Fatih Sarıkaya 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 2 kere aradım kamyon ve tırların havalı kornaları ile düğün konvoyuna katılıp ortalığı velveye vermesini şikayet ettim ama tınlıyan olmadı. Arabaları anlayabiliyorum. Herkes hergün evlenmiyor, korna çalabilirler ama havalı kornaları olan koca tırları ve kamyonları anlayamıyorum. Evde küçük çocuk var uyuyamıyor. Küçük çocuğu geçtim evdeki kediler bile nereye kaçacaklarını sapıtıyorlar. Sizce havalı kornası olan tır ve kamyon düğün konvoyuna katılıp dakikalarca o kornaya basabilirmi ? Neden ben onun o berbat korna sesini dinlemek zorundayım. Emniyeti aradım. Müdaha etmezseniz sizi şikayet edeceğim dedim. Dedim ama nereye ? 4 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Normalde basamaz. Trafik ekiplerince o anda tespit edilebiliyorsa yaptırım uygulanır yoksa işiniz zor diye biliyorum. Site yönetimi olarak topluca Cimer’e başvurun belki daha fazla dikkate değer olur. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 keşke, anca şöyle olur, akrabası falan rahatsız olursa anında seferberlik ilan edilir hepsini çeviririler 1 hafta, zamanında çakar lar için İstanbul da seferberlik olmuştu bu şekilde. medya lar ekipler yolları kesmişti 1 ay falan sonra tabii yine eski haline döndü. her sabah 100 lerce çakar sağ şeritten işlerine gazlıyor 6 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Cimere şikayet edin aradığınız saati belirtin. Bence işe yarayacaktır 2 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 19 Eylül 2021 Yazar Paylaş 19 Eylül 2021 Mehmet Kazancıoğlu yazdı: Cimere şikayet edin aradığınız saati belirtin. Bence işe yarayacaktır Tek çare bu heralde. Birdaha geçerlerse resim ve video çekip yükleyeyim cimer efendiye. Çağlar Bayur yazdı: keşke, anca şöyle olur, akrabası falan rahatsız olursa anında seferberlik ilan edilir hepsini çeviririler 1 hafta, zamanında çakar lar için İstanbul da seferberlik olmuştu bu şekilde. medya lar ekipler yolları kesmişti 1 ay falan sonra tabii yine eski haline döndü. her sabah 100 lerce çakar sağ şeritten işlerine gazlıyor Doğru söze ne denir Çağlar abi. Arkadaşların arkabası rahatsız olmalı. Bizim kanun ve adalet el görmelikten başka birşey değil. Sonra avrupa bizi kıskanıyor. Eş dost işte görsün. Koray Demir yazdı: Normalde basamaz. Trafik ekiplerince o anda tespit edilebiliyorsa yaptırım uygulanır yoksa işiniz zor diye biliyorum. Site yönetimi olarak topluca Cimer’e başvurun belki daha fazla dikkate değer olur. Valiliği arayıp gazipaşa emniyeti yatıyor çalışmıyor. Kamu düzenini bozanlara müdahalede bulunmuyor, eğer birşey yapmasanız sizide cimere şikayet edeceğim diyeyim bakalım ne diyecekler. 112 aradığımda kayıtlar görülüyor. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: Valiliği arayıp gazipaşa emniyeti yatıyor çalışmıyor. Kamu düzenini bozanlara müdahalede bulunmuyor, eğer birşey yapmasanız sizide cimere şikayet edeceğim diyeyim bakalım ne diyecekler. 112 aradığımda kayıtlar görülüyor. Öyle demeyin de imkanlar ve izlenecek süreç belli sonuçta nezaketi elden bırakmayalım. Bu aşamada somut plaka, yer saat vs bildirirseniz belki sivil ekip yönlendirirler. Kamera kaydı ile ceza kesilmiyor biliyorsunuz. 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: 2 kere aradım kamyon ve tırların havalı kornaları ile düğün konvoyuna katılıp ortalığı velveye vermesini şikayet ettim ama tınlıyan olmadı. Abaları anlayabiliyorum. Herkes hergün evlenmiyor, korna çalabilirler ama havalı kornaları olan koca tırları ve kamyonları anlayamıyorum. Evde küçük çocuk var uyuyamıyor. Küçük çocuğu geçtim evdeki kediler bile nereye kaçacaklarını sapıtıyorlar. Sizce havalı kornası olan tır ve kamyon düğün konvoyuna katılıp dakikalarca o kornaya basabilirmi ? Neden ben onun o berbat korna sesini dinlemek zorundayım. Emniyeti aradım. Müdaha etmezseniz sizi şikayet edeceğim dedim. Dedim ama nereye ? Cimere yazın durumu, aradığınız müdürlüğün tam ismini, ilgilenmediğini, sıkıntıya düştüğünüzü, sizden başka ulaşabilecek bu sorunu çözebilecek merci bilmiyorum sayın cumhurbaşkanım diye.. Büyük bir şey olmaz ama şikayet cumhurbaşkanlığından içişlerine gider oradan emniyet genel müdürlüğüne oradan il müdürlüğüne oradan o ilçe emniyet müdürlüğüne gider. Yaptırım olur mu sanmam ama mideleri bulanır vatandaşın şikayetlerine biraz daha dikkatli davranırlar en azından. Yukarılarda tanıdık olsa daha farklı olurdu tabi. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: Sizce havalı kornası olan tır ve kamyon düğün konvoyuna katılıp dakikalarca o kornaya basabilirmi Dakikalarca değil saniyelik bile basamaz diye biliyordum. O korna uzun yol için (uzaktan ikaz etmek için, malum fren mesafeleri uzun hızlı giderken), şehir içi normal korna kullanıyorlar, dayimlar öyle yapıyordu en azından, kanunu bilmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Havalı korna zaten komple yasak şikayet işe yaramaz. Cimer’e yazınca şikayetiniz ilgili ilçe emniyete gidecek. Şikayet edilen emniyet müdürlüğü kendi şikayetini cevaplayacak. Sistem mükemmel işliyor ancak çok sayıda şikayet olursa emniyet civarda denetim yapabilir 2 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Güzel yurdumda ceza infaz kanunu suçluların yanında bırakın havalı kornayı adam yaralayan, bıçaklayan veya türlü hırsızlık gasp yapanlar şikayetçiden veya mağdurdan önce emniyetten ayrılıyor. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Metin Uzunoğlu yazdı: veya türlü hırsızlık gasp yapanlar şikayetçiden veya mağdurdan önce emniyetten ayrılıyor. dün vardı haberlerde, eldivenli maskeli plakasız araç ile iş insanını kaçırmışlar, videosu var iziliyorsun. 4 kişiden ikisi yakalanıp serbest bırakılmış, iş insanı hala yok ama ortada, sonra ses getirince ikisi yine alınmış, diğer ikisi hala yok, 70 milyon luk bir çökme hadisesi 2 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Yazın Silivride bir genç bıçaklanarak öldürüldü... Saldıranlar 8 kişi ve 1 tanesinin tanidiğı yüksek makamlardan birisi... 8 kişiden sadece 1 kisi göz altına alindı 7 si serbest... Olay ulusal basına yansıyıp, İlçemizde adliye önünde protestolar olunca sonra geri kalan 7 de tutuklandı... Malesef, ülkemizde adalet kişilerin tepe yöneticilere yakınlık derecesine göre işliyor... Her zaman tavsiyem basını kullanın video çekip ulusal haber kanallarin Whatsapp hattına gönderin... Yoksa it iti ısırmaz derler... 