İçeriğe Yönlendir

Nissan Qashqai Yorum 1.2 DIG-T CVT / Kia Sportage

Levent Güzelkalp

Recommended Posts

Levent Güzelkalp

İyiki Formu var ;

Merhabalar geçen ay Yeti Konusu açmıştım ve epey bilgilendim. Bu arada bir abimizin yetisini inceledim epey de beğendim aslında ama Oğlum Pek beğenmedi (8 Yaşında )

O yüzden araç arayışım biraz değişti.  

-Pek Bir Bilgim Yol aslında ama genel olarak yorumları bu iki aracın güzel .

-Yakıt olarak Benzinli istiyorum yılda maksimum 5 Bİn şehir içi 4 bin şehir dışı yapıyorum o yüzden yakıt çok önemli değil.

-Ağırlıklı olarak eşim kullanacak kısa mesafe.

- Otomatik düşünüyorum

-Donanım pek önemli değil aslında standart donanım olsa yeter

Sizce Bu iki araçtan hangisine yönelmeliyim. Bütçem 220-230 Bin TL.

Nissan Örnek İlan

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-nissan-ere-grup-qashqai-1.2-dig-t-tekna-x-tronic-964476077/detay/

Kia Örnek İlan

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-kia-2015-model-kia-sportage-lpg-otomatik-concept-plus-84.000-km-961303510/detay

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Qashqai 1,2 benzinli motordan performans beklentisi yoksa olabilir. Uzun yolda, araç dolu iken biraz yetersiz kalabilir. Ama Kia'ya göre az yakar. 

Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
Mahmut Yıldız yazdı:

Qashqai 1,2 benzinli motordan performans beklentisi yoksa olabilir. Uzun yolda, araç dolu iken biraz yetersiz kalabilir. Ama Kia'ya göre az yakar. 

Pek bir performans beklentimiz yok abicim yılda 1 Edirne Ankara Bir defada Yaz tatili Edirne Kemer Falan onda da hız en fazla 110 olur 

Mahmut Yıldız yazdı:

Pek bir performans beklentimiz yok abicim yılda 1 Edirne Ankara Bir defada Yaz tatili Edirne Kemer Falan onda da hız en fazla 110 olur . 10 Lt geçmezse sıkıntı yok 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Nissan 1.2 Qashqai sahibi olan arkadaşım arabasının yağ eksiltiyor olmasından muzdarip. Servis 1.2 motorlarda kronik sorun olduğunu söylemiş. Qashqai niyetiniz varsa iyice araştırın derim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Nissan 1.2 Qashqai sahibi olan arkadaşım arabasının yağ eksiltiyor olmasından muzdarip. Servis 1.2 motorlarda kronik sorun olduğunu söylemiş. Qashqai niyetiniz varsa iyice araştırın derim.

Sanırım 1.2 motorların genelinde böyle bir sorun var abicim . Wv ta Skoda da falan hep aynı durum o yüzden 15 bin km yerine bakımı 10 bin yapın deniyor.  Ben dizel den genelde korkuyorum ama o da bir seçenek aslında

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

bütçenizi düşününce benzinli sportage yerine dizel otomatik ceed sw alınabilir hem de daha yeni model...

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Bence Kia. Motor ve şanzuman sorunsuz. Yakıt derdi olur ise, LPG ile devam...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tamer Topaç yazdı:

Bence Kia. Motor ve şanzuman sorunsuz. Yakıt derdi olur ise, LPG ile devam...

tucson ile aynı şanzıman değil mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
tucson ile aynı şanzıman değil mi?
Sence hangisi abi kia mi nissan mi
bütçenizi düşününce benzinli sportage yerine dizel otomatik ceed sw alınabilir hem de daha yeni model...
Abicim suv istiyoruz ama önerinizde guzelmis
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Sorunsuzluk anlamında illaki atmosferik motoru ile Kia önde. Tavsiyem LPG takılmamış bir tane bulmanız olur. Mevcut pompa fiyatları ile LPG avantaj sağlamıyor. Hiç olmazsa motor daha uzun ömürlü olur. 

Selamlar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
Sorunsuzluk anlamında illaki atmosferik motoru ile Kia önde. Tavsiyem LPG takılmamış bir tane bulmanız olur. Mevcut pompa fiyatları ile LPG avantaj sağlamıyor. Hiç olmazsa motor daha uzun ömürlü olur. 
Selamlar...
Lpg bir espiri kalmadi abi o yuzden o bir secenek degil cok sorun varsa atmosferke yönelirim ama net kararimi vermedim
Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli

Kendi segmentlerinde ikisi de genel anlamda sorunsuz olarak nitelendirilen kaliteli araçlar. Suv sevmediğim için ben detaylı bir görüş belirtemeyeceğim. Forumdaki arkadaşlar, bizzat uzun süreli kullanmış olanlar detaylı bilgi verecektir. 

Benim şahsi fikrim Nissan'ı alın. Nedeni kaşkay ı diğerinden daha iyi tanıyorum ve bana göre en kalite suvlardan biri. Kia'ya kötü demiyorum belki o daha iyidir benimki biraz duygusal. Nissan markasını severim çünkü :) pikapı vardı bizde eskiden ben çocukken :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
Kendi segmentlerinde ikisi de genel anlamda sorunsuz olarak nitelendirilen kaliteli araçlar. Suv sevmediğim için ben detaylı bir görüş belirtemeyeceğim. Forumdaki arkadaşlar, bizzat uzun süreli kullanmış olanlar detaylı bilgi verecektir. 

Benim şahsi fikrim Nissan'ı alın. Nedeni kaşkay ı diğerinden daha iyi tanıyorum ve bana göre en kalite suvlardan biri. Kia'ya kötü demiyorum belki o daha iyidir benimki biraz duygusal. Nissan markasını severim çünkü [emoji4] pikapı vardı bizde eskiden ben çocukken [emoji4]
Benim de gonlum nissanda yana ama bana benzer geliyorlar ikside ev ahalisi nissani begendi ama kendi arabalari bu ekonomide satabilirsen daha ciddi ilgilenmeye basliyacam
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Levent Güzelkalp yazdı:

Sence hangisi abi kia mi nissan miAbicim suv istiyoruz ama önerinizde guzelmis

Kona... zevk meselesi . bence görünüşü güzel

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş

Valla ben bu kaşkayın hangi kasasıydı net hatırlamıyorum ama yabancı bir youtube kanalının suv karşılaştırma testini izlemiştim. Çapraz tekerlerin havada kaldığı bir test yapıyorlar. Sonra bagaj kapağını açıyorlar. Kaşkayın bagaj kapağı kapanmamıştı. Ondan sonra bir soğudum ki kendisinden. Şase önemli…

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Valla ben bu kaşkayın hangi kasasıydı net hatırlamıyorum ama yabancı bir youtube kanalının suv karşılaştırma testini izlemiştim. Çapraz tekerlerin havada kaldığı bir test yapıyorlar. Sonra bagaj kapağını açıyorlar. Kaşkayın bagaj kapağı kapanmamıştı. Ondan sonra bir soğudum ki kendisinden. Şase önemli…
Xtrailin son kasasında canlı yaşadık bunu.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş
Xtrailin son kasasında canlı yaşadık bunu.

Xtraile konduramamıştım. Bu üzdü temelli. Burda yazarken, ince eleyip sık dokumaya çalışıyorum. Marka ya da araç kötülemek gibi algılansın istemem asla. İzlediğim şeyi yazmak istedim konuyu görünce. Demek xtrail bile aynı..
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

1.2 aşırı beslemeli motorların temel sorunu çok basit, sorunlular :) Vagı da sorunlu caponu da sorunlu. 

Oluşacak riskten çekinip dizel araçtan uzak duran kişinin 1.2 aşırı beslemeye yaklaşmaması gerek diye düşünüyorum. Tabiki şahsi kanaattir bu, ama qq'daki 1.2 motor için yağ yakmadan bahsediliyor, tsi için sekman kırma vb. durumlardan bahsediliyor. Garip şekilde mesela 1.3 TCE için kullanıcı dönüşleri gayet güzelken, bütün platformlarda 1.2 aşırı beslemeleri gömmüşler. Bir sebebi olsa gerek diye düşünüyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sağlam offroad sonrası basın mensupları mahsur kalmıştı, dastırın arka kapısı açılmayınca :)

• Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Xtraile konduramamıştım. Bu üzdü temelli. Burda yazarken, ince eleyip sık dokumaya çalışıyorum. Marka ya da araç kötülemek gibi algılansın istemem asla. İzlediğim şeyi yazmak istedim konuyu görünce. Demek xtrail bile aynı..
Arabanın a sütunu altından kriko ile kaldırıp iki tekeri (ön arka) yerden kesince kapılar sıkıntısız açılıp kapanıyorsa biraz içimi rahatlatıyor benim. Lifte kalkınca kapı aralıkları değişen çok araba gördüm sanayide.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
İlkay BAŞARAN yazdı:
Oktay Göktaş yazdı:

Lifte kalkınca kapı aralıkları değişen çok araba gördüm sanayide.

Acaba orjinalleri mi öyle yoksa kötü kullanım-yanlış tamirat falan mı :) 

Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş
Acaba orjinalleri mi öyle yoksa kötü kullanım-yanlış tamirat falan mı [emoji4] 

Orjinali. Test aracı zaten sıfır araçtır. Xtrail de doğrudan kullanıcı yorumu zaten[emoji3526]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Acaba orjinalleri mi öyle yoksa kötü kullanım-yanlış tamirat falan mı [emoji4] 
Kazasız (çizik ufak tefek vuruk saymıyorum yapısal bozacak kazasız) ve 10 yaşındaydı aşağı yukarı. Marka yazmayacağım. Arkadaşımın arabası deyip geçeyim :)
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Orjinali. Test aracı zaten sıfır araçtır. Xtrail de doğrudan kullanıcı yorumu zaten[emoji3526]
Xtrailde bunu yaşayınca servet abiyi aramıştım. Araba sıfır alınmış ve 6 7 aylıktı. Kaza vb yok. Sağ ön teker 30 cm kadar yükseklikte durmak zorunda kaldık. Bagaja agrega numunesi koyacaktık 1 çuval. Açtık bagajı koyduk bastık tuşa aşağı gidiyor kapanmıyor. Elle hafif yardımladık kapanacak iyice bassak belki ama yuvasında değil. Geri indik şık diye kapandı. Eski peugeot j9 ların transitlerin falan arka kapılar makas gibi sürtünürdü birbirine. O geldi aklıma.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

2015 ti bu arada son kasa dedim ama bir kasası daha çıkmış xtrailin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...