Ramazan Alptekin 9 Aralık 2021 Paylaş 9 Aralık 2021 Abilerim/ustalarım araç yağmurlu havada giderken sol arka davlumbazdan içeriye su alıyor. Durduğu yerde sıkıntı yok giderken lastiğin attığı sudan içeri geliyor. Kaportacıya gidiyorum sallıyor. Bi yardımcı olur musunuz ? Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 9 Aralık 2021 Paylaş 9 Aralık 2021 Ramazan Alptekin yazdı: Abilerim/ustalarım araç yağmurlu havada giderken sol arka davlumbazdan içeriye su alıyor. Durduğu yerde sıkıntı yok giderken lastiğin attığı sudan içeri geliyor. Kaportacıya gidiyorum sallıyor. Bi yardımcı olur musunuz ? Su alan bölge sökülecek ve kontrol edilecek. Kapı lastiklerinden kaçak, davlumbaz ve çevresinde delik, çürük olabilir. Yorum bağlantısı
Omer F. Kaya 9 Aralık 2021 Paylaş 9 Aralık 2021 Geçmiş olsun başıma geldi. Yeri tespit ettiyseniz ve küçük ise (çamurluk sacı,amortisor yuvası etrafındadır.)çelik macun ile güzelce kapatabilirsiniz. Sonra çıkma bir plastik parça (yeni araçlardaki plastik davlumbaz mantığı) ile ekstra koruma sağlarsınız davlumbaz uydurmanız zor öncelikle su alan yeri çelik macun ile kapatınız. önlem alınmazsa hb araçta su arka koltuk altına yürüyor korozyona sebep oluyor. Yorum bağlantısı
Ramazan Alptekin 9 Aralık 2021 Yazar Paylaş 9 Aralık 2021 Omer F. Kaya yazdı: Geçmiş olsun başıma geldi. Yeri tespit ettiyseniz ve küçük ise (çamurluk sacı,amortisor yuvası etrafındadır.)çelik macun ile güzelce kapatabilirsiniz. Sonra çıkma bir plastik parça (yeni araçlardaki plastik davlumbaz mantığı) ile ekstra koruma sağlarsınız davlumbaz uydurmanız zor öncelikle su alan yeri çelik macun ile kapatınız. önlem alınmazsa hb araçta su arka koltuk altına yürüyor korozyona sebep oluyor. Abi illa çelik macun olması gereklimidir Dyson olsa olurmu ? Su alan yeri tespit edemedik abi ? Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz 9 Aralık 2021 Paylaş 9 Aralık 2021 Aracın bagajdaki stepne bölümünü kontrol edin.Orada su varsa ilk bakacağınız yer arka tamponun altında yanlarda bagaj kapağını kapatırken içerideki havanın dışarı atılması ve bagajın kolay kapanması için balık yüzgeci gibi hava çıkışları var.Hava çıkarken açılıp daha sonra kapanacak şekilde çalışıyorlar.Zamanla bu hava çıkışlarının kenarları açılıyor ve su almaya başlıyor.Focus'ta bizzat yaşadık.Eğer buradansa tampon sökülüp kapakların kenarları silikonlanıp takılacak ve sorun çözülecektir. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 Fiesta aracımda yaşamıştım. Arkadan kazalıydı kaportacı sacı birleştirmiş fakat silikon çekilmemiş oradan alıyordu. Tabi orayı bulana kadar akla karayı seçtim. Su alan yeri tespit ettikten sonra silikon çekmiştim dyson ile ve bir daha problem yaşamamıştım. Yorum bağlantısı
Ramazan Alptekin 10 Aralık 2021 Yazar Paylaş 10 Aralık 2021 Emrah Korkmazz yazdı: Aracın bagajdaki stepne bölümünü kontrol edin.Orada su varsa ilk bakacağınız yer arka tamponun altında yanlarda bagaj kapağını kapatırken içerideki havanın dışarı atılması ve bagajın kolay kapanması için balık yüzgeci gibi hava çıkışları var.Hava çıkarken açılıp daha sonra kapanacak şekilde çalışıyorlar.Zamanla bu hava çıkışlarının kenarları açılıyor ve su almaya başlıyor.Focus'ta bizzat yaşadık.Eğer buradansa tampon sökülüp kapakların kenarları silikonlanıp takılacak ve sorun çözülecektir. Oralar silikonlu abi oradan almıyor. Sol arka teker döndükçe attığı su davlumbazdan içeri giriyor. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 11 Aralık 2021 Paylaş 11 Aralık 2021 (düzenlendi) Ramazan Alptekin yazdı: Oralar silikonlu abi oradan almıyor. Sol arka teker döndükçe attığı su davlumbazdan içeri giriyor. Araban hatchback diye hatırlıyorum. Yıkaması olan bir benzinliğe git. Bagaja biri otursun. Dışardan başka biri basınçlı su tutsun su alan davlumbaz bölgesine farklı açılardan. Bakın bakalım nereden geliyor su. Arkada koltuk, bagajda döşeme olmazsa tespiti daha kolay olur. Tespit ettikten sonra çözüme bakarız. 11 Aralık 2021 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts