İçeriğe Yönlendir

Evde Yapım Formülleri

Çiğdem Bilen

Recommended Posts

Cem Işık
Osman Karasu yazdı:

Ben şöyle düşünmüştüm.

Bu tür durumlarda rahatsızlık veren kişiler tanıdığınız bir komşu ya da daha önce hiç görmediğiniz biri veya birileri olabiliyor.Bazı durumlarda sukuneti koruyup nazı geçen tanıdıklar aracılığıyla ya da bizzat kendiniz görüşerek sorunu çözebiliyorsunuz.

Fakat bazı durumlarda sizi insan yerine koymayıp ısrarla gürültüye devam ettikleri de görülüyor.

Bazı zamanlar da gerek duyarak gerekse haberlerden izleyerek denk geliyorum.Mesela aşağıdaki haberdeki gibi.

https://www.bursahakimiyet.com.tr/video/dikis-makinesi-sesi-yuzunden-cikan-kavga-kanli-bitti-20111.html

Yakın zamanda olmuştu diye hatırlıyorum, uyaran kişiyi öldürmüşlerdi.

Adam öldükten sonra dikiş makinasının sesi kesilmiş kime ne faydası var:)

Kanunen bu yaptırımlar çok üzün süreç alıyor tam ve net bilgim olmasa da gözlemlediğim kadarıyla.Ayrıca içten içe; kişiler arasında kin ve husumete neden oluyor.

Ben kimin yaptığı bilinmeden sessizce ve kavga patırtı çıkmadan çözümlensin düşüncesi ile böyle bir şey geliştirmeye çalışıyorum.

Şimdi bir başka bilgisayara izinsiz bağlanmak suç o kadarını biliyorum sektörün içinde olduğum için.

Fakat burda ince bir nokta var.Pc, telefon gibi cihazlar kişisel bilgiler barındırır.Kişisel verilere müdahale olur onu anlarım.Oto teypta veya müzik setinde nasıl kişisel bilgi saklanabilir ki?

Kişisel veri olmasa bile kişilerin hak ve özgürlüklerine müdahale kapsamında değerlendirilebilir. @Mehmet Göktürk hocam değerlendirsin bir de teknik gözle.

beni yanlış anlamayın, zorluk çıkartmak değil amacım asla, dediğim gibi elimden gelse ben de yapar kullanırım ama ben riskli görüyorum bu işi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Karasu
(düzenlendi)
Cem Işık yazdı:

Kişisel veri olmasa bile kişilerin hak ve özgürlüklerine müdahale kapsamında değerlendirilebilir. @Mehmet Göktürk hocam değerlendirsin bir de teknik gözle.

beni yanlış anlamayın, zorluk çıkartmak değil amacım asla, dediğim gibi elimden gelse ben de yapar kullanırım ama ben riskli görüyorum bu işi.

Hocam hiç açık kapı bırakmıyorsunuz🤣 Her girişimi bir kapsamda değerlendiriyorsunuz da biz ne yapalım:D

Yüksek ses ve gürültü kapsamında kişi haklarını koruyacak bir yasa bir madde ne bileyim yasal dayanak yokmu:)

Yok yanlış anlamıyorum hatta yol gösterdiğiniz ve bilgilendirdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum.Amacım ses ve gürültü kapsamında rahatsızlık veren ve rahatsız olan iki insanında zarar görmeden, birbirine kin ve nefret beslemesine imkan tanımadan sorunun çözüme kavuşması.

tarihinde Osman Karasu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cem Işık

gürütülü şekilde müzik dinlemek de yasaktır, o da sizin hakkınızın ihlalidir. Ama çetrefilli işler bunlar. :) Resmi mercilere başvuru tek çare gibi duruyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hocam hiç açık kapı bırakmıyorsunuz[emoji1787] Her girişimi bir kapsamda değerlendiriyorsunuz da biz ne yapalım:D
Yüksek ses ve gürültü kapsamında kişi haklarını koruyacak bir yasa bir madde ne bileyim yasal dayanak yokmu:)

Yok yanlış anlamıyorum hatta yol gösterdiğiniz ve bilgilendirdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum.Amacım ses ve gürültü kapsamında rahatsızlık veren ve rahatsız olan iki insanında zarar görmeden, birbirine kin ve nefret beslemesine imkan tanımadan sorunun çözüme kavuşması.

@Doğan Arşiray a ulaşın. Sizin evi bir adadaki tek evmiş gibi ses geçirmez hale getirsin. :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Bu konunun üç çözümü var , ya duvarları kalınlaştıracaksın ya uzaklara taşınacaksın yada iyi bir çift silikon kulak tıkacı edineceksin 😄 Sese o kadar alışmışız ki hafta sonları bahçeye gidince sessizlik ilk başta rahatsız ediyor. En yakın yerleşim birimi ve trafikten 7 km uzakta oluyorum. Gece ışıksız dışarıda heryeri görebiliyorsun, gökyüzünde binlerce görmediğin yıldızı görebiliyorsun. Tavsiye ederim. 

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Karasu
Cem Işık yazdı:

gürütülü şekilde müzik dinlemek de yasaktır, o da sizin hakkınızın ihlalidir. Ama çetrefilli işler bunlar. :) Resmi mercilere başvuru tek çare gibi duruyor

Doğru diyorsunuz ama gürültü geliyorum demiyor, bazen kısa bazen de uzun sürüyor.

Yüksek ses ve gürültüyü kanıtlamak için kamera kaydı gerekiyor, eğer birçok insanın bulunduğu bir alansa ya da bina ise; görüntü almak daha sıkıntılı hal alabiliyor.Birisi çıkıp beni mi dikizliyorsun derse ne yapacam😅

Ya da abuk sabuk konuşup sinirlendirdiğinde ya kendimi tutamazsam:)

İşin esprisi bir yana; kanıt gerekiyor, başvuru yapmak ve davacı olmak gerekiyor.

Bu olumsuz olayların her gün 7-8 defa yaşandığını düşündüğümde kalan ömrümün adliye kapısında geçmesi gerekiyor, geçerde ama sonuçları göremeden ölme ihtimalim çok yüksek olur🤣

Sizin görüşleriniz uygulama yöntemlerinde değişikliğe gitmeme neden olacak gibi görünüyor.

Caddelerde ve yaşam alanlarına alt alanlarda mobese benzeri bir sistemle ses ölçümü yapan cihazların bulunduğunu ve bu cihazların gürültü meydana geldiği anda gürültü çıkaran cihazı tespit etmesi cihazın bulunduğu araç ya da yapının belirlenmesi ile kanıt oluşturacak belgelerin ve görüntülerin elde edilmesini sağlaması ile genel anlamda çözüm bulunması sağlanabilir.

Ama önce benim uygulamayı eksiksiz bitirmem  gerekiyor ki, başarılı sonuç verdiğinde  devlet mercilerinden destek alarak yönetmeliğe girmesini ve uygulanmasını sağlamaya çalışmamla olur.

Sanırım en iyi yöntem bu olacak gibi görünüyor, teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Osman Karasu yazdı:

Konuyla ne kadar alakalı bilmiyorum ama, dışarıdaki insan bağırışmaları, kapı sesleri, araçlarda korna ve yüksek seviyedeki müzik seslerine karşı aşırı rahatsız olmam ve çocukların uyanmasına sebep olması nedeniyle bir süredir "ev yapımı ses izolasyonu" üzerinde çalışıyorum.

Sadece belli bir desibel üstündeki ses frekanslarını algılayacak, bağlantı kuracak ve gerektiğinde ise; müdahale edebilecek.

Uygulama hem pc hem de mobilde çalışacak.Pcde windowsta, mobilde ise; hem android hem de iphone cihazlarda çalışacak.

Pic programlama üzerine yoğunlaştım ve yapmak istediğim uygulamalar şunlar;

Temel amaç bluetoouth, wifi ve benzeri bağlantı modüllerini kullanarak çevredeki digital cihazların ses kontrollerine müdahale ederek, gerektiğinde ses seviyelerini düşürmek, hatta yüksek seste ısrar edildiğinde (vakalarda cihaz numarasının alınması ile) kolonları patlatarak ses sisteminin tamamen devre dışı kalmasını sağlamak.

Sicile işlenmiş vakalı araçların tekrar gelmesi ve çevreye rahatsızlık vermesini önlemek amacıyla elektrik tesisasını devre dışı bırakmak.

Tabi bu yaptırım araç sürücüsüne süre verilerek uygulanacak ve cihaz ekranında görüntülenecek.İhtara kasıtlı olarak uyulmadığında işlem gerçekleşecek ve araç kilitlenecek.

Bina içerisinde ve çevresinde insanı rahatsız edecek kadar yüksek ses veren cihazların sesleri ölçülecek (hukuki işlemler için) kayıt altına alınacak.

Uyarılmasına rağmen ısrar ettiğinde ise; cihaza müdahale eidlerek ses seviyesi kısmi ya da tamamen engelenecek.

Bağlantı sağlanması için farklı birçok yol var onda sorun yok, ses ayarlarını istenilen seviyeye düşürme işlemleri tam stabil oturmadı.(Çok hızlı geçen araçlarda belli bir metreden sonra bağlantı hızı düşüyor ve kontrol gücü azalıyor.)

Kolonlara (1 saniye içerisinde olması gereklyor araç içindekilerin kulaklarının zarar görmemesi için) aşırı yüksek desibelde ses frekansı verip patlatma işlemi hala başarısız.

Bina içerisindeki yüksek ses veren dijital cihazlara (pc, müzik sesi gibi) tam erişim ve müdahale stabil çalışmıyor.

Araç içi digital ekranların marka ve modellerine göre çalışma prensipleri ve bağlantı modülleri farklı çalışma başarısız.

Dijital elektrik tesisatına bağlı anakarta tam erişim başarısız.

Dijital olmayan ve çevreye yüksek ses veren (kapı çarpmaları, yüksek sesle konuşan insanların sesleri, davul, zurna ve benzeri araçların) istenilen alan içerisine ses girişimlerinin yine farklı bir ses frekansı ile engellenmesi.

Düşük desibelde ses çıkışı yaparak, dışardan gelen sesi engelleme çalışmaları başarısız.

Hiç bir yalıtım malzemesi kullanmadan sadece dijital platformda yapılmasını istediğim bir proje olmasından dolayı tam olarak nasıl bir yol izleyeceğimi çözemedim.

Bu konuda da fikri ya da bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşımlarını rica ederim.

Osman bey, başınıza çok büyük bela açarsınız, ortalama bi müzik sistemi 3 4 bin liradan başlıyor bi araba parası veren de var, o kadar parayı çöp ettiğinizde arabanın sahibi sizi yakalarsa ne olacak ? :) Kimseye yaptırım yada ceza uygulamak bizlere düşmez, şikayet edersiniz polis cezasını keser. Kimsenin hoparlörlerini patlatıp zarar verme hakkına sahip değilsiniz, beni yanlış anlamayın bende sizle aynı şeyi düşünüyorum, ancak bu şekilde olmaz :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Karasu
Mehmet Ozyurek yazdı:

@Doğan Arşiray a ulaşın. Sizin evi bir adadaki tek evmiş gibi ses geçirmez hale getirsin. :)

Hocam pratik bir çözüm ama genel manada bu gürültü olayı son bulsun istiyorum.Sadece ben rahatsız olsam en kolay çözüm haklısınız.Ama bu genel bir sorun ve her geçen günde sayıları artıyor.Sorunu kökten çözmek istiyorum:)

Ebrar Tüfek yazdı:

Osman bey, başınıza çok büyük bela açarsınız, ortalama bi müzik sistemi 3 4 bin liradan başlıyor bi araba parası veren de var, o kadar parayı çöp ettiğinizde arabanın sahibi sizi yakalarsa ne olacak ? :) Kimseye yaptırım yada ceza uygulamak bizlere düşmez, şikayet edersiniz polis cezasını keser. Kimsenin hoparlörlerini patlatıp zarar verme hakkına sahip değilsiniz, beni yanlış anlamayın bende sizle aynı şeyi düşünüyorum, ancak bu şekilde olmaz :)

Şu an düşünce ve uygulama aşamasındayım, henüz hayata geçmiş bir şey yok ta, şunu sormak istedim.Müzik sistemine araba parası verenin parası değerli de benim kulağım ve sinir sistemim bedavayamı alınıyor😅

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Osman Karasu yazdı:

Şu an düşünce ve uygulama aşamasındayım, henüz hayata geçmiş bir şey yok ta, şunu sormak istedim.Müzik sistemine araba parası verenin parası değerli de benim kulağım ve sinir sistemim bedavayamı alınıyor😅

Abi herkes kendi hükmünü uygulayacaksa bu ülkenin askeri polisi ne işe yarıyor :D adalet sisteminin iyi çalışmadığını biliyorum ancak napalım herkesin cezasını biz mi verelim, eğer vereceksek bana uyar çevremde ağız burun dağıtılacak 15 20 kişi var :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Osman Karasu
Erhan Doruk yazdı:

Bu konunun üç çözümü var , ya duvarları kalınlaştıracaksın ya uzaklara taşınacaksın yada iyi bir çift silikon kulak tıkacı edineceksin 😄 Sese o kadar alışmışız ki hafta sonları bahçeye gidince sessizlik ilk başta rahatsız ediyor. En yakın yerleşim birimi ve trafikten 7 km uzakta oluyorum. Gece ışıksız dışarıda heryeri görebiliyorsun, gökyüzünde binlerce görmediğin yıldızı görebiliyorsun. Tavsiye ederim. 

Çok kaçtım, hatta ülkenin farklı yerlerinde de yaşadım ancak, insan bir süre sonra ailesini özlüyor, çocukları özlüyor.Akrabaları istanbul'da olduğu için hanımı ikna edemiyorum.Belkide o yüzden ses ve gürültüye karşı çok hassaslaştım.Zorlarsam elbette gelir ama bende gönlü olmadan gelmesini de istemiyorum.Sabırla bekliyorum bakalım elbet onunca bir gün canına tak edecek:)

O zamana kadar akıl sağlığım yerinde kalsın, insanlara zarar vermeyeyim ve onlardan da gelecek zararı minimize etmek için neler yapabilirimin hesapları içerisindeyim.

Ebrar Tüfek yazdı:

Abi herkes kendi hükmünü uygulayacaksa bu ülkenin askeri polisi ne işe yarıyor :D adalet sisteminin iyi çalışmadığını biliyorum ancak napalım herkesin cezasını biz mi verelim, eğer vereceksek bana uyar çevremde ağız burun dağıtılacak 15 20 kişi var :)

Mafia, kabadayı ve benzeri oluşumlar bize ters.Bunlardan bahsetmediğimi biliyorsunuz🤣

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Yazılanları okuyunca kit yani kara şimşek aklıma geldi. Düşünceniz güzel ama uygulanabilirliği zor imkansız demiyorum. ASELSAN nın yaptığı Koral sisteminin minyatürü.  Sşstem üreticileri de sistemlerini koruyor yani böyle bir şeye yasaların izin vereceğine ihtimal dahi vermiyorum. Polis dahi radar tabelası koymadan hızınızı ölçemiyorsa gerisini siz düşünün.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Karasu
Metin Uzunoğlu yazdı:

Yazılanları okuyunca kit yani kara şimşek aklıma geldi. Düşünceniz güzel ama uygulanabilirliği zor imkansız demiyorum. ASELSAN nın yaptığı Koral sisteminin minyatürü.  Sşstem üreticileri de sistemlerini koruyor yani böyle bir şeye yasaların izin vereceğine ihtimal dahi vermiyorum. Polis dahi radar tabelası koymadan hızınızı ölçemiyorsa gerisini siz düşünün.

Hocam hem teknik hem de hukuki boyutta sağlam bilgilere ve tavsiyelere ihtiyacım var.Ancak elektrikler gitti şu anda ve ups de ne kadar dayanır bilmiyorum.Müsait olursanız vaktiniz olursa ve ups aküleri de bitmezse tavsiyelerinize ihtiyacım var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Osman Karasu yazdı:

Hocam hem teknik hem de hukuki boyutta sağlam bilgilere ve tavsiyelere ihtiyacım var.Ancak elektrikler gitti şu anda ve ups de ne kadar dayanır bilmiyorum.Müsait olursanız vaktiniz olursa ve ups aküleri de bitmezse tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Benzer sistemin lasvegas ta bir kumarhanede yapıldığını okumuştum. Kumarhane içindeki bütün elektronik cihazların çalıştığı frekans ta dalgalar yayınlayıp hile yapılmasını engellemeye yönelik olarak tasarlanmış. Bir üniversite yapmıştı.  Akıbetini hatırlamıyorum. Bence enerjinizi daha verimli işlere mesela sürü dron veya nesnelerin İnterneti, araçların çevreyi algılayıp hız ses emisyon gibi değerlerini ayarlaması gibi.

2006 yılında bir Bap projesi yapmıştık verileri nasıl değerlendirelim diye düşünürken şimdi reklamlarda çıkan fiat markasının kaza kara noktalarını belirten sistemi gibi bir şey yapalım dedik imkanımız yetmedi.

Şundan başlayabilirsiniz fren pedalına basms şiddetine göre ışık şiddeti artan fren stop lambası gibi. Şimdi ani frende dörtlü flaşör yanıyor ama öncesinde bir şey yok. 100, 150 veya 200 km/h hızlarında giden araçların fren lambası şiddeti aynı olmamalı gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Karasu
(düzenlendi)
Metin Uzunoğlu yazdı:

Benzer sistemin lasvegas ta bir kumarhanede yapıldığını okumuştum. Kumarhane içindeki bütün elektronik cihazların çalıştığı frekans ta dalgalar yayınlayıp hile yapılmasını engellemeye yönelik olarak tasarlanmış. Bir üniversite yapmıştı.  Akıbetini hatırlamıyorum. Bence enerjinizi daha verimli işlere mesela sürü dron veya nesnelerin İnterneti, araçların çevreyi algılayıp hız ses emisyon gibi değerlerini ayarlaması gibi.

2006 yılında bir Bap projesi yapmıştık verileri nasıl değerlendirelim diye düşünürken şimdi reklamlarda çıkan fiat markasının kaza kara noktalarını belirten sistemi gibi bir şey yapalım dedik imkanımız yetmedi.

Şundan başlayabilirsiniz fren pedalına basms şiddetine göre ışık şiddeti artan fren stop lambası gibi. Şimdi ani frende dörtlü flaşör yanıyor ama öncesinde bir şey yok. 100, 150 veya 200 km/h hızlarında giden araçların fren lambası şiddeti aynı olmamalı gibi.

Yakın mesafede etkili çözüm fakat görüş mesafesi azaldıkça görsel olarak ışık etkisi de azalacak.Bu durumda devreye başka bir dikkat çekici aracın girmesi gerekmezmi hocam.

Mesela aracın bilindik uyarıcıların dışında belirgin fosforlu uyarıcıların hız göstergesinin standart hızı aştığı durumlarda devreye girmesi gibi.

Benim de yapmak istediğim örnek olarak seçim otobüslerinin etrafa yaydığı ses frekansları hızına ulaşan ve özellikle yaşam alanlarında bu frekansların engellenmesi.

Hoş  5-10 senede bir yaşansa da evimin etrafından gürültü yayarak geçen seçim otobüsünün sesini tamamen kapatmak oldukça eğlenceli olurdu😅

O kumarhanedeki gibi cihazların yüksek frekansta ses vermesini engellemek için cihaza bağlanıp hakimiyet kurmak şart.

Buda yasal prosedürlere takılıyor:)

Bunun dışında aklıma hava akımı ile sesi engellemek gibi fikirler de geldi ama somut bir bilgi bulamadım.

Sese sesle karşılık vererek karşıdan gelen sesi azaltmaya ya da tamamen sessiz moda almakla ilgili bir çok makaleye baktım ama dijital platforma taşımak için bildiğimden çok daha fazlasını öğrenmem gerek.Bunun yanında tecrübe için deneme yanılma yöntemleri de oldukça zaman alacak.Ona da razıyım ama yeterli kaynak bulamadım.

Yorum bağlantısı
Osman Karasu
(düzenlendi)
Osman Karasu yazdı:

Yakın mesafede etkili çözüm fakat görüş mesafesi azaldıkça görsel olarak ışık etkisi de azalacak.Bu durumda devreye başka bir dikkat çekici aracın girmesi gerekmezmi hocam.

Mesela aracın bilindik uyarıcıların dışında belirgin fosforlu uyarıcıların hız göstergesinin standart hızı aştığı durumlarda devreye girmesi gibi.

Benim de yapmak istediğim örnek olarak seçim otobüslerinin etrafa yaydığı ses frekansları hızına ulaşan ve özellikle yaşam alanlarında bu frekansların engellenmesi.

Hoş  5-10 senede bir yaşansa da evimin etrafından gürültü yayarak geçen seçim otobüsünün sesini tamamen kapatmak oldukça eğlenceli olurdu😅

O kumarhanedeki gibi cihazların yüksek frekansta ses vermesini engellemek için cihaza bağlanıp hakimiyet kurmak şart.

Buda yasal prosedürlere takılıyor:)

Bunun dışında aklıma hava akımı ile sesi engellemek gibi fikirler de geldi ama somut bir bilgi bulamadım.

Sese sesle karşılık vererek karşıdan gelen sesi azaltmaya ya da tamamen sessiz moda almakla ilgili bir çok makaleye baktım ama dijital platforma taşımak için bildiğimden çok daha fazlasını öğrenmem gerek.Bunun yanında tecrübe için deneme yanılma yöntemleri de oldukça zaman alacak.Ona da razıyım ama yeterli kaynak bulamadım.

Bahsettiğiniz bu sanırım.

Wikipedia'dan alıntıyı paylaşıyorum.Burda yapılan çok resmi çok profesyonel benim yapmak istediğim şu aşamada bu kadar detaylı değil.Yasal prosedür dertleri de yok:)

https://tr.wikipedia.org/wiki/Koral

KORAL yerli imkanlar ile üretilen mobil elektronik harp sistemidir. Amacı düşman radarlarını kör etmek, aldatmak ve şaşırtmaktır. Sistem 8x8 taktik araç üzerine entegre edilmiştir. Sistem 2 ana yapıdan oluşmaktadır. KORAL ED olarak adlandırılan Elektronik Destek Sistemi düşman radar yayınlarını algılayıp takip ediyor. Radarı algıladıktan sonra frekans değeri tespit ediliyor. Daha sonra ise devreye KORAL ET yani Elektronik Taarruz sistemi devreye girerek düşman radarlarının sinyallerinin bozulması için karşı yayın yapıyor. Böylece düşman radarlarına karşı çok etkili olabiliyor.[1]

Temel amaç cihaz ile bağlantı kurup sesi kısmasını sağlamak, en azından uyarı vermek, ikaz etmek, aldırmadğında ise, en eğlenceli kısım...😂

En azından gün içerisinde sabah 09:00 akşam 17:00 arasında kontrollü işlem yapılmasını sağlamak, bu saatler dışında ise; kodlanan yazılıma göre otomatik sorgusuz sualsiz ikaz ve uyarısız ya da 30 saniye gibi kısa süren bir ikaz ardından uyulmadığında işlem yapması.

Bina içerisinde ise; bu sorunların merkezi sistem ile otomatik çözülmesi.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Dün gece 11 gibi mahallede bir kadın(sesinden tanıyamadım) cep telefonuyla konuşurken öyle bir bağırdı ki bizi uykudan uyandırdı. Bunun ev yapımı bir çaresi var mı? Sabah 7’de süt almaya giderken ben de onun zilini çalacaktım ama kim olduğunu bilemedim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Karasu
Emre Şimşek yazdı:

Dün gece 11 gibi mahallede bir kadın(sesinden tanıyamadım) cep telefonuyla konuşurken öyle bir bağırdı ki bizi uykudan uyandırdı. Bunun ev yapımı bir çaresi var mı? Sabah 7’de süt almaya giderken ben de onun zilini çalacaktım ama kim olduğunu bilemedim..

Hocam aslında bu tür davranışlarla karşılaşmamız edep ve ahlak sınırlarının doğru bilinmemesinden kaynaklanıyor, ancak birebir mutahap olunduğunda sonuçları ağırda olabiliyor.

Mesela sizi sinirlendiren kadının kim olduğunu bilseydiniz, ziline bassaydınız, kocası çıksa abuk sabuk konuşsa sıkıntı, kadının kendisi çıksa daha büyük sıkıntı.Olmamış ya da olmayacak şeyleri oldu gibi göstermeye çalışıp sizi haketmediğiniz bir sıkıntıya da sokabilirdi.İyiki kim olduğunu belirleyemediniz😅

Telefona da uğraşıldığında bağlantı kurulabilir işlem yapılabilir de, susturulması gereken telefon değil kadın😂

Aynı durumlarla ben her gün karşılaşıyorum inanın kış aylarının gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum.Kapı pencere kapalı olduğuında daha az sinirleniyorum.

Size yazarken karşı apartmandan çocuk çığlıkları geliyordu.Camdan uzattım kafamı sopanın vuruş sesleri de geliyor.O kadar sert vuruyor ki çocuğun çığlığından daha çok çıkıyor! Sopamıdır nedir artık neyle vuruyorsa..

İşte böyle durumlarda insan, yasal yollara başvurmak istemiyor, hemen gidip çocuğu o şekilde döven şahıs kimse onu bulup gırtlağını sıkıp, o çocuğa vuran ellerindeki 10 parmağın 8' ini (ikisiini abdest alması, yemesi içmesi ve giyinmesi için sağlam bırakmak lazım) kırıp çocuğuda aklı başına gelene kadar koruma altına almak geliyor ama yapamıyorsunuz.Sesi tam tespit edebilsem polisi arayacağım  ama sanırım  çocuğu acımasızca döven kişi, dışarıya çocuğun sesinin gittiğini bildiği için ara ara dövüyor, çünkü aynı çocuğun (ses tonundan) bir kaç zamandır bu şekilde çığlık atttığına şahit oldum.Allah ıslah eylesin derken bir yandan da birşey yapmadan beklemek istemiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Osman Karasu yazdı:

Olaya temel elektronikten girmeniz gerekiyor. İstediğiniz bir çok şey şu anki teknoloji ile fizik kurallarının ötesine geçmiş. Matrix ile terminatör arası bir yerlere doğru gitmiş. Öyle bir dünya yok yani.
En fazla mikro dalga fırın magnetronlarını kullanarak emp tarzı birşey yapabilirsiniz. Buda bırakın cihazın sesini falan araçtaki insanı saniyeler içinde acılı bir şekilde öldürür.

Yorum bağlantısı
Barış AÇIL

Yapilabilirligi nedir, maliyeti ne olur bilmem ama madem böyle bir düşünce var ses yayicilara müdahale etmektense, evinize kuracağınız sistem dis sesleri algılayıp içeriye yansitmayacak, absorbe edecek veya dağıtacak bir sey olmalı.
Hukuki olarakta bir çok sıkıntıdan kurtulmuş olursunuz muhtemelen.

Ama böyle bir sistem için bildiğiniz ses mühendisliği, elektronik mühendisliği vs devreye girerki bu bizleri çok çok aşan bir boyut... Böyle sistemler için herhalde büyük şirketler çatısı altında binlerce çalışan kafa patlatıyordur.

Bence çözüm kırsalda müstakil ev almak ki onda bile sesten rahatsiz olan var.

Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Evime 100 m uzaklıkta sabit bir hoparlöre müdahele etme imkanım varmı gerçekten?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ
Metin Mankal yazdı:

Evime 100 m uzaklıkta sabit bir hoparlöre müdahele etme imkanım varmı gerçekten?

Cami hoparlörü mü? İmama söyleyin ses ayarı yapsın. Bir kısmı yüksek seste çatlama yapıyor

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Metin Mankal yazdı:

Hassas bir konu lakin bir düzenleme getirilmesinde fayda var. En azından ilk ve son ezanın ses ayarına bir standart getirseler iyi olur.

Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Duyuru ezan sesi başka da o ilk başta ve sonda hoparlörden gelen dindandindondindindan sesi olmadan hoparlör çalışmıyor mu?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Hassas bir konu lakin bir düzenleme getirilmesinde fayda var. En azından ilk ve son ezanın ses ayarına bir standart getirseler iyi olur.

Birde düzgün okumayanları minareden aşağı atmak lazım
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Servet Aydın yazdı:

Birde düzgün okumayanları minareden aşağı atmak lazım

O konuda şanslıyız neyseki.. Çoğu cami merkeze bağlı ve müezzinler ses ve makam olarak çok başarılılar. Ama ses sistemi kötü olunca veya desibel çok yüksek olunca o güzel makamın bir anlamı kalmıyor. Mahallede yüzlerce bina var. Ses yüksek olunca ekodan dolayı anonslu kaset gibi bir durum ortaya çıkıyor.

Ben hoparlörlerden açılış ve kapanışta sanki birini gırtlaklıyorlar gibi ses duyuyorum :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...