Furkan Kökoğlu 21 Ekim 2021 Paylaş 21 Ekim 2021 (düzenlendi) Merhabalar yakın zamanda Ford Fiesta 1.4 TDCİ Trend aracımı satıp model yükseltmek istiyorum. Açıkcası B segmenti beni hiç tatmin etmedi. İlk arabam, aslında araba kullanmayı öğrendiğim arabamdı. C segmenti bir araç almak istiyorum. 240.000 TL civari bir bütçem var. Her ne kadar bu fiyatta sıfır araba bulmak artık mümkün olmasa da önceliğim jelatin sökmek. Bu fiyat bandında çok tutulan ve benim de içime sinen iki araç var. Renault Megane 4 Joy 1.3 TCE ve Fiat Egea Cross Lounge 1.0 . İki aracın arasında Fiyat bakımından çok az fark olmasına rağmen özellik ve konfor açısından çok fark var. Sizce hangisini tercih etmeliyim ? 21 Ekim 2021 tarihinde Furkan Kökoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 21 Ekim 2021 Paylaş 21 Ekim 2021 Hocam megane 1.3 TCE konusunda ortalıkta dolaşan bir piston fotoğrafı var. Bulmanızı tavsiye ederim.. Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 21 Ekim 2021 Paylaş 21 Ekim 2021 2 ay önce focus 3 1.6 ve megane 4 1.3 tce diye bir konu açmıştım. Forumun tavsiyeleri ile megane 4 kafama yattı ve sahibinden.comda 2 hafta önce yetkili bayiden 3 bin kmde bir megane 4 denk geldi ilan eklenir eklenmez ilanı kaldırttım aracı aldım. Tek kelimeyle harika bir araba, 12 yıldır focus 2 kullanıyorum(hala aracım mevcut) focus kadar yol tutuşu olmasada piyasa şartlarında alınabilecek en mantıklı araç. 1.6 tdci gibi hızlanıyor çok seri bir araç Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Ekim 2021 Paylaş 21 Ekim 2021 Egea’yı alın demiyorum ama megane de iyi bir araba değil. Biraz km yapmış olanı şehir içinde giderken bütünlük hissi vermiyor. Süspansiyonlar mekanik aksam dağılacakmış gibi langır lungur oluyor 1 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 21 Ekim 2021 Paylaş 21 Ekim 2021 Furkan Kökoğlu yazdı: Fiat Egea Cross Lounge 1.0 . Bu modelin satışta olduğundan emin miyiz? Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu 21 Ekim 2021 Paylaş 21 Ekim 2021 Yakın zamanda şirket aracım değişti. benzer fiyatta olduğu için banada Megane 4 1.3 tce joy ve Egea cross 1.6 lounge paket opsiyonları sunuldu. Otomatik olsa megane seçerdim ama iki araçta manuel birisi boş birisi dolu dolunca dolu olanda karar kıldım ve cross lounge ı seçtim. 2 haftadır bende araç şuan 3.000 km oldu. Benim ilk izlenimlerim olumlu araç gerçekten çok donanımlı kablosuz carplay, kablosuz telefon şarj,10 inç android erkan,kör nokta uyarı,hayalet ekran vs Megane da bu özelliklerin hiçbirisi yok. Ben şuanda crosstan memnunum sedan egea ile arasında çok fark var keyifli bir araç. Megane ise bence egea ya göre bir tık daha konforlu ve daha az yol titreşimi alıyor. Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 21 Ekim 2021 Paylaş 21 Ekim 2021 Tartışmasız Megane. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Egea’yı alın demiyorum ama megane de iyi bir araba değil. Biraz km yapmış olanı şehir içinde giderken bütünlük hissi vermiyor. Süspansiyonlar mekanik aksam dağılacakmış gibi langır lungur oluyor Ahahdjdjs hacı karşısındaki araba Mondeo filan değil egea... egea daha kötü. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Ekim 2021 Paylaş 21 Ekim 2021 Muhammet Ali Deli yazdı: Tartışmasız Megane. Ahahdjdjs hacı karşısındaki araba Mondeo filan değil egea... egea daha kötü. Egea alsın demedim zaten. Az önce 80 bin’de dizel otomatik megane 4’ten indim. Dizel titreşimi, yol asfalt yana çukurlarında araba çok gevşek. Tok değil yani. Yekpare hissi vermiyor Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 21 Ekim 2021 Paylaş 21 Ekim 2021 Bayide bulabildiginizi alin Furkan Bey 🙂 Her iki arabanin da bayide oldugunu varsayarsak da paşa gönül kriterlerini devreye sokun; begendiginizi alin. Ben karar veriyor olsam su maddelere gore araclari puanlarim. Elbette buradaki maddelerin sizin icin onemini de belirlemelisiniz. Mesela guvenlik karar vermemde %20 etkili gibi.. guvenlik (baz modelleri icin ncap test puanlari) bakim masraflari bagaj hacmi yakit tuketimi donanim gorunum 1 Yorum bağlantısı
