İçeriğe Yönlendir

Araç Cam Filmi

Ümit Türk

Recommended Posts

Ümit Türk

Merhaba; 

Aracıma cam filmi yaptıracağım fakat ön camada 0.5 numara yaptırmayı düşünüyorum.  Bariz fark ediyor mu? Polise yakalanırsak söker mi yoksa ceza mı yazar? 

En önemlisi muayeneden geçiyor muyuz? 

Cam filmi winplus marka olarak planlıyorum. Farklı markalarda olabilir. 

Evet tecrübesi olan abiler kardeşler ablalar bilgilerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

Ön cam kırmızı çizgi diye biliyorum. Her yerde sıkıntı olur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Ümit Türk yazdı:

Merhaba; 

Aracıma cam filmi yaptıracağım fakat ön camada 0.5 numara yaptırmayı düşünüyorum.  Bariz fark ediyor mu? Polise yakalanırsak söker mi yoksa ceza mı yazar? 

En önemlisi muayeneden geçiyor muyuz? 

Cam filmi winplus marka olarak planlıyorum. Farklı markalarda olabilir. 

Evet tecrübesi olan abiler kardeşler ablalar bilgilerinizi bekliyorum.

Ön cama sadece Uv şeffaf film yapabilirsin abi. Rengi ve tonu ne olursa olsun cezası var gerisi için.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Malesef uygulamada fikir birliği yok, kimi polisler yan camda filmi sorun ederken, bazısı ön camdakine bile bakmıyor. Ama ön cam riskli bence de. Amaç güneşten korunmak ise, ön cama uv filtreli şeffaf film yapılabilir. Güneşin etkisini epeyce hafifletiyorlar.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Oğuzkan Erışık yazdı:

Ön cama sadece Uv şeffaf film yapabilirsin abi. Rengi ve tonu ne olursa olsun cezası var gerisi için.

Ön cama kesinlikle film yapılamaz. Muayeneden de geçemezsiniz.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Ön cam istememin sebebi aslında güneş etkisini kesmek amacım bu. Yoksa ön cam kapalı olmamalı benim için. 

Sani Gerşon yazdı:

Geçenleri çok duydum ama şans işi sanırım. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Arkadaşımla geçtik. Ön camda şeffaf denilen film vardı. 

kanunen film yasak. Uygulamada polise bağlı şekilde iş ilerliyor. Ben 3-4 çevirmede ön camda film olmasına rağmen sorun yaşamadım. Artı yan camlar da koyu. Fakat gece kontrole girerken iç ışıkları yakıyorum. İçerisi net gözüküyor. Film anlaşılmıyor o zaman

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

kanunen film yasak. Uygulamada polise bağlı şekilde iş ilerliyor. Ben 3-4 çevirmede ön camda film olmasına rağmen sorun yaşamadım. Artı yan camlar da koyu. Fakat gece kontrole girerken iç ışıkları yakıyorum. İçerisi net gözüküyor. Film anlaşılmıyor o zaman

Sizde de mi şeffaf film var? 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ön cam filmini muayenede fark etmemişlerdir. Kusur tablosunda hafif kusur olarak yazıyor muydu?

Kusur tablosunda yan filmler hafif, ön film ağır kusur en son baktığımda.

Kanun ise dediğiniz gibi, tüm camlarda yasak ama bu ülkede saraylardan gelen bi emir var, o dokunmayın dedi, dokunulmuyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Ümit Türk yazdı:

Sizde de mi şeffaf film var? 

Evet. Llumar air80 var ön camda. %100 şeffaf değil ama şeffaf gibi. Hafif mavi gibi duruyor. Güneş az ise şeffaf oluyor. Güneşte mavi oluyor. Gece filmin varlığı belli olmuyor. 

Sani Gerşon yazdı:

Ön cam filmini muayenede fark etmemişlerdir. Kusur tablosunda hafif kusur olarak yazıyor muydu?

Kusur tablosunda yan filmler hafif, ön film ağır kusur en son baktığımda.

Kanun ise dediğiniz gibi, tüm camlarda yasak ama bu ülkede saraylardan gelen bi emir var, o dokunmayın dedi, dokunulmuyor :)

Fark etmediler ön camdaki filmi. Ya da fark ettiler ama yazmadılar. O yüzden kusur durumunu bilmiyorum.  Zaten yasak. Kağıda yazacaksa ağır yazmak zorunda. Hafif yazamaz

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Evet. Llumar air80 var ön camda. %100 şeffaf değil ama şeffaf gibi. Hafif mavi gibi duruyor. Güneş az ise şeffaf oluyor. Güneşte mavi oluyor. Gece filmin varlığı belli olmuyor. 

Fark etmediler ön camdaki filmi. Ya da fark ettiler ama yazmadılar. O yüzden kusur durumunu bilmiyorum.  Zaten yasak. Kağıda yazacaksa ağır yazmak zorunda. Hafif yazamaz

arkadaşımla geçtik deyince, resmi olarak görüldü de geçtiniz sandım :)

Yasak yani, o yüzden ön film önermeyelim, yaptırmayalım :flowers:

Yorum bağlantısı
Mutlu Kanter
Ümit Türk yazdı:

Ön cam istememin sebebi aslında güneş etkisini kesmek amacım bu. Yoksa ön cam kapalı olmamalı benim için. 

Geçenleri çok duydum ama şans işi sanırım. 

Benimde çok duymuşluğum var tanıdık işi  olarak :)

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Sani Gerşon yazdı:

ön film önermeyelim, yaptırmayalım

Yasak olması dışında bir sebebi var mı? 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ümit Türk yazdı:

Yasak olması dışında bir sebebi var mı? 

Teknik olarak hayır. Yasak olduğu için :)

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Yasak arkadaşım yasak :) 

çok kıl birine denk gelmezseniz ön camdaki şeffaf filmi görüp filmli yazmıyorlar işte. Üstte yazdığımız gibi. Eğer kağıda ön camda film var yazarsa bunu ağır kusur olarak yazmak zorunda. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Ön cama uygulanan filmi hiçbir zaman doğru bulmuyorum... Dönüşlerde veya yol vermede karşıda ki araç sürücüsü ile göz teması olmuyor... Halbuki göz teması trafikte çok önemli... 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Erkut Uysal yazdı:

Ön cama uygulanan filmi hiçbir zaman doğru bulmuyorum... Dönüşlerde veya yol vermede karşıda ki araç sürücüsü ile göz teması olmuyor... Halbuki göz teması trafikte çok önemli... 

bence araba camları orijinal renkli olmalı. Uv almamalı. Sürücü içeride güneşten sakınmalı. Böyle yapsınlar, ben film takmazdım. Film takma sebebim tamamen güneş. Dışarıdan içerisinin gözükmesini seven birisiyim. Arabada özel şeyler yapmıyoruz yani :) 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Arabada özel şeyler yapmıyoruz yani :) 

La havleee.. Uyuyamam :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan

Geçen yaz sıcaklardan ve güneşten isyan edip, yanlar ve arka cama 2 numara, ön cama da şeffaf film yaptırdım. Tüm camlar kapalı iken ön camda da 2 numara film varmış gibi aracın içi kesinlikle görünmez oluyordu. 2 kere polis çevirdi. Ceza yazdırmadan kurtardım. Çekirge misali 3ü beklemeden ön camı söktüm. Sonra hiç bir polis çevirmedi. Demek ki ön cam filmi varsa bi sıkıntı vardır diye mi düşünüyorlar acaba? Güneşe karşı yapılan sürüşler için çok büyük bi konfor kaybı oldu benim için ama "yassak hemşerim" diyorlar. :( Serbest olsa hemen yaptırırım. Kaliteli bir güneş gözlüğü gözünüzü ne kadar iyi koruyorsa, kaliteli bir film de araç içindekileri o kadar iyi koruyor.  

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Tufan Caliskan yazdı:

Geçen yaz sıcaklardan ve güneşten isyan edip, yanlar ve arka cama 2 numara, ön cama da şeffaf film yaptırdım. Tüm camlar kapalı iken ön camda da 2 numara film varmış gibi aracın içi kesinlikle görünmez oluyordu. 2 kere polis çevirdi. Ceza yazdırmadan kurtardım. Çekirge misali 3ü beklemeden ön camı söktüm. Sonra hiç bir polis çevirmedi. Demek ki ön cam filmi varsa bi sıkıntı vardır diye mi düşünüyorlar acaba? Güneşe karşı yapılan sürüşler için çok büyük bi konfor kaybı oldu benim için ama "yassak hemşerim" diyorlar. :( Serbest olsa hemen yaptırırım. Kaliteli bir güneş gözlüğü gözünüzü ne kadar iyi koruyorsa, kaliteli bir film de araç içindekileri o kadar iyi koruyor.  

Güneş gözlüğü demişken, ön cam şeffaf film + polarize güneş gözlüğü ile siyah arabalar mor gözüküyor 😁

Yorum bağlantısı
Hamit inan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

orijinal renkli olmalı. Uv almamalı.

Yapıyorlarda azcık tuzlu oluyor :)

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Hamit inan yazdı:

Yapıyorlarda azcık tuzlu oluyor :)

Çok bi maliyet değildir bence. Eklenebilir. Hatta opsiyon olsun. Serviste isteyen taktırsın ne güzel olur. 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Sani Gerşon yazdı:

Ben şeffaf filmden bahsediyorum Sani abi. 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Oğuzkan Erışık yazdı:

Ben şeffaf filmden bahsediyorum Sani abi. 

Şeffafta geçmiyormuş :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...