6 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Bizim burada yol kenarını işgal eden mekan valelerini şikayet ettim bir kaç kere. 24 saat orada olan vale tabelası ve dubalar ne hikmetse zabıta ekipleri geldiğinde bir türlü bulunamıyor. Hep ilgili duruma rastlanmadığından falan filan. Ama valeler hep orada, BİM'in önüne park edip öte beri almak için güç savaşı veriyoruz. Ben iyice sıkıldım bu işten. Vatandaşın günlük hayattaki temel haklarını savunamayan devlet? 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Ben her konuda ilgili belediye, egm, kurum , cimer e elektronik postalar atıyorum, çoğu işimde dönüş alıyorum. Ancak Egm ye yapılan şikayetlerde durum tespitini memurun yapması gerektiğinden birşey yapmıyorlar. Şikayetinizle kalıyorsunuz. Eskiden ankara emniyet genel müdürünün direk iletişim kusmı vardı sitede. Yeni gelen müdür ile o kısım kalktı. Oraya yazılanlara Ankara Egm ilgileniyordu. Yıllar önce bir motorlu paket yemekçi kayarak benim aracın altına girmişti. Ehliyetsiz, ruhsatsız, kasksız. E.g müdürüne daha sıkı denetlenmeli diye mail atmıştım. 10 gün sonra cevap yazmıştı. Şikayetimden sonra şu tarihte şu kadar motorlu kurye denetlendi, şu kadarına ceza yazıldı, şu kadarı men edildi filan diye bilgi vermişti. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Birşey çıkmaz malesef en güzeli ftm olmak 😀 2 Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Bugün gözümün önünde olanı anlatayım. Sivası bilenler için yazayım, emniyetin ordaki köprünün ordaki kavşak. Ben emniyet tarafına gidiyordum, sağa dönüş yolundan. Kavşakta da yeşil yanıyordu ve kavşaktan düz giden bir araç daha vardı. Yeşil yanıyordu ona. (Ben olayı gördüm, içinde değildim) adam doğal olarak düz, kavşağa doğru ilerliyordu ki önünden bir araba geçti, kavşaktan çıkan. Ona kırmızı yanıyordu. Yeşil yanan taraftaki Allahtan hızlı değildi de denk gelmediler. Şimdi, bu her gün yaşadığımız ve yaşayabileceğimiz normal! bir durum AMA olayı anlatma sebebim: kavşağın içinde sağa çekmiş trafik polisinin önünde oldu bu olay. Adam kırmızıda geçti önlerinde fakat geçti gitti. Hiçbir şey yapmadılar. Ülkede herkes ama herkes işini düzgün yapsa, gül gibi yaşarız ama işini düzgün yapmayanlar sebebiyle bunlara maruz kalıyoruz maalesef..Sizin durumda da sonuç şuraya bağlanır: kimi kime şikayet edeceksiniz? Tabi siz bence de Cimere yazın. Ben olsam ben de öyle yapardım sanırım… 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 (düzenlendi) Oktay Göktaş yazdı: Yazınızı okuyunca 28 yıl önceki bir anım hatırıma geldi. Mesai arkadaşımın kuzeni olan polis memuru suç işlenen bir olaya müdahale ediyorlar. Adamlar karakola götürülüyor siyasiler devreye giriyor adamlar bırakılıyor. Sonuç olaya müdahale edilen polisler sürgün ediliyor. O Polis bizim arkadaşa diyorki şimdi görsem birini boğazlıyorlar veya tecavüz ediyorlar hiç müdahale etmem belki o siyasilerin yakındır. 19 Eylül 2021 tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Yazınızı okuyunca 28 yıl önceki bir anım hatırıma geldi. Messi arkadaşımın kuzeni olan polis memuru suç işlenen bir olaya müdahale ediyorlar. Adamlar karakola götürülüyor siyasiler devreye giriyor adamlar bırakılıyor. Sonuç olaya müdahale edilen polisler sürgün ediliyor. O Polis bizim arkadaşa diyorlar şimdi görsem birini boğazlıyorlar veya tecavüz ediyorlar hiç müdahale etmem belki o siyasilerin yakındır. Ülkede herkes ama herkes işini düzgün yapsa, gül gibi yaşarız ama işini düzgün yapmayanlar sebebiyle bunlara maruz kalıyoruz maalesef..İşte dedim ya, olay buraya geliyor.. yazık olmuş polis arkadaşa. Çok üzücü. 3 Yorum bağlantısı
