İçeriğe Yönlendir

Powershift Şanzıman Uyarısı

Serkan Kurul

Recommended Posts

Serkan Kurul

Merhaba arkadaslar herkese iyi aksamlar diliyorum 

2016 ford fiesta trend x kullanicisiyim. Yaklasik 3 gun once aracimi yaklasik 100 km kullandiktan sonra araci kapattim . Sonra tekrar araci calistirmaya kalktigimda arac calismadi bunun yaklasik 4-5 kez tekrarladi . Daha sonra arac calisti ama sanziman arizasi uyarisi servise gidin uyarisi verdi. Arac 4 bin-5 bin devirlerde bagira bagira vites atmaya basladi

Araci servise goturdum. Makineye bagladilar aracin komple sanzimaninda skinti oldugunu soylediler (Tcm, catal, kavrama) ve cok buyuk bir maliyet cikardilar ama aracin o zamana kadar vites gecisleri gayet sakin , sarsintisiz ve hissettirmiyordu.

Ozel servise gittim araci test ettiler. Bilgisayara tekrar sokup resetleme yaptilar ve arac eski ayarlarina döndü. Akunun durumunu sordu ve akuden kaynaklanabilecegini soylediler. Bir skinti sezmediler akuyu degistirmemi tavsiye ettiler. Su anda arac gayet stabil calisiyor.

Bu konu hakkinda ne dusunuyorsunuz.? Arac tekrar bu skintiyi verirmi ? Akuden kaynakli bir problem mi sizce ? Simdiden tesekkurler 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Akü sıkıntı yaratabilir evet. Marş esnasında kaç volta düşüyor bakmak lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Kurul

Anladim Çağatay bey.  Akuyu olctuler pek skinti yok dediler ama akiyu degistir dediler.  Araci bir bucuk hafta once aldim. Araci tanima safhasindayim henuz . Boyle bir durum yasadim resmen aractan sogudum . :)

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Aku veya sarj dinamosu buna sebep verebilir. 

Gel gelelim powershift herhangi bir x zamanda da bozulabilir bozulmayacak diye bir sey yok tabi. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Kurul

Harun Kocaçalışkan yazdı:

Aku veya sarj dinamosu buna sebep verebilir. 

Gel gelelim powershift herhangi bir x zamanda da bozulabilir bozulmayacak diye bir sey yok tabi. 

Anladim Harun bey. Hic bir belirti gostermeden veya degisik durumla karsilasmadan bu hatayi vermesi tedirgin etti acikcasi

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Günlük kullandığım Focus 1.6 pw şanzımanda hızlı hareket edince vura vura ilerliyor, titreşimler oluyor araçta ama 3 yıldır sorun yaşatmadı.

Sizde'de anlık bir hata durumu oluşmuş olabilir, mekanik bir hata olsa devamlı yapması gerekirdi. 

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Arkadaşımın focusunda aynı sorun oluştu yetkili servis ilk önce 4.000 lira civarına kartını değşitirdi 2 ay sonra tekrar benzer hatalar vermeye başladı komple kavrama vs. değişti 13.000 Tl şu anda hiç bir sorunu kalmadı. araç 106.000 kilometredeydi.

Yorum bağlantısı
Serkan Kurul
Sami Demirpaz yazdı:

Günlük kullandığım Focus 1.6 pw şanzımanda hızlı hareket edince vura vura ilerliyor, titreşimler oluyor araçta ama 3 yıldır sorun yaşatmadı.

Sizde'de anlık bir hata durumu oluşmuş olabilir, mekanik bir hata olsa devamlı yapması gerekirdi. 

Devamli yapmiyor. İlk defa boyle birsey yasadim . Servisin bana 26 bin tl masraf cikarmasi zaten ayri bir olay . Akusunu degistirip bekleyecem tekrar hatayi insallah tekrar vermez 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

powershift deyince tütlerim diken diken oluyor benim :) dsg filan da öyle.

ama komple bunun şanzımanı gidik gibi saçma salak bir argümanı kabul etmemek lazım. anlık olarak gevişemiş bir soket bile olabilir nedeni.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Kurul
Fatih Evcin yazdı:

Arkadaşımın focusunda aynı sorun oluştu yetkili servis ilk önce 4.000 lira civarına kartını değşitirdi 2 ay sonra tekrar benzer hatalar vermeye başladı komple kavrama vs. değişti 13.000 Tl şu anda hiç bir sorunu kalmadı. araç 106.000 kilometredeydi.

Arac su anda 92 bin kmde . İnsallah dediginiz gibi bir problem tekrar yasamam .

Dogan Arsiray yazdı:

powershift deyince tütlerim diken diken oluyor benim :) dsg filan da öyle.

ama komple bunun şanzımanı gidik gibi saçma salak bir argümanı kabul etmemek lazım. anlık olarak gevişemiş bir soket bile olabilir nedeni.

Powershift aldik da hatami ettik hala kafamda soru isaretleri var . ☺️ Hayirlisi diyelim

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Fatih Evcin yazdı:

bunlarda test diye birşey yokmu. kart bozuk değilmiymiş yani?

Yorum bağlantısı
Serkan Kurul
Dogan Arsiray yazdı:

Yetkili serviste tcm catal kavrama toplam 26 bin dediler . Baska ozel bir servise gittim resetleme yaptilar bir skinti gorunmuyor dediler . Aku degisin dediler .  Ben de acikcasi pek anlamiyorum bu tip islerden  

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

ben yetkili servisinde anlamadığını düşünüyorum. bozuk olsa sürekli bozuk olur. aralıklı bozukluklar elektriksel arızalara işaret eder. soket kablo olabileceği gibi devre elemanları da olabilir tabi.

Yorum bağlantısı
Serkan Kurul
Dogan Arsiray yazdı:

ben yetkili servisinde anlamadığını düşünüyorum. bozuk olsa sürekli bozuk olur. aralıklı bozukluklar elektriksel arızalara işaret eder. soket kablo olabileceği gibi devre elemanları da olabilir tabi.

Anladim Dogan . İnsallah dediginiz gibidir .  Ozel serviste arac ile 3-4 tur attilar . Aracta skinti olmadogini soylediler . Onlar da aku kaynakli olabilecegini belirttiler . 

Serkan Kurul yazdı:

Anladim Dogan . İnsallah dediginiz gibidir .  Ozel serviste arac ile 3-4 tur attilar . Aracta skinti olmadogini soylediler . Onlar da aku kaynakli olabilecegini belirttiler . 

Anladim Dogan bey *

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Dogan Arsiray yazdı:

Test mest bi ton uğraştılar abi. Akü de değişti hatta. normal şartlarda fiyat çok yukarıdaydı 1.işlem de sereviste olduğu için %30-40 arası bi indirim uygulandı. Şanzıman parçaları değişirken video atıldı.

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Siz bi elektrikçiye gidip aküyü ölçtürün marş esnasında ne oluyor. Stop ettikten 10 dk sonra ne oluyor baksınlar. Çok duyduk 20 30 bin TL masraf çıkarıp da basit şeylerden hata alanı.

Yorum bağlantısı
Serkan Kurul
Çağatay Kılınç yazdı:

Siz bi elektrikçiye gidip aküyü ölçtürün marş esnasında ne oluyor. Stop ettikten 10 dk sonra ne oluyor baksınlar. Çok duyduk 20 30 bin TL masraf çıkarıp da basit şeylerden hata alanı.

Oyle yapacaz artik inşallah problem cikmaz cagatay bey

Yorum bağlantısı
Serkan Kurul
Murat Sahın yazdı:

Geçmiş olsun.

Kendime not: Powershiftten uzak dur...

Benim powershift ile ilk deneyimim . Cift kavramali otomatik vitesler her zaman patlamaya hazir bomba ikinci el araclarda malesef . Onceden nasil kullanildigini bilemiyorsunuz sonucta .  Araci test ettigimde hicbir titreme vurma soz konusu degildi simdi de ayni sekilde .  Ama boyle bir uyari verdi  insallah akudendir diye dua ediyoruz ☺️

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Serkan Kurul yazdı:

Benim powershift ile ilk deneyimim . Cift kavramali otomatik vitesler her zaman patlamaya hazir bomba ikinci el araclarda malesef . Onceden nasil kullanildigini bilemiyorsunuz sonucta .  Araci test ettigimde hicbir titreme vurma soz konusu degildi simdi de ayni sekilde .  Ama boyle bir uyari verdi  insallah akudendir diye dua ediyoruz ☺️

Benim basit bir mantığım var hocam, araç otomatik olacaksa tork konvertörlü bildiğimiz sorunsuz problemsiz otomatik olacak, yoksa robotizeye, yarı otomatiğe güvenmiyorum. 

Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım
(düzenlendi)
Serkan Kurul yazdı:

Ufak masrafla kurtarırsınız inşallah.

Çift kavramalar sadece ikinci el de değil sıfırda da bomba. Elantra ve Tuscon u sıfır alan arkadaş ikisinde de şanzıman değiştirtti. Hatta tuscon 2 3 hafta oldu.

Ben robotizeye daha çok güvenirim çift kavramaya göre. en azından bana çıkaracağı max masraf robotun değişmesi gerisi manuelle aynı zaten.

tarihinde Ercüment Yıldırım tarafından düzenlendi
imla
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...