Recep Demirci 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Geçtiğimiz günlerde ailemle İstanbula günübirlik gittim arabayı Üsküdarda bir otoparka bırakıp karşıya geçip bir takım gezi ve ziyaretler sonrası EyüpSultan Bahariye caddesinden taksi ile Ortaköye geçmek niyetine girdim. Taksicileri durdurmak zaten zor duranlar ise Ortaköye gidemem deyip geri çevirdiler. iTaksi,BiTaksi gibi uygulamalar ile denedim olumlu netice alamadım yine bölgedeki bir iki taksi duraklarından bulunduğum konuma taksi rica ettim hepsi doluyuz yoldan geçenlere binin diyorlar bende almıyorlar deyince doluyuz deyip geçiştiriyorlar. Dilencilik etmiyorum hayırda istemiyorum parasıyla neyse gitmek istiyorum ama nafile hiçbirisinden olumlu yanıt alamadım. En son EyüpSultan iskelesinden vapurla Üsküdara geldik Ortaköyü es geçtim zaten yorulmaya da başlamıştık. Sonrada İnegöle döndük. Dün taksiciler odasına whaptsapp üzerinden yaşadığım durumu yazdım onlarda birçok oda ve taksici var cezai işlemde uygulaması yoktur İBBne ait 153ü arayın diye yazdılar 153ü aradım plaka alabilseydiniz belki işlem yapardık ben maalesef plaka felan almadım. Gitmek istediğim yer kısa mesafede değil ama neden almak istemiyorlar açıkçası çok yadırgadım bu durumu. Hepsi doymuşmu tokmu anlamadım. Yoksa benmi anormal bir istekte bulundum. Bir iki tanesi daha el işareti yapmaya fırsat bırakmadan eliyle alamam işareti çekiyorlar. İstanbulda yaşayan forumdaşlar bu işin bir sırrı varda benmi bilmiyorum acaba ? 1 Yorum bağlantısı
Recep Demirci 1 Eylül 2021 Yazar Paylaş 1 Eylül 2021 Erdoğan Temur yazdı: Turist taklidi yapacaksınız. Hiç beceremem. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Ondan sonra kazanamıyoruz diye yaygara koparırlar. Sen önce müşteri alda sonra kazanıp kazanmamaya bak. Genelde kalabalık olanları almıyorlar. Anlıyorlar durumu. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Eyüpten Ortaköy epeyce yoğun trafik demek. Yoğun trafikte zaman öldürmektense daha yakın mesafede 2-3 müşteri alırız diye düşünmüşlerdir. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Kısa mesafeyi ve çok sıkışık trafiği olan güzergahları almıyorlar. Ben de geçen hafta 3 gün İstanbul'daydım. 6-7 kez taksiye bindim, hiç sorun yaşamadım. 12-13 liralık mesafeye de gittim, Halkalı-İstanbul Havaalanı gibi yere de gittim. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Bir keresinde iş çıkışı (18:00) trafik olduğu için taksici arkadaş bu saatte yola mı çıkılır dedi. Durağa söyleyeceğim bir daha size araç göndermesin dedi. Arayıp durağa bir daha bu arkadaşı bize göndermeyin dedik. İşi trafikte olan birinin, trafikten şikayet etmesi nedir ya? Bilmem kaçıncı seferdir istanbulda taksi sayısının artırılmasını reddediliyor. Onlar mı müşteri biz mi müşteriyiz belli değil. Hem paranla rezil oluyorsun, hem hizmet alamıyorsun, üstüne bir de fırça atıyorlar.. Memnun değilsen bu işi yapma kardeşim, bu kadar basit.. Rekabet olmayan yerde hizmette olmaz, ucuzlukta olmaz.. Müşteri kaybetme korkuları yok, çünkü alternatif yok.. İstanbulda 800-900 kişiye 1 taksi düşüyormuş.. Bu rakamlar zaten açıklıyor durumu.. Turist bile olsanız, memnun kalmazsınız, çünkü dolandırılma ihtimaliniz çok yüksek.. Yeni havalimanı taksilerinden birkaçyüz tanesinin ruhsatı taksimetresinde hile olduğu için iptal edilmiş.. Daha yakın tarihte taksi ücretlerine zam yapılmıştı oysa ki.. Demekki yeterli bulmamışlar bir zamda kendileri yapmışlar 5 Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 İstanbul'un kanayan yarası, çözüm çabaları da karşılık bulamıyor gibi, Bizim de merkez ofis istanbul da bu zihniyet yüzünden 1,5 saat yol yürümek zorun da kalmıştım. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 (düzenlendi) Ülkenin refahını eleştiriyoruz ya, bize fakirlik müstahak. Biraz doymuş adam iş beğenmiyor. Sorunluluğunu yerine getirmiyor. Aç kalacak ki işini düzgün yapsın. O iş ahlakına gelemiyoruz. taksi sorunu ise zaten biliniyor. İbb sayıyı artırmak istiyor. Oda ce taksiciler istemiyor. Ayrıca ceza alan çok var. Ama hala korkmadan müşteriyi düdüklemeye çalışıyorlar 1 Eylül 2021 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Taksici arkadaşlarım var. Uzun mesafe müşterisi almak için dua ediyorlar. Pendik Güzelyalıdan İstanbul havalimanına gitmek için can atıyorlar ben anlamıyorum. Yani adam müşteri olsunda kısada olsun uzunda olsun yeterki olsun diyorlar. Avrupa yakası taksicilerindemi bir sıkıntı var. Anlamadım yani. Teşkilatı kurmuşlar resmen. 2 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Allah hiçbirine muhtaç etmesin. Yağmurlu havada adamı susuz bırakırlar. 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Bende 30 ağustos u değerlendirmek için 4 günlüğüne İstanbul a gittim.Ama Eyüp harici her yerde taksiye bindim.Eyüp kısmında bir sıkıntı var gibi.Taksiciler değişik ve güvende vermiyorlar. Taksim diyince olmaz diyorlar.Bunlara minnet edeceğimize az daha yürüyelim dedim ,ordan tramvaya yürüyüp Kabataş a geçtik ,aktarma metrosu ile Taksime çıktık. Açıkcası mecbur kalmadıkça çokta binmiyorum İstanbul da taksiye.Ama bazen yorgunluktan 2 adım daha atamayacak duruma gelince biniyoruz.Toplu taşıma genel olarak daha hızlı ve dertsiz geliyor bana. Bir günde kendi aracımla gezdim açıkcası park yeri bulma sıkıntısı olmasa çoğu yere kendi aracınla gitmek daha ekonomik ve rahat oluyor. 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Hava Alanında terör saldırısı olduğunda gördük esnafımızın yüzünü. Çok da şaşırmamak lazım. Bir ara emniyet sadece alkol değil uyuşturucu kontrolü de yapıyordu. Taksici ve minibüsçülerde bağlamadık araba kalmayacaktı bıraktılar kontrol etmeyi. 3 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Zincirlikuyudan 4.levente gitmek için taksiye binmiştim. Araç oldukça eski idi. Adam benle muhabbet ediyor ama öyle küfürlü konuşuyor ki Allahım bir an önce varayım ineyim dedim. Korsan taksi olduğunu inince çözdüm. 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Meslek grubuna mensup herkesi suçlayamam genelleme yaparak ama doymuşlukla alakası yok bu açgözlülükle alakalı. Çoğu da yevmiye usulü çalışan şoför aslında ama insanın gözü açolmaya..Daha önemlisi ayağına gelen nasibini bile isteye terslemesi. Tamam trafik var, tamam çok zamanın ölüyor ama sen bunu bilerek oturuyorsun zaten o koltuğa. Mantalitenin değişmesi lazım;Ay var günü besler; gün var ayı besler. 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Yağmur yağınca binemezsin taksiye İstanbul'da. Çocuklar falan varsa yanında acıyan taksiciler olur alır. Yoksa yağmurlu günde taksiye binmek zor İstanbul'da. 1 Yorum bağlantısı
