İçeriğe Yönlendir

Evde Yapım Formülleri

Çiğdem Bilen

Recommended Posts

Hamit inan
Osman Yücel Çetin yazdı:

Tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim. Sedef hastalığına faydası olur mu acaba? 

Satıcılar fayda ediyor diyor ama deneme şansım olmadı. Benim bizzat gördüklerim

Yaralar, kesikler, yanıklar, mikrop ve bakteri kapmış dokular, şeker yaraları, mantar, sivilce, ekzama.

Oksijen cihazım bozuldu onla uğraşıyorum. Bir aya kadar yeni konu açacağım yollarım deneriz. Bilinen hiçbir yan etkisi yok.

Köksal Yılmaz yazdı:

Müthiş bişey bu, tebrik ederim

Sağolasın Köksal hocam.

Bu arada ben turşuları bulaşık makinesinde yapıyorum. Normal konserve gibi. En son bahçeden kalan gök domatesler ile domates turşusu yapmıştım 25 şişe. Sonuncusu 3 sene sonra açılmıştı ve yeni kurulmuş gibi idi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Hamit inan yazdı:

Satıcılar fayda ediyor diyor ama deneme şansım olmadı. Benim bizzat gördüklerim

Yaralar, kesikler, yanıklar, mikrop ve bakteri kapmış dokular, şeker yaraları, mantar, sivilce, ekzama.

Oksijen cihazım bozuldu onla uğraşıyorum. Bir aya kadar yeni konu açacağım yollarım deneriz. Bilinen hiçbir yan etkisi yok.

Sağolasın Köksal hocam.

Allah kolaylıklar versin. Kız kardeşim için sormuştum biraz ağır derecede sedef hastası maalesef.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Osman Yücel Çetin yazdı:

Allah kolaylıklar versin. Kız kardeşim için sormuştum biraz ağır derecede sedef hastası maalesef

Konu açtığımda hatirlat bana kardeşim

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Hamit inan yazdı:

Konu açtığımda hatirlat bana kardeşim

Tamamdır Abi, çok teşekkür ederim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Hamit inan yazdı:

Kayın validemim boyundan aşağısı felç.  4 yıldır yatıyor. Eşim ozon kremi kullanarak vücudun yara açmasını önlüyordu. Nişanlı iken bana bunun kalitelisini ucuza bulabilir misin dedi ve macera başladı. Yaklaşık 1 sene sürdü. Ozon cihazını sıfırdan yaptım ve ozon yağını kendim ürettim şu an yasal olarak 

Hamit abi, 10 gündür dizim çok ağrıyordu, doktora gittim çapraz bağlarda zedelenme var dedi, doktorun yazdığı 2 merhemi kullandım geçmedi, evde ağrıdan odalar arasında bile yamuk yürüyordum, Aydın abi senin bu ozon yağından verdi bana bi yarım şişe, 3 gün sürdüm şuan dizimde ağrı yok, geçen Amisos tepesinden Piazzaya kadar yürüdüm, spor salonuna başladım cayır cayır idman atıyorum. Sana çok dua ettim valla :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Ebrar Tüfek yazdı:

Hamit abi, 10 gündür dizim çok ağrıyordu, doktora gittim çapraz bağlarda zedelenme var dedi, doktorun yazdığı 2 merhemi kullandım geçmedi, evde ağrıdan odalar arasında bile yamuk yürüyordum, Aydın abi senin bu ozon yağından verdi bana bi yarım şişe, 3 gün sürdüm şuan dizimde ağrı yok, geçen Amisos tepesinden Piazzaya kadar yürüdüm, spor salonuna başladım cayır cayır idman atıyorum. Sana çok dua ettim valla :)

Kan dolaşımını hızlandırıyor o yüzden hızlı iyileşiyor. Ağrı kesme özelliği var o yüzden acı azalır. Sendeki birde kantaronlu :)

Not : insan semaver yakar abilerim gelin der :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Hamit inan yazdı:

Kan dolaşımını hızlandırıyor o yüzden hızlı iyileşiyor. Ağrı kesme özelliği var o yüzden acı azalır. Sendeki birde kantaronlu :)

Babam memleketten gelsin arabayı alayım, en kısa zamanda bi pazar günü semaver yapalım, hatta kış geliyor arabalara bi detailing boya koruma da yapalım ayrı bi gün, cilalar benden :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Adem KIRAÇ yazdı:

valla ben bira yapıyorum yıllardır, biraz pütürlü filan oluyo ama madden sarsmıyo en azından.

Bende isterim :) 

Ebrar Tüfek yazdı:

Babam memleketten gelsin arabayı alayım, en kısa zamanda bi pazar günü semaver yapalım, hatta kış geliyor arabalara bi detailing boya koruma da yapalım ayrı bi gün, cilalar benden :)

Biri semaver mi dedi? Samsun kaç km idi ki acaba?  :D 

Hamit inan yazdı:

Konunuzu bende bekliyorum. Sedefe faydası hususunda paylaşım olursa sevinirim, sevdiğim bir dostum var, ileri sedef hastası, iyi gelirse yönlendiririm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mutfağı patlatıyoruz.. 

Çorba yaparken niye alev alır anlamadım
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Erhan Doruk yazdı:

Parlatıcının hammaddesi suyu kaydırmaya yarayan kimyasal madde. Yüzey aktif madde olarak da geçer. Bu bulaşıklara yapışarak suyun kaymasını sağlıyor. İllaki kalıntısı kalıyordur. Bunun yerine sirke daha güvenli geliyor bana. Kalıntı olsa da zararı yok. Aslında tuz kısmına da Limon tuzu kullanılabilir belki. O da kireci çözüyor. Ben bunu bir deneyeyim.

Deterjan yerine limon tuzu koyan bile var :) 

Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
Yurdaer Elay yazdı:

Deterjan yerine limon tuzu koyan bile var :) 

Limontuzu + karbonat aktardan kilo ile aldım bir süre kullandım deterjan yerine işe yarıyor. Tuz kısmına kalın tuz parlatıcı yerine de sirke 👍makinada bir sıkıntı çıkmamıştı

Fakat hepsini ayrı kutularda tutmak gerekiyor karbonatla limontuzu bir araya koyarsanız nir süre sonra taş haline geliyor 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Servet Aydın yazdı:

Çorba yaparken niye alev alır anlamadım

Baharat kullanırken araya barut tozu mu karıştı acaba? 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ne bileyim. Bir daha da bulaşık deterjanını sıvı yağın yanına koymayacağım. Salata biraz köpürüyor yerken

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Servet Aydın yazdı:

Ne bileyim. Bir daha da bulaşık deterjanını sıvı yağın yanına koymayacağım. Salata biraz köpürüyor yerken

Ben sırf bu yüzden deterjanı farklı bir renk aldım ama bu seferde nar ekşisiyle karışma ihtimali var :p 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Murat Sahın yazdı:

Biri semaver mi dedi? Samsun kaç km idi ki acaba?  :D 

Sana 380 falanmış abi :D buyur gel herzaman :)

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Tablet olanlar var abi 3ü bir arada(yağ,limon,tuz) :D
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ben sırf bu yüzden deterjanı farklı bir renk aldım ama bu seferde nar ekşisiyle karışma ihtimali var :p 

Yok aga mutfakta hakket rezaletim. Sırf bu yüzden akşam yemeği yemiyorum artık [emoji16]
Tablet olanlar var abi 3ü bir arada(yağ,limon,tuz) default_lol.gif

Üçlü hizmetçi alsam?
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı:

Daha önceki bir konuda birisi güneş kremimi evde yapıyorum diye yazmıştı aradım ama bulamadım.

Google arama çubuğuna; site:otoclubturkiye.com güneş kremi, yazıp arattırabilirsiniz.

Farklı siteler için de bu yöntemi kullanabilirsiniz.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Osman Karasu
(düzenlendi)

Konuyla ne kadar alakalı bilmiyorum ama, dışarıdaki insan bağırışmaları, kapı sesleri, araçlarda korna ve yüksek seviyedeki müzik seslerine karşı aşırı rahatsız olmam ve çocukların uyanmasına sebep olması nedeniyle bir süredir "ev yapımı ses izolasyonu" üzerinde çalışıyorum.

Sadece belli bir desibel üstündeki ses frekanslarını algılayacak, bağlantı kuracak ve gerektiğinde ise; müdahale edebilecek.

Uygulama hem pc hem de mobilde çalışacak.Pcde windowsta, mobilde ise; hem android hem de iphone cihazlarda çalışacak.

Pic programlama üzerine yoğunlaştım ve yapmak istediğim uygulamalar şunlar;

Temel amaç bluetoouth, wifi ve benzeri bağlantı modüllerini kullanarak çevredeki digital cihazların ses kontrollerine müdahale ederek, gerektiğinde ses seviyelerini düşürmek, hatta yüksek seste ısrar edildiğinde (vakalarda cihaz numarasının alınması ile) kolonları patlatarak ses sisteminin tamamen devre dışı kalmasını sağlamak.

Sicile işlenmiş vakalı araçların tekrar gelmesi ve çevreye rahatsızlık vermesini önlemek amacıyla elektrik tesisasını devre dışı bırakmak.

Tabi bu yaptırım araç sürücüsüne süre verilerek uygulanacak ve cihaz ekranında görüntülenecek.İhtara kasıtlı olarak uyulmadığında işlem gerçekleşecek ve araç kilitlenecek.

Bina içerisinde ve çevresinde insanı rahatsız edecek kadar yüksek ses veren cihazların sesleri ölçülecek (hukuki işlemler için) kayıt altına alınacak.

Uyarılmasına rağmen ısrar ettiğinde ise; cihaza müdahale eidlerek ses seviyesi kısmi ya da tamamen engelenecek.

Bağlantı sağlanması için farklı birçok yol var onda sorun yok, ses ayarlarını istenilen seviyeye düşürme işlemleri tam stabil oturmadı.(Çok hızlı geçen araçlarda belli bir metreden sonra bağlantı hızı düşüyor ve kontrol gücü azalıyor.)

Kolonlara (1 saniye içerisinde olması gereklyor araç içindekilerin kulaklarının zarar görmemesi için) aşırı yüksek desibelde ses frekansı verip patlatma işlemi hala başarısız.

Bina içerisindeki yüksek ses veren dijital cihazlara (pc, müzik sesi gibi) tam erişim ve müdahale stabil çalışmıyor.

Araç içi digital ekranların marka ve modellerine göre çalışma prensipleri ve bağlantı modülleri farklı çalışma başarısız.

Dijital elektrik tesisatına bağlı anakarta tam erişim başarısız.

Dijital olmayan ve çevreye yüksek ses veren (kapı çarpmaları, yüksek sesle konuşan insanların sesleri, davul, zurna ve benzeri araçların) istenilen alan içerisine ses girişimlerinin yine farklı bir ses frekansı ile engellenmesi.

Düşük desibelde ses çıkışı yaparak, dışardan gelen sesi engelleme çalışmaları başarısız.

Hiç bir yalıtım malzemesi kullanmadan sadece dijital platformda yapılmasını istediğim bir proje olmasından dolayı tam olarak nasıl bir yol izleyeceğimi çözemedim.

Bu konuda da fikri ya da bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşımlarını rica ederim.

tarihinde Osman Karasu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Osman Karasu yazdı:

Konuyla ne kadar alakalı bilmiyorum ama, dışarıdaki insan bağırışmaları, kapı sesleri, araçlarda korna ve yüksek sesli müzik seslerine karşı aşırı rahatsız olmam nedeniyle bir süredir "ev yapımı ses izolasyonu" üzerinde çalışıyorum.

Sadece belli bir desibel üstündeki ses frekanslarını algılayacak, bağlantı kuracak ve gerektiğinde ise; müdahale edebilecek.

Uygulama hem pc hem de mobilde çalışacak.Pcde windowsta, mobilde ise; hem android hem de iphone cihazlarda çalışacak.

Pic programlama üzerine yoğunlaştım ve yapmak istediğim uygulamalar şunlar;

Temel amaç bluetoouth, wifi ve benzeri bağlantı modüllerini kullanarak çevredeki digital cihazların ses kontrollerine müdahale ederek, gerektiğinde ses seviyelerini düşürmek, hatta yüksek seste ısrar edildiğinde (vakalarda cihaz numarasının alınması ile) kolonları patlatarak ses sisteminin tamamen devre dışı kalmasını sağlamak.

Sicile işlenmiş vakalı araçların tekrar gelmesi ve çevreye rahatsızlık vermesini önlemek amacıyla elektrik tesisasını devre dışı bırakmak.

Bina içerisinde yüksek ses veren cihazların sesleri ölçülecek (hukuki işlemler için) kayıt altına alınacak.

Uyarılmasına rağmen ısrar ettiğinde ise; cihaza müdahale eidlerek ses seviyesi kısmi ya da tamamen engelenecek.

Dijital olmayan ve çevreye yüksek ses veren (kapı çarpmaları, yüksek sesle konuşan insanların sesleri, davul, zurna ve benzeri araçların) istenilen alan içerisine ses girişimlerinin yine farklı bir ses frekansı ile engellenmesi.

Bağlantı sağlanması için farklı birçok yol var onda sorun yok, ses ayarlarını istenilen seviyeye düşürme işlemleri tam stabil oturmadı.(Çok hızlı geçen araçlarda belli bir metreden sonra bağlantı hızı düşüyor ve kontrol gücü azalıyor.)

Kolonlara (1 saniye içerisinde olması gereklyor araç içindekilerin kulaklarının zarar görmemesi için) aşırı yüksek desibelde ses frekansı verip patlatma işlemi hala başarısız.

Bina içerisindeki yüksek ses veren dijital cihazlara (pc, müzik sesi gibi) tam erişim ve müdahale stabil çalışmıyor.

Araç içi digital ekranların marka ve modellerine göre çalışma prensipleri ve bağlantı modülleri farklı çalışma başarısız.

Dijital elektrik tesisatına bağlı anakarta tam erişim başarısız.

Düşük desibelde ses çıkışı yaparak, dışardan gelen sesi engelleme çalışmaları başarısız.

Hiç bir yalıtım malzemesi kullanmadan sadece dijital platformda yapılmasını istediğim bir proje olmasından dolayı tam olarak nasıl bir yol izleyeceğimi çözemedim.

Bu konuda da fikri ya da bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşımlarını rica ederim.

Niyet iyi olsa da , hukuken yaptığınız sakıncalı. Başkasının hayatına müdahale edeceksiniz bu fikir hayata geçerse. Ben riskli görüyorum açıkçası. 

Yorum bağlantısı
Osman Karasu
(düzenlendi)
Cem Işık yazdı:

Niyet iyi olsa da , hukuken yaptığınız sakıncalı. Başkasının hayatına müdahale edeceksiniz bu fikir hayata geçerse. Ben riskli görüyorum açıkçası. 

Yok hocam başkasının hayatına müdahale yok.

Şöyle düşünün evinizde çalışıyorsunuz, ya da hastanız var veya çocuklar uyuyor yada siz uykuya daldınız uyumanız gerek.Gecenin bir yarısı caddeden veya çevreden birden ve aniden gelişen yüksek ses oluşumu, evin huzuruna müdahale edecek seviyede ses ve gürültü yapan insanların veya araçların huzurunuzu kaçırmasına ve rahatsızlık vermesine engel olmak, başkasının hayatına müdahale ise; o zaman bırakalım gelip öldürsünler hayatlarına müdahale etmeyelim:)

Örnek olarak seçim zamanlarında, çalışma ortamlarınızda veya dinlenme alanlarınızda cadde ve ara sokaklarda gezen ve yüksek ses veren kişi ya da kişilerden rahatsız olmuyormusunuz?

Ne yapacaksınız peki kamera görüntüsü alacaksınız.Savcılığıa gideceksiniz dava açacaksınız o kişi veya rahatsızlık verdiği araç kesin ve net şekilde belirsense bile, git gel uğraş zaman kaybet aylarını adliye de geçir, sonuç koca bir sıfır.Hangi biriyle böyle uğraşacaksınız?

Diyelim ben böyle bir uygulama yaptım, kendim kullandım test ettim hayli başarılı oldu.Diğer insanlarında faydalanması açısından ücretli veya ücretsiz paylaşımda bulunmak istedim.

Siz bir hukuk adamı olarak ne önerirsiniz?

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Osman Karasu yazdı:

Yok hocam başkasının hayatına müdahale yok.

Şöyle düşünün evinizde çalışıyorsunuz, ya da hastanız var veya çocuklar uyuyor.Gecenin bir yarısı caddeden sürekli evin huzuruna müdahale edecek seviyede ses ve gürültü yapan insanların veya araçların huzurunuzu kaçırmasına ve rahatsızlık vermesine engel olmak başkasının hayatına müdahale ise; o zaman bırakalım gelip öldürsünler hayatlarına müdahale etmeyelim:)

Niyet güzel dediğim gibi, ben de kızıyorum o modellere. Ama yapmaya niyetlendiğiniz şey hukuk anlamında özel hayata müdahale sınırlarına giriyor. Dediğim gibi ben “hukuken” sakıncalı görüyorum. Ben olsam bende yaparım o ayrı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Karasu
Cem Işık yazdı:

Niyet güzel dediğim gibi, ben de kızıyorum o modellere. Ama yapmaya niyetlendiğiniz şey hukuk anlamında özel hayata müdahale sınırlarına giriyor. Dediğim gibi ben “hukuken” sakıncalı görüyorum. Ben olsam bende yaparım o ayrı. 

Şimdi sizin işinizden ben anlamam, kanun yasalarını sizin kadar bilemem.

Peki kanun çerçevesinde yukarıda saydıklarımdan hangilerini değiştirsem ya da başka yol izlesem, yasal prosedürlere takılmam.

Cihazlara bağlanma durumumu?

Tesisatların devre dışı bırakılmasımı?

Yada bu müdahale biçimlerinin benim yaşam alanımdan uzak sayılarak suç unsuru oluşturması olarak sayılmasımı?

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Sizin, benim aracıma(yüksek sesle müzik dinliyor dahi olsam) bağlanmanız suçtur. Kişi hak ve özgürlüklerine müdahale/sınırlama olur. Ne yapmalıyım derseniz,ilgili aracın plakasını alıp güvenlik güçlerine şikayetten başka aklıma birşey gelmiyor malesef. 
eğer imkan varsa ilgili aracın ip no(yada her ne ise işte) alıp şikayet edebilirsiniz ancak bu kez de kanıtlamanız gerekli. Kişi ben yüksek sesle geçmedim derse gene işiniz zor. Niyet iyi ama uygulama yolu hukuk sistemimize göre yanlış bence:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Karasu
(düzenlendi)
Cem Işık yazdı:

Sizin, benim aracıma(yüksek sesle müzik dinliyor dahi olsam) bağlanmanız suçtur. Kişi hak ve özgürlüklerine müdahale/sınırlama olur. Ne yapmalıyım derseniz,ilgili aracın plakasını alıp güvenlik güçlerine şikayetten başka aklıma birşey gelmiyor malesef. 

Ben şöyle düşünmüştüm.

Bu tür durumlarda rahatsızlık veren kişiler tanıdığınız bir komşu ya da daha önce hiç görmediğiniz biri veya birileri olabiliyor.Bazı durumlarda sukuneti koruyup nazı geçen tanıdıklar aracılığıyla ya da bizzat kendiniz görüşerek sorunu çözebiliyorsunuz.

Fakat bazı durumlarda sizi insan yerine koymayıp ısrarla gürültüye devam ettikleri de görülüyor.

Bazı zamanlar da gerek duyarak gerekse haberlerden izleyerek denk geliyorum.Mesela aşağıdaki haberdeki gibi.

https://www.bursahakimiyet.com.tr/video/dikis-makinesi-sesi-yuzunden-cikan-kavga-kanli-bitti-20111.html

Yakın zamanda olmuştu diye hatırlıyorum, uyaran kişiyi öldürmüşlerdi.

Adam öldükten sonra dikiş makinasının sesi kesilmiş kime ne faydası var:)

Kanunen bu yaptırımlar çok üzün süreç alıyor tam ve net bilgim olmasa da gözlemlediğim kadarıyla.Ayrıca içten içe; kişiler arasında kin ve husumete neden oluyor.

Ben kimin yaptığı bilinmeden sessizce ve kavga patırtı çıkmadan çözümlensin düşüncesi ile böyle bir şey geliştirmeye çalışıyorum.

Yada şöyle düşünün bina içerisinde merkezi bir sistem var.Belli desibel üstündeki ses frekanslarına otomatik ve eş zamanlı asenkron müdahale ederek ses seviyesini düşürecek.

Zaten bu modülün montajlanma sürecinde apartman ya da site sakinlerinin bilgisi ve onayı olacak.

Şimdi bir başka bilgisayara izinsiz bağlanmak suç o kadarını biliyorum sektörün içinde olduğum için.

Fakat burda ince bir nokta var.Pc, telefon gibi cihazlar kişisel bilgiler barındırır.Kişisel verilere müdahale olur onu anlarım.Oto teypta veya müzik setinde nasıl kişisel bilgi saklanabilir ki?

Bina çevresi için hem çalışmalar hem de uygulamalarda teknik ve pratik sorunlar yaşıyorum.Sanırım bildiğimden daha fazlasına ihtiyacım var.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...