapalı olanlara hem açıklayıcı hem de bir insan olarak bilgim dahilinde olası tehlikelerden sakınılması gerektiğini anlatmaya çalıştım o kadar.Yorumumdan sonra, yorumu dikkatlice okumayıp agresif mesajıyla tepki gösteren forum üyesinin çıkışı hoş olmadı ama sağlık olsun. Birisi ortaya bir iddia atsa ve itham ettiği oluşum ya da özellik bende yoksa ben o yorumu hiç üstüme alınmam. 6 Ağustos 2021 tarihinde Osman Karasu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 (düzenlendi) Tasmasız köpek gezdirilmez. Kedi köpek besleyen tiplerde garip bir hal var yaptıkları yanlış bir şeyin yanlış olduğunu söylediğinde ters tepki vermeye yatkın tipler. Sanki küfür edilmiş gibi algılıyorlar. Bu durumda yapılacak şey köpeğin sahibiyle konuşmak. Zaten onu yapmışsın. Ama laftan anlamazlar. Sibirya kurdu olsun alman kurdu kangal, golden türü köpekler genelde zarar vermezler ama yine de ne yapacağı belli olmaz garantisi yoktur. O köpek pitbul türü bir köpek olup seni ısırabilirdi de. Polise filan haber vermek bir şeyi çözmüyor maalesef. Sokak köpekleri olsun bu tip kendini bilmezlerin tasmasız gezdirdiği köpekler olsun bunlarla ilgili daha açıklayıcı detaycı yasalar şart. Sokak köpeklerinin de toplanıp barınaklara konulması lazım. Durumda haklı olan taraf sizsiniz ama en üstte de dediğim gibi bu tip insanlara bunu maalesef anlatamıyorsunuz. Benzer bir durumu ben de yaşadım ama konuşma kısa ve özdü. Parktayız hanımla, Belçika kurdu geldi bir tane (köpeklerle oldukça ilgiliyimdir bu arada) diş gösteriyor ama yaşı daha 2 filan belli oyun sanıyor hanım korktu ben çağırdım başını okşadım filan o ara sahibi geldi abi sevdin herhalde filan diye. Dedim bunu tasmasız gezdirmen yasak hem hanım korktu bu hayvanlar akıllıdır ama sağı solu da belli olmaz yarın bi çocuğu filan ısırır başın belaya girer. Yaa abi kimseye bişey yapmaz da şöyle de böyle de yenge boşa korkmuş filan sayıyor. Bak dedim koçum itini de al git tepemi attırma biz de besledik baktık hala köyde bakıyoruz şehiriçi umuma açık alanlarda tasmasız gezdiremezsin. Manyağın birini ısırır seni de vurur köpeğini de hadi hayvanı da al çek git dedim aldı gitti. Bir keresinde de üniversitedeyim son sınıfta, Eskişehir'de arkadaşlarla takılmaya gittim yarıyıl arası. Evinde kaldığım arkadaşta hem çalışıyor hem okuyor. Alman kurdu var kendinin safkan ve eğitimli. Kanka sabahları hayvanı çişe çıkarırsan sevinirim dedi tamam dedim. Neyse gidiyoruz geliyoruz dolaşıyoruz bir gün pitbulu olan pitbula benzeyen daha 15-16 yaşlarında tipsizin biriyle karşılaştık. Geldi melez mi saf mı filan dedi saf dedim. Tipini sevmedim pek sallamadım bu gitti. On dk geçti geçmedi baktım üstümüze koşuyor pitbull. O gelirken bizim kurt tasmayı bırak dercesine gerdi beni anlık bir şey bıraktım tasmasını. 