İçeriğe Yönlendir

Focus 3 - Mazot Filtre Değişimi

İsmail Sefer

Recommended Posts

İsmail Sefer
(düzenlendi)

Cümleten hayırlı günler. Hafta sonu 2013 Focus dizel aracımın mazot filtresini kendim değiştirmeyi planlıyorum. Havasını almak için filtreden yakıt çıkış kısmına hortum takıp içime çekerek filtreyi mazotla doldurarak havasını almayı planlıyorum ancak filtrenin yakıt girişi neresi çıkış neresi hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Üstten bakınca sağ taraf mı sol taraf mı?

https://www.hizliresim.com/204puw6

https://www.hizliresim.com/sfvqktg

tarihinde İsmail Sefer tarafından düzenlendi
Resimleri ekleyemedim
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Eskisini sökerken bakın aynı şekilde takın. Hava almak gerekmiyor çoğu araçta.Ben en son Clio mazot filtresini değiştirdiğimizde direk çalıştırdım aracı çalıştı hava falan yapmıyor.

Yorum bağlantısı
İsmail Sefer
Ahmet Türedi yazdı:

Eskisini sökerken bakın aynı şekilde takın. Hava almak gerekmiyor çoğu araçta.Ben en son Clio mazot filtresini değiştirdiğimizde direk çalıştırdım aracı çalıştı hava falan yapmıyor.

Focuslarda o özellik yok mecburen yakıt filtresinin içinin mazotla doldurman lazım. Çoğu arabada mazot filtresinin üzerinde vakvak var ordan hava alıyorsun. Daha önce kullandığım 2008 focusta da yoktu, bunda da yok.

Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay
(düzenlendi)

benzin yakıt pompasında kural olarak kırmızı renk  olan dönüş hattıdır. beyaz olan besleme hattıdır yani enjektörlere gidiştir. paylaştığınız fotoğrafta  kırmızı kapak var motordan dönüş hattı olmalı ( tamamen mantık yürütüyorum). bilgi sahibi olan arkadaşlar detaylı bilgi verecektir.

tarihinde Doğukan Çoktay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erol Güven

Biraz sıkıntılı bilgi sahibi değil iseniz bence hiç bulaşmayın. Mazot Filtresi yüzünden 2 kez yolda kaldım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

filtre sonrası hava yapan focusu çevremde hiç görmedim? vakvak sistemi 1.4tdci da var.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yenilerde filtre üstünde bi düğme var pompa gibin galiba. Euro 5 HDI da mazo filtresinde gördüm

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Filtre değişmek ile yakıtın bitmesi hemen hemen aynı mantık. Yakıt bitince kontağı birkaç defa aç kapa yaparsanız havasını alıyor. Aksi durumda zaten yakıt bitince de aynı şeyi yapmak gerekirdi. Ki gerekenlerde vak vak var (1.4 tdci gibi)

Bizlerde eskileri bırakamadığımız için hortum takıp vakum yapıyoruz genelde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Sefer
Çağlar Bayur yazdı:

filtre sonrası hava yapan focusu çevremde hiç görmedim? vakvak sistemi 1.4tdci da var.

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Yenilerde filtre üstünde bi düğme var pompa gibin galiba. Euro 5 HDI da mazo filtresinde gördüm

Ü.Emre Kartal yazdı:

Filtre değişmek ile yakıtın bitmesi hemen hemen aynı mantık. Yakıt bitince kontağı birkaç defa aç kapa yaparsanız havasını alıyor. Aksi durumda zaten yakıt bitince de aynı şeyi yapmak gerekirdi. Ki gerekenlerde vak vak var (1.4 tdci gibi)

Bizlerde eskileri bırakamadığımız için hortum takıp vakum yapıyoruz genelde.

Emre kardeşim Dediğinizi yaptım filtreyi değiştirdim hortumları kabloları taktım. 3 5 defa kontak aç kapa yaptım bastım marşa araba çalıştı 2 sn sonra stop etti. Ne kadar bastıysam çalışmadı. Az daha bassam enjektörleri kucağıma alıcam diye çok zorlamadım.

Çağlar abi 7 senedir focusa bindiğim için biliyorum hava alıyor ve gördüğün gibi hava aldı.

Mustafa kardeşim Focus 3 lerde filtre üzerinde  pompa yok. Aynı motor pug ve citroenlerde var. Youtubede çok izledim.

Yine bildiğim yöntemi yaparak ilk resimde mavi okla yani 2. resimde kırmızı kapaklı olan çıkışa hortum taktım ağzımla çekerek filtreyi doldurdum. Yine zorlandı ama havayı aldı ve araba çalıştı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İsmail Sefer yazdı:

filtreyi değiştirdim hortumları kabloları taktım.

filtreyi takınca içinin dolu olması gerekiyor, yani bomboş takınca, ilk marşı alır sonra arkası yetişmez. stop eder, o tüm dieselelrde normal. içi doldurulsa bile hava  yapanlar oluyor, hava yapma derken onu kastetmiştik.

sanırım land rover da bir ek ppompa olayı vardı, o kendisi dolduruyor kontak açınca.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...