Furkan Kökoğlu 21 Ekim 2021 Yazar Paylaş 21 Ekim 2021 Fatih Evcin yazdı: Bu modelin satışta olduğundan emin miyiz? Tabi ki aslında çıkalı 1 sene gibi olduğunu biliyorum. Egea'lar genellikle 1.4 motor ile satıldığı için sarı sitede bulamayabilirsiniz. Fiyatın kendi sitesinde mevcut. Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 21 Ekim 2021 Paylaş 21 Ekim 2021 Tabi ki aslında çıkalı 1 sene gibi olduğunu biliyorum. Egea'lar genellikle 1.4 motor ile satıldığı için sarı sitede bulamayabilirsiniz. Fiyatın kendi sitesinde mevcut.Kendi sitesinde bulamadım ondan sordum. Yorum bağlantısı
Furkan Kökoğlu 21 Ekim 2021 Yazar Paylaş 21 Ekim 2021 Burak Kuşçu yazdı: Yakın zamanda şirket aracım değişti. benzer fiyatta olduğu için banada Megane 4 1.3 tce joy ve Egea cross 1.6 lounge paket opsiyonları sunuldu. Otomatik olsa megane seçerdim ama iki araçta manuel birisi boş birisi dolu dolunca dolu olanda karar kıldım ve cross lounge ı seçtim. 2 haftadır bende araç şuan 3.000 km oldu. Benim ilk izlenimlerim olumlu araç gerçekten çok donanımlı kablosuz carplay, kablosuz telefon şarj,10 inç android erkan,kör nokta uyarı,hayalet ekran vs Megane da bu özelliklerin hiçbirisi yok. Ben şuanda crosstan memnunum sedan egea ile arasında çok fark var keyifli bir araç. Megane ise bence egea ya göre bir tık daha konforlu ve daha az yol titreşimi alıyor. Öncelikle yorum yaptığınız için çok teşekkür ederim. Çünkü sizde benim gibi ikilemde kalmışsınız. Dediğiniz gibi Megane 4 joy paketi gerçekten çok boş ancak çok konforlu. Egea Cross Lounge paket ise c segmentinde çok dolu bir paket ve megane'dan daha konforsuz olduğunu duydum. Açıkcası İstanbul Ankara gibi çok büyük şehirlerde yaşamıyorum. Trafik sıkıntım yok bundan dolayı otomatik tercihim değil. Siz satın alacak olsanız hangisini tercih edersiniz ? Yorum bağlantısı
Furkan Kökoğlu 21 Ekim 2021 Yazar Paylaş 21 Ekim 2021 Fatih Evcin yazdı: Kendi sitesinde bulamadım ondan sordum. Link paylaşımı yasak mı bilmiyorum bu yüzden link veremeyeceğim ancak fiat fiyat listesi -> egea -> cross -> lounge olarak girerseniz fiyat listesinden 1.0 benzinli turbo motoru görebilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Erdal Aydın 21 Ekim 2021 Paylaş 21 Ekim 2021 Bence ay dönüp de fiyatlar guncellenmeden ne bulabiliyorsanız onu alın. Yorum bağlantısı
Furkan Kökoğlu 21 Ekim 2021 Yazar Paylaş 21 Ekim 2021 Tayfun Aydın yazdı: Hocam megane 1.3 TCE konusunda ortalıkta dolaşan bir piston fotoğrafı var. Bulmanızı tavsiye ederim.. Açıkcası çok merak ettim. İnternette de aradım ama bulamadım. Link gönderebilir misiniz ? Ne gibi bir sıkıntı mevcut ? Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 21 Ekim 2021 Paylaş 21 Ekim 2021 Furkan Kökoğlu yazdı: Açıkcası çok merak ettim. İnternette de aradım ama bulamadım. Link gönderebilir misiniz ? Ne gibi bir sıkıntı mevcut ? Hocam bu fotoğraf dolaşıyor ve 1.3 TCE motordan çıktığı söyleniyor.. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 21 Ekim 2021 Paylaş 21 Ekim 2021 Tayfun Aydın yazdı: Hocam bu fotoğraf dolaşıyor ve 1.3 TCE motordan çıktığı söyleniyor.. Donanım haberde de 1.2 tceden çıktığını paylaşmış bir arkadaş 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Ekim 2021 Paylaş 21 Ekim 2021 Tayfun Aydın yazdı: Hocam bu fotoğraf dolaşıyor ve 1.3 TCE motordan çıktığı söyleniyor.. çıkabilir, her ne motor ise, olabilir, peki yorumlar nedir? onu merak ettim 1 Yorum bağlantısı
Furkan Kökoğlu 21 Ekim 2021 Yazar Paylaş 21 Ekim 2021 Çağlar Bayur yazdı: çıkabilir, her ne motor ise, olabilir, peki yorumlar nedir? onu merak ettim ben inceledim genellikle düşük hacim çok yüksek performans verdiği için bu hale geldiğinden bahsediyorlar. Haksızda sayılmazlar aslında. 1.3 TCE Clio 1.5 ecoboost motora uzun sürüşte çoook yüksek farklar açıyor. Anormal bir performansı var motorun. Youtube'da videolarını izleyebilirsiniz. Aynı şekilde yeni çıkan düşük hacimli motorların ömürlerinin eski motorlara göre çok düşük ömürlü olacağını söylüyorlar. Bu konu hakkında sen ne düşünüyorsun Çağlar Abi ? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Ekim 2021 Paylaş 21 Ekim 2021 silindir eğen resimdeki motor 1.2 tce hatalı bir motormuş diyorlar, zaten üretimdende kalktı... 1.33 tce ise apayrı bir motor, acaip az yakıyor, seri kullansan bile ve güçlü gelişmiş bir motor detaylarına baktığımda güzel şeyler gördüm, nereden biliyorsun demeyin ayıp olur Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 21 Ekim 2021 Paylaş 21 Ekim 2021 Görseldeki motor yanma odasına sıkıştıramayacağı birşey almış. Mesela su değil mi? Basit bir contadan kaynaklanamaz mı? Yorum bağlantısı
Recommended Posts