Tulak Akan 8 Ocak 2022 Paylaş 8 Ocak 2022 Bastan herkese Selamun Aleykum, Bir arac var asik oldum araca cok guzel gercekten b7 kasa diye geciyo sanirim 2012 model bir arac, 120 binde otomatik ortalama 6 litre yakiyor gosteriyor. Basta daha az yaksin deidm manuel dusundum ama manuel yorar artik bence. Sizce bu araba alinir mi beni uzun yolda iceride premium hissettirir mi ? Nelere dikkat etmem gerekiyor almadan once Birde mondeo dan daha az yakiyor bu mondeolar 7 litreyi goruyor galiba bunada cok sasirdim passatin az yakmasi acaba nedendir merak ettim Yorum bağlantısı
Yakup Kocaağa 8 Ocak 2022 Paylaş 8 Ocak 2022 Eğer dsg alacaksan servis bakımlı olması veya baskı balata mekatronik arızaları dikkat et motorları genelde sıhhatli dir problem çıkarmaz 1 Yorum bağlantısı
Tulak Akan 8 Ocak 2022 Yazar Paylaş 8 Ocak 2022 Yakup Kocaağa yazdı: Eğer dsg alacaksan servis bakımlı olması veya baskı balata mekatronik arızaları dikkat et motorları genelde sıhhatli dir problem çıkarmaz bakim servis kayitli bulmak zor olabilir Yorum bağlantısı
Yakup Kocaağa 8 Ocak 2022 Paylaş 8 Ocak 2022 Genelde o km dsg için kritik kmler riskli bir karar riskleri göze alarak almam gerekli 1 Yorum bağlantısı
Tulak Akan 8 Ocak 2022 Yazar Paylaş 8 Ocak 2022 Önder Başböyük yazdı: Kimseyi dinleme, al mis gibi bin. Bahsettiğin km Passat için hiçbir şey, ayrıca artık DSG nin korkulacak bir tarafı kalmadı. Her türlü parçası var, komple sıfır şanzıman dahi var. Eskiden ustalar sökmeye korkarlardı, kapalı kutu idi, sonra söke taka hepsi bilgi sahibi oldu. Her ilde dsg den iyi anlayan ustalar var. Youtube ta bile söküm takım videoları var. Günde 3-4 dsg toplayan usta var. Mekatronik, kavrama vs. hepsinin parçası var, yani korkulacak bir şey yok. Arıza verirse en fazla 5-8 bin TL ye hallolur. Bir 100bin daha götürür sizi. B7 özellikle sağlam, kaliteli bir kasadır. Ben B8 Passat TDI DSG kullanıyorum. Satsam da daha üst modelini alırım, başka arabaya binmem, Her açıdan memnun eder Passatın temizi... hocam sende bu araba var cok sevindim , sence b7 kasa 2012 model bahsettigim arabanin yalitiminda memnuniyetsiz olur muyum ? bazilari cok mondeo ile kafami karistiriyo 120 den sonra yol sesi aliyor ruzgar vs diyolar cok sicagim passat a ama uzun yolda bebek gibi gitmek istiyorum sence guzel olur mu ? eksi artilari nelerdir saygilar Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 8 Ocak 2022 Paylaş 8 Ocak 2022 Baba ile ortak kullanılacaksa olur . 1 1 1 Yorum bağlantısı
Tulak Akan 8 Ocak 2022 Yazar Paylaş 8 Ocak 2022 Mustafa Tüfekçi yazdı: Baba ile ortak kullanılacaksa olur . butun sulale abi keske sadece baba olsa Önder Başböyük yazdı: Bendeki aynı kasa değil bir üst kasa B8 (2015) Mondeo' da D sınıfı güzel araç. Hangisi temiz bulunursa üzmez ancak 2.el değeri Passat bir adım öndedir Türkiye 'de. Yalıtım olarak üzeceğini düşünmüyorum. onder abi o zaman al diyosun yani ? zaten passat da az yakiyo parcasi falan da her yerde mantikli geliyor ama iste bu 120 den sonra ses falan ruzgar aliyo diyenleri dusundurdu gidip surmek lazim Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz 8 Ocak 2022 Paylaş 8 Ocak 2022 Tulak Akan yazdı: Bastan herkese Selamun Aleykum, Bir arac var asik oldum araca cok guzel gercekten b7 kasa diye geciyo sanirim 2012 model bir arac, 120 binde otomatik ortalama 6 litre yakiyor gosteriyor. Basta daha az yaksin deidm manuel dusundum ama manuel yorar artik bence. Sizce bu araba alinir mi beni uzun yolda iceride premium hissettirir mi ? Nelere dikkat etmem gerekiyor almadan once Birde mondeo dan daha az yakiyor bu mondeolar 7 litreyi goruyor galiba bunada cok sasirdim passatin az yakmasi acaba nedendir merak ettim Beklentiye bağlı ikisi de güzel araçlar.Yalniz yakıt konusunda şöyle bir durum var eğer 2 modelde baktığınız arabalar otomatikse Mondeo'nun çok yakması normal çünkü Mondeo'da otomatik seçeneği sadece 2.0 motorda var.B7 passata gelirsek dizellerde hem 1.6 hem 2.0 otomatik secenegi mevcut.Eger karşılaştırma 1.6 dizel passatla yapılıyorsa 2.0 Mondeo'nun çok yakması normal zaten.Zaten Mondeo'nun daha az satma sebeplerinden biri de Ford'un 1.6 dizelde otomatik seçeneği getirmemesi oldu. Yorum bağlantısı
Tulak Akan 8 Ocak 2022 Yazar Paylaş 8 Ocak 2022 Emrah Korkmazz yazdı: Tulak Akan yazdı: Bastan herkese Selamun Aleykum, Bir arac var asik oldum araca cok guzel gercekten b7 kasa diye geciyo sanirim 2012 model bir arac, 120 binde otomatik ortalama 6 litre yakiyor gosteriyor. Basta daha az yaksin deidm manuel dusundum ama manuel yorar artik bence. Sizce bu araba alinir mi beni uzun yolda iceride premium hissettirir mi ? Nelere dikkat etmem gerekiyor almadan once Birde mondeo dan daha az yakiyor bu mondeolar 7 litreyi goruyor galiba bunada cok sasirdim passatin az yakmasi acaba nedendir merak ettim Beklentiye bağlı ikisi de güzel araçlar.Yalniz yakıt konusunda şöyle bir durum var eğer 2 modelde baktığınız arabalar otomatikse Mondeo'nun çok yakması normal çünkü Mondeo'da otomatik seçeneği sadece 2.0 motorda var.B7 passata gelirsek dizellerde hem 1.6 hem 2.0 otomatik secenegi mevcut.Eger karşılaştırma 1.6 dizel passatla yapılıyorsa 2.0 Mondeo'nun çok yakması normal zaten.Zaten Mondeo'nun daha az satma sebeplerinden biri de Ford'un 1.6 dizelde otomatik seçeneği getirmemesi oldu. Emrah abi aslinda 1.6 da tercih edilebilir mondeo da fakat 105 beygir di yanlis hatirlamiyosam sence yeterli olur mu 105 beygir. aslinda kalite ve tarz olarak biz passat diyoruz ama mondeo da bir balina durusu var tok bir durus var bu beni cok mutlu ediyo fakat iste bu 105 beygir olmasi ve 2.0 in yakiti biraz sorun. passatin ise sadece yalitim sorunu kafamda var hepsi bu Yorum bağlantısı
Koray Demir 8 Ocak 2022 Paylaş 8 Ocak 2022 Detaylı baktırılır edilir satın alıp paşalar gibi binilir. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Ocak 2022 Paylaş 8 Ocak 2022 Yav 2 sene geçti. Hala D segment arayışı mı 1 Yorum bağlantısı
Tulak Akan 8 Ocak 2022 Yazar Paylaş 8 Ocak 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yav 2 sene geçti. Hala D segment arayışı mı aynen abi 1 Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz 8 Ocak 2022 Paylaş 8 Ocak 2022 Tulak Akan yazdı: Emrah abi aslinda 1.6 da tercih edilebilir mondeo da fakat 105 beygir di yanlis hatirlamiyosam sence yeterli olur mu 105 beygir. aslinda kalite ve tarz olarak biz passat diyoruz ama mondeo da bir balina durusu var tok bir durus var bu beni cok mutlu ediyo fakat iste bu 105 beygir olmasi ve 2.0 in yakiti biraz sorun. passatin ise sadece yalitim sorunu kafamda var hepsi bu Halihazırda 2012 model 1.6 dizel Mondeo kullanıcısıyım.Beygir olarak 115 beygir 270nm torka sahip 1.6 dizeller.Yani bir 2.0 değil ama kesinlikle ben kesildim, gitmiyorum gibi bir durum söz konusu değil 1.6 dizelde.Beklentiniz kafama takılani madara edeyimse her zaman o beklentinizi karşılamaz 1.6 dizel yeri gelir bir Accent'e madara olursunuz 😃Zaten Mondeo kullanım tarzı olarak buna hitap edecek bir araba değil.Mondeo'yla 130-140la manzaranın tadını cikara çıkara uzun yolculuklar yapacaksınız.İlla kapışma isteyen olursa virajlarda denk getirmeye çalışın o arkadaşları 😃 Ama Passat konusunda kafanıza tek takılan rüzgar sesiyse hemen güzel bir Passat bulup alın bence çünkü kafaya takılacak kadar vasat olamaz. 1 Yorum bağlantısı
Tulak Akan 8 Ocak 2022 Yazar Paylaş 8 Ocak 2022 Emrah Korkmazz yazdı: Halihazırda 2012 model 1.6 dizel Mondeo kullanıcısıyım.Beygir olarak 115 beygir 270nm torka sahip 1.6 dizeller.Yani bir 2.0 değil ama kesinlikle ben kesildim, gitmiyorum gibi bir durum söz konusu değil 1.6 dizelde.Beklentiniz kafama takılani madara edeyimse her zaman o beklentinizi karşılamaz 1.6 dizel yeri gelir bir Accent'e madara olursunuz 😃Zaten Mondeo kullanım tarzı olarak buna hitap edecek bir araba değil.Mondeo'yla 130-140la manzaranın tadını cikara çıkara uzun yolculuklar yapacaksınız.İlla kapışma isteyen olursa virajlarda denk getirmeye çalışın o arkadaşları 😃 Ama Passat konusunda kafanıza tek takılan rüzgar sesiyse hemen güzel bir Passat bulup alın bence çünkü kafaya takılacak kadar vasat olamaz. abi harika bir yorum oldu gercekten , o zaman 130 140 beni uzmez ben bi mondeo yu deniyim birde passat , eger yakit vs onemli gelirse ve ses de 130 140 da uzmezse yalitimiolarak yani sanirim otomatik passat , ama diger secenekte manuele mecburda kalabiliriz bakalim hayirlisi Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru 9 Ocak 2022 Paylaş 9 Ocak 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yav 2 sene geçti. Hala D segment arayışı mı Daha dur aynı başlık 25 farklı kombinasyonla gelecek🤣 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ocak 2022 Paylaş 9 Ocak 2022 Tulak Akan yazdı: sanirim 2012 model bir arac, 120 binde otomatik ortalama 6 litre yakiyor gosteriyor. motor tipi nedir? onu bilmeden birşey denmesi imkansız. benzinli ise de çok, atmoferik 1.6 lar klasik türbinli şanzıman ile o kadar yakıyor zaten Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Ocak 2022 Paylaş 9 Ocak 2022 Passatta en kaliteli araç b7. Alın binin. Premium için yeni ufak sıfır araç alın. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 10 Ocak 2022 Paylaş 10 Ocak 2022 2013 yılından beri sıfır km olarak bir arkadaşım aldı.Hala kullanıyor 1.6 dizel comfort dsg. Yaşadığı 4000 km de dsg hatasında dağ başında birlikte kaldık.2 hafta serviste yattı araç sorun çözülüp verildi. 80 bin km de dsg mekatronik gümledi.Servis bakımlı olduğu için sadece işçilik ödeyerek 12.000 tl lik faturadan 600 tl ile kurtardı. Araç yakıt tüketimi 1.6 dizel yeni kasa mondeo dan daha iyi.Peşpeşe konvoy olarak gittiğimiz yolda 250 tl ben yakıt aldıysam o 230 tl lik falan alıyordu. Yol sesi olarak mondeo dan çok farkı yok ,lastikler eskiyince mondeo yeni kasa bile ses almaya başlıyor. Passat ın en sevdiğim yanı çeyrek altın gibi değerlenmesi.Aslında gayri menkulden sonra en iyi yatırım aracı belkide Ama malesef sedan passat artık üretilmeyecek bir devrin sonu geliyor. Sonuç olarak ben olsam otomatik sorunlarına rağmen passat alabilirdim, çünkü manuel artık kullanılacak gibi değil helede D sınıfında Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 10 Ocak 2022 Paylaş 10 Ocak 2022 Ahmet Türedi yazdı: Servis bakımlı olduğu için sadece işçilik ödeyerek 12.000 tl lik faturadan 600 tl ile kurtardı O nasıl bir şey yaa. Bu marka dünyanın çoğu yerinde dsg’ye 10 yıl garanti veriyor. Bizde de “bakın 12 bin yerine 600 aldık diye müşteri memnuniyeti algısı kasıyorlar 😏 Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk 10 Ocak 2022 Paylaş 10 Ocak 2022 bütün sülale kullanacaksa DSG passat alınmamalı,1 haftaya gümler o araç,manuel bir araç alın, ayrıca doğuşoto artık servis bakımlı olsun olmasın garanti kapsamında DSG ye destek vermiyor,only cash. Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 10 Ocak 2022 Paylaş 10 Ocak 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: O nasıl bir şey yaa. Bu marka dünyanın çoğu yerinde dsg’ye 10 yıl garanti veriyor. Bizde de “bakın 12 bin yerine 600 aldık diye müşteri memnuniyeti algısı kasıyorlar 😏 Ölümü görünce sıtma razı geliyor haliyle Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 10 Ocak 2022 Paylaş 10 Ocak 2022 (düzenlendi) Kutluay Selçuk yazdı: bütün sülale kullanacaksa DSG passat alınmamalı,1 haftaya gümler o araç,manuel bir araç alın, ayrıca doğuşoto artık servis bakımlı olsun olmasın garanti kapsamında DSG ye destek vermiyor,only cash. 2019 model 1.6 dizel olan bir başka arkadaşımın egr idi galiba bir parçası bozuldu garanti biteli 20 gün ancak olmuştu.Servis 2 bin küsür tl masraf çıkarttı.İyi niyete sokamayız dedi. Canı sıkkın bir halde öğle arası muhabbetinde bana durumdan bahsetti.Kesinlikle ödemeyi kabul etmemesi gerektiğini söyledim.Hemen dedim Doğuş otoya mail at durumu anlat.Biraz sitemli bir şekilde tabi.Servis bakımlı bir aracın henüz garantisi yeni dolduğu halde bu masrafı müşteriye yansıtmaları hoş bir davranış değil. Neyse 1 gün içinde Doğuş oto olaya el attı.Araç ücretsiz tamir edildi.100 km uzaklıkta olan yaşadığımız ilçeye kadar aracı servis elemanı getirip arkadaşa kapısının önünde teslim ettiler. Yani çoğu firmada olduğu gibi vw grubundada işler böyle yürüyor.Biraz hak aramak ve çemkirmek lazım. 10 Ocak 2022 tarihinde Ahmet Türedi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Celal Aydın 10 Ocak 2022 Paylaş 10 Ocak 2022 Kenara köşeye sanayi için 10 bin ₺Yetkili servis için 15 bin ₺ ayırdıktan sonra, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts