İçeriğe Yönlendir

İlçe Emniyet Müdürlüğünü Şikayet Edebilecek Bir Merci Var mı Acaba ?

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Oktay Göktaş
28.05.2021 tarihinde cimere şikayette bulundum polis memurunu.

Merhaba sayın yetkili;

28.05.2021 tarihi saat 20:07 itibariyle mahallemde oluşan ve sürekli rahatsızlık duyduğumuz olay konusunda şikayette bulundum. Şikayetim her akşam mahallemde aynı bir grup kişinin alkol alması aşırı küfürlü konuşması ve kavga etmesiyle ilgili şikayette bulundum. Bu şikayetim sonrası telefon başındaki memur arkadaş
-sizin bir haftadır herhangi bir şikayetiniz yok diye cevap verdi. Bende kendilerine benim telefon numaramdan olması gerekiyor mu bu şikayet abim de kardeşimde ayrı ayrı günlerde ve diğer komşularımız şikayet etti. Bunun üzerine memur bey bana -bana neden laf yapıyorsun ben sizler söylediğinizde ekip gönderdim mi gönderdim diyor. Bende kendilerine sadece şikayetimi belirtiyorum dedim ve telefonu terbiyesizce yüzüme kapattı. İkinci kez tekrar aradığımda tam 2dk25 sn sonra telefonum açıldı telefon numaram görüldüğünden bilerek telefonu açmadılar. Kendilerine kendimi haklı olarak gördüğümden dolayı sitemde bulundum. Sitem içerisinde zor bir kelime söylemek kendim bile rahatsız olduğum kelime fakat zorla söyletiyorsunuz. Benim devlete vermiş olduğum vergiyle devletin maaşlı çalışanı olarak benim yüzüme telefonu kapatamazsınız dedim. Kendilerinden şikayet etmek istediğimi belirttim ve sicil numarası veya isim soyismi vermelerini istedim kendileri cumhuriyet savcılığına şikayette bulunmamı söylediler. Bizlerde mevcut pandemi döneminden sıkıldık biliyoruz memur çalışanlarda sıkıldı kendi abimde polis memuru biliyorum ne durumda çalıştıklarını da biliyorum ama bizler vergi veriyor bizler mevcut belli bir grup insanın davranışlarından şikayetçi olduğumuzu söylüyorum güzelce konuşurken terbiyesizce cevapla karşılaşarak telefon yüzümüze kapatılıyor. Konuyla ilgilenilmesinin rica ediyorum. İyi çalışmalar dilerim.

2 ay sonra bölge bilgi işlem müdürü aradı ve telefon konuşmalarının tamamını dinlediklerini ve tamamen polis memurunun haksız olduğunu belirtti ve cimere şu şekilde not düşülmüş.

Dilekçeniz Emniyet Müdürlüğümüzce değerlendirilmiş, dilekçenizde belirttiğiniz hususlarla ilgili olarak;112 Acil Çağrı Merkezinde görevli tüm personellerimize belirli aralıklarla vatandaşla iletişimde uyulacak esaslar toplantı halinde bildirilmekle beraber, dilekçe içeriğinizde bahse konu ihbarı alan personelimize vatandaşlarımızla iletişimde profesyonelce yaklaşılması konusunda gerekli uyarılarda bulunulmuştur.   Bilgilerinize sunulur.

Ah üslup ah. Güzel ülkemde maalesef nezaketli olunca bunu eziklik olarak algılıyor birçok insan…
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Oktay Göktaş yazdı:

Güzel ülkemde maalesef nezaketli olunca bunu eziklik olarak algılıyor birçok insan…

Doğru söze ne denir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş
genelleme  yanlış olur. bizim evin üst tarafında ana yolun kenarında yeni bir restoran açıldı, akşam vakti nasıl işgal altında yol, otobüs durağı filan. sırf bu yüzden, yolu işgal edip birde "ne var  ya diğer şeritten geçiver" diye tepki gösteren babyboomer kuşağı bir embesil bir adama dalıyordum sinirle. videosu da var.  cimere yazdım fotoğrafları ile birlikte, iki gün sonra tüm araçlar nizami ve otopark kısmında park ediliyordu artık. yani işe yaramaz etmez demeden önce bence cimeri denemekk lazım. varsın aynı birimler bakıyor olsun.

Cimer genelde işe yarıyor evet ama şöyle bir durum var. Ast üst ilişkisi olan durumlarda zincir en aşağıdan başlayarak yukarı gider. Ben gidip direk dekana, hatta rektöre bildiremem şikayetimi veya durum her ne ise. Burada tüm kurumları by-pass edip en yukarı iletilmiş oluyor. O zaman diğer kurumlar neden var? Rahatsız olunan nokta önce burası bence.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Metin Uzunoğlu yazdı:

Yazınızı okuyunca 28 yıl önceki bir anım hatırıma geldi. Mesai arkadaşımın kuzeni olan polis memuru suç işlenen bir olaya müdahale ediyorlar. Adamlar karakola götürülüyor siyasiler devreye giriyor adamlar bırakılıyor. Sonuç olaya müdahale edilen polisler sürgün ediliyor.  O Polis bizim arkadaşa diyorki şimdi görsem birini boğazlıyorlar veya tecavüz ediyorlar hiç müdahale etmem belki o siyasilerin yakındır. 

İşte yanlış burada başlıyor.. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytanlara dönüştürüyor sistem bizi. Yine de görevini layıkıyla yapanlardan Allah razı olsun.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Yurdaer Elay yazdı:

İşte yanlış burada başlıyor.. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytanlara dönüştürüyor sistem bizi. Yine de görevini layıkıyla yapanlardan Allah razı olsun.

Zaten bugünleri yaşıyorsak " Vatanı en çok seven görevini en iyi yapandır " düsturu ile çalışanlara borçluyuz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Hanım attı bu resmi. Demek çok şikayet eden olmuş. Az önce polisler kavşağı kesmiş. Konvoyu salmış kamyonları kenara çektirmiş. Hepsine döşemişler cezaları. Polislerin eline sağlık.

oglfa7a.jpeg

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Fatih Sarıkaya yazdı:

Hanım attı bu resmi. Demek çok şikayet eden olmuş. Az önce polisler kavşağı kesmiş. Konvoyu salmış kamyonları kenara çektirmiş. Hepsine döşemişler cezaları. Polislerin eline sağlık.

oglfa7a.jpeg

Tam gömüyordum cimer vs sileyim bari. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Bulut
Doğan Arşiray yazdı:

bence bir tür rahatlık, kaynak eksikliği sözkonusu. iki sene öncesinde bizim mahallede bekçi uygulaması başlamıştı, ben müthiş memnundum görevli bekçilerden. basında bahsedildiği gibi değil aksine medeni, işini iyi yapabilecek kondüsyonda fiziği olan kendinden emin genç arkadaşlardı. diyaloğumuz iyiydi tüm mahallece. bizim mahalle çok sakin bir yer, tuhaf birileri yada araç olursa hemen belli oluyor. bu bekçiler birden ortadan kayboldular neden bilmiyorum, çevrede hiç görmedim. şimdi bazen alkollü restoranlardan çıkıp bizim mahalleden niyeyse drfit filan yapmaya kalkanlar sorumsuzlar/saygısızlar türedi arıyorsun 112 yi, kimse gelip bakmıyor. saçma yani.

Bekçiler dediğiniz gibi ilk başladıklarında çok güzel işler yaptılar. Fakat medya sağ olsun kimlik istemesinden üst aramasına kadar her şeyi konuşup yazınca insanlarda aaa bu bekci kimlik isteyemez triplerine girince adamları mesleğinden gerçekten soğuttular ilk senelerinde. Çalışma şartları ağır ve yaya devriye olarak çalışmakta zor. Siz görmüyorsunuzdur ortadan kayboldukları falan yok. İhbarada gidiyorlar uygulamada atıyorlar. Bağlı bulunduğunuz bölge dede vardır fakat şöyle bir durum söz konusu ilk başladıklarında yan yana veya alt üst şeklinde 6-7 sokaktan sorumluydular. Şuan mahalle olarak planlama yapılıyor.  Örneğin Yenimahalle İlçe Emniyette 200 bekçi var. Planlama yapılıyor. 3 erli badi şeklinde Barış Mahallesi-Demetevler Mahallesi-Beştepe Mahallesi Mahalle olarak planlama olduğu için bu adamları gece görmeniz zor oluyor. Kimse gelip bakmıyor kısmınada gelecek olursak ekibin elinde konu yoksa gelip bakılıyor. Şimdi bana ihbar düşse 2 tane kadına şiddet ve drift atan araç merkez zaten öncelikli olarak beni kadına şiddete yönlendiriyor. Olması gerekende bu zaten. Umarım aklınızdaki soru işaretleri bir nebze gitmiştir.

Fatih Sarıkaya yazdı:

Bekçi istiyoruz vermiyorlar. Bekçi aslında olmazsa olmaz. Kimileri için gereksiz ama gece ıssızlık çökünce o gereksiz adamlar gerçekten çok iş görüyorlar. Bence bekçilik olmalı ve yaygınlaşmalı. Her mahallede bulunmalı. Polisler gibi akademide eğitilip görevlendirilmeliler. 

Şuan başlayanların hepsi akademide polis okullarında eğitim görüyorlar. İlk alım kaymakamlık üzerinden giriş yapanlar peyderpey polis okullarında eğitime gidiyorlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Onur Bulut yazdı:

Bekçiler dediğiniz gibi ilk başladıklarında çok güzel işler yaptılar. Fakat medya sağ olsun kimlik istemesinden üst aramasına kadar her şeyi konuşup yazınca insanlarda aaa bu bekci kimlik isteyemez triplerine girince adamları mesleğinden gerçekten soğuttular ilk senelerinde. Çalışma şartları ağır ve yaya devriye olarak çalışmakta zor. Siz görmüyorsunuzdur ortadan kayboldukları falan yok. İhbarada gidiyorlar uygulamada atıyorlar. Bağlı bulunduğunuz bölge dede vardır fakat şöyle bir durum söz konusu ilk başladıklarında yan yana veya alt üst şeklinde 6-7 sokaktan sorumluydular. Şuan mahalle olarak planlama yapılıyor.  Örneğin Yenimahalle İlçe Emniyette 200 bekçi var. Planlama yapılıyor. 3 erli badi şeklinde Barış Mahallesi-Demetevler Mahallesi-Beştepe Mahallesi Mahalle olarak planlama olduğu için bu adamları gece görmeniz zor oluyor. Kimse gelip bakmıyor kısmınada gelecek olursak ekibin elinde konu yoksa gelip bakılıyor. Şimdi bana ihbar düşse 2 tane kadına şiddet ve drift atan araç merkez zaten öncelikli olarak beni kadına şiddete yönlendiriyor. Olması gerekende bu zaten. Umarım aklınızdaki soru işaretleri bir nebze gitmiştir.

Şuan başlayanların hepsi akademide polis okullarında eğitim görüyorlar. İlk alım kaymakamlık üzerinden giriş yapanlar peyderpey polis okullarında eğitime gidiyorlar. 

kaynak yetersiz dedigim gibi. iki bekci bir nahalleye yetmez.  bence babasinin aracini calip yolun ortasinda drift yapanin da kontrol edilmesi lazim bence.  ben neredeyse il olabilecek buyuklukte nufusu olan bir semtten bahsediyorum sonucta.  surekli duzeltici faaliyet olmazsa toplum kafasina gore takilir. bizim burada kirmiİ isik ihlali en fazladir mesela.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

155 ihbar hattına düşmüş bir ihbara polisin gitmeme gibi bir durumu yok, ekiplerin ellerinde çok fazla konu vardır belki bu durumda önem sırasına göre 155 haber merkezi ekibi yönlendirir. Ekip gittiğinde ihbara konu olay bitmişse, şahıslar gitmişse de görgü tanıkları dışında bir veriye ulaşamazlar. Ekipler yetersiz diyebiliriz buna ben de katılıyorum. Ama o kadar alakasız göreve gidiyor ki polisler normal ekip faaliyetlerine nasıl yetişiyorlar şaşarsınız. Hele ki pandemi yasakları süresince tek görevi neredeyse maske ve yasak kontrolü gibiydi. Neyse burda daha fazla yazmak istemiyorum şimdi. Zaten bir şekilde konu neticeye ulaşmış.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

155 ihbar hattına düşmüş bir ihbara polisin gitmeme gibi bir durumu yok, ekiplerin ellerinde çok fazla konu vardır belki bu durumda önem sırasına göre 155 haber merkezi ekibi yönlendirir. Ekip gittiğinde ihbara konu olay bitmişse, şahıslar gitmişse de görgü tanıkları dışında bir veriye ulaşamazlar. Ekipler yetersiz diyebiliriz buna ben de katılıyorum. Ama o kadar alakasız göreve gidiyor ki polisler normal ekip faaliyetlerine nasıl yetişiyorlar şaşarsınız. Hele ki pandemi yasakları süresince tek görevi neredeyse maske ve yasak kontrolü gibiydi. Neyse burda daha fazla yazmak istemiyorum şimdi. Zaten bir şekilde konu neticeye ulaşmış.

Hanım ayrıyeten videoya çekmiş. Akşam eve gidince bana izletti. Kamyonları çevirirken kamyonlar söver gibi kornaya basıyor. Genç olan memur buna sağa çek diyor. Buda nereye çekeceğim diye polise bağırıyor. Arkasında bir kamyon var oda kamyondan inip polislerin yanına gelmeye çalışırken polisler birden kalabalıklaşıyor. 1-2 polis olsa adamlar ezecekler. Böyle birşey varmı ya. Polis kamu düzenini sağlamaya çalışırken bunlarda kamu düzenini bozmaya çalışıyor. Neyse polisler kalabalıklaştıkdan sonra bunları sırayla cezaları kösüyorlar. Hafriyat kamyonundan tut belediyenin vidanjörünekadar ne ararsan vardı konvoyda :) Zaten küçücük yol, abartısız 10 dan fazla kamyon, ne işiniz var sizin konvoyda. Bırakın konvoyu arabalar yapsın. Polislerde iyi sabır varmış. Kamyonlar tahammül noktasını zorlamışlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...