Erol Güven 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Korsan çalışanlar var adamlar resmi gibi çalışıyorlar durakları internet siteleri hatta watsap hattı bile var. Baktınız olmuyor denemekte fayda var. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Tamamen yaptırımların eksikliği ile ilgili. Taksi plakası bilmem kaç milyon lira. Yeni taksi plakası verilmesi demek hem bu rakamların düşmesi hem de pastanın bölünmesi demek. Haliyle kabul görmüyor. Bence bu işin çözümü, plakaların hiçbiri şahısa ait olmayacak. Hepsi bağlı olduğu durağa ve yerine göre belirli rakamda kiralık olacak. Hakkında belirli haklı şikayet geldi mi sözleşme iptal, üstüne imajını zedelediği için birkaç milyonluk tazminat ödeme koşulu gelsin. Bakalım devamı geliyor mu görelim. Şuan ne yapılabilir taksi plakası 1 lira ise yeni plakalar 1 liradan verilsin. Pastadan pay alma olayında da iyi olan kazansın. Denetimlerin yaptırımı ciddi olsun. Yakalayınca bir daha yapma çocuğum denmesin. 2 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Avrupadaki sistem getirilmeli bence. Taksici olmak icin ayri ehliyet gerekiyor. Sikayetlere gore ehliyete el konulup taksicilik yapmasi engellenebiliyor 1 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Rekabet için kurumsal firmalar şart. Birkaç kere ihtiyacım oldu kısa mesafe hiç sorun yaşamadım şanslıyım galiba 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Taksi bulamazsın. Bulduğun trafiğe girince (sanki girmeme şansı var İstanbul'da) homurdanmaya başlar. 35 derece istanbul sıcağında parasını vererek yaptığın yolculukta klima açmaz. Bir de leş gibi kokanları olur. Küfür edeni mi istersin, sürekli çene çalanları mı istersin.... İstanbul'da taksi kültürü kalmadı maalesef. Kısa mesafeye artık her türlü paylaşımlı elektrikli scooter kullanıyorum. Uzun mesafede ise şükrediyorum arabam olduğuna. 2 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 İstanbulda kullanılacak olan şey (kendi arabandan sonra) toplu taşıma. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Sani Gerşon yazdı: Taksi bulamazsın. Bulduğun trafiğe girince (sanki girmeme şansı var İstanbul'da) homurdanmaya başlar. 35 derece istanbul sıcağında parasını vererek yaptığın yolculukta klima açmaz. Bir de leş gibi kokanları olur. Küfür edeni mi istersin, sürekli çene çalanları mı istersin.... İstanbul'da taksi kültürü kalmadı maalesef. Kısa mesafeye artık her türlü paylaşımlı elektrikli scooter kullanıyorum. Uzun mesafede ise şükrediyorum arabam olduğuna. Scooter eyidir hoştır ama bekara veya tek kişiye göredir 3-4 kişilik aile ne yapacak? 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Önder Özcan yazdı: Scooter eyidir hoştır ama bekara veya tek kişiye göredir 3-4 kişilik aile ne yapacak? Şu an gözüme çarpan haber: https://onedio.com/haber/kisa-mesafe-icin-100-euro-isteyen-taksici-musteriyi-darbetti-hepiniz-almancisiniz-sizde-para-coktur-1001106 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 adamlar aga da ondan. devletimizde rekabete izin vermiyor. uberlere ruhsat verilmeli belini kırsınlar taksicilerin aklı başına gelsin hepsinin. yaptıkları tüm saçmalıkların dışında trafiğide bir çoğu tehlikeye atıyor geçende biri önümde giderken bir yolcu gördü anında durdu arkadan bam diye patlatıyordum ucuz kurtardım. 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts