İçeriğe Yönlendir

Kapı Gıcırtısı

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Merhaba 

Arabanın 4 kapsıda açılırken gacır gacır acılıyor.  Eve gelip kapıyı açınca tüm komşular bana bakıyor. Feci şekilde gacırdıyor. Ne alıp sürmemi tavsiye edersiniz. 

Saygılar 

2026959.png

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gök yazdı:

wd40 sık 

Bunu sıkınca çok kısa sürede eski haline geldi.  

Cem Işık yazdı:

Sıvı gres iyi olur

Bunu sürünce yapış yapış oldu araba. Kir toz yapıştı. Bendeki sıvı gress shell markaydı. 

Bir şey varmış, adını bilemedim, sıkınca sonsuza dek sesi kesiyor diyorlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

Tunap 101 sıvı gresi denemenizi tavsiye ederim. Eski punto aracımızda cam tavan kızaklarının yağlanmasında kullanırdım. Kesinlikle çok şey fark ediyor ve toz tutmuyor. aynı ürünü kapı kilidi vb bölgelerde de kullandım sonuç güzeldi 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ayhan Asil yazdı:

Sürünce sonsuza dek sesi kesen ne ola ki;?

Arkadaımın Puntosuna sanayide sürmüşler 2 yıldır ses çıkarmıyormuş. Şu klima kalitelerine sürdükleri beyaz kremsi maddemi acaba. 

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Silikon sprey olabilir belki aşınma sonucu oluşuyor gergilerden geliyor o ses. Kapı menteşelerine falan odaklanma. Bende de geliyordu fındık kadar sıvı gres sıktım şu an sorun yok 2 yıldır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Burak Kuşçu yazdı:

Tunap 101 sıvı gresi denemenizi tavsiye ederim. Eski punto aracımızda cam tavan kızaklarının yağlanmasında kullanırdım. Kesinlikle çok şey fark ediyor ve toz tutmuyor. aynı ürünü kapı kilidi vb bölgelerde de kullandım sonuç güzeldi 

Şişesi çok tanıdık geldi... Ama çok pahalı imiş. Bizim servise bir sorayım.. 

https://urun.n11.com/diger-yaglar/tunap-mp-101-sivi-gres-400ml-P217127143

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Wurth likit gres sur boca etme. Ha belki gergi kırılmış olabilir. O zaman gerci takır tukur ses çıkarır.

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Ali Darbaz yazdı:

Arkadaımın Puntosuna sanayide sürmüşler 2 yıldır ses çıkarmıyormuş. Şu klima kalitelerine sürdükleri beyaz kremsi maddemi acaba. 

Bilmiyorum ki; olabilir. Kaportacılara bir sormak lazım. 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Gergilerin içinde plastik var o aşınınca da aynı ses olur. 

Yağlama olayında en minimal miktar sürülmeli yoksa toz toprak yapışı ve gerginin arasına gidip aşınmayı artırır 

Bence gergileri güzel bir yıkayıp kuduğundan emin olunca mercimekten daha az miktar gres (incesi değil o akar gider) sürüp yaydırın. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Servet Aydın yazdı:

Veya kaliper gresi

Frenlere sıkılan grease mi. 

Koray Demir yazdı:

Hhs beyaz gres sürülmeli.

Çok paraymış 200 tl :( 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sıkılan değil sürülen. Minik tüplerde olur. Beyaz ve asitik değeri çok düşük. Gıda koteksine uygun hatta.

Yorum bağlantısı

Beyaz sprey greslerden tavsıye ederım.

Hem normal greslere gore toz toplamaz ve uzun omurlu olur.

Diğer ilanın paylaştıgınız urunu her yere surme sansınız olmaz. Sprey ıle tum noktalara temas etmesını sağlayabılırsınız

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Ali Darbaz yazdı:

Arabanın 4 kapsıda açılırken gacır gacır acılıyor

Gıcırtı gergilerden geliyor olabilirmi?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Fatih Sarıkaya yazdı:

Gıcırtı gergilerden geliyor olabilirmi?

gergilerden geliyor. gergilere sürerim artık.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Ali Darbaz yazdı:

gergilerden geliyor. gergilere sürerim artık.

Alicim o iş biraz zor. Bendede vardı. Birtürlü gıcırtıyı geçiremedim. Çeşit çeşit yağ kullandım bir müddet sonra gıcırtı tekrar hortladı. Yeni gergi alarak sesi giderdim. Eski gergileri çıkarınca merak ettim neresi gıcırdıyor diye. İçinde bilyalar var, ne demir nede pilastik gibi. Sesi onlar yapıyor. Yatağında hareket etmeyince bu ses oluyor. Adam öyle bir yapmışki, içini açınca tekrar takamıyorsun. Tekrar montaj yapsan bile gerginin eski mukavemeti kalmıyor. Fiyatlar uygunsa en çok kullandığın kapının gergisini değiştirmen daha iyi olur gibi geldi bana. Umarım sen yağlayınca düzelir, ses gelmez.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Fatih Sarıkaya yazdı:

Alicim o iş biraz zor. Bendede vardı. Birtürlü gıcırtıyı geçiremedim. Çeşit çeşit yağ kullandım bir müddet sonra gıcırtı tekrar hortladı. Yeni gergi alarak sesi giderdim. Eski gergileri çıkarınca merak ettim neresi gıcırdıyor diye. İçinde bilyalar var, ne demir nede pilastik gibi. Sesi onlar yapıyor. Yatağında hareket etmeyince bu ses oluyor. Adam öyle bir yapmışki, içini açınca tekrar takamıyorsun. Tekrar montaj yapsan bile gerginin eski mukavemeti kalmıyor. Fiyatlar uygunsa en çok kullandığın kapının gergisini değiştirmen daha iyi olur gibi geldi bana. Umarım sen yağlayınca düzelir, ses gelmez.

Gergi tanes, 190 tl. :( 4 gergi almak bana çok masraflı :( 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...