2 saniye geçti geçmedi pitbul altta kurt üstte boğazını ağzına almış gözleriyle bana bakıyor sanki komut beklercesine. O anı anlatamam size. Bu koştu geldi abi kusura bakma elimden kaçtı filan dedim yalan söylüyorsun ne demek kaçtı sen saldın hayvanımın üstüne filan öldür diyim mi şimdi dedim. Abi nolur yapma diye yalvarıyor. Tasmasını alamadı köpeğinin kurttan korkusundan. Oğlum bırak gel yanıma dedim geldi ama pür dikkat gözü pitbulda. Dedim ki senle tekrar denk gelirsek köpeğin ölür akıllı ol. Tamam abi dedi gitti. Akıllı cins hayvan zarar vermez ama yine de riske girmeye gerek yok hayvan bu sağı solu belli olmaz. Köpektapar diye bir tabir var bilmem duydunuz mu. Bu tipler laftan anlamaz. Usulca, tartışmaya girmeden uzaklaşın. 6 Ağustos 2021 tarihinde Muhammet Ali Deli tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Osman Karasu yazdı: Bak ne güzel söylediniz. azınlık genellemez diye.Yukarıdaki mesajların hiç birinde evinde köpek besleyenlerin tamamını kapsayan bir genelleme yapmadım.Mesajlar yukarıda duruyor.Kimseye karşı kin ya da nefrette duymuyorum.Sadece herşeye dar pencereden bakıpta, harici oluşumlara kapalı olanlara hem açıklayıcı hem de bir insan olarak bilgim dahilinde olası tehlikelerden sakınılması gerektiğini anlatmaya çalıştım o kadar.Yorumumdan sonra, yorumu dikkatlice okumayıp agresif mesajıyla tepki gösteren forum üyesinin çıkışı hoş olmadı ama sağlık olsun. Birisi ortaya bir iddia atsa ve itham ettiği oluşum ya da özellik bende yoksa ben o yorumu hiç üstüme alınmam. Genişlet "İlgi görmek için köpeğinin görünüşüyle çekeceği dikkate sığınacak kadar aciz ve çaresiz olabilir mi bir insan ama oluyor işte.! " Agresif mesajıyla tepki gösteren forum üyesi dediğiniz kişi bu forumun modertörü. Açık açık belli bir kesime hakaret edip, ben bir şey demedim diyorsunuz. Köpekler hakkında söylediğiniz şeylere bir itirazım oldu mu? Konuyu saptırmaya çalışıyorsunuz, konumuz sizin köpek besleyenler hakkındaki sözleriniz. Özür dileyecek misiniz dilemeyecek misiniz? Yorum bağlantısı
Osman Karasu 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Önder Özcan yazdı: Özür dileyeceğiniz yerde saygısız tutumunuzu devam ettiriyorsunuz. İnsanlar burada evde veya dışarda beslenen köpeklerden değil tasmasız gezdirilen hayvanlardan şikayetçi- bundan ben de şikayetçiyim. Sokakta yaşayan hayvanlar hastalık saçmıyor da evdekiler mi saçıyor ayrıca konu bu değil sizin köpek besleyenler için söyledikleriniz. Alenen hakaret edip de "bir çoğu dedim" diyerek bu işten sıyrılamazsınız. Yazdıklarınız ayrıca forum kurallarına da aykırı. Tüm köpek sahiplerine özür borçluusunuz. 1A) Uyarı Cezası Verilecek Haller a) ... b) ... c) Firmalar, markalar, ya da bireyler hakkında -forum üyesi olsun ya da olmasın- huzursuz edici, tehditkar, müstehcen, kaba, ağır şekilde aşağılayıcı, kanun dışı, zarar verici, tehdit edici ve nefret dolu mesajlar yazmak, Genişlet Dündü sanırım bir konu vardı yine burda, Ortak yaşam alanında hayvan bakılmasıyla ilgili.Hatta birinin 2 kangal köpeğini sitenin önüne bağladığını, aşırı ses ve görültü yaptığını beyan etmiş ve konu açmıştı.Bu konulara bakıldığında genel olarak ortaya çıkan tablo ortak yaşam alanlarında olmaması gereken hayvanların insanları rahatsız ettiği durumlar göze çarpıyor. Ağır konuştuğum doğrudur, kaba da olmuş olabilir, bazıları huzursuz da olmuş olabilir, ama aşağılama amacı ile yazmadım bunu kabul etmem.Kaldı ki o köpeğın 5. kattan aşağı inip çıkışında sahibininde korkuluklara, diafona dokunduğunu düşündüğümde ben her gün rahatsız oluyorum.Köpek sevilmez mi sevilir, sever okşarsın ama başka bir yere temas etmeden elini dezenfekte edersin, başkalarının da sağlığı için! Benim size verecek cevabım şudur.Kendinize ya da başka birine hakaret edildiğini düşünüyorsanız, zaten moderatör yetkiniz de varmış, rica ediyorum üstünüze düşeni yapın. Önder Özcan yazdı: "İlgi görmek için köpeğinin görünüşüyle çekeceği dikkate sığınacak kadar aciz ve çaresiz olabilir mi bir insan ama oluyor işte.! " Agresif mesajıyla tepki gösteren forum üyesi dediğiniz kişi bu forumun modertörü. Açık açık belli bir kesime hakaret edip, ben bir şey demedim diyorsunuz. Köpekler hakkında söylediğiniz şeylere bir itirazım oldu mu? Konuyu saptırmaya çalışıyorsunuz, konumuz sizin köpek besleyenler hakkındaki sözleriniz. Özür dileyecek misiniz dilemeyecek misiniz? Genişlet Açıkçası moderatör olduğunuzu yeni gördüm, kişilerin yetki konumlarına göre davranmadığım için profile bakmadan yazdım, görseydimde birşey değişmezdi. Her insan zaman zaman hata yapar, fakat ben ne yazdığımı hangi amaçla yazdığımı çok iyi biliyorum.Bir üst yorumda da belirtttim, üzerinize düşeni yapın. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 (düzenlendi) Önder Özcan yazdı: "İlgi görmek için köpeğinin görünüşüyle çekeceği dikkate sığınacak kadar aciz ve çaresiz olabilir mi bir insan ama oluyor .. Genişlet Yan sitede giriş katta bir bayan evinde köpek besliyordu. Önce balkona sonra site bahçesine şutladi hayvanı. Hayvan gece olunca ağlıyordu balkonda eşimle kaç defa denk geldik. Cat cut giriyor hayvana terlikle. Makyaj full yapılıp suslenince köpek elde selfiler... Bir kaç kez denk geldim böylesine. Aynısını yapan ergenlerde var. Sosyal medyada boy boy pitbull ile resimleri atarlı giderli yazılar ama gerçek hayatta hayvanla issiza geçince umrunda değil... Marka ayakkabı, dövme yada tek taştan farkı yok onlar için kedi köpeğin Osman Karasu yazdı: 2 kangal köpeğini Genişlet Ben açmıştım. Komşulara söyledim sıkıntıya kalacam taniyormusunuz diye. Konuşmuşlar bir iki güne gitti köpekler 6 Ağustos 2021 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 (düzenlendi) Osman Karasu yazdı: Uyurken rahatsız olmasın diye elbiseninin üstünde yatan kedinin bulunduğu alanın o kısmını kesen ve elbisesinden vazgeçen ve kervanla giderken yol üzerinde bulunan köpeğin rahatsız olmaması için kervanın yolunu değiştiren bir peygamber s.a.v. kadar kimse hayvan sever değildir. Her canlının yaşamı temel hakkıdır.Zaruriyet olmadıkça ve gerekmedikçe hiç birinin canına kast edilmez. Kediyi 1 hafta aç ve susuz bıraktığı (hapseden kişinin o kediyi içerde unuttuğu rivayet edillir.) için cehennemle müjdelendiğini bilirsiniz. Susuzluktan sıkıntı çeken köpeğe de kuyudan ayakkabısı ile su çekip veren ve daha önceki hayatı sıkıntılı (günahlarla dolu) birinin cennetle müjdelendiğini de bilirsiniz. Unutulan bazı noktalar var ki; bunlar oldukça önemli hususlardır.Köpek ve kedi ikiside evcil hayvanlardır, fakat köpek için evcil kavramı yanlış anlaşılmıştır.Kedi necis değildir, dışkı ve benzeri şeyleri yemez, onunla aynı kaptan yemek yenilebilir. Fakat köpek ve eşek gibi hayvanlar öyle değildir, necistir ve bazı kaynaklarca 7 defa yıkandıktan sonra ancak o kaptan yenilebileceği belirtilse de, genel olarak yedikleri kaptan yıkansa dahi yemek yenilmez. Köpeğe dokunan şahıs, ellerini yıkayıp temizlemeden o elleriyle apartmandaki merdiven korkuluklarına, kapı kollarına, merdiven otomatlarına dokunmaktadır.Eeee mikrop bir anda taşındı her yere ne olacak şimdi? Bu durumda köpek evde beslenmeye müsait bir hayvan değildir.Bahçe gibi açık alanda elbette beslenilebilir. Şimdi bu evde, sitede ve ortak yaşam alanlarında köpek beslemek hayvan severlikse, bende evde timsah beslemek istiyorum.Bahçedeki havuzda pirana balığı beslemek istiyorum.Bende bu hayvanlardan hoşlanıyorum, hoşuma gittiği için kapı önünde aslan beslemek istiyorum ne olacak şimdi_? Açık ve net olarak belirteyim, evde köpek besleyen insanların bir çoğu, kendi kişisel karakterleri ve görünüşleri ile istenilen ilgi alakayı görememesinden dolayı, insanların ilgisinden uzak kaldıkları için, beğenilmek kendisinden bahsedilmesini sağlamak ve dikkat çekmek için doğal ortamda yaşaması gereken hayvanları tasmalayarak evlerinde beslemelerinin tek sebebi olduğunu düşünüyorum.İlgi görmek için köpeğinin görünüşüyle çekeceği dikkate sığınacak kadar aciz ve çaresiz olabilir mi bir insan ama oluyor işte.! Aksi takdirde bu kişilerin sokakta kaburgaları sayılan hayvanlara da yem ve su vermeleri gerekmezmiydi? Ben şimdi soruyuyorum hayvan severlere hanginizin penceresinde kuşların şu sıcak havalarda sıkıntı çekmeden su içebilmesi için içi su dolu kabınız var? Hanginiz kapı önüne bayatlayan ve çöpe atacağınız ekmekleri sütle ıslatıp koydunuz? Sağda solda gördüğünüz ihtişamlı yapıları yapan müteahhit bozuntuları da günü gelince; yaşam alanlarını kısıtladıkları hayvanların vebaline girdikleri için hesap verecekler.Osmanlı ve öncesi yapıların dış kaplamalarının bazılarında gözüme çarpan ilk şey, kuşların konaklamaları için çıkıntılar yapılması ve olukların bulunmasıydı.Şimdikiler ise; nasıl alanı küçültsem de 1 daire 1 dükkan daha çıkarsam derdindeler. Ne olur her kata 20 cm'^lik bir çıkıntı yapsan ve birde oluk yapsan? Kuşlar da nasiplense, rahatça yuvalansalar ne çıkar yani masrafı nedir arkadaş? Her sabah kuş cıvıltısı ile uyanmak ne hoş bir duygu olurdu ama, kime anlatacaksın. Ticaretin makbul olması için sadece maddi çıkar ve müşteri memnuniyeti yetmez, hayvan memnuniyeti de önemlidir. Görülen o ki; yalan koca bir yalan hayvan sevgisi.... Genişlet Usta peygamber efendimizin kedi köpeklerle ilgili hadislerini doğru söylemişsin eyvallahta biz de köpek besledik uzun seneler şu an köyde hala var 3 tane köpeğimiz. İlgi alaka azlığından veya benden bahsedilsin diye de beslemiyoruz hayvanları. Elbet vardır böyle tipler genelde doberman pitbul sevicileri böyle benim gözlemlediğim kadarıyla tabi genelleme yapmıyorum benim gözlemim bu yönde ama biz safkan kurt ve kangal besledik bugüne kadar. Kimse bize ilgi duysun sevsin diye değil hayvanları sevdiğimiz için. Çok güzel ve eğlenceli bir şey bir köpekle oynamak.. Size de tavsiye ederim.. Konunun ilk mesajını okuyup ana cevap yazmıştım ama tartışmayı görünce geriye doğru okudum bu mesajınızı gördüm. Genelleme hoş olmamış alındım vallahi 6 Ağustos 2021 tarihinde Muhammet Ali Deli tarafından düzenlendi imla 2 Yorum bağlantısı
Osman Karasu 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 (düzenlendi) Muhammet Ali Deli yazdı: Usta peygamber efendimizin kedi köpeklerle ilgili hadislerini doğru söylemişsin eyvallahta biz de köpek besledik uzun seneler şu an köyde hala var 3 tane köpeğimiz. İlgi alaka azlığından veya benden bahsedilsin diye de beslemiyoruz hayvanları. Elbet vardır böyle tipler gelelde doberman pitbul sevicileri böyle benim gördüğüm kadarıyla ama biz safkan kurt ve kangal besledik bugüne kadar. Kimse bize ilgi duysun sevsin diye değil hayvanları sevdiğimiz için. Çok güzel ve bir köpekle oynamak.. Size de tavsiye ederim.. Konunun ilk mesajını okuyup ana cevap yazmıştım ama tartışmayı görünce geriye doğru okudum bu mesajınızı gördüm. Genelleme hoş olmamış alındım vallahi Genişlet Zaten kasıt köpeği dışlamak değildi, öyle bir niyetimde hiç olmadı.Her canlı bir yaratılış gayesi ile yaratıldı.Bir ortamda tartıştığım insanları kırmak ta istemem.Zira tartışılan bir mevzuda iki taraftan biri kırılıyorsa; uzlaşılamaz.Genelleme yapmadığımı bir kez daha belirtiyorum ki; okuduğunuz o ilk yorumda bir çoğu ifadesini kullandım.Buda hangi niyetle yazdığımı zaten gösteriyor.Eğer genelleme yapacak olsaydım, tuşun tohumuna paramı saydım köpek besleyenler derdim, ya köpek besleyenlerin hepsi derdim. Birçoğu demek birden fazla kişi demek, bu da genelleme anlamı taşımaz. Birçoğu = sayısı belirsiz olmakla birlikte birçok kimse, birçok kişi, birçok şey, çok sayıda olan (kişi ya da şey). "Bunu birçoğu bilmez. Paranın birçoğunu harcamış" gibi.Paranın çoğunu harcamış denseydi o zaman var olan para nedir 100 tl 60-90 arası harcanmış manasına gelirdi çoğunluk ifade ederdi. Benim kullandığım ifadenin farklı versiyonunu sizde kullandınız, yani ortada böyle bir gerçek var, fakat isnad edilen tutumda hiç olmadım.Çünkü insanlarla atışarak ya da olmayan birşeyi zorla kabul ettirmekle sonuç alınamaz.Yorumumdan sonra moderatör arkadaş rahatsız oldu.Oysaki birileri kırılsın diye yazmadım, zaten öyle bir niyetim olsa, burda vakit geçireceğime, saygı çerçevesini aşmış forumlar var orda rahat rahat içimi dökerdim.Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. 6 Ağustos 2021 tarihinde Osman Karasu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Osman Bey, mesajınızla insanlar rahatsız olmuş mudur, ben ona bakarım. Olmuştur. Lafı uzatmamdaki sebep, yaptığınız yanlışın farkına varmanız içindir. Buradaki yanlış da buradaki yazanları okuyanları rahatsız etmiş olmanızdır.. Bu aşamada yarası olan gocunsun da diyemezsiniz. Çünkü mesajınız gerçekten ağır. Sani'nin köpeği var, Çağlar'ın köpeği var, Önder'in köpeği var. Hele ki Çağların ki bırakın maskot olmayı, evin sahibi olmuş. Ayrıca yakın zamanda da bir yangını önledi. Tertemiz hayvan, aşıları tam.. Verilen linki de okudum. Linke göre de kediler de köpekler kadar zararlı görünüyor. Ayrıca her satırda aşısı yoksa diyor. Amacınız evde köpek beslemenin zararlarını dile getirmek ise, evde köpek besleyenleri katmadan yazabilirsiniz. Osman Karasu yazdı: Zaten kasıt köpeği dışlamak değildi, öyle bir niyetimde hiç olmadı.Her canlı bir yaratılış gayesi ile yaratıldı.Bir ortamda tartıştığım insanları kırmak ta istemem.Zira tartışılan bir mevzuda iki taraftan biri kırılıyorsa; uzlaşılamaz.Genelleme yapmadığımı bir kez daha belirtiyorum ki; okuduğunuz o ilk yorumda bir çoğu ifadesini kullandım.Buda hangi niyetle yazdığımı zaten gösteriyor.Eğer genelleme yapacak olsaydım, tuşun tohumuna paramı saydım köpek besleyenler derdim, ya köpek besleyenlerin hepsi derdim. Birçoğu demek birden fazla kişi demek, bu da genelleme anlamı taşımaz. Birçoğu = sayısı belirsiz olmakla birlikte birçok kimse, birçok kişi, birçok şey, çok sayıda olan (kişi ya da şey). "Bunu birçoğu bilmez. Paranın birçoğunu harcamış" gibi.Paranın çoğunu harcamış denseydi o zaman var olan para nedir 100 tl 60-90 arası harcanmış manasına gelirdi çoğunluk ifade ederdi. Genişlet Ama her şeye rağmen, Farkında olmadan üzdüğüm insanlardan özür dilerim diyemiyorsunuz. Bu kadar zor mu İnsanları üzdünüz kırdınız. Peygamberimiz olsa ne yapardı, Helallik almak için her şeyi yapardı. 1 Yorum bağlantısı
Osman Karasu 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Diledim ya mübarek insan, özür dilemek kötü birşey olmamakla birlikte güzel bir davranıştır.Lakin bu güne kadar yaptığım yorumlarda art niyetli ve yalancı kargocular hariç herhangi biri ya da birileri için ağır ve hakaret içeren yorumlarda bulunmadım, zaten o tür yorumlara da gerek yok.Öyle anlaşılıyor ki; her köpek besleyen arkadaş üstüne alınmış konu ve amacı bir anda başka bir yöne dönmüş.Üstüne basa basa tekrar yazıyorum, köpekle ya da her besleyen insana dair bir ithamda bulunmadım, öyle bir niyetle de yazmadım.Sadece hayvanseverim görüntüsü altında hayvanların sevilmediğini anlatmaya çalıştım ama sağlık olsun.Kırdığım arkadaşlar varsa ki; var olduğunu görüyorum, ÖZÜR DİLERİM cümle maksadını aştığı için..Hakkınızı helal edin. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Sani Gerşon yazdı: Genişlet Bir çoğu demek istedin galiba.. Konuyu biraz temizleyeceğim.. Kilitledim. bir süre kilitli kalsın.. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 Ağustos 2021 Paylaş 7 Ağustos 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Kedi nankördür.. Evime gelir bir tane sokak kedisi.. yer içer gün boyu yatar.. az bişey oynayınca tırmalar gider.. Köpek sadıktır. Dosttur. hayat kurtarır. Günümüzde ilaçlarla aşılarla her tür hastalığı önleniyor. Hayır kedi nankör değildir. Köpek ise ona yemek verenin kölesi olur. Ne isterse anlar yapar kırk takla atar korur kollar. Bilir ki sahibinin başına iş gelirse aç kalır açıkta kalır. Ve doğası gereği kendi kendine yaşamını devam ettirmesi kediye göre çok zordur. Hani ya alıştılar insana deme çünkü kedi ile aynı ilgiye sahip.. Kedi : ''kula minnet eylemem rızkımı veren hüdadır'' der bitti [emoji16] 3 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts