İçeriğe Yönlendir

225/55/R18 Fiyat / Performans Kış Lastiği Önerisi

Macit Aliyev

Recommended Posts

Macit Aliyev

Merhaba arkadaşlar 3008 için kış lastiği alacağım fakat bir kaç lastik arasında kaldım. Fiyat performans lastiği olan hangi lastiği önerir siniz? Yer Ankara

Bridgestone , Goodyear , Nokian' a bakıyorum. Continental ve Michelin var ama fiyatları diğerlerine göre 300-400 pahalı.

Bridgestone BLIZZAK LM005 M+S - 225/55R18 102V XL - tanesi 1250 tl

Goodyear ULTRAGRIP PERFORMANCE SUV G1 M+S FP - 225/55R18 102V XL - tanesi 1512 tl

Nokian WR SUV 4 225/55 R18 102H Kış Lastiği T430489 - tanesi 1435 tl

Yorumlarınızı bekliyorum.

Etiket değerleri de aşağıdakı gibidir.

ek4txw7.jpg

2hur5ut.jpg

dlq8wcw.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Bu koşullarda Bridgestone mantıklı görünüyor.

Ben bir süredir yaz kış Nokian kullanıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
Selim Bilgin yazdı:

Bu koşullarda Bridgestone mantıklı görünüyor.

Ben bir süredir yaz kış Nokian kullanıyorum.

Bridgestone'a sert lastik diyorlar o yüzden çok ses yapıyor dediler. Ama 71 desibel ile diğerlerine göre önde.

Erkan Işık yazdı:

Lastikleri jantları 17 ye düşür  https://www.hepsiburada.com/goodyear-215-60-r17-96h-ultragrip-8-performance-ms-oto-kis-lastigi-uretim-yili-2021-p-HBV00000OTGPG bu şekil bir takım lastik al buna uygun 4 tane de çelik jant temin et yazlık kışlık 2 takım lastigin olur hem jantların söker takarken zarar görmez 

Kara çelik jant güzel gözükmez. Diğerleri de pahalı. Yüzü astarını geçecek. O yüzden direk değiştirmelik bakıyorum.

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Macit Aliyev yazdı:

Bridgestone'a sert lastik diyorlar o yüzden çok ses yapıyor dediler. Ama 71 desibel ile diğerlerine göre önde.

Kara çelik jant güzel gözükmez. Diğerleri de pahalı. Yüzü astarını geçecek. O yüzden direk değiştirmelik bakıyorum.

kara jant alma macit bey zaten 4 godyer 5000-6000 arası , 17 de lastik 3200 tutar 3300-3500 e 4 adet cms çelik jant alırsın 6500-6700 arasına 1 takım daha lastik olur 5-6 yı veren aradaki az farkı verir :))

https://www.lastikjantavm.com/urun/Cms-796/6-75x17-5x108-ET47-671-DMB-JAN-CMS-796-5108-7-5X17

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erkan Işık

Lastikçiler levyeyi taktımı sezonda iş yaptırıyoruz zaten , jant kenarlarını yediriyorlar sök tak yaparken benden sadece tavsiye ayrıca kışlıkda ebat büyüdükçe kar buzda tutunma azalır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Bunlar dışında Falken öneririm. 3 yıldır yazlık kışlık lastiklerde kullanıyorum gayet memnunum. Hatta yazlıklarınız yıpranmış ise allseason gurubuna da bakabilirsiniz. Son yıllarda porsche ve mercedes in bazı modellerinde fabrika çıkışı tercih ettiği bir lastik. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
Erkan Işık yazdı:

kara jant alma macit bey zaten 4 godyer 5000-6000 arası , 17 de lastik 3200 tutar 3300-3500 e 4 adet cms çelik jant alırsın 6500-6700 arasına 1 takım daha lastik olur 5-6 yı veren aradaki az farkı verir :))

https://www.lastikjantavm.com/urun/Cms-796/6-75x17-5x108-ET47-671-DMB-JAN-CMS-796-5108-7-5X17

Erkan Işık yazdı:

Lastikçiler levyeyi taktımı sezonda iş yaptırıyoruz zaten , jant kenarlarını yediriyorlar sök tak yaparken benden sadece tavsiye ayrıca kışlıkda ebat büyüdükçe kar buzda tutunma azalır

Tavsiyen için teşekkürler. Ama o kadar fazla çıkmak istemiyorum. Değişim yaparken uyarırım değiştiren arkadaşı dikkatli olsun diye.

Cem Dilmen yazdı:

Bunlar dışında Falken öneririm. 3 yıldır yazlık kışlık lastiklerde kullanıyorum gayet memnunum. Hatta yazlıklarınız yıpranmış ise allseason gurubuna da bakabilirsiniz. Son yıllarda porsche ve mercedes in bazı modellerinde fabrika çıkışı tercih ettiği bir lastik. 

Fiestaya Falken 4 mevsim aldım ondan memnunum. 3008 de ise conti var daha sıfır. Kışlık bakıyorum. Falken kışlığa da bakayım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Zorlu kış ve buz şartlarında kullanılacaksa Nokian

Soğuk havalarda yağmurlu ıslak yollarda kullanılacaksa bridgestone.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi
Macit Aliyev yazdı:

Merhaba arkadaşlar 3008 için kış lastiği alacağım fakat bir kaç lastik arasında kaldım. Fiyat performans lastiği olan hangi lastiği önerir siniz? Yer Ankara

Bridgestone , Goodyear , Nokian' a bakıyorum. Continental ve Michelin var ama fiyatları diğerlerine göre 300-400 pahalı.

Goodyear ULTRAGRIP PERFORMANCE SUV G1 M+S FP - 225/55R18 102V XL - tanesi 1512 tl

Nokian WR SUV 4 225/55 R18 102H Kış Lastiği T430489 - tanesi 1435 tl

Yorumlarınızı bekliyorum.

Etiket değerleri de aşağıdakı gibidir.

ek4txw7.jpg

2hur5ut.jpg

dlq8wcw.jpg

Ben temiz çıkma nokian aldım henüz kullanmadım. Ama testlerde 3. sırada bu lastik.Kuru asfaltta en iyi performansıda bu vermiş.Malum karda zaten gidiyor ama biz genelde kuru asfaltta gidiyoruz yol tutuşu çok iyi gibi. Bakalım deneyip göreceğiz.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Çıkma Nokian kışlık arıyorum satan var mı sıfırı uçmuş :) Yazlıklar burnumun dibinde denk gelmişti keşke kışlıkları da makul fiyata gelse :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Aynı araçtan bende aldım elimde 225 60 17 kış lastiği var kara jant alıp taksam mı yoksa kış lastiği mi alsam bende kararsızım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Zorlu kış ve buz şartlarında kullanılacaksa Nokian

Soğuk havalarda yağmurlu ıslak yollarda kullanılacaksa bridgestone.

Ankarada yılda 2-3 kere kar yağar genelde yollar temiz olur. Hava soğuk ve yerler ıslak olur. Bazende buzlanmalar olur. 

Ahmet Türedi yazdı:

Ben temiz çıkma nokian aldım henüz kullanmadım. Ama testlerde 3. sırada bu lastik.Kuru asfaltta en iyi performansıda bu vermiş.Malum karda zaten gidiyor ama biz genelde kuru asfaltta gidiyoruz yol tutuşu çok iyi gibi. Bakalım deneyip göreceğiz.

Metin Uzunoğlu yazdı:

Nokian nokta.

Etiket değerlerine göre c,c ama bridgestone b,a. Bu değerler gerçekte işe yarıyor mu yoksa öylesine mi yazılıyor. Eğer gerçekte işe yarıyorsa bridgestone'nin daha iyi olması gerekmez mi?

Kemal Korkmaz yazdı:

Aynı araçtan bende aldım elimde 225 60 17 kış lastiği var kara jant alıp taksam mı yoksa kış lastiği mi alsam bende kararsızım

Elinizde lastik varsa jant almanız daha mantıklı

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Macit Aliyev yazdı:

Ankarada yılda 2-3 kere kar yağar genelde yollar temiz olur. Hava soğuk ve yerler ıslak olur. Bazende buzlanmalar olur. 

Etiket değerlerine göre c,c ama bridgestone b,a. Bu değerler gerçekte işe yarıyor mu yoksa öylesine mi yazılıyor. Eğer gerçekte işe yarıyorsa bridgestone'nin daha iyi olması gerekmez mi?

Elinizde lastik varsa jant almanız daha mantıklı

Oradaki etiket değeri ıslak zeminde frenleme performansı değeri. Kardaki performansı değil. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

üretim yeri önemli arrık, etiket değeri her üretim ülkesinde aynı olmuyor. garanti olsun diye nokian alırdım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Oradaki etiket değeri ıslak zeminde frenleme performansı değeri. Kardaki performansı değil. 

Genelde kar olmaz ıslak veya gizli buzlanma olur buralarda. 

Çağlar Bayur yazdı:

üretim yeri önemli arrık, etiket değeri her üretim ülkesinde aynı olmuyor. garanti olsun diye nokian alırdım

Bridgestone LM005 izmitte üretiliyormuş. Nokianın finlandiya ve rusyada fabrikası varmış.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Macit Aliyev yazdı:

Genelde kar olmaz ıslak veya gizli buzlanma olur buralarda. 

Bridgestone LM005 izmitte üretiliyormuş. Nokianın finlandiya ve rusyada fabrikası varmış.

Bridgestone LM005 ve Bridgestone LM005 Driveguard arasında fark var mı? Üretim yeri olabilir mi acaba.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Macit Aliyev yazdı:

Nokian ın da Fin üretimlisini alırım :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
Mahmut Yıldız yazdı:

Bridgestone LM005 ve Bridgestone LM005 Driveguard arasında fark var mı? Üretim yeri olabilir mi acaba.

Bence Driveguard dediği runflat de Türkiyede üretiliyodur. 

Bridgestone ile Nokian arasında tek lastikte 300 tl fark var.  Bridgestone şuan indirimli tanesi 1200 tl. Sizce değer mi yoksa nokianı mı kovalamam lazım?

Metin Akbal yazdı:

Nokian ın da Fin üretimlisini alırım :) 

Onu yazmıyorlar nere üretimi olduğu. O da bence nakliye açısından Rusyadan geliyordur Türkiyeye.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
(düzenlendi)
Macit Aliyev yazdı:

Bence Driveguard dediği runflat de Türkiyede üretiliyodur. 

Bridgestone ile Nokian arasında tek lastikte 300 tl fark var.  Bridgestone şuan indirimli tanesi 1200 tl. Sizce değer mi yoksa nokianı mı kovalamam lazım?

Onu yazmıyorlar nere üretimi olduğu. O da bence nakliye açısından Rusyadan geliyordur Türkiyeye.

Ben bu teste güvenerek lm005 almayı planlıyorum.

tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Bence bunu alın.Fiyatıda makul görünüyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Macit Aliyev yazdı:

Onu yazmıyorlar nere üretimi olduğu.

lastiğin üstünde yazar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
Mahmut Yıldız yazdı:

Ben bu teste güvenerek lm005 almayı planlıyorum.

Bu testte gayet başarılı gözüküyor.

Ahmet Türedi yazdı:

Bence bunu alın.Fiyatıda makul görünüyor.

son fiyat 1200 - şuan indirim var.

Çağlar Bayur yazdı:

lastiğin üstünde yazar

Evet yazar ama internette aratınca illa satıcıya sormak lazım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Macit Aliyev

Arkadaşlar 10 gün önce kışlık lastikleri taktırdım. Ne kadar hava bastığını bilmiyorudum. Dün soğuk tekerleri lastikçide kontrol ettirdim. 38,36,32,36. Ben de kapının ordakı etikete baktım fakat 32 yazıyor. Lastikçi 32 olmaz diyor. 36 veya 38 yapmak lazım diyor. 

Etikette aşağıdakı gibi yazıyor.  Etikette yazan değer 225/55/R18 98 V için, fakat benim kışlık lastik aynı boyutlarda ama 102V.  Face grubuna sorduğumda herkes 36 civarı diyor. Sizce ne olması lazım? Yoksa kışlıklara da mı 32 basmak lazım?

egf46je.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...