İçeriğe Yönlendir

Focus 2.5'dan Focus 3'e geçilir mi?

Hamza Bayram

Recommended Posts

Hamza Bayram
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar 2011 Focus Titanium sahibiyim. Normalde 2011 model Mondeo ya geçecektim fakat şuan da daha genç bir araç alma fikri aklıma daha fazla yattı. Geçmek istediğim araç ise Titanium paketli Ford Focus 3 kasa. Konuyu toparlayacak olursam merak ettiğim konu şu. titanium paket focus 2.5'da titanium paket focus 3'e geçtiğimde donanım, konfor, gibi noktalarda veya bunun dışında bana artılar neler olur, nasıl bir deneyim yaşarım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

tarihinde Hamza Bayram tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Focus Mk 2.5 Titanium her manada daha güzel bir araç. Mk3’te dikey paralel otomatik park felan var ekstradan, ayrıca konfor artar daha yumuşak bir araçtır. İmkan varsa Mk4 tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Öncesinde aracın içine bi oturup kapıyı kapatın. Klostrofobik gelmezse yeni araç yeni araçtır. Kişisel fikrim dar ve rahatsız bir iç hacme, buna rağmen oldukça tatmin edici bir performans ve yol tutuşa sahip. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ben bu geçişi yapmazdım tercih meselesi, mahalle baskısı ile yeni model araca biniyorum demenin dışında acaip mutlı edecek bir avantajı yok

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Focus 2.5 daki direksiyon hissi focus 3 te yok. He ne kadar önemli sizin için bilemem. Ben çok aramıştım bu hissi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Focus 2.5 daki direksiyon hissi focus 3 te yok. He ne kadar önemli sizin için bilemem. Ben çok aramıştım bu hissi. 

Lastikler de önemli ama Michelin lastik ile petlas, lassa bir olmuyor direksiyon hissi ve yönlendirme kalitesinde .

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu
Evren Erakçora yazdı:

Lastikler de önemli ama Michelin lastik ile petlas, lassa bir olmuyor direksiyon hissi ve yönlendirme kalitesinde .

Olabilir tabi ki, ben lastikten bağımsız olarak iki aracın farkını kıyaslamak istedim. Lastikleri aynı kabul ettiğimizi varsaydım. Özellikle uzun süre focus 3 kullandıktan sonra 2.5 ile biraz viraj yaptım, aracın direksiyonu neredeyse konuşuyordu. Nerede kayacak nerede tutacak anlatıyordu. Başka marka araçlar alınca focus 3 ün direksiyonunu da arar oldum. O da ayrı.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Ben 1.6 Ecoboost Titanium X kullandım 2 seneye yakın. Gören binen böyle Ford mu varmış diye şaşırıyordu. Otomatiği gelse satıp makyajlısını alacaktım ama Ford Otosan tabi ki öyle mantıklı bir şey yapmadı. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Focus 3,5 alın, yani makyajlı focus 3, biraz dar gibi his yaratsa da dar değil, kesinlikle değiştirdiğinize değecektir, 1,6 manuel 115 beygir dizel veya otomatik 1,5 dizel 120 beygir olanından alın. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Evren Erakçora yazdı:

Geçilir mi peki soru hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Sedat Oral

Makyajlı 3 e geçilebilir geçilmese de olur.. 2.5 tan memnunsanız çok temiz bir araç denk gelmeli ki değsin geçtiğinize

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Koray Demir yazdı:

Geçilir mi peki soru hakkında ne düşünüyorsunuz?

Focus 2.5 kullanmıştım , çok güzeldi. focus 3e yolcu olarak bindim, daha sessiz gibi geldi bana. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Hamza Bayram
(düzenlendi)
Mustafa Yanar yazdı:

Focus 3,5 alın, yani makyajlı focus 3, biraz dar gibi his yaratsa da dar değil, kesinlikle değiştirdiğinize değecektir, 1,6 manuel 115 beygir dizel veya otomatik 1,5 dizel 120 beygir olanından alın. 

Hocam haklısında 3.5 kasalar fiyat olarak almış başını gitmiş. İlk etapta ona geçmem zor.

tarihinde Hamza Bayram tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Geçilir. Kasa tamamen değişiyor. 

Sorunsuz bir focus 2 niz olsa ve 2.5 sorsanız makyaj için değmez derdim. Ama 2.5 ile 3 arasında kasa değişiyor. 

Not: bagaj çık elzem mı bilmiyorum ama 3 almadan bagajına bakın. 2.5 i ararsınız bagajda. 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Çağlar Bayur yazdı:

ben bu geçişi yapmazdım tercih meselesi, mahalle baskısı ile yeni model araca biniyorum demenin dışında acaip mutlı edecek bir avantajı yok

Şu aklı yıllar önce yetkili serviste çalışan biri vermişti. Bu aklın değerini anlayıp tatbik etmek 5 sene sürdü.

İlla alınacaksa @Recep Selim Kaya’nın dediği gibi mutlaka test edilmeli. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Çağlar Bayur yazdı:

İşin bu boyutu bir tarafa tabii.

Ancak benim 2007 focus ghia da modelinin en dolusuydu, şu anki 2013 titanyum x paket de modelinin en dolusu.

İkisi arasinda iç hacim genisligi ve bagaj dışında 2007 focusun bir artisi yoktu.

Ben biraz teknoloji sevdalisi ve donanim seven biri olarak bu araç geçişinde sayamadigim kadar ek donanıma kavustum.

Çoğu bana gore ciddi ihtiyaçtır.

Bu araçtan sonra "en dolu donanim" dedikleri ghia bile bana boş paket gibi gelmişti.

Yorum bağlantısı
Sedat Oral
(düzenlendi)

Sürüş zevki focus ll👍

Safkan yol tutuş focus ll👍

Bagaj ve iç hacim focus ll👍

Konfor yalıtım focus lll👍

tarihinde Sedat Oral tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...