İçeriğe Yönlendir

Bas Aç Kilidin Tetik Süresini Uzatma

Erdoğan Temur

Recommended Posts

Erdoğan Temur

Merhabalar,

Bina kapı kilidini  eski mekanik kilit ile değiştirdim ancak audio diyafon sisteminin tetikleme süresi 1 saniye olduğu için mantik kilidi aç kapa yapıyor ve kapıyı açamıyoruz.

Resimdeki ek devre içinde 2 tane 3300mF 35v kondansatör koymuşlar süreyi 2-3 saniye kadar uzatıyor ama yeterli gelmiyor. Kondansatörleri mi büyütsem ? 

Kilidin açıldığında 5-10 saniye arasında açık kalıp sonra kapatmasını nasıl yapabilirim?

4rqkp1f.jpeg

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Tetik bir röle ile geliyor. Fazla kondansatör röleyi yakar kısa zamanda. Kilidin orada 12volt hariçten besleme varsa sistemden gelen komut ucu seri diod ve direnç ile bir röleye bağlanır. Röle kontağından harici 12volt besleme geçer. Röle bobinine paralel kondansatör 3300mf 16volt 4 5 saniye açık tutar kilidi

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
İsa Acar
Servet Aydın yazdı:

Tetik bir röle ile geliyor. Fazla kondansatör röleyi yakar kısa zamanda. Kilidin orada 12volt hariçten besleme varsa sistemden gelen komut ucu seri diod ve direnç ile bir röleye bağlanır. Röle kontağından harici 12volt besleme geçer. Röle bobinine paralel kondansatör 3300mf 16volt 4 5 saniye açık tutar kilidi

:yildizlar:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

ELO zaman rölesi alın takın. İstediğiniz kadar açık tutar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
ELO zaman rölesi alın takın. İstediğiniz kadar açık tutar.

Olmaz harici güç kaynağı yoksa. Benim tarifte zaman rölesi zaten [emoji383]
:yildizlar:

Tamam sen kırmızı kabloyu kes
  • Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Servet Aydın yazdı:

Olmaz harici güç kaynağı yoksa. Benim tarifte zaman rölesi zate

Servet abi harici güç kaynağı yok. sadece iki kablo ile artı-eksi geliyor.

Fazla zamanını almayacaksa kısa parça bilgileri ile bir bağlantı şeması rica etsem. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

12volt 2 amper adaptör. 12volt 10amper röle. Bir miktar kablo. 1n4001. 10ohm 1/2watt direnç.

Devre üstündeki hali hazırda olan kondansatör

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Servet Aydın yazdı:

bd48b9f4ec0a2cb462100d09f49ee487.jpg

Dikkat gizli reklam içerir emoji383.png

işte bu çizimi okuldayken yapabilseydim çok farklı yerlerde olabilirdim :) 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Osman Ünal
(düzenlendi)
Erdoğan Temur yazdı:

Merhabalar,

Bina kapı kilidini  eski mekanik kilit ile değiştirdim ancak audio diyafon sisteminin tetikleme süresi 1 saniye olduğu için mantik kilidi aç kapa yapıyor ve kapıyı açamıyoruz.

Resimdeki ek devre içinde 2 tane 3300mF 35v kondansatör koymuşlar süreyi 2-3 saniye kadar uzatıyor ama yeterli gelmiyor. Kondansatörleri mi büyütsem ? 

Kilidin açıldığında 5-10 saniye arasında açık kalıp sonra kapatmasını nasıl yapabilirim?

4rqkp1f.jpeg

Audio sistemlerde zaman ayarı var.

Edit ; Servis menüsüne girip süreyi uzatabilirsiniz.

tarihinde Osman Ünal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Osman Ünal yazdı:

Audio sistemlerde zaman ayarı var.

Edit ; Servis menüsüne girip süreyi uzatabilirsiniz.

Bizim bus plus modelinde yokmuş.  servis menüsüne *#9999# ile giriyorum sadece daire numaraları şifre değiştirme geliyor başka menüye geçemedim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...