Murat Ekinci 10 Kasım 2021 Paylaş 10 Kasım 2021 Gün geçmiyor ki Astram ile yeni bir sorun ile karşılaşmayayım, sabah araçtan inerken kapı yarım açıldı kaldı, zorladım çatır çutur sesler geldi biraz araştırdım kapı gergi kolu (Limitör ) arızası kronikmiş, videolara baktım tamir eden bir çok kişi var kimi tornacıda gergi plastiği yaptırmış kimi de mantar başlı kasa civatası kullanmış, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Mekanizmanın yan sanayisi 90 TL Orijinal GM 280-300 TL arası internette tamir kiti olarak satan yerde var fiyat 50 TL açıkçası ben tamirinden yanayım sökme takma işlemlerini yapabilecek el yeteneğim var. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 10 Kasım 2021 Paylaş 10 Kasım 2021 evet kronik bir problem.. Plastikten baslık benzeri mekanizması var.. zamanla Asınarak sürtme yapıyor.. Tamir takımı ile yapanlar var.. orjinal ile değisen de.. Ses yapar gibi oldu ki Bakım ve yağlama islerini güzel yaptım asıl derdini yaşamadım.. O nedenle sökmedim.. Ama görundügü kadar basit degil.. Biraz ugrastırır tahminimce.. Yorum bağlantısı
Murat Ekinci 10 Kasım 2021 Yazar Paylaş 10 Kasım 2021 Alpay Sumer yazdı: evet kronik bir problem.. Plastikten baslık benzeri mekanizması var.. zamanla Asınarak sürtme yapıyor.. Tamir takımı ile yapanlar var.. orjinal ile değisen de.. Ses yapar gibi oldu ki Bakım ve yağlama islerini güzel yaptım asıl derdini yaşamadım.. O nedenle sökmedim.. Ama görundügü kadar basit degil.. Biraz ugrastırır tahminimce.. Mekanizmayı kapıdan çıkardıktan sonra yayları tutan segmanlar var onları çıkarınca yaylar çıkıyor yaylara klavuzluk eden plastik parçalar kırılmış vaziyette çıkıyor o parçaları yenisi ile değişince problem ortadan kalkıyor kimide mantar başlı civata ile çözüme ulaşmış. https://urun.n11.com/servis/opel-astra-h-kapi-gergi-limitor-tamir-kiti-2-set-2004-2013-P352794744 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 10 Kasım 2021 Paylaş 10 Kasım 2021 Erken teshisle kurtardım ben.. Yapılır ama orjimal gibi olur mu? o zamanla anlasılır.. Yorum bağlantısı
Murat Ekinci 10 Kasım 2021 Yazar Paylaş 10 Kasım 2021 Alpay Sumer yazdı: Erken teshisle kurtardım ben.. Yapılır ama orjimal gibi olur mu? o zamanla anlasılır.. Aracı aldığımda ben de wd40 ile yağlamıştım ama vadesi dolmuş sanırım kafaya koydum deneyeceğim olmazsa zaten aldığım parçayı da ben takarım ekstra işçilik vermemiş olurum . Alpay bey siz anladığım kadarıyla daha önce astra h kasa kullanmışsınız daha ne gibi sorunları oluyor bu aracın kronik olarak başıma gelecekse önceden bileyim gerçi bu işler birazda şans işi de :))) 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 10 Kasım 2021 Paylaş 10 Kasım 2021 Murat Ekinci yazdı: Aracı aldığımda ben de wd40 ile yağlamıştım ama vadesi dolmuş sanırım kafaya koydum deneyeceğim olmazsa zaten aldığım parçayı da ben takarım ekstra işçilik vermemiş olurum . Alpay bey siz anladığım kadarıyla daha önce astra h kasa kullanmışsınız daha ne gibi sorunları oluyor bu aracın kronik olarak başıma gelecekse önceden bileyim gerçi bu işler birazda şans işi de :))) Konusu var.. Bastan sona okumanızı öneririm.. Epey bilgi , detay bulunur. Ayrıca wd 40 yerine kaliteli silikon gres kullanabilirsiniz.. 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 11 Kasım 2021 Paylaş 11 Kasım 2021 Ben Orjinaliyle değiştirin, bu problemi sonsuza kadar halledin derim. Yorum bağlantısı
Çözüm Murat Ekinci 11 Kasım 2021 Yazar Çözüm Paylaş 11 Kasım 2021 Ayhan Asil yazdı: Ben Orjinaliyle değiştirin, bu problemi sonsuza kadar halledin derim. Sonsuza kadar olsa değişirdim uğraşmazdım :)) üzerindeki orijinal parça bile zaman ile aşınıyor Bugün boş vaktimde kapı döşemesini çıkardım, gergi kolunu çıkardım, gergi kolunun segmanları çıkardım yayın içerisindeki kırık plastikleri değiştirdim şuan eski kadar sessiz ve güzel oldu, bu iş bana sadece 3 TL ye mal oldu çözümü kendi yöntemleri çözüp sanayiye bu sefer para harcamamış oldum.orijinal parça ve işçilik beraber toplam 400 TL ücret istediler bu iş için. Yorum bağlantısı
Recommended Posts