Furkan Kökoğlu 17 Kasım 2021 Paylaş 17 Kasım 2021 Merhaba, aracı 2018'de aldım. Aldığım da motoru yıkanmış ter temizdi. İlk arabam olduğu için çok dikkat etmedim bir süre sonra yağ kaçakları olduğunu fark ettim ancak herhangi bir müdahalede bulunmadım. Geçen yıl başka bir nedenden dolayı servise gittiğimde motor bölümünün her yerinde yağ olduğu söylendi. Özel serviste üst kapak çontası değişti. 2-3 ay sonra yağ kaçağının devam ettiğini fark ettim. Bakım için farklı bir özel servise gittim bana motorun çok ayrıntılı yıkanması gerektiğini başka türlü yağ kaçağının yerini bulamayacağını söylediler. Yağ kaçağının üst kapaktan ile blok arasından sızdığı çok belli aslında. Blok çatlağı gibi ağır bir şey olsaydı bu kadar uzun sürede kendini belli etmez miydi ? Araç 3.5 senedir bende ve hiç yağ eksiltmedi, su eksiltmedi, hararet yapmadı gidişinde bir problem yok ama artık gözüme çarpıyor. İlk olarak yağları gidermek için motoru yıkattırmak gerekiyor ancak su ile yıkanmaması gerekiyor diyen var, alttan yıkanması gerekiyor diyen var üstten yıkanması gerekiyor diyen var. Ne yapacağımı bilmiyorum. Samsun'da ikamet ediyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Kasım 2021 Paylaş 17 Kasım 2021 kaçak değil terleme bunlar. alttan veya üstten diye 2ye ayrılan yıkama ben duymadım. yıkanacak, 1 hafta sonra kaçan yerlere göre contalar değişecek. zor bir hadise değil. vesile ile boyası cilasız, motoru toz içinde olan 2.eli severim ben 2 2 Yorum bağlantısı
Furkan Kökoğlu 17 Kasım 2021 Yazar Paylaş 17 Kasım 2021 Çağlar Bayur yazdı: kaçak değil terleme bunlar. alttan veya üstten diye 2ye ayrılan yıkama ben duymadım. yıkanacak, 1 hafta sonra kaçan yerlere göre contalar değişecek. zor bir hadise değil. vesile ile boyası cilasız, motoru toz içinde olan 2.eli severim ben Çağlar Abi, sen demesen her gün vururdum tazikli suyu beynine alternatörüne de, senin tozlu sevdiğini bildiğim için vardır bir bildiği diyorum. 😅 Nerelerinin kapatılması gerekiyor abi yıkanırken, çok özenerek yıkayan birisini görmedim açıkcası. Ben uyarayım kendisini. 1 Yorum bağlantısı
Murat Ekinci 17 Kasım 2021 Paylaş 17 Kasım 2021 (düzenlendi) Furkan Kökoğlu yazdı: Merhaba, aracı 2018'de aldım. Aldığım da motoru yıkanmış ter temizdi. İlk arabam olduğu için çok dikkat etmedim bir süre sonra yağ kaçakları olduğunu fark ettim ancak herhangi bir müdahalede bulunmadım. Geçen yıl başka bir nedenden dolayı servise gittiğimde motor bölümünün her yerinde yağ olduğu söylendi. Özel serviste üst kapak çontası değişti. 2-3 ay sonra yağ kaçağının devam ettiğini fark ettim. Bakım için farklı bir özel servise gittim bana motorun çok ayrıntılı yıkanması gerektiğini başka türlü yağ kaçağının yerini bulamayacağını söylediler. Yağ kaçağının üst kapaktan ile blok arasından sızdığı çok belli aslında. Blok çatlağı gibi ağır bir şey olsaydı bu kadar uzun sürede kendini belli etmez miydi ? Araç 3.5 senedir bende ve hiç yağ eksiltmedi, su eksiltmedi, hararet yapmadı gidişinde bir problem yok ama artık gözüme çarpıyor. İlk olarak yağları gidermek için motoru yıkattırmak gerekiyor ancak su ile yıkanmaması gerekiyor diyen var, alttan yıkanması gerekiyor diyen var üstten yıkanması gerekiyor diyen var. Ne yapacağımı bilmiyorum. Samsun'da ikamet ediyorum. Bir çok kez araç motoru yıkatmışlığım var,aynı araçtan ben de kullandım ve onunda yıkatmıştım bizim burada sanayi de motor altını yıkayan yıkamacılar var özel olarak aracı havaya kaldırıyorlar, sonrasında ağır yağ çözücü maddeler ile fıf fıs yardımı ile her bölgeye sıkıyorlar bir süre bekledikten sonra yıkama köpüğü sıkıyorlar oda bir süre bekliyor ve tazyikli su ile yıkıyorlar pırıl pırıl oluyor. 17 Kasım 2021 tarihinde Murat Ekinci tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat Ekinci 17 Kasım 2021 Paylaş 17 Kasım 2021 Benim araç altını yıkkattığım yer tesadüf youtube da gördüm bu şekilde yıkanıyor motor altı. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 17 Kasım 2021 Paylaş 17 Kasım 2021 Aynı problemin çok çok azı benim aracımda da vardı. Ben rahatsızlık duyduğumdan subap kapağının contasını orjinali ile değiştirdim. Ancak terlemeye asıl sebep olan silindir kapak contası. Eğer üstteki siyah kapağın hemen altından itibaren ise akıntı bahsettiğim contayı değiştirin. Orjinali 100 150 arasıdır. Üst kapak işine girerseniz maliyet ciddi artar. Temizliğini balata spreyi ile yapabilirsiniz. Ufak bir boya fırçası ile aralara girip önce köpüklü su ile silin. Sonra verin balata spreyini. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Kasım 2021 Paylaş 17 Kasım 2021 Furkan Kökoğlu yazdı: Çağlar Abi, sen demesen her gün vururdum tazikli suyu beynine alternatörüne de, senin tozlu sevdiğini bildiğim için vardır bir bildiği diyorum. 😅 Nerelerinin kapatılması gerekiyor abi yıkanırken, çok özenerek yıkayan birisini görmedim açıkcası. Ben uyarayım kendisini. akünü orada beyin var, onu bir zahmet kapatsıni geriş kalana vursun suyu Yorum bağlantısı
Süleyman Can 17 Kasım 2021 Paylaş 17 Kasım 2021 Wurth motor spreyleri var, alıp kendinizde yağlı kısımlara sıkabilirsiniz. Güzel temizliyor ama maliyeti tuzlu olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay 18 Kasım 2021 Paylaş 18 Kasım 2021 Bence motor su ile araba yıkanır gibi yıkanmaz. Temiz bez ile silinir. Zamanla yıpranan tozlanan elektik soketlerinnin bağlantı yerleri wd40 ile yaglanirsa elektrik sisteminin ömrü ve gelecekte ortaya çıkacak arızalar önlenmiş olur . 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts