İçeriğe Yönlendir

İstanbulda Taksi Hizmeti Alamama Sorunu

Recep Demirci

Recommended Posts

Sani Gerşon
Ali Gök yazdı:

ucuz kurtardım. 

Navara ile miydiniz? Öyle ise taksici ucuz kurtarmış :)

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Osman Karasu

İş ahlakı olmayanın işi de düzgün olmaz.Her ehliyeti olana taksi emanet ederlerse olacağı bu!

Sözde müslüman bir ülkede yaşıyoruz ama adamın dininden haberi yok.Yolda kalmışa yardım etmek hem sünnettir hem de sevaptır.Ama adamın sünnetle sevapla işi yok sadece sinsilikle, bencillikle kazanacağı paraya ihtiyacı var.Ölüp gittiğinde de toprak altında onu yolda bırakacaklar haberi yok.

30 yıl önce 27-28 taksiden birini durduramayınca o gün dedim ki; bir daha bu bölgede taksiye binmeyeceğim, gerekirse yürüyeceğim ama yinede binmeyeceğim.

Bir tek medipol'de babam için mecbur kaldım o da, medipolün içerisindeki taksi durağına gittim.Sanki kasıtlı yapılıyor, taksi durağında 3-4 araba ama ne durakta ne de araçlarda kimse yok!

O gün babamı ayakta duramayan adamı o şekilde dakikalarca acı çekerek beklediğini gördüğümde medipolde kısa süreli bir arbede yaşandı.

O taksi durağını o zamanki adıyla BİMER'e şikayet ettim, birazda kendileriyle uğraştım.Yine o gündür bu gündür sarı renkli araçlara karşı alerjim vardır.

Ha sorsan bir de sürünüyoruz, açız, perişanız, mazota benzine para yetiştirmekten bize bişi kalmıyor derler.

İstanbul dışında taksilerde hiç sorun yaşamadım.Hatta yorgun ve bitkin olduğum zamanlarda, canımdan daha mı değerli diye düşünüp 4-5 saat üzeri mesafelerde taksi kullanmışlığım çoktur.

Ama istanbul'da, tercih etmeyeceğim tek taşıma aracı taksidir.30 yıldır kendileriyle muhatap olmuyorum.Eğer çok zor durumda kalırsam onlara vereceğim paranın iki katını bir tanıdığıma veya yakınıma verip onunla gideceğim yere gidiyorum.

Eğer istanbul içerisinde bir yerden bir yere gitmek istiyorsanız ve kendi aracınız yoksa planlarınızı kan emicilere paranızı kaptırmadan yapmanızı tavsiye ederim.

İş ahlakı olan alternatifleri gelene kadar istanbul'da taksiye hayır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Osman Karasu yazdı:

kan emicilere

Sepette bir kaç çürük yumurta var diye tüm meslek grubuna böyle laf etmeyelim. Herkes şikayetçi ama aralarında çok düzgünleri de var. Sadece 4 yapraklı yonca gibi. Bulması zor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Karasu
Sani Gerşon yazdı:

Sepette bir kaç çürük yumurta var diye tüm meslek grubuna böyle laf etmeyelim. Herkes şikayetçi ama aralarında çok düzgünleri de var. Sadece 4 yapraklı yonca gibi. Bulması zor :)

Yorumda dikkat ettiniz mi bilmem ama istanbul dışında hiç bir sorun yaşamadığımı belirttim.

Bizim sitenin altına haftanın yedi günü gece 2-3 arası 1 taksi gelir.Taksiden sızmış ve ayakta zor duran sağa sola söven, ama taksi içindekilere canım cicim diyen yaşlı bir amca çıkar.

Şimdi bu amcanın bu haline diyecek birşey yok, Allah ıslah etsin dertlerine deva eylesin.Belli bir yaştan sonra sağlıklı kararlar alarak yaşaması ne kadar kolay veya zor henüz o yaşa gelmediğim için bilmiyorum.

Ama o adamı getiren taksici hiç aksatmadan getirir.Belki beraber takılıyorlar belki takılmıyorlar bilemem.Ama adamı ortada bırakmadan ve sektirmeden sağ salim getiriyor.Böyle olanları da var ve bunlar tabiki müstesna.Babam son nefesini verdiğinde ben taksi arıyordum yolda ve 4 veya 5 civarında bir deneme girişiminden sonra bulabildim ama malesef 10-15 dakika geç kaldım.Bu benim asla unutmayacağim ve bu işi (şıuursuzca ve gelişigüzel) yapanlarla ilgili düşüncemi asla değiştiremeyeceğim bir anıydı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan

Anadolu yakasında taksici çok sorun olmuyor da Avrupa yakası sıkıntılı. Dakikalık araç kiralama işi güzel çözüm. Uber gibi çalışan motorcular var. Güvenlik sıkıntısı olmasa süper çözüm. Ama onlar da korsan sınıfına giriyor. Metro süper bi çözüm. Keşke her mahallenin altından geçse :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Karasu
(düzenlendi)
Tufan Caliskan yazdı:

Anadolu yakasında taksici çok sorun olmuyor da Avrupa yakası sıkıntılı. Dakikalık araç kiralama işi güzel çözüm. Uber gibi çalışan motorcular var. Güvenlik sıkıntısı olmasa süper çözüm. Ama onlar da korsan sınıfına giriyor. Metro süper bi çözüm. Keşke her mahallenin altından geçse :) 

Rekabet şart, bence bu bireysel yolcu taşıma işini devlet ele almalı.Bu işi yapanlara özel eğitim statüsü belirlenmeli, verilmeli, sistemde yeri ve politikası olmalı.

https://www.youtube.com/watch?v=QZ35BO5ixj0

İnsan bu görüntüleri izleyince sakin kalamıyor.Turistsen yandın, sonra da ülkemize turist gelmiyor diyorlar neden acaba😡

tarihinde Osman Karasu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Sani Gerşon yazdı:

Navara ile miydiniz? Öyle ise taksici ucuz kurtarmış :)

taksici umrumda değil navara çizilecekti :D 

Sani Gerşon yazdı:

galericilik , emlakçılık ve taksicilik. sektörde düzgünlerinin sayısı çok az malesef. 

Yorum bağlantısı
Osman Karasu
Ali Gök yazdı:

adamlar aga da ondan. 

devletimizde rekabete izin vermiyor. uberlere ruhsat verilmeli belini kırsınlar taksicilerin aklı başına gelsin hepsinin. yaptıkları tüm saçmalıkların dışında trafiğide bir çoğu tehlikeye atıyor geçende biri önümde giderken bir yolcu gördü anında durdu arkadan bam diye patlatıyordum ucuz kurtardım. 

Aslında bu konuyla ilgili kararların ve yaptırımların etkili olabilmesi için insanların da birşeyler yapması gerektiğini düşünüyorum.Mesela bir kampanya veya benzer legal bir aktiviteyle uber veya benzeri bireysel taşıma araçlarının trafiğimizde ve sistemimizde yer almasını istediğimizi belirterek halkın sesine kulak verilmesini sağlayabiliriz.Ben uber vakasında söz konusu kuruluşun yalnız bırakıldığını ve desteklenmediğini düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Karasu
Mert Gülkokan yazdı:

Kimse yapmaz bu saatten sonra
Taksiciler linç eder

Kafasına göre kimse ya da kimseler hukuk devletinde mafiacılık oynayamaz, o günler geride kaldı.

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Osman Karasu yazdı:

Kafasına göre kimse ya da kimseler hukuk devletinde mafiacılık oynayamaz, o günler geride kaldı.

En büyük mafya taksiciler işte, alternatifi yok :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

İstanbul Belediyesi iktidarın elinde olsaydı bu işi çözerlerdi inanın..Bu şekilde hem algı yaratılıyor hem de halk cezalandırılıyor..Zira belli bir seçmen kitlesinin taksiyle işi yok zaten..İşi olanda yaptığı seçimin cezasını çekiyor..

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Metin Mankal yazdı:

İstanbul Belediyesi iktidarın elinde olsaydı bu işi çözerlerdi inanın..Bu şekilde hem algı yaratılıyor hem de halk cezalandırılıyor..Zira belli bir seçmen kitlesinin taksiyle işi yok zaten..İşi olanda yaptığı seçimin cezasını çekiyor..

İktidardayken "5bin taksi lazım" diyen kişiler, ukome'ye geçince "taksiye gerek yok" diyor...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Karasu

Son 20 yılda dünya ve insan yaşamı o kadar değişikliğe uğradı ki; bundan sonraki 20 yıl nasıl ilerler kestiremiyor, çok ta ön göremiyorum.

Ancak; 24 yılını bilişim ve teknolojide salt bir alana vermiş biri olarak; ilerleyen zamanlarda insansız ulaşım araçlarının bireyselleşeceğini, yapay zeka ile bu sıkıntıların çözüleceğini düşünüyorum.

Böylece sürücüye dayalı hatalar, hatalı kararlar, kazalar ve ölüme sebebiyet veren hadiselerin de azalacağı kanaatindeyim.

Yorum bağlantısı
Recep Demirci

Sultan Ahmetten çıkıp Eyüp Sultana giderken sadece kullandım taksiyi. Birkaç tane durmadı ama müşteri indiren birini görüp yanına gidip binmek istediğimizi söyleyince buyrun deyip sağolsun neşeli keyifli bir sohbet ile bizi EyüpSultana kadar getirdi. Gayette efendi beyefendi bir insandı. Elbette her sektörde iyi kötü var fakat bazı sektörlerde iyisini bulmak samanlıkta iğne aramak gibi. Birkaç sene önce yine birkaç iş arkadaşıyla CNR fuarı ziyareti için Eminönünden taksiye bindiğimizde de gayet hoş bir insanla yolculuk yapmıştık. Bir daha gidersem zaten niyetim Avrupa tarafına aracımı parketmek olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu
Ali Cihangiroğlu yazdı:

uberi bıraksınlar serbest...

Abi Über olur 😀 Bir belgeselde Londra daki siyah taksilerin şoförlerinin eğitimini izledim,şapka çıkarılır .Adamlara haritayı ezberletiyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Metin Mankal yazdı:

30 senedir çözüverselerdi bizahmet

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

İstanbul da en iyi cozum metro taksiden daha hizli ulasiyrsin

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Recep Demirci yazdı:

Hepsi doymuşmu tokmu anlamadım.

Halk umursamazca yaşıyor ondan, daha geçen hafta taksiciler extra plakayı red etti, ben buna karşı duran ve aksiyon alan bir STK duymadım? demek ki bir sorun yok

Sani Gerşon yazdı:

İktidardayken "5bin taksi lazım" diyen kişiler, ukome'ye geçince "taksiye gerek yok" diyor...

der, karşısında ses çıkaran kimse yok sa az bile demişler. helal

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İstanbulda aynı gün aynı istikamete git gel kısa mesafe test ettik. Sorun yaşamadık. 

15+15 lira ödedi Hasan.. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...