İçeriğe Yönlendir

Ford Focus - Bir Acaip Ses

Osman Ünal2

Recommended Posts

Osman Ünal2

Selam değerli forum 2008 model focus 2.5 aracımda video da duyulan acaip ses son birkaç aydır sol ön tekerde mevcut. Ancak bu ses çok düşük hız da 5 km gibi çıkmakta. Frene basıp bırakınca ses anlık olarak kesilmekte veya devam etmekte onun dışında belirgin bir başlama bitiş düzeni yok.(Sürekli de yapmıyor namıssız) Sadece sol ön taraftan belirgin paslı sürtme tonunda çıkıyor. Bununla alakalı ön ve arka diskler tırnak yapmış olabileceği üzerinde durulup Ferodo ile değişti üstünde ki balatalar orjinal motocraft ve 10/20 Binlik balatalar. Fikirlerinize ihtiyacım var. Saygılar.

Video

https://youtu.be/yOlEyzwqasQ

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Disk yüzeyi inceldi de soğutma kanallarının dış kısmına kaliper mi sürtüyor acaba? 

Yorum bağlantısı
Osman Ünal2
Oğuzkan Erışık yazdı:

Disk yüzeyi inceldi de soğutma kanallarının dış kısmına kaliper mi sürtüyor acaba? 

Diskler henüz 3 günlük incelme söz konusu değildir. Ama sürekli de çıkartmıyor sesi kafası ne zaman eserse bir can sıkıp gidiyor. 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Osman Ünal2 yazdı:

Diskler henüz 3 günlük incelme söz konusu değildir. Ama sürekli de çıkartmıyor sesi kafası ne zaman eserse bir can sıkıp gidiyor. 

O zaman diskin arkasındaki koruma sacı değiyor olabilir. Tornavida ile jantın arasından biraz ileri iterek deneyin. Mesafeyi biraz açın bence faydası olabilir

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Oğuzkan Erışık yazdı:

O zaman diskin arkasındaki koruma sacı değiyor olabilir. Tornavida ile jantın arasından biraz ileri iterek deneyin. Mesafeyi biraz açın bence faydası olabilir

Focus 2’lerde ön disk koruma sacı var mı? Sadece arkalarda var diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Osman Ünal2
Oğuzkan Erışık yazdı:

Önlerde koruma sacı yok arkalarda mevcut 

Koray Demir yazdı:

Focus 2’lerde ön disk koruma sacı var mı? Sadece arkalarda var diye biliyorum.

Yok doğru biliyorsunuz 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Osman Ünal2 yazdı:

Önlerde koruma sacı yok arkalarda mevcut 

Yok doğru biliyorsunuz 

Ben olmama ihtimalini hiç düşünmedim kusura bakmayın. 

Yorum bağlantısı
Osman Ünal2
Tamer Topaç yazdı:

Disk ve balatalar aynı anda değişmelidir. 

Hocam,  balatada problem olsa her 2 taraftan ses gelmesi gerekmez miydi? Süreklilik arz edip her zaman ses çıkardı diye düşünüyorum. Çıkan balatayı zımparalayıp taktım kaliper pimlerini temizledim ama yağlamadan montaj yaptım. Acaba bazen sıkabilir mi tek taraf?

Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Osman Ünal2 yazdı:

Hocam,  balatada problem olsa her 2 taraftan ses gelmesi gerekmez miydi? Süreklilik arz edip her zaman ses çıkardı diye düşünüyorum. Çıkan balatayı zımparalayıp taktım kaliper pimlerini temizledim ama yağlamadan montaj yaptım. Acaba bazen sıkabilir mi tek taraf?

Kaliper pimlerini yağlayıp tekrar bakılabilir. 

Ayrıca piston rahat çalışıyor mu diye bakmak lazım. Geri çekmiyor olabilir. Pistonda sıkıntı varsa temizlenir veya tamir takımı ile sorun çözülebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erman Uzunn
Osman Ünal2 yazdı:

Selam değerli forum 2008 model focus 2.5 aracımda video da duyulan acaip ses son birkaç aydır sol ön tekerde mevcut. Ancak bu ses çok düşük hız da 5 km gibi çıkmakta. Frene basıp bırakınca ses anlık olarak kesilmekte veya devam etmekte onun dışında belirgin bir başlama bitiş düzeni yok.(Sürekli de yapmıyor namıssız) Sadece sol ön taraftan belirgin paslı sürtme tonunda çıkıyor. Bununla alakalı ön ve arka diskler tırnak yapmış olabileceği üzerinde durulup Ferodo ile değişti üstünde ki balatalar orjinal motocraft ve 10/20 Binlik balatalar. Fikirlerinize ihtiyacım var. Saygılar.

Video

https://youtu.be/yOlEyzwqasQ

Aynı ses şu anda bende de var :) Frene basmayınca yapıyor.

Disk ve frenler aynı anda değişmişti. Bir süre sonra ses yapınca balataları balatacıda traşlattık. Ses kesildi.

1000 km sonra yine başladı. Önümüzdeki hafta yine gidicem.

Özellikle sağa ya da sola dönüşlerde belli bir kasıntı oluyor. o zaman daha çoğalıyor.

Tek farkımız sizin ön tarafta, benim ise arka tekerlerde.

Bakalım ne çıkacak?

Yorum bağlantısı
Osman Ünal2
Ersin Gökdemir yazdı:

Kaliper pimlerini yağlayıp tekrar bakılabilir. 

Ayrıca piston rahat çalışıyor mu diye bakmak lazım. Geri çekmiyor olabilir. Pistonda sıkıntı varsa temizlenir veya tamir takımı ile sorun çözülebilir.

Bugün tekrardan söktük kaliperi pimlerin kanalı temizdi fakat kurumuştu kauçuklu gresle bir güzel montaj ettik bakalım. 

Erman Uzunn yazdı:

Aynı ses şu anda bende de var :) Frene basmayınca yapıyor.

Disk ve frenler aynı anda değişmişti. Bir süre sonra ses yapınca balataları balatacıda traşlattık. Ses kesildi.

1000 km sonra yine başladı. Önümüzdeki hafta yine gidicem.

Özellikle sağa ya da sola dönüşlerde belli bir kasıntı oluyor. o zaman daha çoğalıyor.

Tek farkımız sizin ön tarafta, benim ise arka tekerlerde.

Bakalım ne çıkacak?

Bu ses balata sesi değil Erman abi biraz araştırınca gerçekten pistonun geri bırakmamasıyla alakalı olduğunu buldum youtube'da önce basitten gidip pimleri yağladım olmassa kaliperi halleceğiz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erman Uzunn

Bana son durumu bir ara yazarsan sevinirim. Çünkü kafasına göre yapan bu sesi ustaya da anlatmak zor. 

Ya da usta bunu anlamak ister mi bilemiyorum.

Bugün sabah çıktım 15 km yaptım. Her gün kullandığım yol. Hiç ses yok.

Ama bir bakıyorsun yarın sabah böğürüyor :))

Yorum bağlantısı
Osman Ünal2
Erman Uzunn yazdı:

Bana son durumu bir ara yazarsan sevinirim. Çünkü kafasına göre yapan bu sesi ustaya da anlatmak zor. 

Ya da usta bunu anlamak ister mi bilemiyorum.

Bugün sabah çıktım 15 km yaptım. Her gün kullandığım yol. Hiç ses yok.

Ama bir bakıyorsun yarın sabah böğürüyor :))

Ses fren sabitleme pimlerini yağlayınca düzeldi şuan o günden sonra hiç gelmedi bizim ustalar zoru seçtikleri için anlamak istemiyorlar:) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erman Uzunn

Dur bakalım 2 gündür benden de gelmiyor. Geldiği gibi ustadayım o halde :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...