Onur Bulut 20 Eylül 2021 Paylaş 20 Eylül 2021 İlçe emniyet müdürlüğünü korna yüzünden şikayet etmekmi ? Sizin ihbarınız ilçe emniyet müdürlüğüne düşmüyorki asayişte görevli ekiplere düşüyor. Hareket halinde korna basa basa giden araca denk gelmeside neredeyse imkansız bölge ekiplerinin sikayet etsenizde hiç bir şey olmaz tabiki edebilirsiniz. Gerekli cevabı yazar bölge ekipleri yollar. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 20 Eylül 2021 Paylaş 20 Eylül 2021 Selim Bilgin yazdı: BİM'in önüne park edip öte beri almak için bimin önünden öteberi meganla alınır yahu a6 ile makro centerden bonfile almaya durulur Yorum bağlantısı
Arif Aykın 20 Eylül 2021 Paylaş 20 Eylül 2021 28.05.2021 tarihinde cimere şikayette bulundum polis memurunu. Merhaba sayın yetkili; 28.05.2021 tarihi saat 20:07 itibariyle mahallemde oluşan ve sürekli rahatsızlık duyduğumuz olay konusunda şikayette bulundum. Şikayetim her akşam mahallemde aynı bir grup kişinin alkol alması aşırı küfürlü konuşması ve kavga etmesiyle ilgili şikayette bulundum. Bu şikayetim sonrası telefon başındaki memur arkadaş -sizin bir haftadır herhangi bir şikayetiniz yok diye cevap verdi. Bende kendilerine benim telefon numaramdan olması gerekiyor mu bu şikayet abim de kardeşimde ayrı ayrı günlerde ve diğer komşularımız şikayet etti. Bunun üzerine memur bey bana -bana neden laf yapıyorsun ben sizler söylediğinizde ekip gönderdim mi gönderdim diyor. Bende kendilerine sadece şikayetimi belirtiyorum dedim ve telefonu terbiyesizce yüzüme kapattı. İkinci kez tekrar aradığımda tam 2dk25 sn sonra telefonum açıldı telefon numaram görüldüğünden bilerek telefonu açmadılar. Kendilerine kendimi haklı olarak gördüğümden dolayı sitemde bulundum. Sitem içerisinde zor bir kelime söylemek kendim bile rahatsız olduğum kelime fakat zorla söyletiyorsunuz. Benim devlete vermiş olduğum vergiyle devletin maaşlı çalışanı olarak benim yüzüme telefonu kapatamazsınız dedim. Kendilerinden şikayet etmek istediğimi belirttim ve sicil numarası veya isim soyismi vermelerini istedim kendileri cumhuriyet savcılığına şikayette bulunmamı söylediler. Bizlerde mevcut pandemi döneminden sıkıldık biliyoruz memur çalışanlarda sıkıldı kendi abimde polis memuru biliyorum ne durumda çalıştıklarını da biliyorum ama bizler vergi veriyor bizler mevcut belli bir grup insanın davranışlarından şikayetçi olduğumuzu söylüyorum güzelce konuşurken terbiyesizce cevapla karşılaşarak telefon yüzümüze kapatılıyor. Konuyla ilgilenilmesinin rica ediyorum. İyi çalışmalar dilerim. 2 ay sonra bölge bilgi işlem müdürü aradı ve telefon konuşmalarının tamamını dinlediklerini ve tamamen polis memurunun haksız olduğunu belirtti ve cimere şu şekilde not düşülmüş. Dilekçeniz Emniyet Müdürlüğümüzce değerlendirilmiş, dilekçenizde belirttiğiniz hususlarla ilgili olarak;112 Acil Çağrı Merkezinde görevli tüm personellerimize belirli aralıklarla vatandaşla iletişimde uyulacak esaslar toplantı halinde bildirilmekle beraber, dilekçe içeriğinizde bahse konu ihbarı alan personelimize vatandaşlarımızla iletişimde profesyonelce yaklaşılması konusunda gerekli uyarılarda bulunulmuştur. Bilgilerinize sunulur. 5 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 20 Eylül 2021 Paylaş 20 Eylül 2021 Selim Bilgin yazdı: Ben iyice sıkıldım bu işten. Vatandaşın günlük hayattaki temel haklarını savunamayan devlet? genelleme yanlış olur. bizim evin üst tarafında ana yolun kenarında yeni bir restoran açıldı, akşam vakti nasıl işgal altında yol, otobüs durağı filan. sırf bu yüzden, yolu işgal edip birde "ne var ya diğer şeritten geçiver" diye tepki gösteren babyboomer kuşağı bir embesil bir adama dalıyordum sinirle. videosu da var. cimere yazdım fotoğrafları ile birlikte, iki gün sonra tüm araçlar nizami ve otopark kısmında park ediliyordu artık. yani işe yaramaz etmez demeden önce bence cimeri denemekk lazım. varsın aynı birimler bakıyor olsun. 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 20 Eylül 2021 Paylaş 20 Eylül 2021 Onur Bulut yazdı: İlçe emniyet müdürlüğünü korna yüzünden şikayet etmekmi ? Sizin ihbarınız ilçe emniyet müdürlüğüne düşmüyorki asayişte görevli ekiplere düşüyor. Hareket halinde korna basa basa giden araca denk gelmeside neredeyse imkansız bölge ekiplerinin sikayet etsenizde hiç bir şey olmaz tabiki edebilirsiniz. Gerekli cevabı yazar bölge ekipleri yollar. bence bir tür rahatlık, kaynak eksikliği sözkonusu. iki sene öncesinde bizim mahallede bekçi uygulaması başlamıştı, ben müthiş memnundum görevli bekçilerden. basında bahsedildiği gibi değil aksine medeni, işini iyi yapabilecek kondüsyonda fiziği olan kendinden emin genç arkadaşlardı. diyaloğumuz iyiydi tüm mahallece. bizim mahalle çok sakin bir yer, tuhaf birileri yada araç olursa hemen belli oluyor. bu bekçiler birden ortadan kayboldular neden bilmiyorum, çevrede hiç görmedim. şimdi bazen alkollü restoranlardan çıkıp bizim mahalleden niyeyse drfit filan yapmaya kalkanlar sorumsuzlar/saygısızlar türedi arıyorsun 112 yi, kimse gelip bakmıyor. saçma yani. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 20 Eylül 2021 Yazar Paylaş 20 Eylül 2021 Doğan Arşiray yazdı: bence bir tür rahatlık, kaynak eksikliği sözkonusu. iki sene öncesinde bizim mahallede bekçi uygulaması başlamıştı, ben müthiş memnundum görevli bekçilerden. basında bahsedildiği gibi değil aksine medeni, işini iyi yapabilecek kondüsyonda fiziği olan kendinden emin genç arkadaşlardı. diyaloğumuz iyiydi tüm mahallece. bizim mahalle çok sakin bir yer, tuhaf birileri yada araç olursa hemen belli oluyor. bu bekçiler birden ortadan kayboldular neden bilmiyorum, çevrede hiç görmedim. şimdi bazen alkollü restoranlardan çıkıp bizim mahalleden niyeyse drfit filan yapmaya kalkanlar sorumsuzlar/saygısızlar türedi arıyorsun 112 yi, kimse gelip bakmıyor. saçma yani. Bekçi istiyoruz vermiyorlar. Bekçi aslında olmazsa olmaz. Kimileri için gereksiz ama gece ıssızlık çökünce o gereksiz adamlar gerçekten çok iş görüyorlar. Bence bekçilik olmalı ve yaygınlaşmalı. Her mahallede bulunmalı. Polisler gibi akademide eğitilip görevlendirilmeliler. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 20 Eylül 2021 Paylaş 20 Eylül 2021 Sosyal medya da araç kameraları grubunda bir vatandaş ciddi kaza atlattı. İlgili kayıtla beraber cimer e başvurdu. İlgili araca ceza kesildiği konusunda geri dönüş yapıldı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts