Çiğdem Bilen 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 Herkese merhaba Yoğurttan tereyağına sirkeye şaraba kadar birçok ürünü evde yapmak mümkün. Her şeyi de evde mi yapacağız derken bütün sektörlerin üretim aşamasındaki oyunları yoğun kimyasal kullanım stratejileri bizi buna itiyor. Daha önceki bir konuda birisi güneş kremimi evde yapıyorum diye yazmıştı aradım ama bulamadım. Cildi korumak için hazır aldığımız kullandığımız ürünlerin cilde zarar vermesi de ayrı bir hüsran. Belki bu başlıkta evi patlatmadan zehirlenmeden evde yapabileceğimiz ürünleri paylaşırız. Ben şu an cilt probleminden dolayı en az kimyasallı güneş kremi nasıl yaparım onu araştırırken kendimi burada buldum 😄 birkaç eczacının yaptığı ürüne baktım kokusu çemen gibiydi hoşuma gitmedi. İnternetten bulunabilecek hazır bilgilerdense deneyimlenmiş önerileriniz daha değerli şimdiden teşekkürler 9 Yorum bağlantısı
Adem KIRAÇ 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 valla ben bira yapıyorum yıllardır, biraz pütürlü filan oluyo ama madden sarsmıyo en azından. 11 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 31 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 31 Ağustos 2021 Adem KIRAÇ yazdı: valla ben bira yapıyorum yıllardır. biraz pütürlü filan oluyo ama madden sarsmıyo en azından. Nasıl yaptığınızı paylaşsanız yani paylaşarak gitsek çok yararlı bir konu olabilir Ama güneş kremini yapıyorum diyen kimdi onu merakla bekliyorum Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 Şu hayat pahalılığı ve ürünlere olan güvensizlikten dolayı makgayvır gibi çakmaktan otomatik tüfek bile yapacağız 1 2 seneye. 2 Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 Bebeklere güneş yağı yerine zeytinyağı önermişti bir doktor. Denemiştim, hatta hiç zararı olmadı aksine çocuk halinden gayette memnundu. 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 (düzenlendi) Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Herkese merhaba Yoğurttan tereyağına sirkeye şaraba kadar birçok ürünü evde yapmak mümkün. Her şeyi de evde mi yapacağız derken bütün sektörlerin üretim aşamasındaki oyunları yoğun kimyasal kullanım stratejileri bizi buna itiyor. Daha önceki bir konuda birisi güneş kremimi evde yapıyorum diye yazmıştı aradım ama bulamadım. Cildi korumak için hazır aldığımız kullandığımız ürünlerin cilde zarar vermesi de ayrı bir hüsran. Belki bu başlıkta evi patlatmadan zehirlenmeden evde yapabileceğimiz ürünleri paylaşırız. Ben şu an cilt probleminden dolayı en az kimyasallı güneş kremi nasıl yaparım onu araştırırken kendimi burada buldum 😄 birkaç eczacının yaptığı ürüne baktım kokusu çemen gibiydi hoşuma gitmedi. İnternetten bulunabilecek hazır bilgilerdense deneyimlenmiş önerileriniz daha değerli şimdiden teşekkürler Kayın validemim boyundan aşağısı felç. 4 yıldır yatıyor. Eşim ozon kremi kullanarak vücudun yara açmasını önlüyordu. Nişanlı iken bana bunun kalitelisini ucuza bulabilir misin dedi ve macera başladı. Yaklaşık 1 sene sürdü. Ozon cihazını sıfırdan yaptım ve ozon yağını kendim ürettim şu an yasal olarak üretim izni alma ile uğraşıyorum. Çok çok kaliteli bir ürün çıktı ortaya. İlerleyen günlerde bununla ilgili bir konu açacağım. İmkanı olmayan şeker hastası ve felçli hastalara bedelsiz göndereceğim. Piyasada en kaliteli denenlerin kg fiyatı yaklaşık 2000-4000 TL arası ve içinde çok yüksek miktarda nitrik asit var. Yara berelerin iyileşmesini aşırı hızlandırıyor, ekzamada ise harika. Sivilceleri yok ediyor v.s. v.s. 6 aydır kendi ürettiğimizi kullanıyorum ve dağıtıyorum. İlk yaptığım deneme ozon hücrelerinden. 10.000 tl ye yakın param gitti ama sonuç güzel oldu. 31 Ağustos 2021 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 13 4 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 31 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 31 Ağustos 2021 (düzenlendi) Hamit inan yazdı: Ve içinde çok yüksek miktarda nitrik asit var Allah yardımcınız olsun acil şifalar dilerim. Benim demek istediğim de bu tamam patent alacak kadar paylaşımda bulunmayabiliriz ama herkesin mutlaka büyüklerinden öğrendiği ya da sizin gibi geliştirdiği daha doğal şeyler var. En pahalı güneş kremini de alsanız özellikle güneş lekesi için pigmenta serilerinin içindeki kimyasallar da cildin probiyotik yapısını bozduğu için onlar da ayrıca leke yapıyor. Yani pahalı olan iyi demek değil aynen dediğiniz gibi 31 Ağustos 2021 tarihinde Çiğdem Kaya Bilgiç tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 (düzenlendi) Ercüment Yıldırım yazdı: Bebeklere güneş yağı yerine zeytinyağı önermişti bir doktor. Denemiştim, hatta hiç zararı olmadı aksine çocuk halinden gayette memnundu. Bebeklere düzenli olarak güneş altında günde yarım saat zeytinyağı ile masaj yapıldığında sinir uçlarını uyarıp büyümelerini %50 arttırıyor diye okumuştum bir makalede. Benim delikanlı bebekken uyguladım. Olacağından mıdır bilemem ama bayağı boylu poslu oldu 31 Ağustos 2021 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 Bebeklere düzenli olarak güneş altında günde yarım saat zeytinyağı ile masaj yapıldığında sinir uçlarını uyarıp büyümelerini %50 arttırıyor diye okumuştum bir makalede. Benim delikanlı bebekken uyguladım. Olacağından mıdır bilemem ama bayağı boylu poslu oldu [emoji4]Ben uygulamadan uzun birazcıkta iri oldu [emoji1]Ama bana çekmiş belli [emoji16] 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Daha önceki bir konuda birisi güneş kremimi evde yapıyorum diye yazmıştı aradım ama bulamadım. Tansudur o Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Belki bu başlıkta evi patlatmadan zehirlenmeden evde yapabileceğimiz ürünleri paylaşırız. Patlatma denmiş.. @Servet Aydın 4 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 Hamit inan yazdı: Nişanlı iken bana bunun kalitelisini ucuza bulabilir misin dedi ve macera başladı. Yaklaşık 1 sene sürdü. Ozon cihazını sıfırdan yaptım ve ozon yağını kendim ürettim Aşkla yapılan her iş başarılı olur 1 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 Hamit inan yazdı: 2000-4000 TL arası Mehmet Ozyurek yazdı: Aşkla yapılan Aşkı bayağı bir ateşledi Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 Bulaşık makinası parlatıcı kısmına beyaz sirke koyuyoruz. Aynı görevi görüyor 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Tansudur o Patlatma denmiş.. @Servet Aydın Abi nasıl hatırladın @Çiğdem Kaya Bilgiç Evet benim. 5 senedir güneş kremi yapıp kullanıyoruz. İki kızımda da kullanıyorum kendimizde kullanıyoruz. Antalya öğlen güneşinde bile koruyor. Dilerseniz tarif veririm 2 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 Erhan Doruk yazdı: Bulaşık makinası parlatıcı kısmına beyaz sirke koyuyoruz. Aynı görevi görüyor Contalara zararı var diyordu servis. Ne derece doğru bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 İlkay BAŞARAN yazdı: Contalara zararı var diyordu servis. Ne derece doğru bilmiyorum. Parlatıcının hammaddesi suyu kaydırmaya yarayan kimyasal madde. Yüzey aktif madde olarak da geçer. Bu bulaşıklara yapışarak suyun kaymasını sağlıyor. İllaki kalıntısı kalıyordur. Bunun yerine sirke daha güvenli geliyor bana. Kalıntı olsa da zararı yok. Aslında tuz kısmına da Limon tuzu kullanılabilir belki. O da kireci çözüyor. Ben bunu bir deneyeyim. Yorum bağlantısı
Hamit inan 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 Erhan Doruk yazdı: tuz suyu yumuşatmak için makinelerin reçineleri vardır. Tuz reçineyi yenilemek için gerekli. Limon tuzu kullanılırsa reçine bozulur ciddi masraf açar 1 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 31 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 31 Ağustos 2021 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Abi nasıl hatırladın @Çiğdem Kaya Bilgiç Dilerseniz tarif veririm Çok teşekkür ederim 👍 Mehmet Bey 2019 daki konunuzu paylaştı gayet açıklayıcı görünüyor. Zaman içinde eklemeler, değişiklikler yaptıysanız eklerseniz sevinirim. Erhan Doruk yazdı: Bulaşık makinası parlatıcı kısmına beyaz sirke koyuyoruz. Aynı görevi görüyor Aynen parlatıcı durulanmadığı için bulaşıkların üzerinde kalıyormuş. O yüzden yenisini alırken fanlı kurutmalı bulaşık makinası almakta yarar var su kaysa da kaymasa da üfleyerek kurutuyor. 31 Ağustos 2021 tarihinde Çiğdem Kaya Bilgiç tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Çok teşekkür ederim 👍 Mehmet Bey 2019 daki konunuzu paylaştı gayet açıklayıcı görünüyor. Zaman içinde eklemeler, değişiklikler yaptıysanız eklerseniz sevinirim. Aynen parlatıcı durulanmadığı için bulaşıkların üzerinde kalıyormuş. O yüzden yenisini alırken fanlı kurutmalı bulaşık makinası almakta yarar var su kaysa da kaymasa da üfleyerek kurutuyor. Ekleme yapmadık. Aynen devam. Çinko oksit 2-3 kaşık koyun. Zaten çözünebildiği kadar çözülüyor. Fazlası dibe çöküyor. Krem şişesine dökerken dipte kalan çökeltiyi almıyorum ben. balmumu saf olsun bu arada. Balmumu uygulaması biraz tecrübe istiyor. Yağ sıcakken koyuyoruz. Soğuyunca ne kadar katılaştıracağı belli olmuyor. Yine de 1 tam kaşık koyuyorum. Ancak sıvı krem halini alıyor. Almazda tekrar ısıtıp biraz daha ekliyorum. Eklemezseniz daha sıvı oluyor. Çok da problem değil. Burada amaç çinko oksiti zeytinyağı ile deriye sürmek. Suya girip çıkınca hemen tekrar sürüyorum. Çünkü koruma kimyasal değil. Deriye işlemiyor. Fiziksel koruma yapıyor. 1 1 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 31 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 31 Ağustos 2021 Peki ürünleri sürekli temin ettiğiniz bir yer var mı? internetten ise link atar mısınız Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 Erhan Doruk yazdı: Parlatıcının hammaddesi suyu kaydırmaya yarayan kimyasal madde. Yüzey aktif madde olarak da geçer. Bu bulaşıklara yapışarak suyun kaymasını sağlıyor. İllaki kalıntısı kalıyordur. Bunun yerine sirke daha güvenli geliyor bana. Kalıntı olsa da zararı yok. Aslında tuz kısmına da Limon tuzu kullanılabilir belki. O da kireci çözüyor. Ben bunu bir deneyeyim. Tuz için finiş kullanmak yerine kalın tuzlardan kullananlar var çevremde. Salamura tuzu. Baya da ucuz. Ben kullanmadım ama memnunlar. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 Servet Aydın yazdı: Geldim konu ne Mutfağı patlatıyoruz.. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 Hamit inan yazdı: Kayın validemim boyundan aşağısı felç. 4 yıldır yatıyor. Eşim ozon kremi kullanarak vücudun yara açmasını önlüyordu. Nişanlı iken bana bunun kalitelisini ucuza bulabilir misin dedi ve macera başladı. Yaklaşık 1 sene sürdü. Ozon cihazını sıfırdan yaptım ve ozon yağını kendim ürettim şu an yasal olarak üretim izni alma ile uğraşıyorum. Çok çok kaliteli bir ürün çıktı ortaya. İlerleyen günlerde bununla ilgili bir konu açacağım. İmkanı olmayan şeker hastası ve felçli hastalara bedelsiz göndereceğim. Piyasada en kaliteli denenlerin kg fiyatı yaklaşık 2000-4000 TL arası ve içinde çok yüksek miktarda nitrik asit var. Yara berelerin iyileşmesini aşırı hızlandırıyor, ekzamada ise harika. Sivilceleri yok ediyor v.s. v.s. 6 aydır kendi ürettiğimizi kullanıyorum ve dağıtıyorum. İlk yaptığım deneme ozon hücrelerinden. 10.000 tl ye yakın param gitti ama sonuç güzel oldu. Tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim. Sedef hastalığına faydası olur mu acaba? 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 Ozon cihazını sıfırdan yaptım ve ozon yağını kendim ürettim şu an yasal olarak üretim izni alma ile uğraşıyorum. Çok çok kaliteli bir ürün çıktı ortaya. Müthiş bişey bu, tebrik ederim 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts