Tansu Kalafatoğlu 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Konunun kişiden kişiye değiştiğini de bilerek, bazı arabalar beni tutuyor arkadaşlar. Öncelik dizellerde. Yolcu durumundayken yüksek torkdan dolayı şehir içinde hızlanma yavaşlama konusunda midem bulanıyor, telefonuma bile bakamıyorum. Diğeri ise içi basık arabalar, yeni araba kokusu vb. Bunlar dizel torku ile birleşince yan koltukta oturmak işkence oluyor. Acaba bende mi sorun var, yoksa dizel araçlarda bu sorunu yaşayan başkaları da var mı? 3 1 Yorum bağlantısı
Murat Azalma 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Göz ufuk çizgisinde hareketi algılayamadığında orta kulak dengeyi sağlayamıyor gibi bir şey okumuştum bir yerde . o da vücutta dengesizlik ve mide bulantısı yaptırıyor(*bkn. Rüştünün yediği hatalı gol). o yüzden arabamda yolculuk yapanlara telefona bakmamaları konusunda uyarıda bulunurum. kendim arka koltukta seyahat edemiyorum arabadan bağımsız rahatsız ediyor. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Arabada / otobüste vs asla yazı okuyamam her durumda serseme dönerim. Ancak mesaj okuyabiliyorum uzun bir yazı zorlar. Çocukken araba çok tutardı, büyüdükçe geçti. Ama kitap vs okumaya yeltenmem bile. Sadece uçakta okuduğum kitap-dergi rahatsız etmiyor. Kara taşıtlarının tümü rahatsız ediyor beni Mert Gülkokan yazdı: arabaya göre midesi bulanan da ilk kez duyuyorum kuzenimin çocukları eşşek kadar oldular ama yolda kendilerinden geçiyorlardı bir ara sanırım ilaç falan kullanmak lazım O ilaç yüzünden hala tadelle çikolata yiyemem, elime bile alamam hatta. Çocukken bulantı hapını bana yutturamadıkları için tadellenin içine koyup yedirirlerdi, ağzıma geldi bir Gün hap çikolatanın içinde. Öyle kötü bir tadı vardı ki, halen aklımdadır. Eşim bazen tadelle istiyor, markette görevliden rica ediyorum sepete 4-5 tane atarmısınız diye. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Bende asla, telefonda bir şey okuyamam, hele kitap. Aynen sadece tren de ve uçakta okuyabiliyorum. Demir eksikliğide sebep olabilir demişlerdi ama demir gibi adamım oysa. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 yanına bindiğin şöförde sorun varsa tutar genelde misal amcam araba sürerken benim tansiyonum yükseliyor 1 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Uygun şartlar sağlandığında E classe nin sağ koltuğunda bile araba tutan büyüklerimiz oluyor @Önder Özcan 1 3 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Bana limon mu vermediler, benzin mi koklatmadılar, her tür “kocakarı” uydurması denendi. Yaşım 12-13 e ulaşana kadar ne yaptıysak geçmedi. Çocukların iç kulak yapısı dengeye karşı aşırı hassas olduğu için olabiliyormuş. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 En önemli faktör sürücü, sürekli gaz fren yapıyorsa, gazdan ayağını sert çekip tekrar basıyorsa, direksiyonu parça parça çeviriyorsa araba tutmasa da uyuz olurum. Ben 2xx giderken bile arabamda uyuyanlar oldu. Bir de araba içerisinde her zaman sanki sürüyormuş gibi arabanın gittiği yöne bakmak fayda sağlıyor. Arkada oturunca daha çok dönmesinin sebebi de bu aslında. Arkada da olsan yandan yolu izlemek fayda ediyor. Tansu Kalafatoğlu yazdı: yüksek torkdan dolayı 500 yeter mi? Deneyelim. Şaka bir yana vertigo için doktorla görüştün mü hiç? Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Genelde arkada iken göz yolu göremediğinde ve sabit bir noktaya baktığında vücut duruyor gibi algılarken iç kulaktaki sensör hareket algılıyor. İki veri uyuşmayınca hata kodu veriyor, teklemeye başlıyorsun. Sebebi bu. Bu sebeple araçta sabit bir noktaya bakılmaz. Çözümü için gözlük var. 1 Yorum bağlantısı
Murat Azalma 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Cem Işık yazdı: benzin mi koklatmadılar Abi ben köyde büyüdüm. traktörlerden hortum ile çok mazot çektim çok da yuttum. hep mazot yutanı araba tutmaz derlerdi ama hikayeymiş. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Köksal Yılmaz yazdı: Uygun şartlar sağlandığında E classe nin sağ koltuğunda bile araba tutan büyüklerimiz oluyor @Önder Özcan 😅 Ali Gök yazdı: yanına bindiğin şöförde sorun varsa tutar genelde misal amcam araba sürerken benim tansiyonum yükseliyor Duydun mu Köksal efendi Ya kendi arabamda kusacaktım az daha. Adam bir viraja giriyo ben yan camdan dışarı çıkıcam nerdeyse. Şimdi suçlu midesi bulanan mı bulandıran mı 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Bende şoför faktörü ve ortakulak sorunu gibi düşünüyorum. Yazı bende okuyamıyorum. Eşimde ara ara vertigo sorun çıkartıyor beta... diye bir ilaçla çözüyoruz. Yorum bağlantısı
Metin Mankal 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Kızımda da aynı sorun var.. O yüzden mutlaka naneli şeker bulunur arabamda.. Yorum bağlantısı
Bahattin Akkaya 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Beni çok şükür ne araba ne tekne tutmaz, benim enişte doktor. İzmir de sık sık tekne ile balığa çıkıyoruz iş arkadaşları ile ekipten bir arkadaş balık tutmayı çok seviyor ama tekne liman dışına çıkmadan rengi yeşile dönüyor adamın. O arkadaşa reçetesiz her türlü ilacı denedik yemedi. Enişteye sordum reçete ile satılan bir ilaçtan bahsetti denesin dedi. Eğer o da kesmezse gelsin safra kesesini alayım dedi 😅 Bunu duyan arkadaş Ankara'ya taşındı 5 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Ekim 2021 Yazar Paylaş 20 Ekim 2021 Mahmut Yıldız yazdı: Genelde arkada iken göz yolu göremediğinde ve sabit bir noktaya baktığında vücut duruyor gibi algılarken iç kulaktaki sensör hareket algılıyor. İki veri uyuşmayınca hata kodu veriyor, teklemeye başlıyorsun. Sebebi bu. Bu sebeple araçta sabit bir noktaya bakılmaz. Çözümü için gözlük var. Gözlükler iyiymiş. Bununla kontrole gitsem ciddiye alırlar mı beni acaba Yorum bağlantısı
Önder Özcan 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Bahattin Akkaya yazdı: Beni çok şükür ne araba ne tekne tutmaz, benim enişte doktor. İzmir de sık sık tekne ile balığa çıkıyoruz iş arkadaşları ile ekipten bir arkadaş balık tutmayı çok seviyor ama tekne liman dışına çıkmadan rengi yeşile dönüyor adamın. O arkadaşa reçetesiz her türlü ilacı denedik yemedi. Enişteye sordum reçete ile satılan bir ilaçtan bahsetti denesin dedi. Eğer o da kesmezse gelsin safra kesesini alayım dedi 😅 Bunu duyan arkadaş Ankara'ya taşındı Safra kesesi? Benim 2 sene önce alındı ama yukarıda bahsedildiği gibi, yazın sert araç kullanımından, yolcu koltuğundayken gene kötü hissettim. Normal giden tekne tutmaz beni mesela, ama balık için demir atıp hep o oltanın ucuna bakınca işin rengi değişir. 2 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Göbek deliğinize X şeklinde bant yapıştırın. Şaşırtıcı derecede arabada oluşan bulantıyı engelliyor. 3 1 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Ekim 2021 Yazar Paylaş 20 Ekim 2021 Selim Bilgin yazdı: En önemli faktör sürücü, sürekli gaz fren yapıyorsa, gazdan ayağını sert çekip tekrar basıyorsa, direksiyonu parça parça çeviriyorsa araba tutmasa da uyuz olurum. Ben 2xx giderken bile arabamda uyuyanlar oldu. Bir de araba içerisinde her zaman sanki sürüyormuş gibi arabanın gittiği yöne bakmak fayda sağlıyor. Arkada oturunca daha çok dönmesinin sebebi de bu aslında. Arkada da olsan yandan yolu izlemek fayda ediyor. 500 yeter mi? Deneyelim. Şaka bir yana vertigo için doktorla görüştün mü hiç? Sürekli seri şekilde dur kalk yaparsan arabanı sonax’a vermek zorunda kalabilirsin ama uzun yolda sıkıntı yok. Eğer hızlan yavaşla şeklinde kullanılmıyorsa. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Gözlükler iyiymiş. Bununla kontrole gitsem ciddiye alırlar mı beni acaba Hangi doktora gittiğine göre değişir Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Ekim 2021 Yazar Paylaş 20 Ekim 2021 Selim Bilgin yazdı: En önemli faktör sürücü, sürekli gaz fren yapıyorsa, gazdan ayağını sert çekip tekrar basıyorsa, direksiyonu parça parça çeviriyorsa araba tutmasa da uyuz olurum. Ben 2xx giderken bile arabamda uyuyanlar oldu. Bir de araba içerisinde her zaman sanki sürüyormuş gibi arabanın gittiği yöne bakmak fayda sağlıyor. Arkada oturunca daha çok dönmesinin sebebi de bu aslında. Arkada da olsan yandan yolu izlemek fayda ediyor. 500 yeter mi? Deneyelim. Şaka bir yana vertigo için doktorla görüştün mü hiç? Vertigo geçirdim ama o olay bambaşka bir şeydi. Benim söylediğim sürekli olan. Mahmut Yıldız yazdı: Hangi doktora gittiğine göre değişir Öyle değil yav, inşaat denetlemeye 😁😁 Ersen Tapan yazdı: Göbek deliğinize X şeklinde bant yapıştırın. Şaşırtıcı derecede arabada oluşan bulantıyı engelliyor. Göbeği içeri kaçtı gibi şeyler duymuştum. Baş dönmesi yapıyormuş mide bulantısı yapıyormuş 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Ersen Tapan yazdı: Göbek deliğinize X şeklinde bant yapıştırın. Şaşırtıcı derecede arabada oluşan bulantıyı engelliyor. Koli bandı, kağıt bant, elektrikçi bandı, bez bant vs hangisi. Yazdığını okuyunca gözümün önüne benim göbekte elektrikçi bandı hayali geldi ama neden geldi bilinmez. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Öyle değil yav, inşaat denetlemeye 😁😁 Arabada takacaksın, inşaatta değil 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Mahmut Yıldız yazdı: Koli bandı, kağıt bant, elektrikçi bandı, bez bant vs hangisi. Yazdığını okuyunca gözümün önüne benim göbekte elektrikçi bandı hayali geldi ama neden geldi bilinmez. Yara bandını X şeklinde takıyoruz , hayal gücümüzü bir kenara bırakıyoruz . 1 5 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Ersen Tapan yazdı: Yara bandını X şeklinde takıyoruz , hayal gücümüzü bir kenara bırakıyoruz . Göbek deliği şart mı? Daha üst noktalarda 2'şerli olarak olmaz mı 1 4 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Arabadan arabaya değişiyor. Eski arabam VW de (şimdi bazı VW düşmanları Toyota sahipleri gelir hemen ne alakası var der :D) Kimseyi araba tutmazdı en berbat yolda bile, şimdiki arabam tutuyor. 3 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Hanımıda araba tutar uyumaktan başka çaresi yok. Oğlan da çok uzun gidince sapıtıyor. Neyseki ben sağlam kalıyorum. İkiside uyuyacak başka çaresi yok. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts