Abdullah Akkaya 26 Eylül 2021 Paylaş 26 Eylül 2021 Değerli forum üyeleri bir süredir 2011 2.0 tdci ov ile aranızdayım. aracımdan çok memnun olmakla birlikte model yılını yükseltmek için küçük bir araştırma içine girdim. Malum, yenisi milyon olunca 2.0 motorlara bakamıyorum ama 1.5 tdci ve 1.6 tdci motorlar hakkında da fazla bilgim yok. Tecrübeli olanlar aşağıdaki konular ve deneyimleri ile ilgili fikir verebilirse çok sevinirim. 1-Bu motorlar ile araç hantallaşır mı? beklentim çok yüksek değil, çok hızlı ve zorlayıcı araç kullanmam ama ayağımın altında bulunmasınıda isterim ( yılda bir kez lazım olsa da) (daha net olmak gerekirse ölüyü sürüklemek istemem.) 2- mevcut aracımı 6 yıldır kullanıyorum (genelde uzun yolda) ortalama tüketimim 6. Lt bu motorlarla bu tüketim yakalanıyormu yoksa kasayı taşıyamadığı için yukarı çıkarmı ? 3- 17-18 model için üste 120 130bin ₺ civarı ekleyeceğim bu farka değermi ? 4- bu paraya superb de alabiliyorum. Bagajı çok cezbedici, gerek varmı dsg ye girmeye? şimdiden teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 26 Eylül 2021 Paylaş 26 Eylül 2021 2012 mondeo 1,6 tdci kullanıyordum şimdi 2016 model 2017 çıkışlı mondeo 1,6 tdci kullanıyorum. Öncelikle bu araçlar manuel bilginiz vardır zaten. 98 mondro 2.0 benzin, 08 mondeo 1,6 lpg li mondeo da kullandım. 1- Kırmızı ışıkta 1,6 dizel veya benzinliler ile drag yapmayacaksanız motor gayet iyi. Çünkü kasa onlardan 350 kg ağır. Bolu dağını 90 km/h sabit hızla çıkıyor. Bursa -izmir otobanda 240 km/h görüyor. 2- aracınız makyajlı kasa ise içi malzeme kalitesi ve sürüş dinamiği hemen hemen aynı. Gariptir mk4 den 100 kg ağır olmasına rağmen (1.6 euro5 motor) bir tık az yakıyor 5.6 yı rahatlıkla görüyorum. Normalde 5.8~6 arası yakıyor. 3- kesinlikle led far lı olanı alın derim geceler gündüz oluyor o kadar. 4- süperb ile kıyaslama önceden mondeo kullananı kesmez , bence sürüş dinamikleri çok farklı. Bu tür durumlarda bir kaç gün kiralayıp farkı kendiniz görün derim. Orjinal çıkma Mini stepne aldım bagaj 600 lt ye yaklaştı. 5- son olarak benim gözüm halen 20 kollu 18" jantta. 4 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Eylül 2021 Paylaş 26 Eylül 2021 1.6tdci bakardım.... yeterli çekişi sağlar, çıtır yazılım tavsiye ederim 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 26 Eylül 2021 Paylaş 26 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: 1.6tdci bakardım.... yeterli çekişi sağlar, çıtır yazılım tavsiye ederim İlla harama bulaş diyorsun 😊 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Eylül 2021 Paylaş 26 Eylül 2021 Metin Uzunoğlu yazdı: İlla harama bulaş diyorsun 😊 işkembe çorbası sirkeli sarımsağı için içilir.... 1 3 Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz 26 Eylül 2021 Paylaş 26 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: 1.6tdci bakardım.... yeterli çekişi sağlar, çıtır yazılım tavsiye ederim Abi 1.6 dizel Mondeo'da çıtır yazılım kendini hissettirir mi düzgün bir yerde yapılırsa.Ara hızlanmalarda özellikle nasıl olur? Maslak 2CR bayağı övülüyor yazılımda. Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 27 Eylül 2021 Paylaş 27 Eylül 2021 4.5 sene yeni kasa mondeo 1.6 tdci kullandım.Motor performans olarak malesef çok canlı değil ama arabayı rahat taşıyor.Yakıt tüketimi benim 0rtamala 6.8 litre idi toplam 90.000 km ortalaması. DPF sorunu malesef yaşanıyor.Bunun için arada bir DPF temizliğine yardımcı olacak şekilde sürüşler yapmanız önerilir.Son hız olarak 198 km yi geçmedi benim araç.SInırlandırılmış gibi.Bagajı gerçekten baya büyük aslında ilk bagaj büyütme operasyonunu Türkiyede yapanlardanım.Forumda konusu vardır. Gizli özellikleri açınca araç çok daha dolu oluyor.Bende LEd,Tekno ve sunroof dahil hepsi vardı. Konfor olarak gerçekten çok iyi bir araç.Amortisör ayarı 17'' lastiklerle beraber çok iyi.Yol sesi ilk başlarda hiç almıyor gibiydi ama kulaklar alışınca yine alıyor gibi. 1.5 benzinli yakıt tüketimi olarak 1.6 dizelin 2 katına yakın yakıyor.Onun dışında performans olarak çok daha iyi ve otomatik.Başka bir farkları yok. Alınacak araçlardan bence. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Eylül 2021 Paylaş 27 Eylül 2021 Emrah Korkmazz yazdı: Abi 1.6 dizel Mondeo'da çıtır yazılım kendini hissettirir mi düzgün bir yerde yapılırsa.Ara hızlanmalarda özellikle nasıl olur? Maslak 2CR bayağı övülüyor yazılımda. her türlü tdci da çıtır veya kulanıcıya uygun devirde yazılım işe yarar, bilinçli yazılım ve bilinçli kullanıcı ile bir üst ara hızlanma keyfi yaşanır 1 Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 28 Eylül 2021 Paylaş 28 Eylül 2021 2016 model 1.6 tdci Mondeo'mu geçen hafta sattım. Kalkışlarda biraz hantal ama devrini alınca çekişi gayet yeterlidir. Otoban sürüşlerinde 160 170 km hızla çok stabil, hız aldıkça oturuyor araba. İkinci eli biraz zayıf onun dışında bu fiyatlara mükemmel araçtır. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 28 Eylül 2021 Paylaş 28 Eylül 2021 Münir Nurettin Taşova yazdı: 2016 model 1.6 tdci Mondeo'mu geçen hafta sattım. Kalkışlarda biraz hantal ama devrini alınca çekişi gayet yeterlidir. Otoban sürüşlerinde 160 170 km hızla çok stabil, hız aldıkça oturuyor araba. İkinci eli biraz zayıf onun dışında bu fiyatlara mükemmel araçtır. Hayırlı olsun kaça sattınız. Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 28 Eylül 2021 Paylaş 28 Eylül 2021 Hayırlı olsun kaça sattınız.Sağolun hocam, 280 e verdim. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 28 Eylül 2021 Paylaş 28 Eylül 2021 Münir Nurettin Taşova yazdı: Metin Uzunoğlu yazdı: Hayırlı olsun kaça sattınız. Sağolun hocam, 280 e verdim. Hayırlı olsun. 1 Yorum bağlantısı
Abdullah Akkaya 29 Eylül 2021 Yazar Paylaş 29 Eylül 2021 Meslektaşım Metin Uzunoğlu ve çok değerli forum üyeleri Çağlar Bayur, Emrah Korkmazz, Ahmet Türedi ve Münir Nurettin Taşovali önerileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim. aklımdaki soru işaretleri kalktı, uygun bir 2018 1.5tdci ile yakında kaldığımızerden devam edeceğiz sanırım, görüşmek üzere çok teşekkürler. 2 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts