Sercan Şahin 29 Aralık 2021 Paylaş 29 Aralık 2021 Herkese merhabalar, Ses rolantideyken sağ sol yapinca gelmiyor. Sadece hareket halinde direksiyon düz konumundan hafif sol yapınca geliyor. Sol yapılınca çıt tekrar direksiyonu düzelttiginizde tekrar çıt diye ses yapıyor. Ustaya götürdüm baktı pek anlamadı bişey yok önemsiz dedi alt takımlarda da bişey yok dedi. Direksiyonun dönmesinde hiçbir sorun yok. Arıza veya airbag lambası yanmıyor. Sadece videonun sonunda ki gibi düz konumdan hafif sol yapınca çıt sesi geliyor. Sanki kurmalı saat sesi gibi belli bir aralıkta geliyor. Hareket halinde sağa dönüşlerde sıkıntı yok. Sola dönüşlerde çevirdiğiniz sırada çıt yapıyor aralığı döndünüz yol düzeldi direksiyon düz konuma gelince tekrar çıt yapıyor açılıp kapanma gibi ama sadece direksiyon hareketinde bu ses. İnternette çok araştırdım ama benzer ses bulamadım. Videoyu tek başıma çekebildim araç sabitken sorun yok sadece hareket halinde ses geldiği için video biraz kötü çıkmış olabilir kusura bakmayın. Değerli görüşlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. Linkten bakabilirsiniz ; https://www.youtube.com/watch?v=jcTh5jpL4_4 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Aralık 2021 Paylaş 29 Aralık 2021 videoda ses hangi saniyede belirgin olarak var? Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 29 Aralık 2021 Paylaş 29 Aralık 2021 50. Snde belli oluyor, sinyal kolu olabilir mi acaba? Hareketle sabit arasında fark eder mi bilemedim. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Aralık 2021 Paylaş 29 Aralık 2021 Selçuk Bakış yazdı: 50. Snde belli oluyor, sinyal kolu olabilir mi acaba? Hareketle sabit arasında fark eder mi bilemedim. olabilir, testi basit sol sinyal yakıp direksiyonu sola çevirince ses yapmaması lazım, buna da bakılmıştır herhalde? 1 Yorum bağlantısı
Sercan Şahin 29 Aralık 2021 Yazar Paylaş 29 Aralık 2021 50ci saniyede ses geliyor sinyal acikkende yapıyor. Acaba direksiyon kolonunun içinde oynar rulman yada tirnakli bir bolummu var ? Sinyal atma sesi sandm sonra sinyal modülünü söktüm acik otoparkta denedim yine ayni ses geldi :| 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 30 Aralık 2021 Paylaş 30 Aralık 2021 Olur öyle. Sürüşe etkisi yoksa bence çok kasmaya gerek yok. Muhtemelen rulmanla ilgili bir şey diye düşünüyorum ama ben. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 30 Aralık 2021 Paylaş 30 Aralık 2021 Sercan Şahin yazdı: 50ci saniyede ses geliyor sinyal acikkende yapıyor. Acaba direksiyon kolonunun içinde oynar rulman yada tirnakli bir bolummu var ? Sinyal atma sesi sandm sonra sinyal modülünü söktüm acik otoparkta denedim yine ayni ses geldi 😐 Yükseklik ayar mandalını gevşetip direksiyonu biraz oynayıp mandalı sıkıca kapatıp denermisiniz. 1 Yorum bağlantısı
Sercan Şahin 31 Aralık 2021 Yazar Paylaş 31 Aralık 2021 Onuda denedim fakat bi çözüm bulamadim rolantideyken hiç ses yok sadece arac hareket edince oluyor. Direksiyon ile birlikte dönen plastik bir aksam sesi tukenmez kalem acarken gelen sese benziyor. Tekerlekler ivme alinca sanki ona endeksli hemen hafif solda citliyor. Teyp arkasi yada gogus içinde olsa direksiyonun sadece sol donusunde bu ses neden olsun onu da çözemiyorum Yorum bağlantısı
Fatih Kurhan 31 Aralık 2021 Paylaş 31 Aralık 2021 Sanki direksiyona bağlı olan sinyal kolu geri atma siviç gibi geldi bana. Tempra arabada bu olay olmuştu direksiyonu söküp arkasındaki sinyal kolu siviçini tam direksiyondaki yerine oturunca olay bitmişti Yorum bağlantısı
Sercan Şahin 3 Ocak 2022 Yazar Paylaş 3 Ocak 2022 Denedim hocam malesef çözüm bulamadım. Direksiyon ayar kilit olduğu yer tarafindan geliyor. Direksiyon milinin icinde plastik dönen birsey varmi yada yay gibi acaba? Ustalara gösterdim bulamadilar sürüş esnasinda rahatsiz etmese umarsamam da işte Yorum bağlantısı
Recommended Posts