İçeriğe Yönlendir

MPV mi? Ticari mi?

Tufan Caliskan

Recommended Posts

Tufan Caliskan

2 seçeneği de kullanmadım ama benzer platformda birçok araç kullandım. Kesinlikle otomobil daha konforlu, ticari daha ucuz çıkıyor. araç içinde fazla alana ihtiyacım var. Uzun yolda arabaya sığamıyoruz. her sabah- akşam çocukları annanesine götür getir işi de cabası. Malum bütçe kısıtlı ama almak istediğim araca uç fiyatlı bir örnek;

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-auto-best-2012-smax-dizel-otomatik-cam-tavan-plus7-kisilik-tam-dolu-942391511/detay

bu da bütçemin el verdiği ticari;

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-panelvan-ford-2016-cikisli-sahibinden-temiz-kullanilmis-aile-araci-948543939/detay

olsa benzinlisini alırım. (kışın şehir içi soğuk hava +soğuk motor arıza yapmasın diye.) 

alternatif fransızlara hiç bulaşmam. VW ise Ford kadar güven vermiyor bana. SUV çok denedim, virajlarda devrilecek gibi hissediyorum. Devrilmeyecek kadar yol tutanına param yetmiyor. (favorim BMW X5)

Yukarıdaki 2 modelin kullanıcılarından tavsiyeler bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.  

Not: Ticari araçlardaki köprü ve otoyol ücretlerinin ve Muayene sıklığının günümüz ekonomik şartlarında araç satın alma maliyetine kıyasla kabul edilebilir olduğunu düşünüyorum.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Jeep alamıyormusunuz.  Yada Qasqai

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Captiva’yı unutmayın. Ticarilerin arka koltukları gerçekten rahatsız. Uzun yolda sırt dik şekilde, şöförün kafasının tepesine bakarak gitmek kötü. Güvenlik anlamında otomobil mpv olanlar daha güvenli. Diğeri adı üstünde, ticari

Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan
Ali Darbaz yazdı:

Jeep alamıyormusunuz.  Yada Qasqai

Qasqai iç hacmi ile mevcut Civic'imi karşılaştırınca aradaki fiyat farkına değmediğini gördüm. Piyasada tutulmasının sebebi rakiplerinden daha ucuz olması bence. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Captiva’yı unutmayın. Ticarilerin arka koltukları gerçekten rahatsız. Uzun yolda sırt dik şekilde, şöförün kafasının tepesine bakarak gitmek kötü. Güvenlik anlamında otomobil mpv olanlar daha güvenli. Diğeri adı üstünde, ticari

arkadaşımın ocağına incir ağacı dikmesiyle meşhur :) uzun yol 9 litre ortalaması vardı. Şehir içinde bakmıyordu morali bozulmaması için ;) 

Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli

Öncelikle Ford tercihi yaparak 1-0 öndesiniz. Çok doğru tercih. Konuya gelecek olursak Tercih meselesi gerçekten ne söylesem boş şimdi. Lakin genelleme yapar fikrimi belirtmem gerekirse şunu diyeyim; Bana sorarsanız Ticari derim. Piyasası daha sağlam mpvlere göre, mpv Türkiye'de çok tutulmuyor. Ben alır en az 5 sene binerim diyorsanız da kesinlikle Smax yani Mpv. 

Son olarak şunu ekleyeyim, Tourneo Connect gerçekten harika bir araç. Her yıl muayene yol ücreti filan önemsiz diyorsanız gerçekten tercihiniz bu olsun. İlanları baz alarak söylüyorum 2012 Smax'e o kadar para vereceğinize 2016 yani 4 yaş genç aracı çok daha uygun fiyata almak daha mantıklı. Ki biri 280 bin de (smax) diğeri 135 binde :)  fark uçurum bunlara bakınca :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Ben 3 sene Ford connect kullandım, gayet de memnundum. Bir bakın derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan
Evren Erakçora yazdı:

Sw neden olmasın?

90'lı yılların Kartal ve Toros algısı :( yoksa Monde SW güzel otomobil.

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
90'lı yılların Kartal ve Toros algısı [emoji20] yoksa Monde SW güzel otomobil.
Megane sw 1.5 dci temiz bulursanız alın. O kadar çok seveceksiniz ki, siz bile şaşarsınız.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan
Cihat Küçükay yazdı:
Tufan Caliskan yazdı:
90'lı yılların Kartal ve Toros algısı emoji20.png yoksa Monde SW güzel otomobil.

Megane sw 1.5 dci temiz bulursanız alın. O kadar çok seveceksiniz ki, siz bile şaşarsınız.

Denedim, manuel di, çok konforsuz geldi. (özellikle yalıtım eksikliği.) Motor ve yol sesi rahatsız etti. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Denedim, manuel di, çok konforsuz geldi. (özellikle yalıtım eksikliği.) Motor ve yol sesi rahatsız etti. 
2010 model Fransız vardı bende, Manuel vites. Evet biraz yol sesi alır ama konforsuz değildir.
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vergilendirmeler yüzünden bu ikilem oluyor, ihtiyacı tam belirleyin, bütçe de önemli tabii. Connect ile S-max bambaşka dünyalar. prestij olarak s-max üstüne olmaz tabiki, rakam olarak aslında amerikada connect mustangten de pahalı o da ayrı düşünceye sevk eder insanı.

şu an aynı segmentte alacak olsam mantığım Connect derdi, zevkle de binerdim. İstanbul da sıcak soğuk havanın olumsuz etklieyeceği bir tdci motor yoktur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

S max de ptc elektrikli ısıtıcı var soğuk havada motorun ısınmasını beklemeden sıcak hava verir. Umarım gönlünüze göre bir araç bulursunuz. Seat altea xl da güzel bir mpv bana göre

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Mpv derim ben de, paylaştığınız S max fiyatı yüksek, kasko değeriyle satıcı fiyatını karşılaştırın, temiz bir mpv bulmak İstanbulda zor olmaz, S max yanında Galaxy de olabilir, sadece 5cm daha uzun, ama arkada oturanların 5 i de hem tavan yüksekliği hem genişlik gibi yönlerden rahat eder. 

Yorum bağlantısı
Hasan Çil
S max de ptc elektrikli ısıtıcı var soğuk havada motorun ısınmasını beklemeden sıcak hava verir. Umarım gönlünüze göre bir araç bulursunuz. Seat altea xl da güzel bir mpv bana göre

Bende bir Seat Altea XL kullanıcısı olarak MPV derim.
Kullanım amacınız ailenizin genişliği seyahat sıklığınız bunlar etkenler ama MPV fazlasıyla bana yetiyor bagaj yakıt vs beni üzmüyor şahsen.
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Forumda Citroën grand Picasso var 7 koltuklu. Fransızlara biraz ön yargılıyım ama Citroën bu ön yargıyı kıracak gibi duruyor. Ayrıca Citroën berlingo da bakılabilir. 

Bunları yazarken tercihim ford olur daima. Ford lar yazıldığı için Citroën leri örnek vermek istedim.

Yorum bağlantısı
Erman Uzun

Connect derim bu ikisi arasında ancak uzun dönem kullanırım derseniz sw bence mpv den daha güzel ve kullanışlı geliyor suv yol tutuş için istememişsiniz ancak 2011 civarında x trail veya crv de işinizi görür diye düşünüyorum 

Yorum bağlantısı
Rifat Şeker
(düzenlendi)

C4 Grand Picasso 1.5 ay önce 2016 dizel tam otomatik eat6 şanzıman olanı aldım. Sizin ilandaki Smax ile yakın fiyatlara 120 Hp 300nm tork. Yakıt çok iyi şehir içi dışı karışık şu anda 6.4 lt seviyelerinde . Genişlik ve konfor olarak bir mpv den ne bekleniyorsa hepsi var.  230-240 bandında temiz eat6 şanzıman bluehdi olanı bulunabilir.  Aldığım gün 12 saat yol gittim üzerine 12 saat daha sürebilirdim. :)

tarihinde Rifat Şeker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-peugeot-tam-otomatik-7-kisilik-2015-peugeot-5008-1.6bluehdi-allure-946499562/detay

Peugeot istemem gibi söylemişsiniz ama bence çok kullanışlı ve ekonomik bir araç.Açıkcası bagaj hacmi genişliği ve ekonomisi ile hep aklımda kalmıştı zamanında. 

Ev planım bittikten sonra yeni versiyonundan alma planım var .Fransız diyip geçmeyin şuanda piyasayı ele geçirdi Fransızlar :) 

Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Fransız önyargınızı yıkın bence 😄 forumda fransız kullanan ve memnun çok kişi var bu tesadüf değildir. 2016 model aracım 6 yaşında tek bir trim sesi yok maşallah yıllık bakım hariç sanayiye uğramadık. Eskiden nasıl bir algı bırakmışsa çok kişi sizin gibi düşünüyor ama peugeot yenilerle çok daha sorunsuz

Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan
Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı:

Fransız önyargınızı yıkın bence 😄 forumda fransız kullanan ve memnun çok kişi var bu tesadüf değildir. 2016 model aracım 6 yaşında tek bir trim sesi yok maşallah yıllık bakım hariç sanayiye uğramadık. Eskiden nasıl bir algı bırakmışsa çok kişi sizin gibi düşünüyor ama peugeot yenilerle çok daha sorunsuz

Çağlar Bayur yazdı:

vesile ile ford un motor şanzımanı psa ile ortak

2. Arabam otomatik 206 idi. Çok memnundum. hiç arıza çıkarmadı. Bence Clio 4 dizel otomatik Icon donanım ile sınıfının en iyi otomobili. (100 bin km kullandım) .Yeni kasa Pejo-Citröen ticariler de çok iyi olmuş ama o gruba elde olmayan sebeplerden ötürü;

Yengen vizesi çıkmadı :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...